Finbesök i Umeå

Så glad. Ska få besök från Övik i helgen vilket känns jätteroligt! Och inte vilket besök som helst utan det är min allra äldsta vän (okej, hon är inte gammal då hon är 89a men vi har som hållt ihop längst) Jenny! Ska bli så roligt att hon kommer och hälsar på, ser min lägenhet och pratar lite strunt. Längtar i massor!

Undra vad vi ska hitta på? Så mycket dumt denna tös och jag gjort i våra dagar. Utsatt oss för risker, många skratt och växt upp tillsammans. Som tur är har hon alltid funnits vid min sida och aldrig dömt någon pga. rykten. Hon är helt underbar!


Jenny och jag på hennes student

Doft av nytvättat

Snart dags att sova. Men innan jag ska krypa ner i sängen ska jag ta och lägga in alla kläder i garderoben och skriva detta inlägg på bloggen. Vet egentligen inte vad jag ska skriva om mer än att det varit en halvseg dag. Hade praktik som vanligt och jag och Maja har äntligen lyckats organisera handledarens femtioelva pärmar som står på kontoret. Detta firade vi då med en mazarin och tea. Det var mysigt. Annars har det tvättats för fulla muggar hos mig. Allt som platsar i en tvättmaskin har fått åkt in och nu sprider sig doften av nytvättat i lägenheten. Härligt. Sängen är nybäddad också så ska nog ta och krypa ner snart. Ingenting slår nog den känslan...


Bjuder på en bild från idag. Försöker ta lite nya kort på mig eftersom de senaste korten jag har är från min tid som rödhårig. Inte vidare up to date alltså.

Arbetat mig upp från golvet

Ja, bokstavligt talat alltså. Fick äntligen min fina soffa! Underbart! Nu har jag ett riktigt vardagsrum igen med sittplats och allt vad det innebär. Tidigare har jag bara suttit på min Rusta-Rya matta och några kuddar. Väldigt orientaliskt alltså. Men nu är det slut på det och mitt vardagsrum har fått en riktigt svensk soffa - Ektorp från IKEA.

Två unga killar (skulle gissa att de var yngre än mig?) konkade upp på mina kartonger. Dock hade de riktigt svårt att hitta min lägenhet då jag spejade på dem ett bra tag medan de stod nere på gården och kliade sig i huvudet och undrade vart de skulle. Tillslut hittade de iallafall min dörr och släppte av kartongerna.

Soffan vägde nästan 100 kilo vilket var helt galet. Trodde jag skulle klara att bygga ihop den själv men insåg snabbt att jag behövde någon som hjälpte mig att lyfta ut den ur kartongen. Hittade då Max (granne och fd klasskompis) ute på gården så han fick snabbt springa in och hjälpa mig innan han for iväg. Trodde att så fort den kommit ut ur kartogen så skulle det gå lätt men icke. Den var fortfarande tung och otyplig. Men efter mycket om och men har den och en sittpuff kommit på plats.

 

Jag lägger ner...

Jag har tänkt att lägga ner.. lägga ner vad? Bloggandet? Nej. Skolan? Aldrig! Jakten på kärleken? Skulle inte tro det. Min livssituation? Nä, inte det heller.

Jag har tänkt att lägga ner Tunisien inläggen, iallafall för nu. De gör att jag stannar upp och inte bloggar alls. De inläggen tar sådan tid att det inte finns tid i huvudtaget för annat bloggande. Så väljer nu att meddela att jag lägger ner Tunisen för stunden. Hoppas det är okej.

Istället ska jag återgå till att prata om min vardag, om min jakt på den rätte och människors beteenden i allmänhet. Läs och njut för jag är tillbaka!


19 Aug - Magdans på fullsatt resturang

Idag stod beduinafton på schemat. Beduinafton är en afton i traditionell tunisisk anda och berättar mycket om tunisiens urinvånare, berber och tunisiens mörka och blodstänkta historia. Aftonen skulle börja vid 15.40 så jag och Sandra valde att spendera förmiddagen vid poolen. Vi gjorde oss senare iordning och satte oss i bussen som kom och hämtade oss vid hotellet. Det tog över en timme att ta oss fram till slottet där beduinaftonen skulle hållas.




Resan dit var en pina. Vi hade en guide som skulle stå och prata där längst fram i bussen. Jag har ingen aning vad han sa då han pratade så otydligt och blandade franska, engelska och tyska. Vem hänger med på det snacket då? Nä, han var hemsk och resan dit hade känts mycket bättre utan honom. Han bidrog bara med förvirring.



 
 


Vi kom fram till slottet och möttes då av utklädda romare, berber och andra liknande "folk" som haft med tunisiens historia att göra. Vi möttes även av en orkester och en kvinna som dansade. Det var trevligt att titta på faktiskt, man kände att man kommit in i en ny kultur. Vi gick sedan ut och följde en väg som tog oss till mer dans, utklädda människor och teater.


 


 

Teatern handlade om ett giftemål och sedan så jagade en massa män en annan man och sköt efter honom. Ja, som ni hör uppfattade jag inte hela historien och mannen som de sköt mot kan ha varit alltifrån en hjälte till en bov. Sedan fick vi se en massa konster som en man gjorde på en häst. Kändes lite som om man hamnat på cirkus och i slutet utav den showen hände det som inte fick ske. Hästen ramlar ner och verkar inte få upp balansen igen efter det. Kändes hemskt att se!

 
 


Middagen var sådär. Vi serverades sallad-förrätt och sedan något med couscous (eller om det var en bit ur Totoros kattlåda)med någon brun, lång grej i. Vad det var vet jag inte men det bjöds på underhållning under hela middagen. Det var dans och musik på en scen som var belägen mitt i den stora resturangen.



Mot slutet av middagen kom en stor gubbe ut bland folket. Han balanserade den konstigaste hatten jag någonsin sett och gick runt borden för att välja ut folk som skulle upp och dansa på scenen. Han valde ut tre tjejer och min tanke var då "stackars tjejer!". Han börjar dock gå mot vårat bord och jag stirrar stint ner i bordet ihopp om att jag inte ska synas. Det gick som det gick och jag valdes ut för att gå upp på scenen inför alla dessa människor. Men eftersom jag och Sandra var på semester tillsammans så tvingade jag även med henne. Jag vill inte sitta med det minnet själv! Vi fick iallafall gå upp på scenen och dansa i rampljuset, en och en. Man kände sig som ett kylskåp i jämnförelse med de tunisiska kvinnorna. Dock verkade den gamla gubben nöjd med mig och på scenen kom han upp och nästan viskade till mig att "you look very, very fine..." Visste inte riktigt hur jag skulle reagera så jag log lite konstigt och fortsatte att fokusera på den tunisiska kvinnan som dansade med mig.

 
 

Efter dansupplevelsen var det dags för en spektakulär ljus- och teater-show. Den showen gjorde hela kvällen värd sitt pris faktiskt. Började med en lasershow och sedan gick den över till en teater om tunisiens historia. Teatern spelades på Franska, Engelska och Tyska vilket var lite drygt men efter ett tag kom man även in i det. Tunisiens historia är faktiskt väldigt fascinerande. Hur nästan hela värden har erövrat och krigat om just detta land.

Vi kom hem sent till hotellet så det var bara att lägga sig och sova för att sedan vakna upp till en ny, spännande dag.

Kanal5 skapar nya alkoholister?



Så mycket känslor om detta program. Sitter här på onsdagkvällen och har ont i magen, mår dåligt och vill faktiskt bara söka upp kabeln och klippa av den så programmet inte kan beskådas längre. Allt för att försöka rädda de unga människornas liv som de så glatt fördärvar för de 15 minuterna i rampljuset.

Det är självklart kanal5s nya höstsatsning Kungarna av Tylösand som jag pratar om. En serie om ett gäng ungdomar som ska driva en surfshop på Tylösand. På sin lediga tid är det alkohol, skämma ut sig och ha sex i TV som gäller. Kanal5 är så snäll och förser självklart ungdomarna med alkohol så tvtittarna ska få "valuta för pengarna".

Under Big Brother tiden var denna typ av program något nytt som spred sig som en löpeld över Sverige. Då var året 2000 och nu, 2010 försöker TV igen göra ett liknande program som de hoppas ska få samma framgång. Jag är rädd att det är ett bottenskrap och att folk redan 2003 var less att se folk förstöra sina liv i TV genom alkohol och sex.

Något som också skrämmer mig är mängden alkohol som de dricker. I varje klipp står någon och håller i en ciderflaska, någon kissar framför kameran eller ligger och spyr i något hörn. Vad skickar detta för signaler och vad sker egentligen med "försökskaninerna" som befinner sig där framför oss i TVrutan? Hur många av dessa ungdomar blir efter programmets slut alkoholister och vilket hjälp får de? Vilka sorts människor söker sig till denna typ av program? Frågorna är många och jag är rädd att merparten av dem kommer att sluta som alkoholister. För ett så stort intag av alkohol som de har är dömt att misslyckas med. Kom ihåg att alkohol är en drog.

18 Aug - I have a friend in Sweden.

18 Augusti, en dag som det kändes som om det skedde väldigt mycket på. Vi vaknade vid 8 och som vanligt var frukostpojken på mig. Det började bli en vana vid detta laget faktiskt. Dock var han inte alls lika på som han brukade vara men det kan vara för att jag fräste till åt honom och blev riktigt irriterad när han skulle vara så på. Så han taggade ner en aning denna morgon.



Förmiddagen spenderades som vanligt vid poolen. Tycker alla borde få lite sol, bad och värme innan man tar tag i dagen. Allt känns så mycket lättare då! Dock var vi förbi fritidsresor också och bokade beduinafton för torsdagen. Promenaden dit blev denna dag mycket kortare än dagen innan vill jag lova. Vi hittade fram till kontoret mycket snabbare!

 


Annars stod shopping på schemat och vi skulle ge oss på medinan ännu en gång. Det var en mycket härligare stämning där denna dag än förra gången vi var helt själv så man kände att på något vis hade stadsturen gett oss något iallafall. Det slutade med att vi var på medinan nästan hela dagen. Vi gick först in i en silverbutik där Sandra tidigare kollat på en ring som hon var sugen på. Själv hittade jag ett Fatimas hand-hänge som jag ville köpa. Fatimas hand visar muslimernas fem högtider men betyder också tur. Så eftersom jag inte är muslim så köpte jag den för den senare orsaken. Han ville till en början ha 80Tdnr för den, vilket motsvarar 450 svenska kronor! Vi hade lärt oss att man prutar ca80% på priset så jag fick ner priset till 10Tdnr vilket såhär i efterhand också är väldigt mycket för ett sådant hänge! Men det visste man inte då så just den sekunden jag fick igenom köpet kändes det som ett kap. Köpte senare samma dag ett till liknande halsband för 7Tdnr så lite lurad blev jag nog. Men ska man bli lurad så ska man väl bli det i början av resan?

Jag fick också mina första bud på mig. Ena på 8000 kameler och andra på 4000 kameler och några halsband till Sandra. Som tur var så sålde hon mig inte. Vi träffade även på en svensk arab vilket låter roligare än vad det faktiskt är. Som turist vill man kunna prata ett "hemligt" språk med varandra och speciellt vid prutning när man står där och försöker komma på ett bra pris. Då när araben redan kan all svenska så blir kommunikationen mellan Sandra och mig mycket svårare. Till slut skapade vi ändå ett litet hemligt språk för att de i affärena inte skulle förstå vad vi pratade om. Mua = Pruta, Bra mössa = Bra pris, Muren = Medinan.


 
 
 

Efter vi gått klart på medinan valde vi att gå runt en sväng och kom då till ett stort torn. Där möter en man upp oss och erbjuder sig att ta upp oss till tornets topp för 3Tdnr. Så det valde vi att göra och vi gick hela vägen upp. På toppen blåste det som bara den och guiden berättade att medinan var cirka 3000år gammal och han pekade ut några sevärdheter i Sousse. Efter ett tag började han ta kort på både mig och Sandra vilket kändes lite skumt. Han började även ta kort med sin egen mobilkamera vilket kändes ännu konstigare!



Vi åkte även tuktuk för första gången denna dag. Kan väl inte säga att det var samma nervpirrande upplevelse som man fick i tuktuksarna i Indien men det var härligt när det fläktade skönt i värmen. TukTuken var även rosa och lila vilket gjorde resan ännu mer trevlig! Kostade bara 2Tdnr och då kunde man åka precis vart man ville.

 

Efter middagen som blev en pizza så råkade vi hamna på någon slags dubbeldejt. Kom fram en ung kille till oss när vi var på väg hemmåt mot hotellet och berättade att han hade en kompis som flyttat till Sverige och nyss fått barn. Han ville nu att vi skulle skriva ett brev till honom på Svenska. Vi fattade på engång att det var frågan om inkastare till något café men i brist på annat så följde vi med dem. Vi hamnde på ett café och satt och pratade en stund innan vi valde att gå tillbaka till hotellet för att sova.

17 Aug - I just waited and cried

Killen vid frukosten från dagen efter kom ihåg oss. Både jag och Sandra hade hoppats på en lugn och trevlig frukost men istället kom samma kille fram till oss och undrade vart jag hållit hus dagen innan. Undrades tittade jag på honom och undrade vad han pratade om. Han menade då att han skulle stått och väntat på mig efter jobbet och när jag inte kommit hade han börjat gråta av förtvivlan. Jomen visst! Vi skyndade iallafall oss att äta upp och smita ut ur bufférummet och begav oss istället till poolen för att vänta in vår första guidade tur i Tunisien. Det var en statstur runt Port el Kantaoui och medinan i Sousse. Vår första sväng till Medinan hade inte gått något vidare så vi valde därför att åka på en guidad tur och kanske lära oss något om Medinan och kulturen där.



Första svängen blev till Port el Kantaoui vilket helt klart var en finare, dyrare och mer modern del av Sousse. Mycket är nybyggt i Kantaoui vilket blev gav en stor skillnad till Sousse där det byggdes överallt! Husen, priserna och resturangerna var på en helt annan nivå. Vi fick se lite olika parker och hamnen som Kantaoui är så känd för. Efter åkte vi förbi presidentens sommarhus. Visste ni att Tunisiens president kommer från Hammam Sousse?

 


Vi åkte även till Medinan och vandrade rakt igenom den. Det blev en helt klart bättre upplevelse än den första gången vi besökte den galna marknaden. Alla kändes så mycket gladare och stämningen mycket lättare. Vi besökte några speciella affärer som fritidsresor tipsade om. Genom att fritidsresor tipsade om dem så hade de även en högre pris än övriga ställen på medinan.

 
 
 

Middagen åts på La phalene och det som skulle bli en enkel, lätt middag blev istället en panini, en frukttallrik, tunisiskt tea och shisha (vattenpipa). Notan slutade på 38 Tdnr för oss vilket i sig inte var så farligt eftersom det blev en riktig helkväll. Det var en stor, tjock man som serverade oss maten och jag skulle tro att han ägde stället. Vi rökte tobak som skulle smaka äpple men jag tyckte att det snarare smakade lakrits. Antar att mina smaklökar inte funkade riktigt. Den tjocka, stora mannen hjälpte oss mycket med shishan och jag tror han tyckte det var roligt att vi försökte oss på den tunisiska kulturen.

Sent på kvällen kom vi tillbaka till hotellet och vi la omkull oss i sängen för att kolla igenom bilderna från dagen. Av någon mystisk anledningen fick jag ett riktigt skrattanfall på Sandras bilder. Jag låg och skattade så mycket att tårarna rann. Undra om man är lättpåverkad av röken?


16 Aug - Snövit och de 7 dvärgarna?

Andra dagen i Tunisien. Kom ihåg att det redan då kändes som om vi varit där i nästan en vecka. Man tittade förundrande på alla "nya" turister och tyckte själv att man hade stenkoll på läget. Vet inte varför det var så men kanske var det för att Tunisien motsvarade mina förväntningar (bra som dåliga).

 

Frukosten åt vi lite tidigare än vanligt och det resulterade i att det enbart var jag och Sandra och två andra familjer inne i bufférummet på femte våningen där frukosten serverades. Det kom tidigt fram en kille till vårt bord som frågade om jag och Sandra var syskon (den frågan fick vi nästan 100 gånger om dagen!) "aw, you have the same face!". Han var också chockad över Sandras vita hudfärg och undrade vart hon gömt de sju små männen. Först fattade jag ingenting av vad han menade men sedan slog det mig att han tyckte att Sandra var snövit och att de sju dvärgarna saknades. Efter det började han berätta för mig hur vacker jag var och att jag log med mina ögon. "You smile with your eyes, lovley." Tyra Banks hade varit stolt! Han försökte få till en dejt över en kaffe och förundrades över att man var singel. Kändes lite som att det var en dödssynd att vara singel i Tunisien, det var liksom helt oförståeligt. Visserligen var inte Tunisierna sena på att offra sig till att bli min pojkvän.

 
 

Vi skulle försöka hitta till fritidsresors kontor denna dag och vi gick en himla omväg. Jag antar att vi fick se den mindre turistiga delen av Sousse som på många sätt liknade Indien (Ja, fast utan alla kor och getter). Vi kom iallafall fram till kontoret efter en lång promenad och bokade då stadsturen och saharaturen som de erbjöd.


 


Vi kom tillbaka till hotellet efter ett tag och valde att slappna av vid poolen. Vi blev inte där så länge då både jag och Sandra hade svårt att slappna av. Man var fortfarande stressad av tempot hemma i Sverige. Middagen åts vid samma sportresturang som dagen innan. Denna kväll fick vi dock besök av en katt som jag matade med fiskpinnar. Det tyckte katten var mumma!

Första helgen i Umeå

Min första helg i Umeå är nu gjord. Känns faktiskt riktigt bra att bo här uppe nu. Vet inte om det är att min boyta ökat drastiskt jämnfört med lådan jag bodde i i Övik eller att det bara är rätt att bo här. Men bra, det känns det iallafall!

I fredags övertalade Elin mig att följa med dem och spela bowling. Förstår mig inte alls på denna sport. Vad är vitsen med att kasta ett klot på några pinnar långt där borta? Och hålen i klotet är alltid förstora eller försmå. Finns aldrig någon som är just lagom. Hur som helst förlorade jag första gången och andra gången kom jag näst sist. Jag och Elin turades alltså om att komma sist. Men roligt hade vi iallafall!

I lördags blev det utgång. Jag och Elin hade pratat om middag och bio men planerna ändrades och på schemat stod det utgång istället. Först blev vi bjudna på middag hos Erik vilket var trevligt. Mycket god mat och roligt sällskap. Hoppas på fler sådana kvällar faktiskt. Middagen slutade i vitchokladshottar i kinderäggshalvor. Låter kanske helt knäppt men det funkade bra. Dock kunde inte jag få in hela kinderägget i munnen vilket försvårade allt en aning.

Efter åkte vi iväg på förfesten där vi mötte några av tjejerna som var med i Indien. Riktigt roligt att få träffa dem igen. Jag har inte träffat dem sedan vi befann oss där i Indien i värmen. Blev en hel del skratt och tokigheter innan vi for ut på schkarinska. Där var det kanske inte min musiksmak men vi stod ändå och dansade ett bra tag vilket känns i mina ben idag. När blev jag så otränad egentligen att lite dans i högklackat ger träningsvärk?

 
Jag innan utgång. Ringen är från Tunisien - lovely!
Andra bilden är från idag när jag vaknat. Osminkad och risig i håret.

15 aug - första dagen i Tunisien

Vakande efter en mycket god nattsömn runt kvar över åtta. Första dagen i Sousse skulle börja! Underbart! Drog undan de stroa, tunga gardinerna och såg staden i dagsljus för första gången. Solen sken och man kände förväntningarna hopa sig.

 
 

Sandra fick denna dag för sig att vi skulle gå på medinan, den stora, gamla marknaden där prutning är det som gäller. Man har ju hört att det är en helt egen kultur där som skiljer sig markant från det man är van med i Sverige och det är sant. Folk ropar, tar tag i en och gör allt i sin väg för att få in dig i deras små affärer. Kan lova er att det bjöds på en massa sura miner då vi inte köpte utan bara tittade. För att slippa alla sura miner valde vi att äta lunch istället på en resturang som heter Frites food. Det var billigt, gott och trevlig personal. Dit gick vi tillbaka några gånger om ärligheten ska fram.

 

 

Middagen åts på den fina resturangen La Fiesta vilket skrek turist-resturang. Priserna var höga och man skulle lika gärna sitta på en finare resturang någonstans i Sverige. Jag och Sandra valde dock den billigaste maten, "tunisisk fisk". Fisk brukar ju vara gott tänkte jag tills den kom och låg där framför mig. Det vi då beställt in var en hel fisk som låg och stirrande på mig medan vi skulle äta. Huvudet, fenorna och ögonen var kvar! Det var riktigt äckligt och jag hade det svårt att känna mig bekväm när jag skulle äta upp firren framför mig. Efter vi ätit upp maten så var det dags för notan - 40 tunisiska dinarer (tdnr) vilket är cirka 200 svenska kronor! DYRT och inte ens gott!

14 aug - resan utomlands

Som jag skrev i inlägget tidigare kom vi fram till Stockholm halv sex på morgonen så jag kan lova er att det inte fanns mycket att göra vid denna tidpunkt. Solen hade kommit upp och man kände att det skulle komma att bli en varm dag i huvudstaden. Dock fick iallafall jag lov att ha på mig reseoutfiten när allt annat var vakuumpackat i den stora väskan. Så jag fick alltså gå omkring med hemska kläder i överklassiga Stockholm - staden som man inte springer runt i mjukis och röda foppisar i.

Jag och Sandra valde iallafall att låsa in våra grejer och ta oss ut på stan i sökandet på en gratistoalett (något som lyser med sin frånvaro). Dock hamnade vi snabbt vid slottet och gamla stan vilket var mysigt. Tyvär var inte ett enda litet café öppet heller så vi fick faktiskt bara strosa runt och kolla in alla stressade stockholmar som skulle till jobbet.

 
 
 

Kom snabbt på denna morgon att stockholm är ingenting för mig. Allt kostar pengar och inte en människa kan kosta på ett leende. Fastän man själv står där på andra sidan disken och ska fråga något medan man ler som en smilfink så ser kvinnan i kostymklädsel lika tråkig och stel ut. Snacka om att de skulle behöva slappna av lite och våga visa sig mänsklig! Det är okej att le!

Halv sex på kvällen var det dags för vårat flyg att lyfta och bege sig mot varma och trevliga Tunisien. En resa som jag trodde mig skulle bli kort och bra men ack så fel jag hade. Resan skulle enbart ta tre timmar och 50 minuter vilket i sig inte är så lång restid. Men under hela denna tid uppfattade jag att planet guppade, skakade och försökte med alla medel att störta. Det var mycket turbulens i luften och för en lika flygrädd som jag så var det pina och pest vill jag lova! Trodde många gånger att vi höll på störta.

Vi landade på Enfidha flygplats runt nio tiden på kvällen och då var det fortfarande 28 grader varmt. Det var riktigt härligt att komma ut i den värmen då jag suttitoch frysit och kallsvettats under hela flygresan. Vi hoppade på buss 13 som skulle ta oss till vårat hotell och allt kändes sådär nytt och spännande. När vi kom in i Sousse kunde vi se fullproppade caféen, uteliv och palmer runtomkring.

Vi gick in på vårat hotell Kaiser och väntade på att få vårat rum. Självklart fick vi rum 113 vilket bevisar att talet 13 var återkommande på vår resa (vi började resan den 13de, åkte på buss 13 och fick rum 113). Dock var detta bara början på talet 13 varande i våran resa.

Resdagen - Fredagen den 13de

Fredagen den 13de, en känd otursdag för många men även en resdag för mig. Slutade jobba 07.00 på morgonen (jobbade natt) och dagen handlade mest om att säga hej då till alla, packa om väskan sjuhundraelva gånger och sedan bege mig mot nattbussen som skulle ta mig och Sandra till stockholm. Avstod från att sova något alls under dagen för att jag tänkte att jag då istället skulle sova som ett litet barn i bussen. Pyttsan!

Några rader bakom mig och Sandra satt ett gäng unga tjejer. Dessa var kanske runt 16-17 års åldern och de hade planerat för en helnatt i bussen. Godis, dricka och en massa samtalämnen tydligen, eftersom de inte blev tysta förän långt in på natten. Visserligen gjorde det inte mig något eftersom jag inte alls kunde sova så gott som jag hade tänkt. Tror de längsta sovpausen var på ca. 20 minuter medan den vanliga längden under natten var 10 minuters. Någon gång vaknade man även till av att chaffören körde ut på de räfflade vita sträcken på vägbanan. Då vaknade man upp och trodde man såg döden i vitögat. Höll chaffören på att somna? Det var en mycket dimmig natt dessutom vilket gjorde hela resan ännu mer osäker. Men 05.30 kom vi fram till stockholm, otroligt trötta men oskadda.


Tillbaka i vardagen

Välkommen tillbaka i vardagen. Jag har nu varit hemma i fyra dagar, sen i söndags alltså! Dock har så mycket nytt skett att bloggen fick hamna i andra hand. Kom hem från Tunisien och mådde inte alls något vidare under söndagen. Men när jag väl kommit hem till lägenheten, fått mat i magen och vatten att dricka mådde jag genast mycket bättre. Det var nog bara min kropp som var helt slut.

På tal om lägenheten så bor jag nu också i en helt ny stad och i en helt ny lägenhet förstås. Stor omställning alltså! Kom hem till lägenheten och allt var inte ens uppackat. Så från att ha levt i en resväska under två veckor började jag istället leva i flyttkartonger. Något som jag börjar få ordning på nu.

På måndagen (dagen efter vi kommit hem alltså) var det dags för terminsstart också. Jag skulle dock inte längre tillbaka till skolan utan ut till min praktikplats på Stennäs Behandlingshem. Efter fyra dagar där kan jag meddela att det är MYCKET intressant! Kan redan känna att på dessa fyra dagar har jag lärt mig massa nytt om missbruksproblematiken.


Från härlig värme till kalla Sverige! En skillnad på nästan 30 grader.