Flörta - talang eller ?

Nu sitter man här efter ännu en utgång och ber redan här om ursäkt för eventuella stavfel. Jag sitter och funderar lite på om det bara är jag eller om utgångarna blir sämre och sämre? Var har jag mina danspartnar Marlene och Sandra och var finns alla roliga människor som man vill möta?

Som ni kanske märker och förstår var denna utgång inte heller något att hurra för. Utgångskvällarna tenderar till att bli mer och mer som ett irritationsobjekt med fulla kompisar som stampar en på fötterna, ett alldeles för trångt dansgolv och en himlarns massa desperata människor.

Något jag la märke till ikväll är kvinnors flörtvana. Vi tjejer är minst sagt urusla flörtare om vi ska jämföra oss med de flesta killar. Killarna dansar coolt fram till tjejen och kollar in "bruden han har framför sig". Den scenen känner vi alla igen. Men hur gör vi tjejer? Shakear extra mycket med höfterna och putar med rumpan som värsta hönan? Jo. Hur gör vi annars då? Söker ögonkontakt, spelar svårfångad och ger ett leende då och då?

Märkte av detta så väl ikväll på dansgolvet då hälften av kvinnorna där ålade efter "sitt byte", vägrade släppa denna ur sikte och försökte med alla medel att "vara hönan i tuppens ögon". Själv tycker jag (och har alltid tyckt) att flörta på krogen än en misslyckad metod och vill nu hylla flörtandet på allmänna platser. Vems dåliga dag kan inte förbättras till en bra då en söt kille ger en ett leende på stan, att man får höra att man är fin i håret eller ögonkontakten med en främmande person på ett fik? Det är mer sånt Sverige behöver!

Godnatt allihopa. Nu kryper jag till sängs!

Min gårdag

Oj oj oj vad upptagen man kan vara. Jag har varken hunnit med att kolla min mail och ännu mindre kolla min blogg och försökt uppdatera den men trots uppdateringsbristen ser jag ändå att det är ett 20-tal som fortfarande tar sig in på bloggen - KUL!

Igår var det full rulle för mig när jag var och tränade tidigt på dagen och sedan for till Örnexpo. För er som inte vet vad örnexpo är så skulle man nog kunna kalla det en sorts marknad och en massa uppträdanden. Köpte mig ett jättefint halsband där som jag tittade på redan förra året när jag var där med Anders. Men då blev jag övertalad att köpa ett ljus som luktade blåbär istället (fråga inte hur det gick till för det har jag ingen aning om). Nu är iallafall halsbandet mitt och det kommer in en bild senare på hur det ser ut.

Hann även med att se motorcykelshowen som var där. Det var två stycken motorcyklar inne i en nätboll där de for runt och uppochner. Jag måste sett ut som en gammal tant när jag stod där med händerna för ögonen. Tyckte det var väldigt läskigt och när de sedan tog in en ung kille in i buren som vara skulle stå där så blev det ritkigt obehagligt! Aldrig att jag hade tillåtit mitt barn att stå där - nej nej.

Hann även med en hårmodevisning men som snarare blev en visning av mina exs ex, helt perfekta i håret och med underbara balklänningar. Och där nere i folkhavet stod jag i mina slitna jeans och en T-shirt som får mig att se dubbelt så stor ut. Hurra.

På kvällen blev det även bio med en massa folk. Vi såg änglar och demoner och jag rekommenderar den för folk som tycker om mysterier, religion och ett gäng korrupta präster.

Skrivkramp

Jag har en enorm idéetorka nuförtiden vill jag lova er alla. Jag har märkt att min bloggs inlägg blivit sämre och sämre med tiden och allt fler "detta har jag gjort idag"-inlägg har börjat invadera min annars så tankefulla sida. Vill ändra på detta men idéetorkan som jag lider av har börjat smitta sig ner till fingrarna och bloggen har blivit lidande.

Men vad ska jag skriva om? Mia vardagsbetraktelser som jag gjorde förr? Har mitt vardagliga liv gått och blivit befriad från alla de tokiga människorna jag mött, befriad från alla känslor som jag känner och befriad från alla spontana saker som sker i mitt liv? Eller är det bara jag som inte ser dessa saker längre? Är det bara det att jag känner mig mer och mer hämmad att skriva om alla dessa saker som jag vill skriva om när man ser att besöksantalet ökar? Vilka läser? Vilka reagerar på det jag skriver? Ja, frågorna är många.

Men jag ska försöka börja ta tag i min blogg igen och försöka att öppna mina ögon och se det som egentligen finns runtomkring mig. Jag vet att tankarna är kvar, att människorna är kvar och att alla dessa fördomar som man har om folk är kvar. Det är dags att bege sig ut i världen igen!

Tack för att du betalar din TV-avgift

Vuxenpoäng i all ära! Här ska jag bjuda på en printad screen från radiotjänst.se:s hemsida. Här kan vi ju se vilka som har tråkigt och vill ha ett personligt tack från radiotjänst. Och vem finner vi inte där om inte lilla mig? Ett bevis på att jag betalar min tvavgift (men även ett bevis på min enorma tristess eftersom jag har orken att skicka dem en bild på mig).


Hemtentan är nu gjord!

Sådär, nu har man kämpat sig upp till jordens yta igen. Gräver alltid ner mig när jag ska ha hemtenta och skärmar verkligen av mig från omvärlden för att inte bli störd i mitt arbete. Så nu, i två dagar, har jag suttit framför min dator och samlat dam och träsmak i rumpan för att äntligen kunna utbrista: HEMTENTAN ÄR KLAR!

Känns underbart att den är färdig. Det var sista hemtentan innan sommarlovet och förhoppningsvis den sista tentan i huvudtaget innan jag beger mig ut på ständerna för att blända folk med min allt för vita kropp. Alltså, inget mer snack om kommuner, EU, partier och regering - no more! Tentan är avklarad!

Här har ni en osminkad men glad Annica med sin (icke) favoritbok
 


En ny fullspäckad helg

Ja, då har en hel helg gått igen och inget bloggande har det blivit. Men det menas inte att jag glömt bort bloggen eller inte orkar med att blogga längre. Älskar fortfarande att blogga men tiden räcker inte så ofta till till allt som jag vill göra. Så får bli ännu ett helg-inlägg nu. Kanske dags för en ny kategori snart?

I lördags jobbade jag hos flickan A och det gick jättebra! Det blev en glad dag med en massa bus och annat skoj. Sen hämta min bror upp mig och vi begav oss till mamma som nu bor i mellansel för att agera renoveringshjälp och sen självklart bara hälsa på. Tycker om att fördriva tid där då man då får en anledning till att vara själv, vara som man är och bli lite omhändertagen. De har iallafall fått till det fint i de rum där de är klara (okej, det är bara köket som hittills är klart). Men fint är det och nu är det bara resterande rum av huset som också ska fixas!

 
Jenny vid bilen och sen det vackra molnen som bjöd på regn

På söndagen var det dags att ta sig hem till stan och befolkningen igen och det blev då en direktsväng hem till Jenny för en spontanresa till Umeå - Tomtebo. Det är så att Jenny har varit på jakt efter en långhårig kattunge nu en tid och äntligen hade hon fått tag i en som hade just sådana och det tog inte lång tid innan hon satt i bilen och gasade iväg till Björkarnas stad.

Kattungarna var jättesöta och det var inte långt ifrån att jag skulle ta mig en flickvän till Totoro. Hade jag bara haft större så hade den lilla tösan fått följt med mig hem. Frågan är då bara vad min redan så bortskämda katt skulle tycka om att dela mig med någon annan katt? Något säger mig att han inte alls skulle vara så nöjd med det.

 
Kissan eller kissen

Kattungen Jenny tillslut valde var en söt ljushårig en som vi hade tänkt skulle heta något i form med Maja men nu är vi inte lika säker längre. Är det en hona eller hane? Det är mycket svårare att säga än vad man tror då kattungen är så liten. Vad ska man titta efter då alla såg likadan ut "där nere"?

Iallafall är katten (hona som hane) urgullig och imorgon har jag och Totoro tänkt att hälsa på den lilla för att socialisera katterna med varandra. Om det nu visar sig vara en hona kanske Totoro har fått en flickvän?

Mina jobb

Ja, imorgon är det lördag. En dag som för många betyder party, filmkväll, vara med vänner eller helt enkelt myskväll med sig själv framför Robinsson 2009. För mig betyder morgondagen jobb och sen en tripp till mamma där jag troligtvis kommer åka på lite mer jobb eftersom de renoverar lägenheten men vad gör det? Bara kul att hjälpa till.

Tänkte passa på att skriva om mina jobb som jag har nu utanför skolan såklart. Har för närvarande två jobb med har ansökt om ett tredje som kommer börja om några månader.

Garderobiär på Folkets park
Detta var mitt första jobb som jag någonsin haft. Jag började jobba här redan i gymnasiet och "kom då in" eftersom min pappa redan jobbade där som vaktmästare. För de som inte vet vad folkets park är här i Övik så bjuder det på all möjlig underhållning. När det inte är 15års disco eller gymnasieparken kan det vara pensionärsdans, Pub & Club, underhållning för de allra minsta eller annats som har med underhållning att göra. Jag står iallafall i garderoben där och jag älskar det! Jag får möjligheten att träffa en massa roliga människor genom det jobbet eftersom ingen är rädd att prata med oss och vi är inte rädda att prata med dem. Genom detta jobb känner iallafall jag att jag blir mer framåt och jag mår riktigt bra efter en full kväll i garderoben!

Personlig assistent
Detta är ett jobb som jag redan skrivit om en massa men jag gör det igen. Jag jobbar som en personlig assistent till en liten flicka här i Övik. Detta är ett jobb som jag hatade förra sommaren och sa då till mig själv att jag aldrig skulle återvända till denna flicka. Men Efter ett tag insåg jag att denna flicka fick mig att växa något otroligt! Jag jobbade här precis när jag och mitt X gjorde slut och ni alla vet hur man kan må då. Man är nere, tror sig inte klara något och allmänt deppig. Flickan A fick mig att hålla igång, utmanade mig och fick mig att se att jag klarar faktiskt av saker bara jag vill.

I detta jobb ingår det mesta. Jag håller koll på syre/pulsmaskiner, sugsonder, hostmaskin, knapp på magen och en massa annat. Och inte ska vi heller glömma Flickan A som är som vilken annan ung tös som helst. Hon vill ha saker att göra hela tiden, stå i centrum, lyssna, speja och ja, allt! Det är full rulle vill jag lova!

Samtalsperson på Röda korset
Detta kommer bli mitt tredje jobb och jag ser fram emot att börja. Detta kan ses som ett mini-socionom jobb. Jag kommer sitta i en telefon hela dagen. Dit kommer människor som vill prata om något med någon att ringa. Det kan alltså handla om vad som helst och här kommer verkligen mina kunskaper inom samtal att sättas på prov. Det ska bli spännande iallafall!


Veckans (?) youtube-klipp

Var riktigt längesen jag körde ett veckans youtube-klipp och jag borde skämmas! Men jag har faktiskt varken haft tid, ork eller lust till att sitta och plöja igenom youtube för nästa stora hit. Men nu tänkte jag iallafall bjuda på något från youtube. Youtube hit är det kanske inte men den är omtalad att bli Sveriges sommarplåga detta år. Själv tycker jag inte att själva låten är bra men refrängen fastnar och jag kan pinsamt nog se mig stå och sjunga den truddelutten på förfesten för att hålla humöret uppe. Här kommer den iallafall! Vad tycker ni?


Dagen i ord

Vaknade imorse och tänkte ännu en gång "Thank God, it's friday!" och sen kom jag plötsligt på - jag jobbar imorogn. Det blir ingen helg för mig inte men jag får försöka överleva ändå. Hade ändå turen att kunna bestämma själv när jag ville börja och sluta jobba imorgon och det är ju skönt!

Men annars började jag som vanligt dagen med en promenad i solskenet in till stan och skolan. Det som väntade var en riktigt upphetsande föreläsning om inplementering, EU och alla det saker som ingår där. Ska lova er att det är mer än vad man tror och nu är man nästan full med kunskap om det kommande valet. Visst ska ni rösta?

Efter den fyra timmar långa föreläsningen träffades jag och basgruppen för att diskutera födjupningsarbetet som ska skrivas snart och gruppen var ganska eniga om att skriva om misshandel. Då skulle någon ta barn-, en annan kvinno- och nästa mansmisshandel osv. och jag hoppas nästan att jag får ta barn eller något annat som jag ännu inte behandlat. Har redan skrivit om kvinnomisshandel och mansmisshandel handlade mitt examensarbete om i Brottsofferkunskaps-kursen jag gick i umeå. Men iallafall bestämde vi inget så allt är fortfarnde öppet och diskutabelt.

Påbörjade tillslut min promenad hem till min lilla lägenhet igen och det första jag gjorde när jag kom in var att slänga mig på sängen. Och Totoro är då inte sen utan hoppar upp på min mage och lägger sig där. Ni andra kattägare där ute vet hur avslappnade det kan vara att ha en spinnande katt på magen så det tog inte lång tid innan jag somnade till.

Nu bor jag här!

Det är väldigt tomt på MSN nu och jag antar att alla sitter bänkade framför TVn med en skål popcorn och kollar på Hockeyn. Ni skulle haft en lika bra lägenhet som jag vill jag bara säga er! Jag kan sitta vart som helst i lägenheten(även PÅ toaletten) och ändå se TVn. Jag slipper alltså missa något som helst av TVprogrammen och kan ändå fixa en macka, duscha, gå på toa eller ligga i sängen.

På tal om min underbart lilla lägenhet så har jag ÄNTLIGEN kommit upp på listan nere i trapphuset. Istället för att ha ett tomt fällt där mitt namn borde stått står det nu Annica Lindqvist! Äntligen bor jag här! Flyttade hit i September och kom upp på papperet igår! Det tog alltså nästan 9 månder innan jag fick bo i detta hus offentligt. Det roliga är att jag kan bara njuta av mitt namn där nere i en månad till eftersom det snart är dags för min flytt in mot stan. Men en månad är bättre än inget. Undra hur länge jag kommer stå kvar på skylten efter jag flyttat?

Tråkig dag

 


Vaknade upp till en solig och fin dag idag och jag övervägde nästan att dra på mig kjolen och strosa runt i den men mitt förstånd kom ikapp mig när jag kollade på min nya termometer. Det var fortfarande kallt ute så det fick bli jeans och en Primark-tröja från England och sen begav jag mig mot skolan och en dag full med politik, kommuner och prat om medborgare. Det kan inte bli mer intressant va?

Vår vanliga trio var bara en duo idag då Emelie fick något ryck igår och valde att åka hem en sväng. Klandrar henne inte. Kan inte vara lätt att vara så långt borta från alla nära och kära, jag vet att jag hade inte klarat det iallafall.

Haft en så tråkig dag idag så ni kan inte ana. Regnet har börjat ösa ner och man är tvingad till att sitta inomhus om man inte vill bli blöt och sjuk. Har tvättid nu ikväll och hade egentligen inte mycket tvätt så nu blir det en genomgång på allt möjligt som kan tvättas i en tvättmaskin. Tror ni man kan kasta in lite porslin där? Har inte orkat diskat ännu...


Why me?!

Blogg.se har börjat utveckla ett hat mot mig nuförtiden. Jag förstår inte vad jag gjort för fel. Har jag varit online för mycket? Är det för att jag aldrig loggar ut? Är det för att jag är jag? Något fel är det iallafall eftersom min blogg publicerar-strejkar. Jag kan publicera ett inlägg, vi kan ta tillexempel inlägget här under, och jag behöver då vänta nästan en timme innan det väl publicerats och visas för allmänheten. Det är iallafall sjukt irriterande. Jag tycker att min blogg och jag ska börja samarbeta igen som förr och publicera som aldrig förr!

Hörseltest för Sveriges befolkning

Ja. då var det bestämt. Det är något stort och allvarligt fel på Sveriges öron eller ska man säga Idoljuryns öron? I söndags befann sig Idol i Umeå och Marlenes kille Johnny var där för att testa lyckan med hans sångröst. Han gick då vidare från söndagen till idag, tisdag då han fick träffa Idoljuryn från TV. Enligt mig hade han redan segern i sin hand eftersom han har en otrolig känsla när han sjunger och har en enorm närvaro när han sjunger. Men fick ett SMS av Marlene idag att han inte kommit vidare! VA?! Vad är det för fel? Hör de inte det jag hör? Uppenbarligen inte...

Tumhållning

Håller tummarna för dig imorgon Johnny och går du inte vidare ett steg till så är det fel på Sverige! Nöter min skiva av dig dagligen och nu tycker jag du ska börja sjunga i TV! Sen vill jag se Marlene och underbara gudsonen Milo i TV också när det väl börjar sändas! Kämpa på imorgon!

Socialt arbete och samhällets organisering

Idag påbörjades den sista kursen innan sommarlovet - FANTASTISK KÄNSLA! Bara tanken på att sommarlovet snart är här gör att man orkar härda ut i några veckor till. Den nya kursen heter Socialt arbete och samhällets organisering som i sig låter väldigt tråkigt. Kursen handlar om politik och föreläsningen vi hade idag var faktiskt helt okej. Det var mycket rolig statistik som presenterades. Visste ni att vi svenska prioriterar Ett liv med njutning högre än en sann vän, fred på jorden eller ärlighet? Låter galet enligt mig.

Efter skolan gick jag och Emelie iväg till gymmet för att träna ben idag och det gick bra. Var lagom trött i benen när jag skulle börja gå hem i regnet och ser då ett sms av Jenny där det står att hon och Kicki ska fara och kolla på en kattunge i Kramfors. Och kattungar kan man inte kolla på utan en vän vid sin sida så jag följde glatt med.

Kattungarna var jättesöta men dock bara 6 veckor. De hade tänkt att sälja dem tidigare vilket jag kände var hemskt. Det finns ju en anledning till att man inte får sälja kattungar för unga eftersom de måste socialiseras och ha närheten med mamman, sen luktade hela huset fränt - typ kattkiss. Jenny och Kicki hade kollat ut en speciell katt som självklart var tingad så vi åkte hem från Kramfors utan katt. Men det var en trevlig resa!

Britney till Sverige

Som bekant kommer Britney Spears till Sverige och Globen den 13 Juli och jag vill verkligen verkligen gå. Har alltid varit ett Britney fan och kommer nog alltid vara det. Ända sen Hit me baby one more time har jag följt henne genom hit efter hit och nu står man här med åldern inne för att fara och se hon!

Försökt att finna bostad och även tänkt se till att jag var ledig från jobbet men då slogs jag ner från mina drömmar då jag såg priserna. Vem har råd? Kommer jag att ha råd? Resan ner till stockholm kommer bara den gå på över tusenlappen och sen kommer även kostnaden för den dyra biljetten. Men jag vill ju verkligen se henne.

Biljetterna släpps den 11 Maj klockan 09.00 så jag måste snart bestämma mig hur man vill göra. Här ska ni iallafall få prislistan:

895 kr/st - Sittplats (Singelplats)
995 kr/st - Sittplats
1295 kr/st - Sittplats bra (Läktare B)
1495 kr/st - Ståplats (Parkett)
1595 kr/st - Sittplats bästa (Läktare A)


Ett födelsedagsbarn

I lördags hade vännen och klasskamraten Sofia sin födelsedag och det skulle självklart firas med buller och bång. Jag och Emelie hade lyckats att smussla in tre presenter till Sofia i våra kassar. Det är inte alla som lyckas köpa födelsedagspresenter till en person när hon själv är med i affären. Men vi lyckades att inhandla presenterna och de fick hon idag. Inslaget i ett fint rosa papper ala Emelie och Annica.

Vid femtiden begav sig både jag och Emelie till födelsedagsbarnet och fick smaka på en god chockladtårta medan hon öppnade de tre presenterna. Ena var det ett par svarta glasögon där det stod COOL. OOna i ordet var alltså själva glasen för ögonen. Tanken var att hon skulle ha dem när vi skulle bowla men vi kom fram till att det skulle bli allt för mörkt så det fick vara. Hon fick även en tantbadmössa som var turkos med blommor på och tofflor i form av ankor.

Klockan sex var vår bowlingbana bokad och det var riktigt kul att bowla med dessa töser. Även Sofias syster var med. Första serien blev det rekord för mig med hela 143 poäng! Helt otroligt. Så bra har det aldrig gått. Andra serien bör vi inte ens prata om då jag enbart fick 53 poäng på en hel serie. Förstår nu hur dåligt det var?




Brunett igen

Antar att ni märkt att jag inte skriver så mycket nu för tiden och tro mig, jag har dåligt samvete. Men jag vet inte vad eller vem som tar min tid (eller mina pengar) eftersom allt bara försvinner och sen sitter jag där och det är dags att sova. Men ska försöka ta igen lite idag.

I fredags (1 Maj) sken solen och det var en början till en superhärlig dag! Jag gick in till stan runt tio på morgonen för att visa Maria mitt hår innan jag skulle återvända till Trudes och få det blonderade håret att försvinna. Maria hade väl nästan samma åsikt som alla andra - "Det ser hemskt ut!".

Det såg ut som en gammal blondering med sjukt lång utväxt, vem vill komma ut så från frisören? Så jag återvände och denna gång var det en kille som skulle fixa mitt hår. Jag var lite orolig över att jag skulle få mördarblickar när jag kom in i frisörsalongen men så var det verkligen inte. Han var jättetrevlig och förstående över att jag hatade mitt hår. Sa åt honom att han fick kladda in en färg i hela håret eller bara göra slingor sålänge som allt det blonda verkligen försvann. Så vi hittade en fin brunfärg tillsammans och han började kleta in det i mitt hår.

 

Mycket nöjd med resultaten och jag känner mig som mig själv igen. Brunetter har allt roligare.