Eclipse-nedräkning

Imorgon klockan 23.59 smäller det. Det som så många unga tjejer längtat efter. Premiär av tredje filmen i The Twilight saga. Jag som läst böckerna tycker att tredje boken var den bästa och förväntar mig att något riktigt storartat sker på biosalongen imorgon natt.

Det roliga är att jag ska jobba på onsdagmorgon så jag vet inte riktigt hur jag ska få allt att gå ihop. Ska man sova lite innan bion och lite efter? Ska man sova mycket innan bion och försöka hålla sig vaken tills jag ska upp vid femtiden? Filmen slutar iallafall strax efter två på natten så vi får väl se hur jag gör.

Bjuder här på en bild som jag försökte göra lite vampyrlik. Vet inte riktigt hur jag lyckades men om man ser orginalbilder så har jag gjort ett bra jobb vill jag lova! Men godnatt allihopa!


Självsäker?

Ja, då sitter man här inatt igen. Det är jobbigt att jobba natt, man får så mycket tid att tänka och analysera sönder saker, drömma sig bort och rannsaka sig själv. Inatt har jag 6 timmar kvar utav denna ensamtid och vem vet hur många blogginlägg det kan komma att bli.

Köpte nya Cosmopolitan idag för att ha något att läsa igenom under natten. Dock lyckas man alltid plöja de där tidningarna så fort! Iallafall så stod det en hel del om självkänsla och självförtroende (som alltid i denna typ av tidningar). Man ska vara säker på sig själv. Man ska älska sig själv. Man ska vara nöjd med sig själv. Man ska stäcka på sig och hålla händerna i en viss höjd när du pratar. Man ska stå med fötterna emot personen du pratar med och det handlar om signaler hit och signaler dit!

Visst att självkänsla och självförtroende lyser otroligt vackert! Det har man märkt många gånger när man varit ute på krogarna och tjejen alla killar dras till behöver inte alltid vara den som är mest fysiskt attraktiv. Utan mycket handlar om självkänslan. Men hur är de med alla dessa som inte har denna självkänsla? Alla de som inte har ett toppensjälvförtroende? Ja, för oss är det tur att Cosmopolitan skrivit ner några saker för att utstråla självsäkerhet.

Fira av ett genuint leende.
Okej, lättare sagt än gjort. Ett genuint leende behöver väl komma innifrån och för att det ska göra det måste väl personen man nu pratar me på något vis locka fram detta genuina leende? Annars blir det väl inte vidare genuint? Så denna punkt har ju enbart med den andra personen i fråga att göra. Annars får man väl bjuda på ett "jag-putar-med-läpparna-och-ler-samtidigt"-leende.
 
Hälsa med rätt handslag.
Okej, vi ska ta i hand och fokuset ligger på rörelsen och inte själva greppen. Upp och ner ska vi, men hur många gånger då? Att snabbt bara göra rörelsen en gång kastar mina tankar till kostymbeklädda affärsnissar som är på väg att ha sitt största affärsmöte någonsin. Stelt, stelare stelast? Men att försöka skaka händerna som en duracellkanin kommer ju bara se galet ut.. Nä, ett stort och glatt Hej!! jag heter.. kanske räcker? Då självklart med det genuina leendet.

Håll händerna i drinkhöjd.
Här ska det gestikuleras i bröstkorgshöjd. Detta ska då signalera att man är redo att träffa nya vänner. Absolut inget jag tänk på tidigare när jag pratat med någon på fester. Nog att jag gestikulerar som om jag kommer ifrån Italien ibland och svänger armarna både hit och dit så övriga gäster får se upp och utrymma rummet men i brösthöjd? Nä, det är inget jag funderat på tidigare.

Stå med raka, stadiga ben.
Här kommer "jag-står-alltid-ihop-med-mina-ben-för-att-jag-hatar-att-stå-bredbent-för-det-känns-manligt"-Annica få det svårt. Man ska stå axelbrett med benen och fötterna ska peka åt samma håll. Axelbrett kanske ni tänker, det är ju inte så bredbent? Men jo, jag tycker det. När man står där axelbrett så känns det som om man bresar på benen för kung och fosterland och den kvinnliga ståstilen är som bortblåst. Men man kanske måste testa det ändå om det nu ska få mig att se mer intresserad och självsäker ut.


Inbiten singel

Ja, tänkte egentligen inte blogga om detta men tankarna kom upp när jag fick ett sms nu under kvällen och sedan gick jag in på en kompis blogg och hon hade skrivit några rader om civilstånd, framtiden och och alla lyckliga tu's husrenovering. Så då tänkte jag att ja, det är nog meningen att detta inlägg ska skrivas ändå.

Jag är 22 år, haft två riktiga förhållanden som jag kunnat gå över vatten för. Första redan när jag gick i åttonde klass och det tog slut så småningom. Det tog flera år innan jag lyckats gå vidare till 100 procent. Ja men vad är det man säger? Äkta kärlek dör aldrig va?

Fyra-fem år senare mötte jag mitt livs andra kärlek. Överväldigande känslor och intensiva månader stundade och vi flyttade snabbt ihop. Oj oj, ska jag verkligen få leva lyckligt? Trodde aldrig jag kunde känna såhär för någon! Tillslut blev de rosa molnen mer gråmulna och förhållandet tog slut. Ja, det är två år sedan nu och jag vill nog säga att jag gått vidare. Vill iallafall inte ha ett förhållande med denna person igen (inte för att jag har något emot honom men just de känslorna finns inte kvar).

Fick ett sms av honom inatt som på något sätt satte mina tankar i rörelse. Han har gått vidare, något jag vetat om länge och inte alls har något emot. Där berättade han att jobbet går bra och att han och flickan skulle utomlands. Flickan, samma ord som han en gång haft på min under vårat förhållande. Jag vet inte, men på någotvis kändes det så konstigt att läsa om mig hon under samma namn som jag en gång haft.

Själv sitter man nu här. Inbiten singel, ingen framtid inom familjeliv och kommer bo med min katt totoro hela mitt liv. Iallafall känns det så. Eller har jag en fyra-fem års regel mellan mina stora förhållanden? Om så är fallet borde mr. Right göra sig till känna 2012 eller 2013. Då är jag alltså runt 25 år och min biologiska klocka tickar för fulla muggar...

Nattliga funderingar

Tredje natten. Snart hälften gjort av mina nattpass denna gång. Börjar bli lagom less att sitta vaken på nätterna ska ni veta. Det händer absolut ingenting som är av värde att berätta. Kollar på några gamla repriser av Survivor vid fyra tiden och försöker annars sitter och kolla runt på nätet. Läsa igenom alla bloggar är också något jag underhåller mig med och jag kan lova er, det är ingen som uppdaterar när jag har som tråkigast! Så har börjat läsa igenom jättegamla inlägg hos många av de stora bloggarna. Då har man tråkigt.

Något som jag faktiskt börjat irritera mig på är denna uppsjö av bilder på när bloggorskorna precis duschat. Brukar ni ta kort på er när ni kommer ut från duschen i handduken? Nä, ansiktet ska ju inte synas utan det är bara kroppen. Varför? " Jag har torkat mig efter duschen också" eller vad är det ni vill visa? Vad säger föräldrarna?


Jobb på G

Vilken härlig dag det varit idag. Solen har stått högt hela dagen så man har hunnit med att sola lite, tagit en utelunch och bara mått allmänt gott! Dock var det svårare när jag vid femtiden försökte sova lite eftersom min lilla lägenhet förvandlats till en ångkokande bastu. Helt omöjligt att sova alltså! Men med fläkten på gick det och jag fick mig nästan en och en halv timmes sömn innan jobbet.

Nu är kaffekokaren på och puttrar så fint borta i köksdelen. Om en timme börjar jag nog dra mig mot jobbet för att sitta vaken en hel natt. Vad ska jag hitta på tro? Har iallafall den underbara boken av Martina Haag med mig. Helt omöjligt att bli trött av den! Förra gången jag jobbade natt satt jag där i mörkret och skrattade högt för mig själv. UNDERBAR! Men nu är det bara ett tiotal sidor kvar så vad ska man göra resterande tid av natten? Tar nog med mig datorn!


SOVDAGS!

Nä, sovdags för mig för längesedan! Ibland är det svårt att komma isäng och speciellt när man har en mamma som är en riktigt nattuggla. Men okej, jag kan inte skylla allt på henne.

Men nu är det dags att sova. Vissa har utbildning imorgon på morgonen och lite pigg vill man väl kanske vara. natti natt!



(ja, bilder föreställer mig sovandes/gäspandes. Jag är trött och inte speciellt bra på att rita. OKEJ?!!)


Ny vecka

Ny vecka, ny dag och nya möjligheter. Solen skiner och jag har varit igång sen sextiden på morgonen. Här har det tvättats, städats och gosats med Totoro. Känns som en riktigt bra dag om det inte varit för att jag ska till vårdcetralen idag och ta min sista Twinrix spruta. Tänkte att det är lika bra att ta klart det och speciellt nu när jag ska iväg till Tunisien om mindre än åtta veckor. Ja, nedräkningen pågår!

Med rädsla och förtjusning längtar jag lite till resan. Är rädd för hur jobbiga killarna kommer vara eftersom av allt man hört verkar de vara ett levande bevis på hur dryga och otrevliga män kan vara. Pratat med en del bekanta som varit där och tillochmed de har haft problem med dessa killar (och då är mina bekanta närmare 60års åldern!). Hur blir det då när jag och
snövita Sandra på 22 år kommer instaplandes i våra vita kroppar på stranden?




Men hursomhelst längtar jag! Vi kommer ha det kanonkul och riktigt varmt och skönt.


Väder för Tunis, Tunisien

22°C
Aktuellt: Molnigt
Vind: V – 9 m/s
Luftfuktighet: 43 %
mån
Klart
25°C | 17°C
tis
Klart
26°C | 18°C
ons
Klart
27°C | 18°C

Helg ännu en gång

Ja, då är sista helgen innan mitt sommarschema börjar bortgjord. Har nu tre helger lediga innan Tunisien och sommarlovet tar slut. Känns faktiskt ganska bra. Riktigt less på att gå ut och flänga faktiskt. Alltid samma människor ute på krogen ändå och alltid samma skabbiga raggningsrepliker. Nej tack!

Det var hur som helst bara vi tjejer som for ut i Fredags och det är alltid mysigt! Vi var hemma hos Ramonas bror och bara satt och pratade över nått glas vin, precis som det ska vara. Dock tog det lite tid innan festen var igång. Och konstigt nog var samtalsämnet som fick igång oss döden. Tänka sig att något så ofestligt kan komma att få igång oss tjejer att prata ännu mer. Men om ärligheten ska fram kantades hela kvällen utav konstiga samtalsämnen. Allt ifrån döden och spöken till godisskålar och binnikemask.

Iallfall tänkte jag bjuda på en massa bilder här och nu och ja, jag hade egoboost under kvällen och agerade linslus!


planering

Idag har jag ringt runt till alla människor i hela Sverige känns det som. Hade tänkt att fixa allt ifrån resa ner till stockholm, tid hos vårdcentral och lägenhetsformalia idag och av någon anledning blir de där tre samtalen helt plötsligt ett tiotal samtal. Trots det känns det inte som om något är fixat.

Fick tag i killen som bor i lägenheten som jag ska ta över idag och jag kommer få ta den redan i augusti. Det känns kanon för då hinner jag flytta in grejerna, städa ut lägenheten och besikta den innan jag far mot solen, havet och upplevelserna i Tunisien. Fick även höra lite om lägenheten vilket kändes bra. Tackade JA till lägenheten utan att ha sett den och det är lite riskfyllt ibland. Man vet aldrig vart man hamnar. Så jag frågade killen vad jag skulle förvänta mig; en okej lägenhet eller fruktansvärda tapeter alá 70-tal? Fick då veta att 70-tals tapeterna med stora hemska mönster inte fanns, att jag ska få nymålat och nytapetserat i köket, att kylen och frysen är helt nya och att spisen inte hade många år på nacken! Underbart!

Nu gäller det bara att lyckas boka in så jag kan ta mig till stockholm den 14 augusti för resan. Men det går trögt. Men tillslut ska jag väl lyckas hitta något sätt att ta mig ner men jag jobbar fortfarande på det!

Lägenhet i Umeå

Nu har jag fått en lägenhet i Umeå. Äntligen börjar allt gå som det ska och det känns kanon! Lägenheten är på 56 kvm och är billigare än min lilla etta jag har idag (som är på 32 kvm). Kommer betala ca. 3500 kronor för den och det är det lätt värt för att få lite utrymme för mig och Totoro! Jag kommer få ett sovrum vilket känns riktigt underbart! Jag ska köpa säng och sova som en gud. Längtar riktigt mycket tills jag bor där, kommit iordning och mitt dagliga liv i Umeå har påbörjats.

Nackdelen med lägenheten är att den ligger i Carlshem. Hade helst fått en lägenhet på Ålidhem eftersom det är där de flesta bor, flest bussar går och mataffären ICA ligger. Kan inte hundra medge att jag vet hur långt det är att gå till Carlshem från Ålidhem men antar att det inte är så långt. Har bara gått den vägen en gång och då var jag smått full, snön yrde och jag hade fullt med snö i mina högklackade skor. Så jag tror inte den negativa känslan jag kände då gör vägen rättvisa.

Tunisien

174 dagar efter hemkomsten från Indien är det dags igen. Dags att ge sig av ännu en gång och upptäcka en helt ny del av världen. Denna gång går resan från Stockholm till Tunisien och Sousse. Där väntar två veckor fulla med äventyr, flygande mattor och vackra solnedgångar i saharaöknen. Flyget avgår den 14 augusti klockan 17.30 så vi beräknas att vara framme i ett varmt tunisien 20.20. Alltså är det en kort flygtid vilket gillas!

Vet att många varnar för irriterade försäljare, jobbiga killar och stötande kommentarer. Men jag tror inte man kommer ifrån det någonstans eftersom man hör dessa varningar om alla länder kring medelhavet. Har man skinn på näsan och är fenomenal på att ignorera (vilket jag är) så är det nog inga problem.

Vi ska rida i saharaöknen, sova under stjärnorna, besöka gamla romerska byggnader och köpa krimskrams på gatorna. Vi ska sola och bada, åka ut på båtturer och besöka inspelningsplatsen till StarWars! Pappa kommer bli mäkta avundsjuk!


Iallafall längtar jag till denna resa. Till en helt ny möjlighet att upptäcka en ny kultur och ett helt nytt land.

 
25°C
Aktuellt: Mestadels molnigt
Vind: NO – 4 m/s
Luftfuktighet: 65 %
sön
Mestadels soligt
28°C | 21°C
mån
Risk för regn
30°C | 23°C
tis
Risk för regn
34°C | 21°C
ons
Klart
29°C | 19°C

Metropia

Söndagen bjöd på en mycket annorlunda film. Det heter Metropia och kom tydligen hösten 2009 men trots det har jag varken hört talas eller sett något om den. Men nu är den sedd och måste säga att det var en mycket annorlunda film.

Filmen är en animerad dystopi gjord av Tarik Saleh och i eftertexten hittar vi många stora svenska namn. Den handlar om Roger som bor i en förort till Stockholm. Han cyklar alltid till och från jobbet trots att det är en mycket lång väg. Han är rädd för tunnelbanan som vid denna tidpunkt kan ta dig ut i Europa. Han känner att någonting inte stämmer - och rätt har han.

Om jag säger att denna film handlar till största delen om ett shampoo kollar nog de flesta ganska snett på mig. En film om shampoo? tänker ni då och ja, jag är rädd att den handlar om det faktiskt. Med detta shampoo lyckas det största företaget i Europa övervaka och kartlägga allas vanor i hopp om att de ska kunna själa mer saker i framtiden.

Jag har faktiskt riktigt svårt att förklara denna film men tycker helt klart den är sevärd. Den har mycket i sig som vi kanske inte alltid bör ta så lätt på. Vi matas dagligen med att vi bor i ett så bra land, att vi inte ska ifrågasätta myndigheter eller beslut. Kan denna dystopi vi då ser i Metropia en dag bli vår vardag? Vem vet...


Kick-Ass



Söndagar, en bakisdag för många. Själv spenderades söndagen med ett gott mående och mycket film. En av filmerna som beskådades var Kick-Ass. Hade hört mycket om den tidigare och kunde inte vänta längre på att skaffa mig en egen uppfattning. Många har sagt att den var hysteriskt rolig medan andra inte alls fattat vad den handlar om. Men har jag sett den och nu ska ni få ta del av min uppfattning.

En ung, töntig serietidningsnörd väljer att dra på sig superhjältetrikåer och försöker frälsa hela staden från ondska. Det är så dumt att det funkar och hela filmen bjuder på leenden i massor. Vi möter Dave som tycker att staden behöver en riktigt superhjälte och han har själv tänkt att axla den rollen. Men det går inte så bra och Dave hamnar på sjukhus. Men är det något som jag lärt mig från Dave så är det att man inte ska ge upp saker som man verkligen tror på.

Under filmens gång får vi möta ytterligare karaktärer som exempelvis Red mist och Hit Girl. Dave kastas in i den värld som han länge läst om i serietidningarna och ett krig uppdagas mellan våra superhjältar och skurkarna.

Måste säga att jag är förälskad i filmen. Den känns lagom töntig, riktigt härlig och fantastiska karaktärer. Denna film är ett måste!

Helgens bilder

Ja, jag är lite urfas med det här att blogga känner jag. Svårt att försöka formulera mig och mitt N på tangentbordet har börjat ge upp. Det resulterar i många konstigt och roliga meningar ibland vill jag lova.

Efter jobbet i lördags var vi ut och det är väl de bilderna jag vill bjuda på. Efter jobbet fick jag skjuss hem av Sandra, vi gjorde oss iordning här och susade vidare mot Annas lägenhet. På väg dit (vi åkte bil) fick Sandra för sig att busa lite med några unga killar som gick mitt i vägen. Hon närmade sig dem och la sig på tutan vilket fick dessa killar att vända sig om i ren förskräckelse. Ja, det hade ju varit riktigt roligt att se deras miner men de som bjöd på minspel var nog både jag och Sandra. De killar vi då trott vara ett gäng testosteronstinna 17åringar visar sig istället vara ett gäng killar på närmare 27 år. Ja, det blev lite pinsamt och Sandra valde att ställa sig på gasen så fort de lämnat vägen.

Sedan hos Anna var det lite folk, trots att jag och Sandra var sena! Men vi hade trevligt, tog lite kort och pratade en massa strunt. Det var härligt och kvällen mynnade ut till att bli en riktigt trevlig kväll. Hur slutade då kvällen? Jo, vi gick till Olles, dansade som tokar, jag försökte sälja ut en dejt med mig i baren och Sandra la sig ner i en korsning. Snipp Snapp Snut - Så var sagan slut?


Morgonfunderingar

Här sitter jag ensam och övergiven och äter en alldeles för tidig lunch. Får man ens kalla det man äter vid denna tid för lunch eller är vi fortfarande inne på frukost? Vad vet jag! Jag klev upp riktigt tidigt för att jag skulle hinna städa, gå ner på stan och sedan ta mig till jobbet som börjar 11.30. Ställde klockan på 07.30 men låg och drog mig alldels för länge. Har tydligen ingen bra självdisciplin. Men tillslut kröp jag ut från täcket och kände hur kallt det var i lägenheten. Sovit med båda fönstren öppna inatt så kan lova er att det var smått kyligt. Visserligen är det ganska bra när det är kallt i lägenheten, för när man väl tagit sig upp så tar det bara en grisblink innan man är påklädd och redo för dagen

Snart ska jag alltså gå iväg till jobbet och kommer stanna där till klockan 18 då Sandra ska komma och rädda mig. Vi ska hem till mig och göra oss klar för kvällen bravader som kommer ske hemma hos Anna. Stress, stress, stress och ingen vila för mig. Jag som är snorigt trött! Men termosen är laddad med gott kaffe så jag ska nog kunna klara denna dag.

Prince of Persia

Idag påbörjades sommarlovet och med det i tanken firade jag och Elin med ett besök på vår lilla men ändå ganska mysiga biosalong. Blev ett ganska spontant besök men det är sådant som gör tillvaron intressant. Först var vi sugen på att se sex and the city 2 men eftersom Elin redan sett den valde vi att se en helt annan film - Prince of Persia.

Eftersom jag spelat spelet med samma namn förväntade jag mig en historia som skulle basera sig mycket på det spelet och funderingarna var många vill jag lova. Hur gör man en film om en gubbe som bara springer runt och hoppar på grejer och en prinsessa som inte gör annat än att kryper igenom sprickor och är allmänt jobbig? Jo, det ska jag berätta för er! Man följer inte spelets manus alls!

Prince of Persia är en populär familjeäventyr-fantasy-action-komedi som har de viktiga ingredienserna; En snygg hjälte som är sådär lagom skitig, en vacker prinsessa och fullt med kärleksgnabb innan de verkligen vågar inse att de gillar varandra. Filmen bjuder även på spännande miljöer, härlig ljussättning och ett och annat skratt med hjälp av den annars ganska tråkiga dialogen.

Är man sugen på renodlad action och förväntar sig något riktigt testosterontfyllt får man faktiskt söka sig vidare. Såhär i efterhand känns filmen lite lagom vilket i sin tur kanske inte alltid är speciellt bra. Men samtidigt smålängtar jag efter en uppföljare och vill gärna se Jake Gyllenhaal med sina väldefinierade muskler och lite småtöntiga ansiktsuttryck än en gång.

Praktikplats!

Eftersom skolan slutar imorgon och jag inte hade någon aning om vart jag skulle befinna mig på min praktik så tog jag och ringde till ACO efter skolan. Det är hon som håller i praktikplatserna och snacka om att jag är glad över att jag ringde!

I mars var jag på möte på Socialtjänsten i Umeå angående ifall jag skulle få praktikplats där. Mötet kändes bra men det fanns mycket få platser att kunna ta del av och självklart fick jag ingen. Efter det var jag i kontakt med ACO angående att jag ville att de skulle söka sig vidare söderut eftersom jag trodde att Umeå var kört. Det blev en hel del tjaffs och tillslut skulle en annan kvinna ringa mig angående praktikplatsen(vilket hon aldrig gjorde).

Så idag ringde jag upp ACO och frågade vart de sökte praktikplats för mig. Hon blev förvirrad och hittade inte mina papper någonstans! "du måste ha fallit mellan stolarna" fick jag höra då. NEJ! tänkte jag då ingen ens sökt någon plats för mig eftersom "jag inte fanns kvar". Vilka praktikplatser skulle finnas kvar då? Bottenskrapet som ingen ville ha? Så jag fick göra om min ansökan och ACO skulle ringa upp mig så fort hon fick reda på vad som skulle hända.

Jag hinner inte mer än att lägga på luren förän nästa Umeånummer ringer. "-HEJ! Du pratade nyss med annchristine va?". Smått förvirrad över den överenergiska kvinnan i luren får jag då höra att jag då fått en plats i Umeå på ett behandlingshem. Behandlinghemmet ligger i Vännäs och jag kommer ha mycket goda pendlingsmöjligheter med en annan tjej som ska vara på samma ställe som jag. Måste säga att det kom som en chock. Jag ska alltså inte alls bo i Sundsvall som jag förberett mig på utan istället blir det Umeå! Härliga Umeå med härliga vänner och en härlig gudson!


en dag kvar med gänget

Imorgon är det fredag, en dag som många andra tycker kanske det flesta men för mig känns morgondagen lite sorglig.

Imorgon är det sista dagen på skolan innan sommarlovet. Det är en ynka redovisning som är kvar på schemat och efter det sprider hela klassen ut sig genom sverige för sommarlov, lata dagar på stranden och sommarjobb. Efter sommarlovet blir det praktik så vem vet när jag återträffar på min härliga klass igen? Vid årsskiftet påbörjas det sista året som student och då kommer vi bli en klass med Umeå-studenterna. Alltså är morgondagen vår sista dag som egen klass. Sista dagen som man kommer gå in i skolan här i övik! Känns galet!

Hursomhelst har vi redovisning imorgon vilket känns lite smånervöst och roligt på samma gång. Alltid kul att få redovisa när man lagt ner mycket jobb på arbetet vilket vi faktiskt gjort. Vi har hållt på med allt från schemaläggning till tröjtryck och grafiskt fixande. Imorgon smäller det och jag kommer gå in i rollen som Annica Lindqvist - nyexaminerad socionomstudent och heltidsanställd på verksamheten KOi[AN].