Mindre än en vecka kvar.

Snart bär det av utrikes för mig. Sitter och tittar mot mina biljetter varje dag och bara längtar. Lite mer värme, ett helt nytt land, nya människor, ny shopping och träffa Sandra. Allt ska bli så kul och jag längtar verkligen! Tänka sig att den där lilla planeringen den där söndagen ledde till att jag, ensam, bokade en biljett utomlands till min mammas förvåning.

Hon är nog mer nervös än vad jag är, men jag kan inte klandra henne. Det är ju ändå hennes lilla dotter som ska ta sig någonstans helt på egen hand. Jag skulle nog också vara orolig om jag var henne.

Dock har jag mycket kvar i skolan att göra. Måste skriva klart till sagoseminariumet som vi var på fredag. Vi har fått läsa olika kända barnsagor (lite mumin, lite bamse, den fula ankungen, kejsarens nya kläder osv.) och ska sedan koppla dessa till olika teorier och begrepp. Det är lite svårt men ändå roligt då man får ta ut svängarna lite och bli lite extrem. Sen måste jag skriva två sidor om mitt senaste inspelade samtal. Om hur det gick och vad som kunde göras bättre. Det torde gå fort. Sen det värsta av allt är att jag har 3 frågor på hemtentan kvar och det känns inte alls bra. Jag har mycket att göra tills på fredag och tentan väger givetsvis tyngst. Men jag ska kämpa för det!

Svenskar

Sitter här med mina anteckningar från föreläsningarna i skolan och bläddrade precis förbi den som handlade om kultur, och vi pratade då främst om svensk kultur. Hur är vi svenskar? Vi kom fram till att vi svenskar är ytterst punktliga. Har vi sagt att man ska träffas 17.00 så börjar man otåligt titta på klockan 17.02 och undra var de håller hus någonstans. Men vi är förövrigt ändå tidbunda människor då man på specifika tider ska vakna, äta frukost, lunch och middag.

Vi är också sådana som inte vill tränga oss på andra. Om vi ska komma och hälsa på någon måste man ringa före och det är helt omöjligt att komma oinbjuden till någon. Detta kanske lite pga. att det är privat är privat och att man vill inte visa för andra hur stökigt man har hemma i vanliga fall.

Svenskar är också otroligt konflikrädda och vill inte ha någon annorlunda åsikt. Det gäller att passa så mycket möjligt för att inte bli ifrågasatt och skapa en för livlig diskussion. Detta gör att svenskar ofta ses som trevliga människor då vi ska vara glada och tillmötesgående mot folk som mot förmodan tar kontakt. Vi är även rädda att säga något negativt till en annan människa och att klaga bakom ryggen på folk är det bästa sättet enligt svensken att bli av med sina aggressioner.

Dock är vi rädda för kontakt med nya människor och att sitta bredvid någon på bussen är praktiskt taget olagligt. Man måste sätta sig så långt bort som möjligt och om bussen skulle vara full frågar man artigt "är det ledigt här?". Vad tänker vi? sitter ingen där så är det självklart ledigt. Det är inte så att man kan reservera platser på bussen så vitt jag vet, eller har någon bara glömt att informera mig om det?

Sen detta med jantelagen, det som präglar hela den svenska befolkningens sätt att vara. Man får inte vara stolt över att ha klara något och helst av allt ska man inte vara postivt inställd till själv. Vi är alldeles för blyga för att säga "Det där gjorde jag bra" vilket är väldigt synd. Bort med jantelagen!

Tänka sig, vilket underbar kultur vi lever i...

Fiskare..

Den senaste tiden har jag utsatts för en ny sorts killar. Och det som är intressant med dessa killar är att alla kommer från den där dejtingsidan jag blev medlem på för ett tag sen - Mötesplatsen.se. Denna nya typ av killar har jag gett namnet fiskare. Detta är kanske ett vanligt fenomen hos alla andra men jag har själv aldrig tidigare varit med om dem.

Denna typ av killar kan verka ganska trevliga att prata med, men när ni pratat i fem minuter så kommer frågan som är typisk för dessa fiskare: "Hur tycker du det känns att prata med mig?". Detta ska man alltså svara på efter fem minuters prat om "hur mår du" "vad har du gjort idag". Vad ger man då för svar?

En annan fråga som är typisk dem är när de säger "du är snygg". Då säger jag självklart tack men säger sällan något tillbaka då det känns så konstlat. Så efter 10 sekunders tystnad får man "Tycker du att jag är snygg?". Herregud! Alltså visst att man ska ge varandra komplimanger, men om jag tycker personen i fråga är snygg så säger jag det när jag vill.

Detta är kanske inget att klaga på men jag retar mig mer och mer på dessa personer. Varför frågar man sådana frågor? Frågar alla mina killkompisar sådana frågor till tjejer de raggat upp på nätet? Jag vill helst inte tro det. Jag kan iallafall tycka att sådana frågor kan förstöra ett trevligt samtal på MSN något oerhört då de känns som om de fiskar efter komplimanger och vill egentligen bara hävda sig själva. Det kan verka som en liten playervarning.

Men varför kommer alla dessa fiskare från dejtingsidor? Har de varit singel så pass länge att självförtroendet är i botten eller är de såkallade trofjägare genon internet som lärt sig hur de ska få en tjej på fall och van med att de ska kasta sig över dem? Ja, vem vet...

Tempelriddernes skat och jag!

Visste ni att en ko fiser ut 600 liter metan per dag? Det är nog för att kunna fylla 40 stycken partyballonger! Tänkte bara om ni ville veta...



Den här kvällen blev det inte jättemycket gjort. Började med att plugga lite till seminariumet vi har på fredag men det var svårt att hålla i motivationen. Valde därför att se en film - Tempelriddernes skat II. Såg ettan för ganska längesedan och måste säga att den var väldigt bra. Så med höga förväntningar satte jag igång uppföljaren till den danska äventyrsfilmen. Filmen handlar om ett gäng barn - Katrine, Nis, Matihas och Fie som i den första filmen intresserar sig för Tempelriddarnas skatt. De fast beslutna att hitta den och deras fokus på skatten drar givetvis till sig fiender - Det svarta brödraskapet. Film nummer två så fortsätter de att arbeta med tempelriddarna (då det självklart visar sig att Katrines pappa är "högsta hönset" hos dem). I uppföljaren söker de efter den heliga graalen som Jesus drack ur under sista måltiden.



Efter jag sett tvåan gick jag direkt vidare till Tempelriddernes skat III som handlade om paulus krona och det blev ett himla bråk om den. Vill inte berätta för mycket om filmerna då man lätt kan förstöra den lilla spänning som finns där. Iallafall tycker jag man ska se dessa filmer då de var mycket bättre än vad jag först trott. Hade tankarna på en dålig dansk barnfilm men det visade sig vara påkostat och med en intressant story. Hade väl kanske önskat lite mer blod i scenerna men sånt är helt struket när det ändå är barnfilmer.

Utmaning

Regler.
Det är svårare än du tror! Kopiera detta till dina anteckningar. Utmana dina vänner och radera mina svar. Alla svar ska börja med bostaven i ditt namn! Det ska vara riktiga ord, inga påhittade och inget ljug. Om personen som utmanade har likadan förstabokstav som dig så får du inte använda samma svar. Du får inte heller skriva samma svar två gånger eller använda ditt namn som svar. Lycka till!


1.Vad heter du? Annica

2.Ett ord på fyra bokstäver: Amen

3.Flicknamn: Annabell

4.Pojknamn: Arnold

5.Yrke: Astronom

6.Färg: Akvarell-färg?
7.Klädesplagg: Armlös klänning.
8.Mat: Avokadosallad (har jag dålig fantasi eller?)
9.Sak i badrummet: Ansnings-grejer.
10.Plats/stad: Aula / Avesta
11.En orsak att vara sen: Atombombning.
12.Något man skriker: Akta!
13.Film: Alladin
14.Något man dricker: Alkohol
15.Band: Arvingarna
16.Djur. Akvariefisk
17.Gatunamn: Andra långgatan.
18.Bil: AGH 132 (Nåns är det iallafall..)
19.Sång: Alla snubbar vill ju bara katt!
20.Aktivitet med fler än en deltagare: Aerobics

Utmanar nu
Marlene


Töntlista

Härligt att jag har kompisar (sandra) som är lika töntigt förtjust i listor och sånt som jag. Denna har jag iallafall kopierat från aupairen i Oxford.

ALLMÄNT...
Namn: Annica Elisabeth Lindqvist
Piercingar: Hål i båda öronen och de räcker!
Tatueringar: Nej, nickelallergiker så tar ingen risk!
Längd: 171 cm från golvet och upp!
Skostorlek: 39
Hårfärg: Glömt. Men tror jag i grunden är cendrefärgad och just nu brunett.
Är du kär  i någon: Nej.
Önskar du att du bodde någon annanstans: Ja, det gör jag. Vill lämna Övik snart igen och se världen.
Tänker du på självmord: Kommit ifrån den åldern.
Vilket shampoo använder du: Den blå barnängen (för volym)
Vilken parfym använder du: Ralph lauren - Romance
Vad är du rädd för: Myror! Det är lätt det värsta som finns.

SENASTE...

Film du hyrde: Hyra film är ovanligt. Tror det var Tim Burtons Sweeney todd .
Film du köpte: Anna Pihl säsong 2 och 3. Men fler ligger på ingående.
Låten du lyssnade på: E.M.D - Baby goodbye från melodifestivalen 2009
Låten du hade på hjärnan: Du ska inte tro det blir sommar.
Låten du laddade ner: Scotts - Jag tror på oss.
Personen du ringde: Min fader.
TV program du tittade på: Nyheterna på fyran.
Personen du tänkte på: Anna. Ska skicka ett sms till henne sen tänkte jag.


FAVORIT...
Mat: Kommer alltid vara tacos.
Låt: Niels Brinck & Maria Marcus - In The End I Started
Sak att göra: Shakea rumpan på dansgolvet.
Sport: Konståkning och gymnastik är roligt att kolla på.
Dryck: Vatten. Har alltid varit vatten och kommer alltid vara vatten.
Kläder: Allt jag har är så sönderanvändt så vet inte.
Film: The notebook (Dagboken)
Bil: Helt ointresserad. Pappas volvo?


ANTAL...

Gånger du varit kär: Två gånger har jag varit kär.
Gånger ditt hjärta brustit: Sånt håller jag inte koll på. Deal with the pain and look forward
Gånger ditt namn varit med i tidningen: hmm. BBbild, födelsedagar och övriga gånger. fler än vad man håller koll på iaf.
Ärr du har på kroppen: Har många små men fyra "stora". En rakt under hakan, på tummen, på knäet och mitt på rumpan.


SENASTE...

Bok du läste: Socialt arbete - en grundbok av Meeuwisse m.fl.
Personen du fick mail av: Ving. Handlar om fynd på happy hour på resor.
Personen du fick brev av: Sandra
Personen du fick sms av: Ramona
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Var väl kanske i 9 års åldern? Minns inte.

ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Skolan, handlat och pluggat.
Var det kul: Det är helt okej. Vi spelade in samtal idag och det är roligt.
Hur tidigt stiger du upp:  Oftast 06.00 
Vad ska du göra ikväll: Plugga och försöka få lite tid över till något skoj.

Är du seriös: Beror på situation.
Vad är du allergisk mot: Nickel, Kiwi och svartvinbärssaft.
Var har du ont: Träningsvärk i bröstmusklerna och magen.
Använder du hårspray: Ibland. Isf i luggen.
Kan du stå på händer: Nej, har alltid velat kunna men...
Favorit serie: Just nu ingen.


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Salt helt klart.
Gillar du ketchup: Jo, på pasta och hamburgare förståss-
Är du glad nu: Det skulle jag nog säga att jag är.
Var du glad igår: Ja, det var jag. Onödigt att gå runt och vara sur.
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Jo, allt ifrån undersköterskor, sjuksköterskor och läkare.
Vad dansar du till:  Det som erbjuds.
Stockholm är: en stad jag förknippar med Simple Plan och min första konsert!
Göteborg är: Förknippar jag med udda människor och Max. Men han är ganska udda.
Kan du sjunga: Jo, det kan jag, men inte bra!
Mer värt än guld: Nära, kära och Totoro!
Spaghetti eller makaroner: Makaroner har ju en rolig form..
Ett land jag helst vill besöka: Rwanda
Ska bli skoj: Att åka till Sandra den 6 mars
Ska inte bli skoj: Att få tillbaka omtentan snart.
Sparar till: Fältpraktiken i Indien i november.
Väntar på: Anna Pihl säsong 3. Väntat i flera månader nu.
Pålägg som gäller: Pepparsalami.. Mmmm!
Dagens dryck: Vatten


Veckans youtube

Här kommer veckans youtube klipp. Denna dag blir det en kort film av min favorit Tim Burton.


Lidl

Lidl har öppnat i Övik (som om vi inte hade nog med mataffärer) och jag var där för första gången idag. Åkte med klasskompisen Sandra för att handla lite efter skolan och vi fick bara lov att titta in på den "nya superbilliga affären".

Var chockad över hur lite de faktiskt hade där inne och hur mkt onyttigt det var. Det fanns hyllor med godis överallt, påskgodis, dricka, choklad och värst av allt - Nougatfyllda flingor! Ska man ge det till sina barn?! Visst, nutella på mackor har man ju hört talas om (och även älskat som barn) men frukost flingor med nougat inuti? Känns precis som om man vill ge sina barn det på morgonen innan det drar sig vidare för en dag i skolan. Ska köpa sånna till Milo när han kommit upp i åldern då han kan äta flingor. Då ska föräldrarna få se på sockerkick!


You did it girl!!

Hade den sista inspelningen idag av samtalen och denna gång gick det jättebra. Min inledning satt som ett smäck och jag förde mina anteckningar vilket faktiskt gjortde det mycket lättare. Jag trodde att om jag skrev anteckningar så skulle mitt fokus på samtalet dala men det blev bara starkare. Jag visste precis vad jag har frågat och vad jag fått reda på samtidigt som jag kunde planera en hel hög olika lösningar på min klients problem under första fasen.

Det är så att ett samtal uppdelas i tre delar - första fasen, andra fasen och tredje fasen. I första fasen är det ditt jobb som samtalsledare att lyssna, fråga och kartlägga problemet som din klient har. Du ska visa att du förstår genom att göra omformuleringar och sedan sammanfatta allt för att ta dig till fas två. I den fasen ska du vigda din klients perspektiv och komma på olika möjliga lösningar för att komma in i fas tre - göra en realistisk handlingsplan.

Idag kände jag att jag hade bra struktur i mitt samtal - något jag inte alls hade i min första inspelning. Dock pep kameran till när jag och min klient satt där i mitten på andra fasen. Då hade visst disc-utrymmet tagit slut och det var bara att börja om igen. Det blev väl kanske inte lika som första gången men helt klart godkänt hoppas jag.


Knutby - vägen hem

Idag visades det sista avsnittet av Knutby - vägen hem. En riktigt bra drama/dokumentär-serie om just händelsen i Knutby 2004. Den visade faktiskt på hur lätt man maipulerar människor och känslan av gemenskap väger mycket tyngre än samvetet många gånger. Genom att få en gemenskap, en berkräftelse och känna sig behövd kan man människan gå långt för behålla den positiva känslan att tillhöra någon eller några. Detta ser man inte bara i sekter som det i knutby utan även med pojk/flickvän och gäng.

I serien visades interjuver och ljudupptagningar från själva mötena som församlingen hade. De pratade flitigt om att få komma hem, hem till Gud och att man inte behövde vara rädd för döden. Döden var snarare en bekräftelse på att du som människa uppnått dina mål och blir "godkänd" att komma till himmelen. Församlingen hade många sådana extrema tankar om livet, män och kvinnor, renhet och synd. Många av deras tankar skulle jag nog kunnat köpa om jag skulle befinna i den situation som de i församlingen befann sig i. Man sitter där, godkänd och uppskattad av ledaren och sväljer då allt med hull och hår. Skulle här kunna sitta och dra upp en hel hög med teorier angående ämnet men för att inte tråka ut er låter jag bli.

Det var detta med "att komma hem" som barnflickan pratade om angående mordet som hon begick. Församlingen hade tidigt sagt till henne att hon var oren och fylld med onda andar. Detta gjorde att hon inte var värdig nog att komma till Gud och hon isloerades frän allmänheten. Att sitta där ensam, med en stark tro och en snevriden bild av verkligheten fick hon beordningen av Helge Fossmo att ta någons liv. Genom att hon skulle göra Gud denna tjänst hoppades hon på att skulle välkomnas till himmelen och Gud senare.

Genom att tro något sånt visar på hur manipulerad denna kvinna var och hur farligt religion egentligen kan vara. Med religion får man en otrolig makt och hamnar den i fel händer så kan det få hemska konsekvenser!

Mild avrättning

SkallePehr sågade inte mig vid fotknölarna idag! Jag hade visst oroat mig i onödan angående denna feedback. Man skulle kunna säga att det var en mild avrättning men jag visste redan själv vad hade gjort fel och imorgon är det upp till bevis då det är den sista inspelningen. Men läraren sa ändå att jag hade ett bra flow i samtalet och frågade väldigt bra frågor. Har iallafall förberett mig på en kanon inledning som jag hoppas jag ska komma ihåg imorgon när jag sitter där framför kameran.

Jag och Martina har jobbat med Kajsa idag också och gjort grovarbetet till alla frågor. Så snart kanske vi är färdiga?! Jag hoppas det iallafall. Men det återstår att se. Jag fokuserade på psydynamiskt, kognitivt och extensiella perspektiv idag och är så uttröttad på det ämnet nu.. Men är även grymt less på Kajsa och vill att allt ska vara klart så man kan börja leva och längta till London och Oxford.

Det är inte länge kvar tills jag åker utomlands nu och det känns pirrigare och pirrigare ju närmare vi kommer den 6 Mars. Fick låna en stor, röd och fin resväska idag av min moster så nu kan jag börja packa när jag vill. Dock har Totoro fattat tycke för väskan och ligger i den hela tiden så frågan är ju om man får låna den av honom när det är dags att fara.

Godnatt Kajsa...

Går sakta med inläggen nu och jag skyller faktiskt på skolan. Börjar tidigt, går hela dagarna, kommer hem, kastar i mig lite mat och sedan vidare till Martina för att skriva på hemtentan. När man kommer hem har man då inte så mycket i huvudet som vill få ut då hjärnan känns urkramad på allt som funnits i den. Man känner sig som helt tomt och fantasilös då man försöker ge allt på tentan. Idag skrev vi klart fråga två och nu har vi bara tre frågor kvar om Kajsas destruktiva liv.

Idag hade vi samtalsövning igen och denna gång handlade det om uppskattande samtal. Med det menas att klienten ska fokusera på ett bra minne då denna har fått beröm över att ha klarat eller gjort något bra. Själv tog jag mitt minne av klättringen uppför skuleberget. Kan verka tjatigt då jag så ofta pratar om det men det var verkligen en kick för självkänslan och självförtroendet! Det var samtalsledarens uppgift att försöka få mig att förstärka detta minne så jag får en starkare positiv känsla. När samtalet var över skulle samtalsledaren också sammanfatta det klienten har sagt i jag-form. Det var jobbigt då det kändes som om jag tog klienten positva minne och gjorde till mitt eget. Men jag hoppas inte att klienten kände så...

Imorgon har vi den fruktade feedbacken på samtalen som vi spelade in. Det var ju de som gick då dåligt för mig och jag kollade nyss på DVDn. Jag ställde uppenbarligen inte lika slutna frågor som jag trott och hade hakade mig inte lika mycket som jag gjorde i mitt minne. Det kändes ju bra iallafall men samtalet är långt ifrån vad det borde vara. Jag hoppas bara inte jag blir sågad imorgon utav skallePehr.


Kärleken lever i Sverige

Idag offentliggjordes förlovningen mellan våran kronprinsessa Victoria och Daniel från Ockelbo. Länge leve kärleken! Är verkligen glad för hennes skull men samtidigt är jag grymt less på att höra om förlovningen. Förlovningen har synts i TV, radio och tidningar under hela dagen. Imorgon lär kvällstidningar skrika ut att förlovningen är genomförd och snart figurerar de nog i skvallerblaskorna om hurvida Daniel flörtat med någon annan eller hur det är en kärlekskris i kungahuset. Bröllopet ska iallafall äga rum under försommaren 2010.





Idag var det en mycket udda tisdagsdokumentär på kanal5. Den handlade om Mechaphiles - män som tänder på sina bilar. Och nu menar inte jag någon raggare från sidensjö som älskar sin bil utan män som tänder sexuellt på dem. De så gott som taffsade på alla bilar de såg, stönade högt och en kille smög ut på nätterna och hade "sex" med dem. Kan detta ses som en störning av något slag? Alla har ju rätt att bli upphetsade av de saker de vill och det ska inte vara något fel i det, men när vi kommer till bilar, ett transportmedel som ska ta människan till punkt A till punkt B blir jag osäker i frågan.

Jag försöker alltid gå in och inte dömma folk men här måste jag säga att jag tyckte att det var svårt. De var mer som om de var besatta utav bilen och behandlade den som om den skulle ha känslor, personlighet och som om den skulle svara när de pratade med dem. Skulle vara intressant att forska mer i ämnet.

Måndagsmorgon

Gick ju och la mig ganska sent igår och hade väl hoppats på att kunna somna snabbt när man låg där under täcket. Men så blev det såklart inte. Satte tillslut igång TVn och såg att det var Haunted house på 4+. Följde det programmet förut så det gick på normala tidpunkter och inte på söndagar efter midnatt. För dem som inte vet så är det ett program där de söker bevis på att spöken existerar. Än om allt skulle bevisas vara fake så ska jag lova er att jag blir rädd ändå. Så zappade mellan det och oscarsgalan förstås. Så många fina klänningar det var som strosade på rödamattan! Oj oj oj...

Idag började ju morgonen som den typiska "måndagsmorgonen". Vaknade lite för sent och var riktigt trött pga tv-tittandet vilket gjorde mig lite segare än vanligt på att göra mig iordning. Blev 40 minuters dusch och sen kastade jag mig bara på sängen för att höra om jag kunde åka med min klasskompis Sandra till skolan idag och det skulle gå bra. Det resulterade alltså i att jag hade nästan 40 minuter mer än vad jag egentligen skulle ha så jag tillät mig bli ännu segare.

Tio minuter över nio får jag ett sms av Sandra att hon fått migrän. Somliga staffar gud med en gång eller? Så antingen fick jag tokskynda mig för att hinna med bussen eller smsa nästa sundsbo - Martina. Fick åka med henne och när vi kommer in till stan så finns det inga parkeringar i närheten av skolan. Vi tvingas alltså att parkera ovanför bergsgatan och gå igenom hela stan. Jag hatar verkligen att vara sen men idag hade jag nästan inget val.

Lämnade in min intressseanmälan angående fältstudien i Indien idag och det känns riktigt bra. Jag hoppas verkligen att det blir av och ska försöka leva snålt fram till November. Annars hade vi en rolig föreläsare idag från Canada. Hon pratade mestadels engelska vilken var bra träning inför resan den 6 mars. Men hon blandade även in svenska ord vilket gjorde att det lät väldigt roligt stundtals gånger.

För uttråkade söndagsslöa personer

Som jag sagt tidigare är jag riktigt uttråkad idag. Suttit och gjort en massa frågesporter på facebook och det är ett riktigt starkt bevis på hur uttråkad jag egentligen är. Ramlade över en utmaning och tänkte göra den (även ett bevis på tristessen).

Du ska gå in på google och goggla ditt förnamn och ordet är (i mitt fall "Annica + är"). Ta sedan de fyra översta meningsbildningarna.

i mitt fall blev det:
Så, Annica är vilande..

Annica är bäst..
Nej, Annica är i alla fall inget geni..
En bostad som ger energi är melodin för Annica

Kul va? Nä, godnatt...


Veckoplanering

Imorgon är det måndag och då är det dags igen för plugg, träning och nya lunchlådor. Så omotiverande! Tänkte berätta hur min vecka ser ut:

Måndag:
10 - 12: Critical social work.
Vad detta innebär har jag ingen aning om men det ska vara examinerande på något vis. Man får väl se imorgon när man kommer dit vad som egentligen ska göras. 
12 - 14: Träning
Måste ta upp träningen nu igen när plugget för omtentan är över. Dags att komma tillbaka till vardagen!

Tisdag:
8 -12: Kultur, Coping, KASAM, Stereotypier, Heder och Skam.
Detta är en föreläsning med nog ett av de längsta namnen som en föreläsning har haft. Det verkar som om de ska försöka få in mycket på de där timmarna men det verkar kunna bli intressant.
12 - 14: Träning
Måste ta upp träningen nu igen när plugget för omtentan är över. Dags att komma tillbaka till vardagen!

Onsdag:
10 - 12: Socialgerontologi.
gerontologi handlar iallafall om äldre, det vet jag. Men sen vad som menas med socialgerontologi kan jag nog bara spekulera i.
13 - 16: Samtal
Dags att börja om med alla dessa samtal igen där vi sitter som hjälpare, klient och observatör. Det är för att vi ska lära oss att prata med klienter och utföra terapi.

Torsdag:
8 - 17: Feedback.
Dagen jag fruktat mest av allt! Dags för feedbacken på det samtal som vi spelade in förrförraveckan. Det som gick så dåligt att jag troligen förstört min klients liv...

Fredag:
9 - 13: Samtal.
Tror det är dags för en ny inspelning tyvär klarar jag inte den heller kommer jag bli galen. Det går så bra utan kameran i ansiktet men så fort den poppar upp och jag tänker på att skallepehr ska kolla på den och sedan kritisera mig gör att jag tappar bort allt!
13 - 15: Träning.
Dags att flåsa igen!

Övrigt:
Hemtenta: Blir nog sittandes med hemtentan varje dag denna vecka för att få den klar innan jag far till England den 6 mars.
Seminarieuppgift: Har snart vårat sagoseminarium. Vi ska läsa några kända barnsagor (den fula ankungen tillexempel) och sedan använda oss av teorier och begrepp för att förklara dem. (Den fula ankungen + stämplingsteorin)
Pass: Måste hämta mitt pass också från polisstationen så ska försöka hinna med det imorgon
Banken: Måste förbi banken för att höra om mitt visakort kommer funka när jag är utrikes.
Resväska: Måste försöka hitta en resväska denna vecka också så att allt är färdigt och klart!

Söndag

Är det bara jag eller börjar söndagarna bli väldigt tråkiga? Förr tyckte jag om söndagarna då det erbjöd vila, sovmorgon och inga pliker alls. Men jag börjar bli less på det nu. Idag vaknade jag nio och satte igång TVn och såg till min lycka att de visade reprisen till disneydags. Det var bara att ligga där och gosa med katten medan man bara låg och försökte bestämma sig om man skulle vakna eller somna om.

Sen startade jag datorn och det är pinsamt att erkänna det, men nästan hela dagen har gått åt att sitta här på min trästol. Man börjar känna det i rumpan nu. Har suttit och kollat på tutorials för photoshop för att se om man kunde lära sig något nytt men det var ingen som erbjöd det lilla extra.

Försökt hålla mig på gott och glatt humör idag men det är svårt när man är så uttråkad. Har velat gå ut och åka pulka idag men jag har ingen pulka och inte heller en pulkkompis...



Detta är faktiskt mitt 100inlägg i bloggen. Det har gått väldigt fort nu på slutet då man nästan spyr ut inlägg på löpande band men det är väldigt roligt. Skulle nog kunna säga med ärlighet att jag blivit bloggberoende och varje dag då jag inte sitter och skriver här kan jag komma på mig själv att tänka på vad jag ska skriva när jag kommer hem, vitsiga meningsbildningar och citat som borde tas med. Det är ju sjukt..

När man jobbar ska man ju snickra, såga och bli svettig och sånt..

"Det där är väl inget jobb, Sitta och vända på papper och säga hmm? När man jobbar ska man ju snickra, såga och bli svettig och sånt. Inte vända på papper och säga Hmmmm.." - Sune Andersson


Jag undrar vad Sune hade sagt om mitt jobb igår. Egentligen brukar det vara full rulle och efter kvällen brukar det kännas som om man gjort ett helt träningspass. Men så var inte fallet igår. Har själv inte sett en enda annons under hela veckan för denna "nya och coola fest" som skulle vara på Parken. Tidigare hade chefen sagt att det skulle vara videoDJ's på stora dansgolvet och guitar hero tävlingar i den lilla puben. Kan tänka mig att om man var där som gäst skulle det nog varit riktigt roligt!

Men nu var det inga gäster där, inte en enda. Zipp, zero, noll! Jag är inte alls förvånad eftersom det har gått dåligt för parken den senaste tiden vilket gör att man tappar mer och mer folk och när man sedan försöker "hänga med" och fixa en rolig utekväll så kan man inte leva på en grötig annons i tidningen 7! Så jag och min bror stod där och spydde ut idéer till marknadsföring för kvällen: använda sig av facebook, affischer och flyers som man sedan kunde ta med sig och få 25 kronor i baren. Men man hade också behövt en mindre grötig annons som man faktiskt kunde läsa. Så till nästa månad skulle de gjort lite mer med marknadsföringen. Ibland är det tur att de gamla cheferna har oss unga extrajobbare.

Men kvällen var riktigt rolig. Jag har lärt mig en ny partylek som jag tänkte köra nästa gång vi går ut, sedan löste vi korsord och vissa stickade. Sen hade vi en Guitar hero tävling mellan vakterna och extra arbetarna och vem som vann vet jag inte då jag nog enbart drog ner vårat lags snitt.

Men det var som sagt en rolig jobbkväll där man får betalt för att äta korv och öva på gitarrfärdigheterna. Dock hoppas jag att nästa gång så kommer det massor med folk och att man ändå får jobba lite.

Dags för jobb igen.

Ja, missar direktsändingen av denna melodifestival också, har missat alla hittills och har behövt sitta och kolla på reprisen på söndagkvällarna. Men det funkar det med. Ikväll blir det jobb på gamla vanliga Parken. För er som inte vet det så jobbar jag som garderobiär där under helgerna vilket är så fantastiskt kul. Man får möta alla sorters människor samtidigt som man tjänar pengar, kan det blir bättre?

Sitter nu med nymålade naglar så jag finner det lite svårt att skriva då man inte vill sabba allt och börja om. Men det går bra om man tar det långsamt.

När mamma kom och hämtade mig idag mötte vi min galna tant till granne. Hon satt i bilen och hade precis börjat svänga ut på vägen där vi bor. Kent kunde inte annat än att retas lite med henne och körde lite extra sakta förbi henne och hon blev arg, det såg man. Förstår inte folk hur dum de ser ut när de sitter där i bilen och skriker och svär för sig själva? I bilen bredvid ser man inte mer än att personen rör på läpparna och det ser ganska komiskt ut.

Jag hoppas alla har en bra kväll ikväll!

"Stadsrenar"

Vilken härlig känsla det är att ha gjort bort omtentan. Det kan egentlige ha gått hur som helst vill jag lova då det jag pluggat på inte kom upp på tentan. Men jag skrev ändå på allt och jag hoppas innerligt på ett godkänt! Känner dock att den här tentan var mycket svårare än den första då det var lite klurigare frågor.

När vi kom in till stan i morse för att bege oss mot skolan så såg jag plötsligt två renar på isen i hamnen. Alltså mitt inne i stan kommer två renar vandrande på havet. Hur hade de lyckas ta sig dit?! Visst, som boende i norrland så är renar ett djur som frekvent visar upp sig men har aldrig varit med om att se dem i stan utan man brukar behöva köra några mil in i landet. Men inte idag. Så både jag och min klasskompis Sandra blev stående i hamnen tills vi såg att renarna inte åkte igenom den tunna isen som är i hamnen utan kom upp på fastlandet. Vad som skedde därefter med dem har jag ingen aning om men räddningstjänsten var då redan pågång.

Just nu sitter jag i bredbyn hos min mamma. Är bjuden på middag här ikväll och det blir då ingen nyttig middag vill jag lova! Ikväll serveras det chipsgratäng i den lilla lägenheten i skogen vilket ska bli gott men inte så bra för figuren. Men man måste unna sig saker ibland.

Snart är omtentan här...


Har nu suttit nästan hela dagen med plugget till omtentan som är imorgon. Ju längre tid det går, ju mer nervös börjar jag bli! Vet inte alls vad jag ska läsa på mer men det känns definitivt som om jag ska ha glömt någonting, det viktigaste. Tycker jag inte har så bred kunskap om åldrande och skulle hemskt gärna plugga in lite till för att känna mer mig säker till imorgon men jag vet inte riktigt vad. Teorier, stressorer och vanliga medicinska problem, det sitter ju iallafall. Men det finns nog mycket kvar och jag slår vad om, iallafall med min otur, att det kommer en fråga som jag inte ens engagerat mig i att läsa.

Jag hoppas iallafall att alla håller tummarna för mig imorgon klockan nio så jag slipper göra en omtenta till! En av lärarna berättade faktiskt att förra gången det var omtenta fanns det en person där som gjorde om den för femte gången! Att man bara orkar...

Let there be light

Äntligen är jag tillbaka i civilisationen med el, ett funkande kylskåp och en spis som det går att steka saker på.

Hade så svårt att sova igår. När jag släckt ner och stängt av tvn så hör jag hur det droppar/rinner vatten i lägenheten och tanken var först att Totoro drack men det höll på alldeles för länge så tillslut klev jag upp ur min varma säng och ut i lägenhetens mörker. Märker då att ljudet kom från mitt kylskåp och jag tänkte då "Nej, nu är det fullt med vatten där och jag måste ligga och lyssna på detta ljud hela natten!" Det är ju så att jag har ett frysfack i mitt lilla kylskåp som inte används till något annat än att bilda frost. Eftersom jag inte fick öppna mitt kylskåp så kunde jag inte kolla in och kolla hur stor skadan var. Det var bara att krypa ner i sängen igen och tänka "det finns folk som köper skivor med rinnande vatten, detta ska vara avslappnande".

Vaknade 08.00 i morse och ringde då direkt till mina hyresvärdar och förklarade läget och de skulle komma på en gång och fixa problemet. Så halv 11 var min el tillbaka och mitt kylskåp funkar igen och utan min begäran så är det nu även avfrostat. Det var nästan en centimeter djupt vatten längst ner! Så där fick jag sitta på golvet och doppa ner en trasa för att den skulle suga upp lite vatten och sedan krama ur. Det tog lite tid vill jag lova!

Sedan blev det dags för frukost och jag kan lova att det har aldrig varit lättare att smöra en macka än va det var i morse. Dock smakade min mjölk som jag drack idag kylskåpsvatten och det finns inget äckligare än just det - kylskåpsvattnet. Kan mycket väl varit psykiskt men här tas inga risker och mjölken hälldes ut...

Sommarjobb

Tänker ofta på den lilla flicka jag jobbade hos i somras, en utvecklingsstörd tös med stort hjärta och (oftast) ett glatt humör. Funderat länge på om jag ska söka samma sommarjobb denna sommar också men samtidigt var det jobbet ytterst påfrestande och ibland var det inte långt ifrån tårar när man stod där, utan utbildning, med ett barn som skriker och spänner sig.

Men idag när jag satt och surfade runt på olika sidor så hamnade jag på
våran lokala tidning ÖA och såg där en bild på den flicka jag jobbat med i somras. Fick genast ett leende när jag såg henne sitta där på bilden och jag tror nog att jag söker jobb hos henne denna sommar också.

En mer energisk tjej får man nog söka efter. Visst, hon kan inte prata eller uttrycka sig som du och jag men ändå hittar hon sätt att signlera att saker är roliga, tråkiga eller när hon vill ha uppmärksamhet. Hon förändrade mitt liv...

Och här i mörkret sitter du..

Jahapp. Tog en paus i mitt pluggande för att göra middag men fastande istället med att diska, som sedan slutade i en storstädning av lägenheten. Nu, klockan åtta på kvällen, börjar jag bli färdig och det var bara dammsugningen som stod imellan mig och min middag. Vad händer inte då? Jo, det ska jag berätta...

Stoppade i sladden till dammsugaren där jag alltid brukar ha den och stängde av övriga lampor och tvn för att inte "äventyra" mina säkringar. Tryckte på startknappen och allt blev nästan svart. Eller allt och allt, det som funkar nu är ena lampan i ett fönster, min frys, lampan ovanför spisen och lampan i badrummet.
  (Det är ingen säkring som gått)

Vart är alla elektriker och händiga killar när man behöver dem?

Thaimat

Första gången jag åt thaimat ska jag säga er att jag blev grymt besviken. Det var flottigt, äckligt och smakade inte mer än stark. Men idag efter skolan fick denna mat ett nytt försök. Följde med Sandra från klassen när hon skulle köpa lunch och jag kunde inte hålla mig från att prova igen. Thaistället nere vid hamnen är ju faktiskt väldigt populärt så varför inte.

När vi kom in i butiken kände man genast doften av thaikryddorna och jag var väldigt skeptisk till hur detta skulle smaka. Beställde dagens lunch och fick även en dricka för 60 kronor vilket var väl ett okej pris och ska säga er att när jag kom hem och pillat upp plasten från lådan så ändrade jag helt plötsligt uppfattningen om denna mat.

Där satt jag på golvet framför tvn med maten i högsta hugg och en katt som vägrade släppa min lilla plastlåda med blicken. Fick ta bort några köttbitar som min katt inte var sen på att sätta sig i närheten. Dock vågade han inte äta dem men man såg på honom att han verkligen ville. Han fick nästan samma ögon som katten i Shrek när jag sedan tog lös en bit av köttet och gav till honom. Den biten flög ner snabbt vill jag lova! Min katt brukar i regel inte äta samma mat som mig då han inte alls är intresserad av den men det verkar inte bättre än att jag har skaffat mig en thaikatt.


Bortkastad pluggtid...

Denna kväll skulle gått åt åt att plugga men ju mer klockan har blivit, ju mer ointresserad blev jag att ta tag i papperen igen. Har istället gjort en ny header till min blogg och ändrat lite med färgerna. Om den blivit bättre än den jag hade innan har inte bestämt mig om ännu men den duger. Jag har ju iallafall fått lite färg i tillvaron.

Gjorde en header till
Sandra också som kanske inte var den snyggaste jag gjort. Dock har den personlighet och är charmig vilket passar hennes blogg. Nu har jag bara en header kvar att göra åt henke och vad det blir får ni vänta och se.


Kompis - partner, partner - kompis?

Sitter här och är lite små irriterad och fundersam. Vilka får man egentligen dejta och bli kär i? Finns det någon sorts gräns där man enbart får vara vänner?

-
- Textstycke borttaget på begäran -
-

På något underligt vis sa jag till honom att han är lika potentiell som vem som helst på msn. Finns en hel hög killar där som jag enbart är vän med och som jag pratar med i jämna mellarum och då blev jag helt plöstligt "slut" för honom. Jag var inget mer än ett vackert skal. Och det som fick han att reagera på så vis var "att han var lika potentiell som alla andra på min MSN". Enligt denna man så var det alltså helt sjukt att bli tillsammans med en kompis eftersom kompisar ska alltid vara kompisar.

Men hur blir man då kära i varandra? Måste man inte lära känna personen innan, vilket resulterar i att ni är kompisar innan ni tar steget vidare till en kärleksrelation? Jag har inte haft många förhållanden som startat på en gång, bara några få som uppenbarligen inte hållt. Visst kan man lära kanna varandra i förhållande också, men kan man känna varandra och sedan gå in i förhållandet? Enligt mig, ja!

Nog tror jag att kärleken kan uppstå mellan kompisar. Kan bara tänka på ett citat från en av mina favoritfilmer som barn, svanprinsessan; "Vilken känsla kan födas ur närhet? Kärlek".

Veckans youtube-klipp

Tänkte testa något nytt och försöka hålla uppe en "veckans youtube-klipp" på blogg. Jag ska kämpa för att lyckas komma ihåg detta och visa er roliga filmer från youtube.


Omtentaplugg

Har ni tänkt på hur olagligt det känns om man stannar hemma från skolan? Man får som en klump i magen när man ser att klockan närmar sig föreläsningsstart. Just det har jag utsatt mig för idag. Vaknade sju (jag har ingen aning om varför) och satte mig med mitt plugg till omtentan och sen kom uppenbarelsen - Jag kan ju stanna hemma hela dagen och plugga. Idag hade vi gästföreläsare som skulle föreläsa om Social work and the arts men jag kände att min omtenta fick väga tyngre.

Har hittills pluggat tre - fyra timmar och tog mig nu en paus för att skriva på bloggen och äta frukost. Fick bli två Lingongrova med ost på och godmorgon-juice från Florida. Snart ska va väl sätta igång igen. Satt och läste igår också innan jag somnade och jag tror jag har fått koll på psykiska funktionshinder och nåra psykiska sjukdomar. Sen sitter aknytningsteorierna som ett smäck.


Kära dagbok..

Just nu sitter jag och äter gottigott gott och lyssnar på
Viva forever med Spice girls hemma hos Jenny.
Vi har gjort mysigt med tända ljus och sen ska vi leka med de små
gubbarna i hennes leksakshus. Det ska bli kul.
Jenny är min bästa vän.


Ja, där har du ett helt inlägg i min dagbok från barndomen. Suttit och tänkt på en sak, vad skiljer min så högt skyddade dagbok mot min nuvarande blogg? Inte mycket. Hur kommer det sig att våran internetgeneration postar våra dagböcker på nätet för andra att se, läsa och ta en titt i vårat inre?

Min dagbok var alltid låst och gömd under sängen så långt in att ingen skulle finna den, bara för att där stog alla de hemlisar, vilka man var kär i och om man mådde dåligt. Det var något högst privat detta med dagböcker och skulle någon läsa den rasade hela världen samman. Men idag är det något helt annorlunda. Jag skriver inte så mycket som skiljer mina tidigare dagböcker mot min nuvarande blogg vilket kan ses som tragiskt. Det som var så hemligt har nu blivit officiellt för alla som jag tidigare gömde min bok för. Hur kommer det sig? Söker man bekräftelse på att man inte är ensam som känt såhär? Söker man medlidande, acceptans eller en stund i rampljuset? Vad vet jag...

Hallå där världen..

Jag har grymt lite att göra. Motivationen tryter på pluggfronten och det är verkligen inte roligt att sitta i flera timmar i sträck och läsa något som man kan lite halvdant. Om ni förstår vad jag menar? Hade det varit helt nytt skulle det kännas roligare och som om man faktiskt lärde sig något. Men nu blir det bara "ja, jag vet det, det och det.". Det tillför liksom inget nytt i min hjärna men visst fastnar det mer och mer. Måste nog fokusera mer på klinisk psykiatri dock, och självklart kriminologin eftersom han som rättar frågorna där är helt bisarr. Det var nog en av de få delarna på tentan som jag skulle vilja säga att jag kände mig säker på och räknade nog med 2 poäng iallafall. När tentan sedan låg i min hand, rättat och underkänd, såg jag till min fasa att jag fått 0.5! En fråga som lyder "förklara huvuddragen i två av teorierna nedan?" svarar man ju på så översiktligt som möjligt. För det första var frågan bara värd två poäng vilket gör att svaret inte är gigantiskt och sedan frågade han enbart efter huvuddragen. Vilket jag, och många andra i klassen, gav honom men uppenbarligen gjorde alla fel! Som svar på vad vi skulle skriva började han prata om sådant som han inte pratat om på föreläsningarna eller stod i kurslitteraturen, och de var inte huvuddrag utan utförlig förklaring. Kul snubbe...

Kan ju slänga ut en liten efterlysning efter en kattvakt mellan den 6-16mars till min underbara Totoro och en gigantisk resväska. Hör av dig om du känner dig träffad!

Genomfrusen norrlänning skriver igen..

Idag har det varit riktigt kallt utanför lägenheten. Än fast solen tittade fram imorse så visade min termometer minus 25 grader. Mitt hår blev tillochmed vitt när jag stod och väntade på bussen eftersom andningen "frös fast" i håret, då är det kallt! När även bussen började strejka och domsjöfabriken inte är mer än ett stort vitt moln så känner man att det hade varit så mycket skönare att bara ligga kvar i sängen med katten spinnande i närheten.

Bokade mina biljetter idag och det gjorde mig bara mer nervös inför att flyga själv. Elektroniska biljetter, valutaförändringar och bagage som BÖR hamna rätt, hur ska jag få allt att klaffa? Hon inne på Resia sa att om det blir problem ska det stå folk vid de elektroniska inmatningsmaskinerna. Men nervös, det ska jag lova dig att jag blir. Vad hände med den så prefekta gröna pappersbiljetten som man höll i så hårt att händerna domnade av? Nä, den har blivit ersatt med en sexsiffrig kod som ska förställa min biljett. Tänka sig vad de hittar på...

Omtentan närmar sig med stormsteg också vilket gör att jag mår skit ju närmare vi kommer lördagen. Dock är det skönt att det är över halva klassen som ska göra om den, så det var inte bara jag som misslyckades. Men vad sker om jag misslyckas igen? Då hoppar jag helt klart av! Det skulle nog kännas allt för jobbigt.

Hatar att jag är så seg på att lära mig saker. Suttit och läst i de såkallade pluggopapperen i flera dagar och det sitter när jag sitter hemma men sen när jag kommer någonstans och ska försöka gå igenom ankytningsteorierna i huvudet så blir allt bara till en gröt. Jag hoppas verkligen att det sätter sig innan lördagen...

Uttråkad norrlänning skriver igen...

Imorgon bokar jag resan till Heathrow och jag blir så nervös vid bara tanken. Men då jag väl befinner mig på säker mark med Sandra kan jag nog pusta ut alla fjärilar ur magen. Det finns så mycket jag vill se och uppleva i både London och Oxford vilket gör att jag stannar i alla de 10 dagarna som vi är lediga. Vill gå på museum och se dinosaurier och framförallt mumier och andra egyptiska föremål. Sen är ju inte shoppingen helt fel heller och speciellt inte när min gudson döper sig strax efter jag kommit hem.

Sen måste jag även gå turen som tar mig med i "harry potters fotspår" i Divinity School, Oxford. Hur coolt skulle inte det vara för en Harry potter-nörd som jag? Vi snackar STORT!

Snyggaste ansiktsuttrycket någonsin!


Men nu ska jag sluta tjata om resor. Blivit mycket sånt nu på slutet och det kan ju inte vara roligt att sitta och läsa min resebudget? Så istället ska vi börja klaga på det enda som gör att jag håller kontakt med omvärlden - MSN! Har varit helt utfryst hela dagen och jag fattar inte varför! Kan detta kallas könsdiskriminering då alla mina manliga kompisar lyckas logga in? Nä, men seriöst. Det är irriterande både för mig och främst för alla vänner som har mig addad då jag säkert loggat in och ut 2 000 gånger idag! Kanske är det min dator som gör detta med flit i hopp om att jag lämnar den och återgår till mina pluggpapper inför omtentan på lördag? Tror det är en bra ide faktiskt!

5 veckors utlandspraktik...?

Oj oj oj, resorna hinner inte ens bokas innan nästa resa planeras in. När jag kom till skolan i eftermiddags så satt nästan halva klassen och pratade om den kommande utlandspraktiken som infinner sig till hösten. Ansökningspapperen kopierades varma och uträkningar för kostnader hördes i nästan varje hörn.

Har själv funderat på denna praktik och Indien i fem veckor skulle inte varit helt fel. Det är så att umeå universitet har goda kontakter i Indien och därför finns det ett extra förmånligt pris att tillhandahålla. Studiebesöken + boende och mat kommer gå på 7000 kronor för fem veckor och sedan tillkommer en flygstol som i skrivande stund går på 5439 kronor
Men sen måste man även ha minst 5000 i fickpengar också så totalt ligger vi då på 17 439 kronor!

Är ju grymt sugen på detta och tror jag skriver på och skickar in min ansökan än fast pengarna just nu smälter som smör i mina händer. Att få se hur socialt arbete funkar i Indien är verkligen once in a lifetime och att sedan få spendera tiden i ett varmt och spännande land gör inte saken helt fel. Egentligen ville jag göra denna utlandspraktik i Sydafrika eller New york men jag är inte alls intresserad att åka dit själv utan man måste nog välja ett av det färdiga paketen.

Snabbupdate: resa

Idag har jag redan fått mycket utrett. Träffade basgruppen i morse och snackade lite. Efter gick jag in till resebyrån och preliminärbokade min resa till Oxford. Känns så underbart pirrigt! Sen gick jag även in till polisen och skaffade mig ett pass som jag ska hämta redan på fredag. 

Såhär ser reseplanen ut för den 6 mars:
Går i skolan från 9 till 12 och har då seminarium så kan inte hoppa över det. Direkt efter får jag ta mig till Örnsköldsviks airport där planet till Stockholm lyfter 14.50. Jag landar då på arlanda 15.50 och har då fyra timmar att spendera på att äta middag, växla pengar, hinna bli toknervös och aspackad. 19.55 går flyget från arlanda non stop till Heathrow är då framme 21.35 på kvällen, och förhoppningsvis står då Sandra där och väntar på mig!

Hemresan är planerad den 16 mars (om jag får stanna så länge). Planet lyfter då från heathrow 10.35 och landar på säker mark igen 14.10. Då har jag två timmar på mig att söka reda på min terminal eftersom planet till Örnsköldsvik går klockan 16.15.

Kostnad för denna resa ligger nu på 3200 för själva flyget och 400 för passet.

Det var bättre förr...

Egentligen, vad händer med barnprogrammen nu för tiden? Som stolt julkalendersföljare och disneydagstittare(när man är vaken till reprisen på söndagar efter en utekväll) så måste jag säga att det gamla goda är borta sedan längre. Våran generations barnprogram har blivit bortspolad och ersatt har program som "Ben 10", "Kim possible" och "skägget i brevlådan". Vad är det som sker? Vart befinner sig nutidens Bert, Sune och Eva&Adam?

 

Preliminärresa bokad


Suttit och pratat med
Sandra denna morgon vilket har resulterat i en preliminärbokad resa till Oxford. Jag hoppas verkligen den blir av eftersom det känns som om det är precis det jag behöver just nu; en galen shopoholic, skor i överflöd och en tur i harry potters fotspår. Har lovat henne att komma och hälsa på och kolla utbudet av boys in the UK, och mars skulle sitta alldeles perfekt. Så imorgon tar jag mig en tur till polishuset och nej, jag ska inte enbart titta på killar i uniform utan även göra ett pass.

Dock får jag lite fjärilar i magen när jag tänker på att resa själv. Hur ska jag hitta? Tycker det är nog svårt att hitta i sundsvall, hur blir det då inte i Stockholm och London?! Med med ett glatt leende och shyssta charader så hoppas jag att jag kan komma långt - nationellt och internationellt.

Söndag, underbart sköna söndag.

Söndagen har kommit och måste nog säga att lördagen inte alls ångade av denna kärlek som jag hade hoppats att den skulle göra. Kvällen tillbringades hos Anna med först irritation, sen glädje och senare på kvällen likgiltighet. Vi kom till Anna strax innan åtta och möttes av en inte allt för full soffa i hennes vardagsrum, men det ändrades under kvällen.

Som bekant var det deltävling två igår till melodifestivalen vilket vi kan säga skapade irritationen som jag pratade om tidigare. Kan låta som en bagatellsak, men sån är jag. När alla hade gått från vardagsrummet efter satt på den gamla vanliga musiken som vi alltid lyssnar på så jag tog tillfället i akt och satte igång ettan för att se ett av de program som jag väntat på i ett år. När det precis startade började kompisarna sakta men säkert droppa in i vardagsrummet igen och av allas förskräckelse så var melodifestivalen på. Visst, alla var inte 100% emot men många satt där och suckade, "Stäng av TVN!" "Kan inte någon sätta sig för tvn?" "Men ÅHHHH". Och jag vill inte vara den som driver mina vänner mot en förtidig död pga ett program som jag följer så jag stängde av och gick iväg och skickade ett sms till en av de som förstår denna desperation - Emelie! Okej, det som irriterade mig var att mina vänner inte kunde undvara 60minuter utav våran annars så sönderspelade musik men jag är inte bitter på någon så tro inte det. Jag blev bara irriterad.

Glädjen som jag pratar om var det som uppstod i Annas säng när vi alla låg där och snackade, iallafall nästan alla. Men det var nog den trevligaste stunden på kvällen. Vi bara låg där, snackade strunt och hade det mysigt. Tycker detta är ett vanligt fenomen som nog måste undersökas mer. Har erfarenheter om att det alltid blir trevligare om man är ett gäng som drar sig undan till ett annat rum (typ sovrum), sätter skönt och bara snackar. Man slipper den höga och jobbiga musiken och man stänger ute alla de problem som uppstår i de resterande rummen. Dock måste man förr eller senare komma ut till verkligheten igen.

Klockan närmade sig halv elva och vi enstöringar drog ut till verkligheten för att åka in till hamnen och Harrys. Väl därinne uppkom likgiltigheten för kvällen. Det var dåligt med folk som man kände, alla drar åt var sitt håll och musiken var som vanligt riktigt dålig. Jag och Cecilia valde därför att gå tidigare för att frossa i Maxmat och vi mötte upp hennes pojkvän Niklas när vi gick den korta vägen mot kalorierna. Det var riktigt skönt att slippa det otroligt långa, slingrande kön genom att komma dit tidigare. Dock hamnade vi bakom en kille som såg ut att vara i moppeålder (han var nog äldre) och han skrek och gromade så man kunde tro att man stod på någon hockeymatch. Och när vi bad honom sluta vissla hela tiden så fick han något spel. "Vadå, äger du Max eller?". Alltså går man in i försvarsställning när någon säger "snälla, kan du sluta vissla. Det gör ont i öronen." så måste man vara otroligt osäker i sig själv vilket även syndes på hans rop till sina kompisar som satt sig vid bordet. Har nog aldrig hört någon som skrikit så non stop om helt obetydliga saker. Antar att han bara ville synas och höras.

Äntligen är det söndag, solen skiner och jag är uppe i en normal tid. Denna dag ska gå åt genom att städa och plugga. Sedan imellan blir det nog en promenad i solskenet. Älskar att vakna upp dessa dagar då solen söker in sina strålar i min lägenhet. Blir så lycklig när man känner att vi går mot ljusare tider, sommarklänningar och lata dagar på stranden.

Time for some romance..

Då var alla hjärtans dag och här sitter jag och skriver i bloggen. Det måste ju menas att jag överlevde fredagen den 13de och får njuta av kärlekens dag.

Igår vad jag ute med Emelie och det var riktigt kul. Det var bara vi två och vi drack lite vin och diskuterade schlager och Måns otroligt sexiga leende i låten cara mia. Kan det bli mer tjejigt? Sen gick vi ut på Olles och där var det fulla muggar på dansgolvet. Har ni tänkt på hur otroligt stereotypiska vissa danser är till vissa låtar. Liksom det förväntas av alla att alla tjejer ska åla sig ner till golvet när låten Low av Flo Rida och T Pain spelas eller att alla ska hoppa och studsa som duracellkaniner när Sommartider entrar dansgolvet. Har aldrig varit mycket för att dansa dessa stereotypiska danser men det är roligt att det är ett så "normalt" fenomen.

Nu ikväll ska jag ut igen och jag ska till Anna och hennes inflyttningsfest. Måste säga att det är trevligt att alla inte sitter hemma med pojkvänner dessa dagar utan att vissa ändå kan hitta ut och skicka en tanke till sina singel vänner. Känner mig för tillfället inte alls peppad för att gå ut men nu har det varit bestämt i en vecka så att banga ur nu kommer inte på frågan. Man får göra det bästa av situationen! Men jag ska helt klart inte ut igen nästa helg eller helgen efter det. Känner att jag håller på att förvandlas till en av de personer som jag allt för ofta tittat ner på -  en sån som går ut varje helg. Men det är aldrig försent att ändra på sig som någon vis person en gång sagt.

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och lite panik får man vare sig man vill eller inte. Affärerna svämmar över med ekologiska gelehjärtan till kärleken, receptsidorna spyr ut "romatiska recept" och plattan har aktion på sin personal för en dejt. Hjälp! Ibland kan jag inte annat att glädjas åt att jag är singel under sådana kommersiella högtider. Jag slipper köpa den fluffiga nallen, jag slipper låta godisskålarna svämma över med röda, slemmiga hjärtan och jag slipper tänka på att den 14 feburari måste ånga av kärlek. Samtidigt kan man känna att man saknar den där speciella personen som man vill dela allt och som man känner sig lycklig med. Förhoppningsvis finns han därute någonstans och en dag kommer han och tar mig med stormsteg. Iallafall kan man hoppas....

Men innan kärlekens dag kommit ska vi kämpa oss igenom fredagen den 13de. Härligt med alla dessa skrockfullheter som färgar denna dag. Egentligen, hur blev den annars så vanliga fredagen den 13de till otursdagen? En hypotes till denna otursdag kan grunda sig i kristendomen och jesus med hans 12 lärjungar. När Jesus blev förrådd av var Judas den trettonde vid bordet och som bekant korsfästes Jesus på en fredag. Hur som helst har denna dag aldrig tillfört någon extra otur för mig och under denna dag har det inte hänt så mycket hemskt. Men dagen är ännu inte över...

Låt barn vara barn...

Jag är en av de få i min klass som bor en bit utanför stan. De flesta bor mitt i centrum i små baracker, i korridorer eller i små studentlägenheter medan jag och knappt en handfull bor i den lilla förorten sund, ca. 4-5km utanför stan. Detta resulterar i att körkortslösa Annica måste ta bussen till och från skolan varje dag. Detta är inget jag är bitter över utan jag tycker det faktiskt är väldigt roligt och på någotvis avslappnande (om inte bussen är full och man måste stå). Jag har fått möjlighet att samtala med en hel del människor under bara detta halvår vilket har varit väldigt roligt. Visst, de flesta har varit 55+ men vad gör det? Det är duktiga på att hålla lådan de med om man säger så. Den mest framträdande har väl varit den gammla söta gubben Ludde som jag möter med jämna mellanrum och som jag skrivit om tidigare i bloggen. Han står mig faktiskt varmt om hjärtat.

Men imorse var det ovanligt fullt i bussen då det verkade som en skolklass skulle fara och simma. Eller klass och klass vet jag inte, det var väl närmare 10 pojkar i åttaårsåldern kanske. Iallafall så satt alla där och pratade i munnen på varandra och alla vet väl hur pojkar i den åldern är? De pratar högt, försöker låta coola och tävlar om vems mobil som har bäst högtalare för den nya Rihannalåten. Upptäckte tidigt att det satt en man och stirrade på mig under nästan hela bussfärden in till stan vilket kändes lite obehadligt. Visst, han såg inte elak eller farlig ut men att han bara satt sådär? Nä, det kändes lite obehagligt. När vi väl hade börjat närma oss stan (vi hade kanske 2 minuters bussresa kvar) så har fyra av pojkarna dragit fram två mobiler och börjat spela några låtar. De spelade inte högt så jag ser inte att de skulle reta någon och speciellt inte när vi var så nära stan. Men när pojkarna har hunnit spela en stund på deras låt får den stirrande mannen psykbryt och börjar skrika och gorma om att alla inte ville höra deras j*vla musik! Och chockad satt jag, de andra i bussen och främst då pojkarna då den obehagliga mannen gått från stirrande till hysterisk. Herregud, kunde han inte låta dem få spela musiken den minut som var kvar? Eller iallafall sagt "ursäkta men skulle ni kunna sänka ljudet på musiken eftersom jag inte vill lyssna på den?". Nä, han får ett utbrott istället och lämnar både mig, medresenärerna och barnen med tappade hakor.


Once Were Warriors

Försökt pimpa min blogg lite idag och som ni ser gick det inge vidare. Därför ser den ut precis som den gjorde igår, och dagen före den.

Älskar att sitta och försöka med alla dessa htmlkoder men samtidigt blir jag så arg att katten inte ens vill vara med mig utan lägger sig ute i hallen istället. Har i några dagar försökt att centrera min blogg då jag retar mig på det stora vita på höger kant, och jag har verkligen kämpat med detta problem! Och idag lyckades jag faktiskt transportera hela min blogg till mitten av sidan bara för att se att det såg helt galet ut så därför fick den snabbt flyga tillbaka. Jobbigt? JA!

Har även satt in färger i min blogg men allt såg konstigt ut. Headern är vit vilket gör att bakgrunden får vara vit, sen passar bilderna i inläggen bättre ihop med en vit barkgrund. Snacka om tråkigt. Ska försöka göra en ny header och se om jag kan få in lite färg på sidan.



"Our people once were warriors. But unlike you, Jake,
they were people with mana, pride; people with spirit. "



Jättebra film som BÖR ses!


Idag har vi haft seminarium på filmen Krigarens själ. En riktigt bra film där vi alla tilldelades en karaktär att analysera genom olika psykologiska perspektiv. För första gången på länge kändes det som om jag fattade något av det jag skrev och tyckte jag kommit fram till en del bra saker. Så vi sätter oss där i det lilla mörka grupprummet med var sitt OHblad i högsta hugg. Min karaktär, Boogie, var som jag såg det en ensam, rädd och otroligt osäker ungdom. Han var förvirrad och hade en ambivalent anktnytning till sin mor. Mycket problem som han hade ansåg jag kunna lösas med hjälp av kärlek, gemenskap och mening med livet. Ja, iallafall, där satt jag, lite nervös i mörkret och bara väntade på att han skulle säga "ja, nästa är boogie". Tillslut kom det och jag och en annan tjej i den andra gruppen hade samma karaktär så hon fick börja. Detta resulterade då i att jag enbart fick "tillägga" eftersom tiden var för knapp. Vi hade redan då gått över tiden med närmare 10 minuter och nästa grupp satt utanför dörren och väntade på att få komma in. Typiskt, eller hur?

Socialpsykologi

"Man vill bli älskad,
i brist på beundrad,
i brist därpå fruktad,
i brist därpå avskydd och föraktad.
Man vill ingiva människorna
någon slags känsla.
Själen ryser för tomrummet
och vill ha kontakt
till vilket pris som helst..."

Ett citat från en mycket bra föreläsning som jag haft idag. Den handlade om socialpsykologi och symbolisk interaktion.

Drömmar

Drömmar är viktigt för alla människor. De skänker hopp och en fristad från den grå vardagen. Själv tycker jag att genom att få lyssna på folks drömmar så skapar man en bra bild om hur denna person är privat. Så därför tänkte jag dela med mig av fem av mina drömmar här och nu i bloggen.


Jag har alltid varit fascinerad utav bergsgorillor. Ända sedan barnsben, då min första kontakt med en bergsgorilla blev igenom mitt favoritspel Donkey kong, har jag drömt om att se dem på riktigt och självklart i vilt tillstånd. Idag finns det ca. 700 individer av denna majestätiska apa kvar så alltså ligger de på gränsen mot utrotning. De som finns kvar lever i Virungamassivet som ligger mitt imellan Rwanda och Uganda. Så därför handlar den första drömmen om en resa dit. Dock är det inte många arragörer som anordnar bergsgorillasafari men en av de som gör det är iallafall
Annelie Utter AB. En resa går lös på ca. 44 500kronor och innefattar då 14 dagars boende, safari och annat skoj.


Ända sedan min faster skaffade en sommarstuga på Ulvön har jag drömt om att ha möjligheten att skaffa en egen sommarstuga där, helst då också på fjären då det är så underbart vackert! Så därför handlar dröm nummer två om en sommarstuga på Ulvön. Ulvön ligger i Örnsköldsviks skärgård och betecknas som bottenhavets pärla. Vad ett hus går på där har jag i nuläget ingen aning om då det aldrig verkar bli något ledigt men jag kollar redan nu med jämna mellanrum. Huset skulle inte behöva vara jättestort men skulle det vara det så är det bara ett plus. Något som krävs är dock en sjöbod där det står en båt som jag kan åka ut med när jag känner för det.


Som liten minns jag att farmor och farfar hade ett fadderbarn och känslan jag fick första gången de visade det kommer jag fortfarande ihåg. Farfar visade mig en bild på ett barn och sa att det barnet behövde hjälp och att farmor och farfar hjälpte med pengar varje månad. Jag blev så stolt och nyfiken på detta med fadderbarn. Varför skulle inte jag kunna undvara 200kronor i månaden för att förändra en människas hela liv? Den tredje drömmen handlar alltså om att skaffa ett fadderbarn. Jag var på väg för någon månad sedan att förverkliga denna dröm men hejdades av den låga inkomsten som student. Men en dag....


Tänk dig en solig dag på medelhavet i en segelbåt. Underbart! Har egentligen aldrig satt min fot på en segelbåt men den fjärde drömmen finns ändå där att någongång få segla och då gärna på något varmt ställe med turkost vatten. Vill känna havslukten, friheten, solen och vattenstänket i ansiktet. Ju större båt, desto bättre!


Historienörd som jag är får den sista drömmen handla om att få vara med på en utgrävning. Som en kompis sa "Vill DU sitta i jorden och borsta bort ännu mer jord från en sten?" Ja, det vill jag! Att få möjligheten att se och vara med om att hitta något som förfädernas förfäder tappat i jorden är ju en helt underbar pusselbit i förståelsen om våran historia.

Det mest meningslösa inlägget i bloggen?

Jahapp. Då har man fått första klagomålet på bloggen. Det var en viss Sandra som tycker att jag skriver allt för lite. Ett inlägg om dagen? räcker inte det? Uppenbarligen inte.

Önskar jag hade varit med om något idag som jag kunde skriva om och stilla hennes nyfikenhet men nä, inget har hänt. Vi hade en riktigt bra föreläsning idag - Socialpedagogik. Det var en riktigt rolig föreläsare från polisutbildningen som kom och prata med oss. Såna som han behövs det fler av. Våran annars så tysta klass lös upp lite, skrattade, pratade och höll oss vakna för en gångs skull!

Han pratade mycket om polisutbildningen och de studenter som går där och när han nämnde deras sätt att vara var det bara att nicka och hålla med. Som fd. "polisstuderandesambo" så måste jag ju säga att man upplevt den bubbla de lever i, eller som Anders sa - "Det är kåranda". Mycket möjligt, men det är iallafall roligt att se när de går runt med sina poliströjor, polisband och allt annat som visar deras framtida yrke. Sen att alla Poliser ser saker som rätt och fel var nog det roligaste. Enligt föreläsaren ser polisstudenterna saker i svart och vitt. Det ska alltså bli intressant att slås ihop med dem termin 4 och se på vissa problem. Socionomer är ju kända för att kunna se problemet i olika perspektiv, för oss finns alltså inget rätt eller fel i en såndan sak medans poliserna som sagt ser sakerna som rätt eller som enbart fel. Det ska bli kul..



Fick mitt paket från ELLOS idag också. Hade beställt två bikini (även underdelarna, orkade inte bara lägga ut de bilderna på bloggen), två shorts (mullvadsbrun och svart) och en skitsnygg jacka i svart! Har älskat jackan sen i höstas då den var som framsida på ELLOSkatalogen men då kostade den 999kr. Nu fick jag den för 499kr! Men såklart var det två fel på den. Först var en knapp borta och sen var vänsterärmen felsydd så jag kunde inte få ut armen då det skedde något med det inre tyget i ärmen. Jag iallafall beställt en ny i hopp om att den ska vara hel och användbar. Shortsen satt båda riktigt bra, köpte en storlek större än vanligt och det blev perfekt! Och så till bikinisarna, svårast av allt! Den svarta fick åka tillbaka till plastpåsen direkt då den var riktigt hemsk på mig men den röda behåller jag nog. Dock var det lite för djup urringning som jag retade mig på men det kanske bara är jag... Hoppas det iallafall..

Är du skendräktig?

Nu har denna torsdag snart flytit förbi och imorgon är det sista dagen på denna jobbiga vecka. Har haft långa dagar hela veckan och det känns mycket skönt att det är över snart. Idag var det dax för inspelning av samtalen och jag måste säga att jag klantade till allt!

Min inledning var nog den värsta någonsin. Istället för att säga vad jag heter, berätta att vi har 15 minuter på oss att prata och att det är sekretess så blev det "hejsan, annica heter jag och ja, det var något du ville prata om?" HALLÅ?! Hjärnsläpp eller vad?! Det som alltid gått ganska bra gick idag rakt åt skogen. Jag ställde dåliga, dumma eller slutna frågor, var inte riktigt med i samtalet och avslutade så dåligt att jag skäms vid bara tanken. Hade detta varit på riktigt hade jag nog förstört min klients liv och min karriär som kurator! Så dåligt känns det som att det gick...

Mått jätteilla hela dagen idag också och jag ingen aning om varför. Rädlsan för att det ska vara magsjuka har infunnit sig så mår jag dåligt imorgonbitti så stannar jag nog hemma. Vet att det går magsjuka hemma hos några av föräldrarna i klassen så det vore ju egentligen inte omöjligt! Men jag som planerat så mycket roligt i helgen, inte har jag tid med att ligga hemma och må illa? Nej Nej!

Sofie kommer hem till Övik denna helg och nu är det ett faktum, hon ska flytta! Visst, det är jätteroligt att hon hittat kärleken och ska flytta ihop med honom men lämna mig och Övik?! Får man göra så? Är det inte roligt hur det ter sig ibland, jag var först i gänget som flyttade ihop med en kille och alla kompisarna stannade hemma i Övik och levde singelliv. Jag kommer tillbaka, single and fabulous så paras en efter en ihop med någon och lämnar mig och Ramona kvar i singellivet...

Döden - Skrämmande eller vackert?

Har ni tänkt på hur privat och främmande döden känns att prata om? Hur det liksom är lite hysh pysh över ämnet vilket egentligen bara strör rädsla över något som inte behöver vara skrämmande, utan vackert. Idag hade vi just en föreläsning/seminarium om döden, sorgen och utsattheten. En mycket bra föreläsning och föreläsare som drog många paralleller till sitt egna liv och jobb.

Vi fick även se en dokumentär om ett hospice (dvs. ett hem i livets slutskede) vilket var väldigt gripande. Tårarna flödade som vanligt, och skönt nog inte bara på mig. Vi fick följa ett gäng äldre med cancer och tumörer som visste att döden var nära. Än fast de hade den vetskapen så gick det vidare med sina liv, njöt av sina kära och uppskattade livet på ett sätt som bara de som stirrat döden i vitögat kan göra. Att bara uppskatta möjligheten att sitta och titta på en snöstorm genom fönstret eller få händerna insmörjda och masserade var toppen dem. Det fick mig att tänka på min farmor som låg på avdelningen IVA här i övik under sin sista tid. En dag när vi kom dit hade en sjuksköterska tagit sig tiden att tvätta min farmors hår och rullat upp det på spolar. Det har alltid varit viktigt för min farmor att vara fin i håret och hon var då gladare och piggare än vanligt. Jag vill tro att det var pga att någon tog henne närmare sin vardag med hjälp av rullarna. Hon fick liksom ha kvar något som var viktigt för henne än fast hon låg där hon låg. Det ger hopp!

Att se hur dessa människor tog tillvara på tiden med sina syskon, sina barn eller sin älskade gjorde att man egentligen bara ville dra upp mobilen och skriva ett långt sms till familj och vänner för att berätta hur mycket de betyder för mig! Men jag säger det här istället med tre korta men betydelsefulla ord; Jag älskar er!

Tillsist dog en av kvinnorna vi fick följa. De hade tillockmed filmat precis innan döden och även efter. Då hon låg där, tunn och blommor i handen och ljus på bordet. Kan inte säga att jag såg mycket av scenen då ögonen var fulla med tårar med det jag såg var vackert och som bakgrundsmusik hördes den vackra Cecilia Lind med Cornelis Vreeswijk. Så vackert...

Efter filmen fick vi prata om det vi sett och hört under dagen. Vissa tyckte att det var hemskt att det filmat döden sådär medan andra menade att det är ett sätt att få döden mindre skrämmande. Måste nog hålla med det senare alternativet. För är det något vi vet med 100% säkerhet är det att vi ska dö. Så egentligen borde man leva dagen, inte ta sina nära kära för givet och heller inte gå runt och oroa sig för det som komma skall förr eller senare - döden.


Ett nytt liv har kommit till världen...

Idag när vi stod och räknade hur många som fått underkänt på våran förra tenta pep (eller snarade jamade) det till i fickan på mig. Hade fått ett mms på en söt liten bebis som heter Tilja. Med min uteslutningsförmåga kunde jag lätt komma fram till att mmset var från min bror som sitter med sitt X nere på BB. Han har alltså blivit pappa idag till en liten tös. Med troligen menar jag att ett faderskapstest måste göras innan vi kan säga med all säkerhet hur det egentligen ligger till. Men jag utgår från att det är hans och att jag har blivit faster idag.

- Textstycke borttaget på begäran -

Tänka sig. På bara några månader har jag gått från bebisnovis till gudmor och sedan även till faster. Det är nästan som om bebisarna regnar över mig just nu och att ha en gudson och en brorsdotter känns helt overkligt och mysigt på samma gång. Länge leve de små liven!

In med det positiva och ut med det negativa...

Andas....

Hur gör ni för att lugna ner er när ni är irriterade, arga eller helt ursinniga? För mig brukar det hjälpa med att andas lungt och stilla och försöka intala mig att jag andas ut allt det negativa som finns inom mig. Låter kanske helt galet men det funkar och jag brukar lyckas varva ner efter bara en minut eller så.

Så vad har nu fått mig irriterad? Jo, nu ska ni höra! Har för ganska länge sedan fått en dryg kille på msn (nej, han är inte från nätdejtningen utan han fann mig på en helt annan sida för säkert ett år sen). Han är ganska mycket äldre än mig. Till en början var det lungt att ha honom på min msn då han har varit med om många saker och rest till många platser, det fanns alltså något att prata om. Men helt plöstligt en dag så blev han jätteobehaglig och började prata om hur han fattat tycke för mig och ville att jag skulle komma ner och hälsa på honom. Sa blankt nej, jag vill inte, jag känner inget för dig. Dock har han fortsatt och en dag sa han plöstligt "Kan jag ringa till dig och lämna ett medelande på din telefon så du får höra min röst?" Min reaktion blev då "Hur F*N har du fått mitt nummer?"

Så sjukt obehagligt att det är så lätt att få tag i personliga fakta med bara några knapptryck på datorn. Genom att bara veta mitt namn och vart jag bodde fixade denna man mitt mobilnummer på ett kick. Frågan är ju hur personlig man måste vara på nätet för att inte kunna spåras upp så lätt. Namnet kan man inte lämna ut, inte födelsedatum eller ort heller. Man måste näst intill bara bli en vålnad som bara "finns" och inte tar kontakt med någon.

Mitt svar på hans förfrågan om uppringning blev sedan "Jag är inte intresserad av att höra din röst och kommer absolut inte att falla för dig än du nu har en "sån" vacker röst. Så du ringer INTE!". Han ringde aldrig heller men förfrågningarna kommer ändå in med jämna mellanrum. Obehagligt är det. Tanken att han vet mitt nummer och vart jag bor skrämmer mig faktiskt lite...

Shakin' that ass on the floor

Var ju ut igår på Harrys och det var väl si så där. Tycker det var längesen man hade en såndär riktig toppenutgång. Innan var vi hos Therese ett tag men åkte sedan vidare till nån av hennes vänner och där, i dörröppningen, stod Cicko! Man blev ju lite paff men det var roligt. Det är så sällan jag träffar honom.

Och som man befarade fick jag hicka där under förfesten. Vem hade inte trott det?! Men det höll inte i sig så länge utan gick över efter några minuter. Dock hade jag ont i huvudet nästan hela kvällen och visst, det kan jag få ibland om jag dricker vin men just för den stunden hade jag blandat en god piggelindrink. Men sakta men säkert uppkom fler och fler som hade ont i huvudet så tillslut skyllde vi på Thereses lägenhet.

Väl på Harrys köpte jag en riktigt god drink - Rebeccas Sunrise. Gick fram till baren och sa att jag ville ha en god drink som både var sur och söt så det blev en sån. Dock var den definitivt mer sur, det knorrades nästan sådär härligt bakom öronen. Där inne hittade vi tjejer även Daniel, Stefan och henke. Så de klamrade vi fast oss vid under kvällen som bjöd på lägre än medelmåttig musik och en Peter Forsberg vid baren (vad tycker du om det då
henke?). Ramona var så rolig när vi stod där inne vid baren. Hon tyckte bums att jag skulle gå fram till Peter Foppa Forsberg och med alla medel försökte jag säga att jag inte vill, han är ful, jag är inte intresserad av honom, jag tycker ditt och jag tycker datt. Så kommer hon där med världens seriösa röst - Men han är ju rik?