amningsbreak

Klockan är snart ett och jag har fem timmar kvar på mitt arbetspass. Just nu yrar jag runt i snön på väg åter till jobbet efter lite lunch-amning. Således kan vi konstatera att jobba inte bara ger mig färre timmars sömn, Mer klirr i kassan och ett antal sparade fp - dagar.  Utan även en skopa vardagsmotion med att springa fram och tillbaka mellan hem och jobb. Men det är det värt för lite mys under dagarna. Visste ni att man har rätt att ta raster för amning? Toppen tycker jag och säkert även min skrutt.


arbetande småbarnsförälder

Nu har man varit tyst ett tag. Detta pågrund av att jag har fullt upp.  Hemma är en liten donna med stor vilja. Hon har ännu inte kommit in i någon vidare dygnsrytm vilket är jobbigt men jag ser ljuset i tunneln. Från att ha somnat vid 06 varje natt så sover hon nu bergis vid 01, om inte tidigare vissa dar.  Så vi går åt rätt håll! 

Annars har jag mitt i all bebisdimma börjat gå ut och arbeta igen.  Det gör ont i mamma hjärtat att lämna min skatt hemma och inte se hon före kvällen. Men jag vet att hennes pappa tar väl hand om hon och att vi båda sitter hemma med bara en föräldrapenning känns onödigt. Kan jag spara dar, plus få lite extra i plånboken så blir vi alla bara gladare. 


Idag är nu femte dagen jag jobbar. Var en tidig morgon och knappa 4 timmars sömn. Men det är väl så det ska vara som småbarnsförälder. Man går runt och håller sig vaken på rena viljestyrkan (och kaffe).