Sandras och Sofies sista lördag

Ja, i lördags var det Sandras och Sofies sista lördag och det blev en lördag likamed utgång på gamla vanliga Harrys. I slutändan var kvällen ganska medelmåttlig och ändå helt okej.

Kvällen började med Pizza hemma hos Sofie och vi var alla riktigt hungriga när vi satte oss till bords. Är man väldigt hungrig så är pizza inte att rekomendera tycker jag. Allt resulterar i att bli en stor degklump i magen och man ser ut att vara gravid. Men vi trotsade paltkoman och gjorde oss iordning för en rolig kväll.

 

Efter någon timme kom vi till Carro där hon och sofie skulle påbörja en poppning av popcorn i panna. Det var verkligen en upplevelse i sig. I vanliga fall så kastar (iallafall jag) ner lite smör och sen lite popcorn utan att tänka så mycket. Men carro var redo att plocka fram måtten för att måtta fram det hon skulle ha i pannan. Det var popcorn Carro, inte raketforskning!

 

Under förfesten så spelade vi Qube som är ett frågespel men jag tror att koncentrationen var dalande hos de flesta deltagare. Sandra vann iallafall och sen så droppade än den ena och än den andre av tills spelet plockades undan.

 
 
 

Vi for till Harrys strax innan elva för att slippa den värsta kön. Det var ju trots allt löningshelg och man vet ju hur Harrys kan ha kömässigt men när vi kom dit var vi så gott som ensamma. Vi vandrade runt lite och satt bara och filosoferade medan folket fick börja strömma in.

 
 

Det var faktiskt lagom med folk under kvällen. Det blev ingen knuff och elaka miner på dansgolvet men tyvär var den dåliga musiken kvar. Vet inte varför DJn alltid envisas om att spela samma sorts musik. Det börjar nästan bli så illa att man snart tycker musik är bra, men det är den inte!!


Tur och retur till söderhavet - 85kr!

Denna dag har faktiskt spenderats i söderhavet. Okej, kanske inte det stora söderhavet som Pippi befinner sig i enligt Astrid Lindgrens böcker utan i det lilla söderhavet som ligger mitt i centrala Örnsköldsvik, närmare bestämt på paradisbadet.

Sandra, jag och lilla Milton begav oss tidig eftermiddag till vårat badhus här i stan för att åka lite kana, plaska i lite vatten och kanske även hinna ta oss några simtag. Väl i parkeringshuset så var Milton uppspelt och ville genast hoppa i badet, något han tjatat om hela morgonen. När vi väl kommit ner i vattnet började ett nytt tjat "åka bil, åka bil...". Då var han helt plötsligt inte sugen på att bada längre men vi tappra damer gav inte upp så lätt utan försökte få honom att ha roligt. Vi låg i lilla söderhavet (barnpool) men det var inte riktigt kul. Vi gick och satte oss i en bubbelpool vilket var ännu tråkigare och sedan satte vi oss i den största vattenrutshkanan och åkte. Iallafall jag och Sandra tjoade som små barn medan Milton satt vettskrämd mellan oss. Men efter det verkade han ändå ha roligare på badhuset och vi gick tillbaka till lilla söderhavet där vi blev liggande resten av tiden. Vi kastade boll och skvätte vatten. En mycket trevlig eftermiddag vill jag lova.

Fate/stay night - Unlimited Blade Works


Som många av mina nära vänner vet så är jag barnsligt förtjust i just anime och en av de första serierna som jag såg (och verkligen fastnade för extremt) var Fate/ Stay night. Den serien är ursprungligen ett spel som omvanlades till att bli en mycket populär animeserie som utkom 2006.

Några år har gått och nyligen utannonserades att en Fate/stay night film är på gång och har biopremiär i japan den 23 januari 2010. Jag kan tänka mig att vi är många som är överlycklig för att få möta Saber och alla från denna oförglömliga serie igen. Den nya filmen kommer gå under namnet Fate/stay night - Unlimited blade works. Förväntningarna är stora!

Vampyrhysteri

Ja, jag, sverige och hela världen lider utav vampyrhysteri sen den älskvärda Twilight kom ut och alla fascineras över vampyrer. Nu på onsdag hoppar SVT på trenden och börjar sända succéserien True blood klockan 22.00. Denna serie har uppmärksammats mycket i Sverige då vi har våran alldeles egna Skarsgård med i eftertexten.
Jenny har varit på mig i veckor om att börja se denna serie och hon verkar helt uppslukad i den så det måste ju vara bra. Så tycker alla ska bänka sig framför ettan på onsdag klockan 22.00 för att se True blood.

Tjockiskväll med Sandra

 
Filmkväll med snacks och the young Victoria

Ja, ikväll blev det en riktig tjockiskväll med Sandra och det var trevligt. Vi hade köpt hem både chips, ostkrokar och godis för en tjejkväll med film. Kan det bli bättre? Jo, förmodligen med en bättre soffa hade det blivit det men det funkade.

Vi såg the young Victoria som vi såg på bio i Oxford när jag var där i början av mars. Älskar den filmen och kärleken som finns. Ibland vet man inte hur mycket man tycker om någon förän de är på väg att försvinna, eller hur? Det är ju ganska tragiskt att många av oss måste få något radikalt att ske innan man kan inse sina egna känslor.

Utöver svullokvällen och filmen så blev det en hel del tjejsnack angående kärleken, killar och hur deras hjärna fungerar? Varför skriver han så? Varför gör han si? Det var iallafall härligt att få bli riktiga grisiga tjejer för en kväll.

Kroppkakor

Ja, jag har bott i norrland hela mitt liv och ändå talar jag (uppenbarligen) inte norrländska vilket har retat somliga. Idag så rann bägaren över för Sandra när det kom till mig och mina norrlandsrötter. Det som fick det att rinna över var det faktum att jag aldrig ätit pitepalt eller kroppkakor (nej, vi snackar inte kanibalism nu). Hur kunde jag kalla mig norrländsk utan att ha ätit denna norrlandsrätt frågade Sandra sig och det tog inte lång tid innan hon bjöd in sig själv hos mig för att bjuda mig på den konstiga maträtten.

 
kroppkakor i kastrullen. Man skulle visst äta dem med lingonsylt och smör

Ja. runt middagstid dök sandra upp med en påse i högsta hugg. Ur den plockade hon lingonsylt och två paket med runda små degbollar som  skulle kokas. Jag började genast ifrågasätta vad jag gett mig inpå när jag lät henne bjuda mig på den där rätten. Började även fundera på varför de just hette kroppkakor?  Varför heter de inte norrländska snöbollar eller något annat som inte får mig att tänka på lårkakor och andra kroppsliga besvär.

När de väl var klara och vi satte oss till bords och skärde upp de runda bollarna så var det något köttgrejjs inuti och jag måste nog säga att det smakade inte så farligt som det såg ut. Som Timon och Pumpa skulle ha sagt så var det slemmigt men mättande.

Quote

You ever look a picture of yourself, and see a stranger in the background?.
It makes you wonder how many strangers have pictures of you. How many moments of other peoples life have we been in. Were we a part of someone's life when their dream came true or were we there when their dream died. Did we keep trying to get in? As if we were somehow destined to be there or did the shot take us by surprise. Just think, you could be a big part of someone elses life, and not even know it.
/ Lucas scott, One tree hill

Ordbajs

Nu är det bara en dag kvar på de jobbiga två jobbveckorna jag har haft. Tro mig, det börjar kännas att jag inte har något liv längre. Jag vaknar, går till jobbet, sitter där hela dagen och kommer sedan hem vid 22 (lagom till sängdags alltså). Men nu är det bara ett 12-20.00pass som är kvar innan jag får vara ledig fyra dagar. Behövs!

 
Kent, Maya och Mira på golvet och sedan bara Maya och Mira (orkade inte beskära bilderna)

Igår var jag, mamma och Kent förbi min kusin Monica och hälsade på innan jag började jobbet. Det var trevligt. Både Maya och Mira hade blivit så stora tyckte jag. Tänka sig att barn växer så snabbt. Jag blir ju lite orolig när jag tänker på min lilla underbara gudson uppe i Umeå. Nästa gång jag ser honom, kommer han då ha odlat moppemustach och enbart snacka om hur coolt WoW är? Känns som om man missar så mycket ur småbarnens liv när man inte träffar dem en gång i veckan. 

 
 
Veckefjärden (plus flickans parasoll)

Idag blev det ju jobb som vanligt och det finns väl inte så mycket att berätta. Vi gick til veckefjärdens golfbana idag (som vanligt) och tittade på lite folk som spelade i det fina men kalla vädret. Brukar faktiskt vara en ganska lagom promenad att gå dit och sitta ett litet tag. Dock tyckte inte flickan om det och protesterade mycket medan vi satt där så tillslut fick hon sin vilja igenom och vi gick hem.

 
boken och sen den läskiga bilden som ätsat sig fast på min näthinna sen barnsben.

Hittade en bok (faktiskt två eftersom hon hade dubletter av dem) som även jag hade när jag var liten hemma hos flickan. Kommer ihåg den så väl eftersom jag tyckte att den var riktigt läskig och jag får faktiskt samma obehagskänsla ännu när jag läser den. Den heter Petter och hans fyra getter och handlar om hur trollet Ludenben äter upp hans fyra getter. Låter kanske inte mycket för världen men jag tyckte allt det var läskigt när jag var liten!

Bilder på söta Tilja


En ny dag har kommit och även hunnit gå. Och som jag sa igår så lovade jag bättre bilder på min brorsdotter Tilja och jag håller det jag lovar.



Idag innan jag började jobba så valde jag att titta förbi hemma hos mig bror för att få min första glimt utav Tilja. Det var en nyvaken men väldigt glad tös som väntade på mig. Hon var väldigt kelsjuk och på bushumör vilket uppskattades. Iallafall, här har ni en del av bilderna.


Ensam på jobbet

Snart dags för jobb igen. Denna dag börjar jag (istället för att jobba 13-22) 12 och jobbar till 21.15. Inte alls längtat efter denna dag då jag kommer vara helt själv med tösabiten i nio timmar. NIO TIMMAR! Jobbar man med någon är det mycket enklare (inte för att tösen är jobbig att ha och göra med). Bara möjligheten att kunna prata med någon, att någon annan också kan busa med henne eller komma på saker att göra. Men idag, då är jag själv.

Sjukt omotiverande...

Vandrat på lyckligagatan

Idag när jag slutade jobbet så fick jag en sån härlig lycklighetskänsla. Det var helt plötsligt som om det kommit upp för mig hur mycket jag faktiskt har runt om som gör mig lycklig. Jag har en underbar familj, många vänner och personer som står mig närmast hjärtat. Jag har en underbar gudson som jag är väldigt stolt över, en ostädad lägenhet, en utbildning som jag älskar, ett jobb som betyder något och min favoritårstid är här. Jag kan inte be om mer!

 
Vår stadskyrka och åsvägen ikväll.

Just den känslan fick mig att vilja dansa runt på trotoaren sjungandes - precis som om jag vandrat ut ur sound of music och kommit ut på Åsvägen, strax utanför Örnsköldsviks centrum. Jag ville tjoa, tjimma, göra piruetter och små hopp av lycka. Underbara kväll..

Nya bilder på Tilja

Tilja har kommit upp till Övik och kommer nu vara hemma hos min bror i en vecka. Pappa tittade in där idag och tog några bilder på min brorsdotter. Är hon inte supersöt? De dåliga bilderna skyller jag på pappa och jag lovar att så fort jag tagit mig dit så kommer bättre bilder upp.

 
 

Snart går jag till jobbet.


Jag och sen min sovande katt Totoro.

Uttråkad och tristessen är total kan jag lova er. Ska snart börja gå till jobbet och har ingen lust. Tycker synd om min katt som lämnas ensam så mycket när jag jobbar. Men idag är det bara ett 9timmars pass (13.00 till 22.00) och jag tror vi går dubbelt till 17. Så blir bara ensam i fem timmar, och det är ju skönt iallafall.

Jaja, jag tänkte mest bara kasta ut något på bloggen eftersom jag har så tråkigt. Solen skiner ute idag så det blir iallafall en skön promenad till jobbet. Om jag har tur så tar vi en promenad senare också till veckefjärdens golfbana och köper oss en glass eller något. Man kan ju drömma iallafall....

Lite smått och gott ur Annicapåsen.

Sådär, nu har någon dag gått igen och mitt alldeles för ointressanta liv går er förbi. Men ska jag vara ärlig så sker det inte så mycket nuförtiden. Jag jobbar, försöker njuta av vännerna och slutet på ett sommarlov, det tar som sin tid!

 

Egobild på mig innan jobbet och min ena foppatoffel med en apa på.

De senaste dagarna har jag jobbat och självklart har jag alltid mina röda foppisar redo (nästan obligatoriskt att ha sådana när man jobbar inom vården). Kommit fram till att jag går förbi ett gäng fina hus på min promenad bort till jobbet och tänkte slänga upp en bild på dem med i brist på annat.

 
Fina hus på väg till jobbet

Har även hunnit med att färga håret i samma färg som jag hade. Men uppenbarligen var min färg som jag hade i håret otroligt urtvättat eftersom nu när jag färgade det så ser det nästan svart ut igen. Men efter några tvättar blir det nog bättre! Gott luktar det iallafall!

Idag har jag faktiskt varit ledig och åkt hela vägen upp till Umeå för att fotas igen. Det var riktigt längesen och kände mig minst sagt ringrostig! Som tur var så var fotografen jätteduktig (som vanligt!) och han fick mig snabbt i form igen. Det var iallafall skitkul och jag har bestämt mig att ta upp det lite mer nu än bara någon gång om året. Vilken tjej älskar inte att stå framför kameran och bli proffsfotad? Iallafall så kommer bilder kommer nog upp senare på bloggen!

Råkade hamna framför en 50årig gubbe på bussen med och det var ju något. Hade hört hur han samtalat med de flesta i bussen och jag satt djupt inskjunken i "så länge vi båda andas" när det var min tur. Och snäll som jag är svarade jag på hans frågor vilket resulterade i att han skulle flytta fram till mig - SUCK! Varför kan jag aldrig hålla min stora trut stängd?!

Sagt och gjort så satte han sig bredvid mig och började samtala om än det ena och än det andra. Visst, det gick ju för sig men när hissen nådde ändå upp för mig så insåg jag ju att denna man som var i min pappas ålder faktiskt stötte på mig satt jag bara och väntade på att busschaffören skulle säga "Örnsködsvik nästa!". Något som tog alldeles för lång tid men jag överlevde iallafall och det var väl huvudsaken...

Sommaren med Göran

Ja, då har man varit på bio igen. Som Marlene säger "herregud vad du går på bio nu för tiden!" och jag kan nog inte annat än att hålla med. Men det känns som ett mysigt avbrott i den annars så gråa vardagen. Eller hur?

Jag och Daniel fick iallafall för oss att se Sommaren med Göran ikväll och så fick det bli och jag är inte alls besviken. Filmen var rolig, lite romantisk och samtidigt seriös. Måste nog säga att det var en av de bättre svenska filmerna jag har sett (men nu ska man inte klaga på svensk film längre då de bara blir bättre och bättre!).

Det härliga med filmen var att ingen av karaktärerna var särskilt vanliga. Alla hade sina brister vilket gjorde det till en sån härlig kontrast till alla de amerikanska komedierna som man annars matas av. Någon hade ticks, en annan var helt inne på strypsex och sen hade vi ju självklart den underbart klumpige och annars så vanlige Göran.

Rekomenderar filmen till alla er som är sugen på en lättsmält och trevlig sommarfilm som man faktiskt skrattar åt flertal gånger.

På tal om att skratta så satt en man bakom oss som skrattade högt i tid och otid vilket var något störande ibland . T.ex. kunde en bil köra ur bilden och han sitter där bak och skrattar belåtet åt något som kan ha visats för fem minuter sedan. Antar att han tyckte detta var den bästa filmen ever (om man nu tänker på hur mkt han skrattade!).

Alice in Wonderland - på bio år 2010

Äntligen har Disney kommit ut med en teaser trailer till Tim Burtons nya film - Alice in Wonderland. Har suttit riktigt länge nu och suktat, längtar och drömt vid imdb.com tills denna film skulle komma. Utifrån trailern ser det inte ut som om jag kommer bli besviken. Det syns långa vägar att det inte är någon mindre är Burton som gjort den och det kan ju bara sluta i ett ord - underbart!


Ljudet av ditt hjärta

"Edwards tålamod var oändligt. Han väntade artigt genom hela samtalet, lekte med mitt hår och log varje gång jag tittade upp. Det var antagligen ytligt att lägga märke till sådant när jag hade så många andra viktigare saker att tänka på, men hans leende tog fortfarande andan ur mig. Han var så vacker att det ibland var svårt att koncentrera sig på något annat, som Phils skada, Renées ursäkter eller fientliga vampyrarméer. Jag var trots allt bara människa."


Den tredje boken i Twilight-serien är utläst sen ett bra tag tillbaka men jag har som varit på latsidan när det gäller bloggen. Men iallafall tänker jag skriva om den lite här.

Som vanligt är Bella Swan i knipa med alla de möjliga mytiska legender och denna gång hägrar en stor arme nyfödda vampyrer hennes öde. Boken var riktigt bra och mycket bättre än bok nummer två (när jag hör din röst). Denna följde man med och vägrade släppa ifrån sig.

Den hade både kärleken som jag alltid strävar efter att få läsa men även spänningen med vampyrarmen och vardagliga kärleksbekymmer. I bok nummer två kommer ju Bella Jacob närmare och han blir solen i hennes liv när Edward lämnat henne. Den tiden har satt sina spår i henne och hon delas i frågan om vem hon älskar och hur mycket. Man kan inte annat än att känna igen sig...

Detta var iallafall den bästa boken i serien hittills.

En del av sommaren.

Ja, jag ska helt klart skämmas. Snart börjar skolan och jag har inte skrivit på evigheter. Ändå vill jag att ni ska veta vad jag gör om dagarna så även detta inlägg kommer bli ett samlingsinlägg för att göra det enkelt för mig själv.



Sommaren här har inte erbjudit många timmar sol och de få timmarna som varit har jag antingen jobbat eller legat utomhus, läst en bok eller två och badat på underbara nyänget. Finns ju inget som är härligare än ett dopp i havet och strips på stranden.



Under sommaren har jag även hunnit med att vara på fest hos grannen som jag aldrig mött, det var trevligt. Jag, Sandra och Anna var de enda tappra från vårat gäng som vågade oss ut på Örnsköldsviks gator den kvällen. Efter ett flertal cider och Sambucashotar så började vi traska ner i natten. Först att ramla var Anna på E4an (därav bilden på det blodiga knäet). Sen var det Sandras tur att ramla ner på rumpan. Som tur var klarade jag mig stående hela kvällen!



Vi har även hunnit vara på fest hemma hos Bysse vilket var trevligt. Gotlands-Erik överraskade iallafall mig med sin närvaro vilket var roligt. Älskar vårat gamla mediagäng! Sen franns där även en nyopererad Cecilia och en ny(åter)inflyttad sofie. Det var riktigt roligt. Men när vi väl tog oss till Harrys så vad glädjen dalande och jag, Cecilia och Erik bestämde oss för att gå tidigt. Vi satt en stund i hamnen innan vi gick och käkade på sibylla och snackade gamla minnen - mysigt!