blubb blubb blubb

Blubb blubb blubb

Ja. vin gör sin grej med en! Ville mest hälsa det och att min tå inte längre gör ont. Med hjälp av vinet då antar jag.

vad säger man? Lite lullig, för trans-sminkad och glitter och glamour hela kvällen som gäller. Känner nu att det är för svårt att skriva. Hoppas ni har det bra!

Tack och hej, Leverpastej!

En stortå är väl en stor tå?

Igår var man äntligen på vårdecentralen som sin onda fot. Och som det känns idag så har det bara blivit sämre. Haft ondare än ondast hela natten och vaknat många gånger och virat om förbandet som nu täcker min stora tå. Penicillin har jag iallafall fått och ska nu gå på den kuren 10 dagar/ 3 tabletter dagligen. Längtar som en tok tills jag fått bort det onda och kan gå som en vanlig människa igen.

Iallafall, tillbaka till gårdagen och vårdcentralen. Kom dit lite tidigare och var smått orolig. Vad väntade egentligen mig och min onda tå? Alla vet ju hur det gick för Pelle Plutt i den där ramsan man alltid sjöng som barn. Stackarn som fick lov att spika fast sin tå efter den fallit av i ett litet skutt över ån. Vad väntade då mig?

Efter att de tagit några prover och satt på ett förband på min stortå som då helt plöstligt blev en gigantisk tå fick jag gå hem med en burk tabletter i handen. 350 kronor fattigare och med en mycket större stortå än vanligt sitter jag då här, instängd på mina 32kvm och väntar på att något roligt ska hända. Don't hold your breath, Annica.

Inte min dag

Det är inte min dag idag. När tvättiden blev inställd imorse så valde jag att ta en städning av lägenheten. Soporna skulle ut, golvet skulle dammsugas och moppas och allt skulle damtorkas. När jag står där och försöker lirka ut min dyra dammsugare från min alltför proppfulla städskrubb så uppenbarar sig mitt tvättmedel där bakom, intryckt mot väggen.

Alltså hade jag kunnat tvätta ändå. Gud så irriterande eftersom tvättiden nu är över och min båt har seglat iväg. Kvar står min överfyllda tvättkorg som snart odlar fram ben och själv kryper iväg mot tvättstugan. Ja, det känns så iallafall...

(Tvätt)-dag

Upp med tuppen. Gäspa stort och sakta men säkert dra på sig de fulaste kläderna man har. Sätter upp håret i ett diadem och foppatofflorna är på. Det är tvättdag! Eller snarare trodde jag att det var tvättdag.

Bestämde mig igår att jag skulle ta mig an iallafall någon tvättmaskin och gick då upp så pass tidigt att jag skulle kunna ta den första tvättiden och sedan ha resten av dagen till förfogande att göra något roligt. Jag har hällt ut all smutsig tvätt på golvet, fixat den i högar och lagt dem i plastpåsar. Jag går till städskrubben och rotar runt lite, söker efter den lilla kartongen som läcker ut tvättmedel så fort man petar på den. Men finns den?

Nä, då har man glömt att köpa tvättmedel uppenbarligen. Detta har inte hänt på... ja, det har aldrig hänt! Suck och stön vad jobbigt allt kändes nu! Här sitter jag med smutstvätt över hela golvet och har ingen vidare lust att göra någonting alls åt den. Men eftersom man får besök idag bör man av ren hövlighet kanske plocka bort det?

You make it work!


Nu har man gått några dagar med denna hårfärg och jag har hunnit gå från att chockartat stirrat mig i spegeln och funderat vem som då stirrat tillbaka på mig till att tycka att mitt hår förvandlats från kopparrött till rosa och vidare till brunt. Nu vet jag inte längre vilken hårfärg jag har men hur som helst så får jag gilla läget. Som Tyra Banks hade sagt: "make it work!"

Iallafall är jag långledig nu och det känns skönt. Måste försöka ta igen lite skolarbete som sakta men säkert hamnat på efterkälken och ska även försöka ta hand om mig själv. Imorgon väntar en dag med semla-bak med mamma och ett besök på vårdcentralen för min onda fot. Äntligen ska jag få bukt på den och kanske snart kunna gå som en vanlig människa igen.

Rödhårigare har roligare

Idag var det dags att göra något åt kråkboet som placerat sig på mitt huvud. Från att ha gått med ständiga tovor och dreadlocks bak i nacken har jag nu mjukt, silkeslent och glansigt hår. Precis som i reklmerna på TV! Känslan av nyfärgat och nyklippt hår är ibland underbart. Det är mjukt och luktar gudomligt och glansen kan man döda för. Dock är mitt hår otroligt statiskt för tillfället vilket kanske drar ner på den underbara känslan.

Iallafall kom jag till frisören med två tankar om färgningen. Antingen gå åt det ljusare hållet med slingor eller ta samma brunna färg men lägga in någon droppe rött för att få det varmare och mustigare. Jag sätter mig då i stolen och hon frågar mig vad jag tänkt göra denna gång. Jag hinner gå igenom det ljusare förslaget och hon nickar och säger att hon tänkte det också men att hon fått en annan idé med. När jag hade kommit in i salongen fick hon för sig att hon ville göra mig kopparröd. Senast jag hade den färgen grät jag i 2 dagar i sträck innan jag vågade mig ut till allmänheten igen. Iallafall övertalades jag lätt och färgen var igång.

Dock är det svårt att ta en bild som ger färgen rättvisa. Den ser så brun ut på bilerna och så orangeröd (ja, kopparröd) ut i verkligheten. Iallafall lägger jag in en "före"- och en "efter"-bild så kan ni iallafall kanske se att det är en förändring som skett.

 

Ikeaholic?

Uppenbarligen kan man vara beroende av en massa olika saker. Just nu är det tradera och Ikea som finns på min radar och i lördags begav sig Jag, Anna och Carro till Sundsvall och svenskens favorit-inredningsbutik. Alltså det är en alldeles speciell känsla som sker när man kommer in på Ikea. Doften av Ikea möbler, billigt trä och frustration vid ihopmonteringen kittlar iallafall mina sinnen och man kommer aldrig hem tomhänt.

Under resan dit satt jag i Carros baksäte och innan vi lämnat Övik hade fönstret immat igen och jag såg ingenting alls under resan. Thats because I'm hot. Innan vi kommit in i Övik fick jag iallafall för mig att skrapa rutan (ja, då innifrån) och bra gick det. Dock var det lite svårt då fönstret är rundat vilket gör att det är svårt att få plastskrapan att ta överallt. Men efter ett tag kunde även jag se ut genom fönstret som normala människor.

 

Dock måste jag ge mig själv en stor applåd, Jag klarade mig på under en 500hundrig vilket är storartat när det kommer till mig. Visserligen har jag varit på Ikea ca. 5 gånger redan under 2010 men vad gör det? Man hittar och glömmer alltid något! Iallafall köpte jag en pajform, en lampa, ljus och en massa annat småplock som man kommer på att man behöver.


traderoholic

Ja, jag förstår helt klart varför Johan i vår mediaklass på gymnasiet fastnade så hårt för tradera. För nu sitter jag själv där i klistret och kan inte hjälpa att jag sveps med i aktion efter aktion. Det är ju ynka 30 kronor de handlar om, säger man högt till sig själv. Saker jag inte behöver kan jag bjuda på eftersom det är så billigt. En krona hit och en krona dit antar jag.


Detta är iallafall vad jag har klickat hem än så länge. Två armband, ett par lösögonfransar, en väggdekor och sammanlagt 71 ögonskuggor! Tur att man kan göra fynd på tradera. Eller hur?


Praktikplats?

Jag kom precis innanför dörren efter att ha varit på mitt möte angående praktikplatsen som komma skall. Vi satt där länge och pratade om vart jag villa vara och jag berättade att jag helst av allt vill jobba med kriminella på något vis. Då kanske inom polisen, kriminalvården eller anstalter. Detta sa hon då skulle bli praktiskt taget omöjligt för mig eftersom jag var så pass ung och kvinna. Vadå diskriminerad p.g.a. min ålder OCH kön?

Hon säger då att jag istället kan söka mig till missbruksvård och handläggning vilket i sin tur har mycket att göra med kriminalitet. Jahapp tänker jag som sväljer det hon sa med hull och hår och skriver då in socialtjänstens missbruksverksamhet på ettan och missbruksbehandling på tvåan.

Efter jag kommit ut ur rummet sitter Martina där och väntar på mig. Vi pratade igenom vårat arbete vi håller på med och sedan berättade jag vad hon sagt åt mig angående min praktik. Martina tittar då på mig med stora ögon och berättar att hon känner en som fått sin praktikplats inom det och hon var ung och kvinna.

Alltså måste jag ändra min ansökan. För finns möjligheten att få jobba inom mitt intresseområde redan på praktiken så vill jag ju självklart det! Suck, Stön och Pust vad jobbigt det blev att söka praktikplats.

Tandläkarnas skyddshelgon

Under min tid i Indien kunde man under de tråkiga dagarna underhålla sig med att ta reda på hur många gudar de faktiskt har. Visst, man kom aldrig fram till något riktigt svar men man kunde hitta ett och annat skojigt. Det finns en gud för allting och detta var ju ibland riktigt roligt eftersom vissa gudar stod för så pass specifikia saker att man började undra hur många som faktiskt bad till just den guden.

Men även kristendomen har liknande saker för sig. Idag - den 9 februari firas helgonet Apollonia. Apollonia dog i Alexandria 249 vid ett upplopp. Under detta upplopp slogs bl.a. hennes tänder ut innan hon brändes på bål vilket gjorde att man under medeltiden anropade henne mot tandvärk. Idag är hon tandläkarnas skyddhelgon.

Ja, vad säger man?


frilufts-Annica

Med lånade utekläder begav jag och mina vänner oss till Husum för skoteråkning, grillning och en mysig kväll framför melodifestivalen. Tyvär blev det ingen skoteråkning trots det fina vädret. Detta p.g.a. den lösa snön som låg på marken. Eftersom nysnön var så pass tjock så var det svårt för kälken (som satt fast på skotern förstås) att ta sig fram. Istället begav vi oss till en ställe där det skulle finnas en grillstad, där någonstans under den djupa snön.



Efter vi kommit fram och grävt fram eldstaden och bänken var det dags för grillning och lek i snön. Det var riktigt trevligt med "sittunderlags"-åkning, god korv och gott pinnbröd.



Efter en dag ute i snön var det dags att fara hem till Cecilia och Niklas för att duscha, göra sig schlagerfina och sedan ta och äta middag på Rio innan melodifestivalen drog igång. Finns inte mycket skönare än att duscha riktigt varmt efter en lång dag ute då snön sökt sin innanför kläderna!



Skoteråkning och melodifestival

Snart bär det av ut mot husum, snön och skoteråkning. Känns som om detta kommer bli en kanondag. Åka skoter, grilla och sen melodifestivalenfest hemma hos cecilia som efterföljs av dansmatta och singstar. Känns om om hela kvällen är i Annicastil och jag ska allt sätta lite glitter på kvällen.

 
Jag i kusinens jacka som jag fått låna och sen vädret (som är betydligt ljusare i verkligheten)

Nu sitter jag iallafall och väntar på att skjussen ska ta sig hit. Börjar bli varmt att sitta med kläder som är lager på lager. Men orkar inte heller ta av mig något eftersom när jag väl gör det kommer det dröja typ 10 sek sen säger hon väl att hon är här. Så jag håller ut!

Dagens pensionärer?!

Dagens ungdomar! Ja, det har vi väl alla hört och tankarna dras genast till ouppfostrade ungdomar som inte visar någon respekt för de äldre. Eller hur?

Idag när jag var på väg hem från stan skulle jag ta mig över e4an och stod där på min sida och väntade på att det skulle bli grön gubbe. I mitten (dock fortfarande på vägen) står en gammal dam i sin rullstol med sin vännina och kan inte ta sig in i mitten på e4an för att snön är så pass mycket högre där. De står länge och håller på och tillslut får vi grönt. Folk passerar de kämpande paret och jag som inte kunde gå förbi stannar och erbjuder min hjälp.

Jag får då något mummel till svar så jag väljer att hjälpa till ändå och där står vi och puffar och knuffar för att få hon över e4an. När vi kommit över förväntade jag mig iallafall ett tack men kom det? Nä! Istället vände hon på rullstolen och for iväg med sin vännina och där står jag som ett fån och förväntade mig ett leende åtminstone.

Dagens ungdomar? Pyttsan! Det som vi egentligen ska prata om är dagens pensionärer som tror att de äger hela världen, att det är så synd om dem för att de är gammla och att alla borde arbeta för att de ska få det bättre. Visst, många kanske bör iallafall fundera på att lämna över sitt säte i bussen om en skralpig liten människa kommer in men det är ju egentligen inte alls konstigt att många bara går förbi dem och låter de sköta sitt. Ett tack, ett leende eller vad som helst för att visa tacksamheten att jag gav av min tid och kraft till dem hade iallafall gjort mig mer positiv och villig att hjälpa andra senare någon gång men nu blev jag faktiskt bara irriterad! Dagens ouppfostrade pensionärer!

Tradera

Jag har skaffat mig ett helt nytt tidfördriv. Äntligen, efter nästan 22 år i livet, har jag fått upp ögonen för hur underbart tradera är. Man sitter där under de sista minutrarna och hoppas att budet håller i sig och spänningen är total! Är det inte fantastiskt?

Just nu ligger jag etta på två saker som jag vill ha. En väggdekor och en glitterögonskugga. F** ta den som bjuder över mig!

Arbetsrätt och nyskurad lägenhet

Idag har det varit en riktigt lång dag i skolan. 7 timmar arbetsrätt trodde jag skulle bli pest och pina men uppenbarligen tycker jag även om arbetsrätt (handlar t.ex. om anställningsskydd, diskriminering i arbetslivet och avtal). Vi har fått lära oss många tricks för att ta sig runt inom jobbvärlden och ge arbetsgivare på nöten! Iallafall flöt tiden på i behaglig takt och trots att jag låg som en sexåring som vägrar sova i sängen igårkväll så höll jag ögonen öppna hela dagen utan problem.

Annars har jag inte gjort mycket denna dag. Allt har gått åt till att sitta i skolan och när jag kom hem övade jag till min kommande let's dance karriär med moppen. Så nu sitter man i en nyskurad lägenhet och det är alltid lika skönt. Nu väntar en kväll med mys framför TVn till något otroligt onödigt program (finns väl inte så många andra sorters program på TV?). Kanske postar något annat på bloggen ikväll av värde, det märker ni!

The power of leadership

Idag har det varit dags för en simuleringsövning i skolan som man både varit förväntansfull till och smårädd inför. Vi hade ingen aning vad som egentligen väntade oss denna dag men jag kan lova att det blev mycket skratt.



En simuleringsövning är som ett rollspel men istället för att tilldelas en roll tilldelas man en funktion. Denna simuleringsövning skulle efterlikna en organisation (och en väldigt kaosartad sådan). Vi började med att få plocka små chip ur en påse och de olika chipen hade olika poäng. Det fanns noll, ett, två och fem poäng och dessa poäng man fick skulle sedan utpeka vilken roll man skulle bli. Tre blev toppar (typ högsta chefer), fyra blev mellisar (typ mellanchefer) och resten av oss blev knaggare (de som utför arbetet t.ex. vårdbiträden osv). Självklart hamnade jag längst ner i hierarkin och blev en knaggare med en massa andra.

 
Vår vägg. Sedan Topparnas vägg (blå=5poäng, röd=2poäng, grön 1poäng och grå=0poäng)

Steg två var att ställa sig vid sin skärm/vägg. På den väggen var det en massa rutor med tre hål i. Tanken var att man skulle sätta sina "peggar" i hålen och speciellt i de rutor som gav poäng. Svårigheten var dock att på andra sida hade mellisarna och topparna sina väggar så vi delade då samma hål. Kommunikationen mellan nivåerna fick enbart ske genom lappar som skulle skickas igenom ett större hål som fanns på väggen. Klara, färdiga, gå! Så var vi igång och snabbt tog vi våra rutor vi hade poäng på. "Yes, full poäng för oss!" tänkte vi då när läraren kom för att räkna in poängen som alla fått. Hon började vid topparna och ropade då ut att de fått 90 poäng, mellisarna 45 poäng och sen vi (som lyckats tagit ALLA våra poängrutor) fick enbart 15 poäng som vi fick dela på gruppen. Alltså såg våra tavlor inte alls lika ut!



Steg tre var att ta och läsa igenom reglerna som fanns för denna organisation som vi befann oss i och sedan ta upp detta på "mötet" som skulle ske senare. Kanske fanns det regler som vi ville ändra och självklart fanns det det. Medan vi satt där och planerade inför mötet var förhoppningarna stora. Vi är ju många fler än dem vilket gör att vi borde få våra förslag igenom vid röstningarna och humöret var på topp när vi kom in i rummet. Vi la fram vårat förslag, la vår röst i påsarna och även mellisarna röstade för vårat förslag. Sammanlagt blev det nio röster för. Men då satt topparna med hela tio röster vilket gjorde att allt de ville få igenom/inte igenom blev så.

Sedan gick allt runt tre gånger och ni kan ju förstå hur frustrerande det är att befinna sig nere på botten som knaggare non stop. Vi hade ingen möjlighet att ta oss uppåt i hierarkin vilket självklart skaoade irritation i vår grupp. Istället för att kämpa på började vi försöka sabotera för de andra och stoppa in alla våra peggar i de olika rutorna (eftersom då kunde de inte få poängen ifall det var en poängruta på deras sida). Istället för att hjälpa organisationen började vi sakta men säkert jobba emot den och kastade tillslut in handduken.

Det var roligt först och främst att se vem man själv blir, vilket roll tar man på sig? Hur reagerar man när man aldrig blir hörd där nere på botten? Själv blev jag irriterad och istället för att försöka hjälpa de andra (mellisarna och topparna) till bättre poäng så började istället en enorm maktkamp om poängen. Mer vill ha mest som man brukar säga.

Snabba Cash

I söndags var det mysdags och jag blev bjuden på bio för att se Snabba cash. En film som så många pratat om, längtat efter och haft förväntningar till. Jag har själv dock inte läst boken men har hört av flertalet att boken är one of a kind med ett eget språk, ett orginellt skrivsätt och spännande karaktärer. Så det var med stora förväntningar jag klev in i biomörkret. Med för vad?

Kinnamans karaktär kändes väldigt lik hans karaktär i Johan falk - en man som lever dubbelliv. I denna film var han det fattige studenten från Robertsfors och i andra stunden var han med på de hetaste stureplansställena i stekar-stil. Dock kändes det som om filmen saknade djup och den personlighet som så många pratat om när det gäller boken. Den saknade det där häftiga jag hade förväntat mig vilkte gjorde att mitt betyg för filmen dalat.

Jag kan inte alls säga att jag hatade den men jag tror att mina stora förväntningar gjorde att den kanske inte får en rättvis recension såhär i efterhand. Det var först i slutet som filmen nådde ut och rörde vid mig för att försöka tända mitt intresse för vad som egentligen skedde. En gång lyckades känslorna i filmen (som är en stämningsdriven film)röra vid mig på två timmar. Jag kan tänka mig att Snabba cash-filmen kommer bli en såndär söndagsfilm som konkurerrar med wallander och beck-filmerna om att få visas. Jag skulle själv inte ha problem att se filmen med reklam och en lång paus för nyheterna. Kanske hittar man då något bättre att titta på?


Flytta hemifrån-stöd

Helgen som nu har varit kan nog bäst sammanfattas i ett enda ord - övertrötthet. För lite sömn förvändlar ofta mig till ett vandrande irritations- och klago-objekt vilket främst Jenny fått stå ut med. Har denna helg passat på att hjälpa henne i hennes första flytt - flytten hemifrån. Det har innefattat allt från ihopskruvande av möbler och en enorm utstädning av den nya lägenheten.

Om ni går i "köpa-nytt"tankar och tittar på Annikaserien inne på jysk så börja då söka er mot utgången. Jag brukar i regel gilla att skruva ihop möbler och jag och Jenny satte genast igång med ihopskruvandet av Annika nattduksbord. Jennys kille (självaste jysk-arbetaren) trodde att vi (som ovana möbel-ihopsättare) skulle behöva 45minuter för att bygga ihop detta lilla bord. Jag och Jenny antog utmaningen, körde igång klockan och började sakta men säkert skruva ihop allt. När lådan ska sättas på plats ser vi då att vi skruvat fast hyllan upp och ner! Då kom vi till den stora tankeställaren -"hur ska vi vända på den och vad måste plockas bort?".  Baksidan var redan ihopspilad och allt fastskruvat i varandra så det slutade med att vi fick försöka lirka ut alla spikar och försöka följa arbetet baklänges, lättare sagt än gjort. Men tillslut var hyllan vänd på och baksidan fastspikad igen. Då upptäcker vi att en av metallbitarna lådan ska sitta på sitter bakochfram vilket för att vi måste ta och lossa den och sedan skruva in den igen. Det var inte vidare jobbigt och gick relativt snabbt. Vi ställe nattduksbordet på benen igen och ser då att vi skruvat in den snett så vi måste lossa på metallbiten ännu en gång för att få den på plats. Men sen blev det ett mycket fint nattduksbord måste jag säga!

 

Annars har vi även städat ut lägenheten de skulle flytta in i. Jag förstår inte alls hur besiktningen har gått igenom då jag hittade närmare ett halvt uthällt kalaspuffs-paket i skafferiet. Så fort man drog trasan på en hylla blev den riktigt svart vilket var ett bevis på att de inte städat ut alls! Men lägenheten är riktigt fint och jag totalt älskar tapeterna i deras kök. Så ska mitt nästa kök se ut! Det är ett löfte jag ger mig själv.