.. Och så var det där här med religion

Idag har jag lärt mig något nytt. Det sägs att så länge men lever så lär man sig och det är faktiskt sant. Varje dag bjuds jag på lite extra kunskap som kan eller inte kan komma till användning. Som idag lärde jag mig om "the flying spaghettimonster". Det finns alltså en religion som kallas för pastafarianism som skapades 2005 i Kansas av Bobby Henderson. Eftersom jag studerat många år vid Umeå Universitet så väljer jag att presentera fakta från den mycket trovärdiga sidan Wikipedia:
 
"Den centrala inom FSM:s tro är ett osynligt, flygande spaghettimonster som skapade hela universum efter att ha supit rejält. Monstrets fylla tros vara orsaken till att jorden inte är perfekt...

..Alla bevis för evolutionen är planterade av Det flygande spaghettimonstret för att testa pastafarianernas tro. Pastafarianer tror på himmelriket, och att det där finns ölvulkaner och fabriker som tillverkar strippor. Helvetet är snarlikt, men ölen är avslagen och stripporna bär på olika könssjukdomar.."

File:PiratesVsTemp English.jpg

"..Enligt pastafarianerna beror global uppvärmning, jordskalv och orkaner på minskningen av antalet pirater i världen. Bobby Henderson stöder detta med ett diagram som visar sambandet mellan jordens temperatur och antalet pirater."

Behöver jag ens nämna att det är en satirisk religion som har en "bibel" kallad The Gospel of the flying Spaghetti Monster där vi bland annat kan läsa om Captain Mosey som på Mount Salsa ska ha fått tio stentavlor, men på vägen ner för berget tappade han två av dem. Därav presenteras istället för de 10 budorden "the Eight I'd Really Rather You Didn'ts".
 
Vad anser ni om att människor skojar om religioner och troende? Kan man verkligen tro på vad som helst?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback