Lördag forts.

Efter brännbollen och kubben i lördags var det bara att snabbt ta sig hem, hoppa in i duschen och snabba på sminkningen. Håret blev hemskt men relativt snabbt var jag färdig och började då vandra ner för staden för middag på Olles med klassen. Åt en pastarätt som var helt okej, drack ännu mer vin och skrattade i gott sällskap. Sedan gick festen vidare mot nygatan och studenlägenheterna. Tror att i slutet av kvällen var nästan hela klassen hos Elin där det spelades spel, sjöng och dansades för fulla muggar.

Det blev en riktigt toppenkväll må jag säga. Känns lite sorgligt att man enbart har en vecka kvar tillsammans med denna urhärliga klass. Men man får ta tillvara på tiden och försöka umgås med de som stannar i Övik för en sommar till.


Bränboll och kubb

Äntligen har lördagen kommit och idag har vi någon form av skolavslutning med klassen. På schemat står saker som kubb, brännboll, middag, party och ett X antal glas vin. Vi började klockan 13.00 med kubben och brännbollen och det var riktigt trevligt. Tänkte bjuda på några bilderna här!


Drip Drop

Då var det fredag och gårdagens fiasko har det faktiskt inte pratats så mycket om idag. Istället har det klagats på regnet som hållit igång hela dagen och hurvida samverkan mellan Polis och Socialtjänst kommer funka. Ja, jag har alltså varit i skolan och vi har arbetat med våran verksamhet. Tycket faktiskt vår versamhet känns riktigt bra och fakiskt väldigt seriöst gjord. Vill inte berätta så mycket eftersom man ska hålla det så gott som hemligt framtill vi lämnat in arbetet.

Hursomhelst är det jobb som gäller för mig idag, vilket kanske är tur. Har väldigt lite pengar denna månad så man får väl försöka jobba så mycket som möjligt för att vända den negativa trenden. Sommarschemat har jag fått också och ett som är säkert är att jag inte kommer ha lite pengar i sommar inte. Kommer jobba som en tok och jobbar mycket natt.

Eurovision

Länge sedan jag bloggade, jag vet! Men nu skippar vi klagandet om det och klagar istället om något som jag finner mycket viktigt - EUROVISION!

Semifinal 2 gick av stapeln idag och många favoriter fanns med i startfältet så man visste att det skulle bli en tuff match för Sverige att ta hem. Själv har jag faktiskt varit emot Sveriges låt redan från början. Hon kan vara hur bra som helst live och hennes låt på IDOL må ha varit bra men tro mig, det har jag ingen aning om. Eftersom jag varken hört henne live eller sett henne på IDOL.

Sedan kom hon där, utstapplandes på scen för någon månad sedan och började sjunga med sin ytterst personliga röst (nej, inget fel på den. Jag tycker bara inte den passar i Eurovision men skulle jag vilja lyssna på någon som låter som om hon glömt svälja hela bullen, utan att den fastnat i halsen så hade jag lyssnat på hon) och tog hem Sveriges röster. Den större "riktiga" tävlingen väntade då i Norges huvudstad Oslo.

Fiasko. Det kan nog vara ett bra ord som beskriver hur jag känner just nu. Sverige lyckades inte ens kvala in och på lördag står vi alltså utanför och fryser i kylan medans Eurovision finalen går av stapeln inomhus. När var Sverige senast inte med i Eurovision? Har det ens hänt?

Hursomhelst var Sverige för mig inte ens omtyckt utan på lördag hejjar iallafall jag på Tysklands Lena. Hon har en svängig låt som gör att man rycker på läpparna och vill börja studsa runt som självaste Amy Diamond. Det är väl det en riktigt bra eurovisionlåt ska göra med en? Få en att känna en känsla, bli glad och hoppa runt? Iallafall för mig.

Denna kväll bjöds det även på en sådan låt (dock som inte heller gick vidare till min förvåning). Det var Inculto med Eastern European Funk. Blir man inte glad så säg? Och killar med glittershorts känns bara så rätt just nu!


Morgonfunderingar

Klockan är inte ens åtta och jag har redan hunnit byta från svarta kortbyxor, till ljusa kortbyxor, tillbaka till de svarta kortbyxorna och nu till långa jeans. Beslutsångesten är total. Annars sitter jag här tålmodigt och väntar på herr vaktmästare som ska fixa mina droppande kranar i både badrummet som köket. Ska bli så skönt att slippa tänka på hur kranen står när man ska gå och lägga sig för att slippa det dripp droppande ljudet.

Annars har jag också hunnit med att svära över facebook som av någon anledning verkar hata mig. Jag får aldrig göra ett statusuppdatering. Igår försökte jag dela med mig av en status efter jag sett filmen "i taket lyser stjärnorna". Köpte den för riktigt längesedan och igår åkte plasten av och det dukades fram servetter - vilket behövdes. Jag grät omvartannat och på slutet forsade nog tårarna konstant i en halvtimme. Har ni missat filmen bör ni verkligen se den!

Annars försökte jag på mig en statusuppdatering på facebook igen i morse i väntan på herr vaktmästare men icke. Uppenbarligen går någonting fel varje gång jag är inloggad där. Man ser alla vänner uppdatera på löpande band men själv sitter jag där bakom ett virutuellt galler på facebook och får inte göra mig till känna.

Kom igång Annica!

Jag känner att jag har så mycket som jag vill få ut men när jag sitter här med den vita sidan med titeln "nytt inlägg" uppe så kommer ingenting. Total blackout. Men trots det har jag lovat mig själv att börja blogga igen så jag får väl slänga ut ett vardagsinlägg om mitt händelserika och fabulösa liv. Allt för att komma igång i skrivandet igen.

So here it goes!

Helgen har bjudit på fint vänder, en sväng på Olles där slitna Dregen spelade och Idol-Calle sprang omkring och trodde han var nått med sina polare, Kaffestund hos Elin, Middag och internetshopping hos pappa och spelkväll hos Jenny. En riktigt behaglig helg vill jag säga. Har precis bara gjort som jag velat och det har varit skönt. Känns som om jag laddat batterierna och allt känns genast så mycket lättare. Kanske är det solen eller så är det alla underbara människor som jag umgåtts med i helgen. Hur som helst känns allt bara så positivt just nu...

Good morning starshine, the earth says 'Hello'

Det är över två veckor sedan jag skrev och det gnager på mitt samvete ska ni veta. Men jag har känt mig hängig, tråkig och allmänt grå den senaste tiden. Vad har jag egentligen att tillföra? Samtidigt har jag gått runt och tänkt på en massa inlägg som jag nu känner att jag måste börja få ur mig. Ni vet, tankar och funderingar.

Så det kommer när det kommer. Iallafall är jag BACK ON TRACK!

Sista inlägget jag skrev om handlade om tentaångesten efter förvaltningsrättstentan som ägde rum nyligen. En tenta jag inte ens hann klart utan fick lämna en fråga på 10 poäng. Trots det var jag en av de få som klarade tentan eftersom de två första frågorna uppenbarligen gick väldigt bra. Skönt det!

Annars fungerar livet lite som vanligt. Jag håller fortfarande på med vita månader (den där månaden jag berättade om då jag skulle vara utan chips och sånt? Jag har nu nya vita månader varje månad då jag utsluter något som jag inte borde äta). För tillfället är det bröd (och har varit det i två månader nu. Alltså är en ny vana skapad! Nästa månad utslutar jag nog pasta eftersom jag äter det alldeles för ofta. Men vi får se.

Hur som helst ska jag ut i det fina vädret snart med Elin och ta en promenad runt järved. Bör nog fixa iordning mig lite.

Simma lungt!