Samhällets spel

Har under senare tid funderat lite på alla spel som vi människor spelar med varandra. Man talar ofta om att vara sig själv, att alla är unika och att man ska komma som man är. Men ska man verkligen det? Jag tänker på bankmannen som söker jobb, drar på sig kostymen och tar med portföljen som inte ens kommer att öppnas. Men det är på detta vis man ska se ut om man söker detta jobb.

Dessa spel finns överallt. Efter en dejt ska man inte höra av sig för fort eftersom man vill inte verka för på. Det är också ett himla spel med avslutningsfraserna kram, Puss och kram eller kanske bara puss. När ska man skriva vad, hur ska man reagera på dem och ska man ens ge dem en tanke?

Om man då inte följer alla spel som finns konstruerade i vårt samhälle, vad sker då? Får bankmannen jobbet ifall han dyker upp i sina favoritbyxor och en komisk tshirt? Får man leva singel hela livet ifall man uttrycker sin glädje över att få träffa någon man tycker om för fort? Vem spelar spelen bäst? För spel det finns det, ibland måste man kanske bara våga se dem.

Annica Weasley?

Fick aldrig möjlighet att ta mig in på bloggen igår. Efter praktiken gick jag på stan i väntan på att jag skulle till frisören klockan 18.00 och där spenderades sedan två timmar för klipp och färg. Det var en riktigt bra frisör och man märkte att standarden var högre än vad iallafall jag är van vid. Huvudmassagen var underbar!

Bestämde mig att jag skulle fortsätta att ha mitt blonda svall men när jag satt där hos frisören så började vi diskutera rött eller ej. Hon tyckte helt klart att jag skulle bli röd nu under hösten och vintern och släppa på det ljusa och somriga håret jag hade. Svårövertalad vill jag heller inte påstå att jag var! Så vi valde en väldigt stark kopparfärg på håret vilket gör att bilden på mig får vänta lite till efter första tvättingen. Färgen är så stark just nu.

Var på gymmet idag och stod där i väntan på att Maja skulle köra klart sitt set. Plötsligt tittar jag upp i spegeln och ser att Ron Weasley övertagit min kropp. Men vid en närmare eftertanke kom jag på att det var mig själv jag såg med orange/röda kalufs. Tur att färgen släpper en del för mig i början så man får en naturligare och mindre skrikig färg.

Början på ett nytt liv... igen!

Idag tog jag mig allt i kragen. Jag måste medge att jag är riktigt stolt över mig själv som orkade så bra som jag gjorde. Vad har jag gjort undrar ni säkert? Jag har skaffat IKSUkort! IKSU är ett av umeås träningsställen och det märktes att det var många studenter där. Först var det väldigt stort sedan var det riktigt mycket folk tycker jag. Men ändå kändes det inte som om man gick på varandra och vi behövde inte vänta. Det gillas!



Men det var skönt att komma igång igen! Det var riktigt längesen jag tränade kontinuerligt så det ska bli skönt att komma igång igen. Dock kände jag att jag hade lite krafter kvar överraskande nog. Klarade crosstrainern med bra tempo och klarade av styrke övningarna. Men nu blir frågan; Hur död är jag imorgon?

Rim och Inez utekväll

Det slutade med att jag och Sandra fick en riktigt bra kväll fastän det bara var vi två. Förfesten (eller vad man nu ska kalla det) innehöll allt från sagostunder till dans och vidare till någon halvfattig form av jag har aldrig. Det var ju som sagt bara jag och Sandra vilket gjorde att vi kunde tönta oss så mycket vi bara ville utan att oroa oss för att någon skulle dömma det vi gjorde.

 

 
 

 

 
 
 

Jag hittade en bok som Sandra hade köpt; Lappricka Pappricka. Varför man köper en sådan bok i vår ålder vet jag dock inte men det var roligt att bläddra i den och läsa alla olika rim, vissa bättre och andra sämre. Tillslut kom jag över tre rim som jag kände igen från min egen barndom. Glädjen blev total och med en väldig inlevelse försökte jag då läsa dessa för Sandra som satt och kollade på mig som ett fån och undrade vad tusan jag höll på med. Men nostalgin tog överhanden och jag blev överlycklig över att få se min vän krakel spektakel och kusin vitamin som hände och slängde i en blå gardin.




Vi for ut på Rex och när vi kom var det väldigt lite folk där. Dansgolvet på övre plan var inte ens öppet (men det var för att ljudet inte fungerade som det skulle). Men jag och Sandra underhöll oss ändå och sprang ner till det nedre dansgolvet och skakade loss för oss själva på dansgolvet.



Mötte också en rysk kille på ena dansgolvet och han slängde verkligen tillbaka mig till Tunisien. Okej, inte bokstavligt eftersom då måste han vara jättestark utan snarare bildligt. Han hade en mycket begränsad engelska och efter mycket om och men sa han "Annica, you look very nice. Annica, I love you!". Jag var helt klart tillbaka i Sousse och den ryska killen blev bara en i mängden av alla de tunisika män som sagt just de orden till mig.

Veckans (?) youtube

Dags att blåsa liv i den gamla kategorin Veckan youtube. Fick en video skickad till mig tidigare idag som visade ett sju minuter långt avsnitt av Adventure time. Så tänkte dela mig med av detta lilla klipp på denna serie som idag visas på TV i USA. Galet! Vad tycker ni om den?


Vilda Rim och Inez

Lördag. Helgen är påbörjad med en skön sovmorgon. Kändes kanon än fast man fick lite extra bråttom när man vaknade. Det är liksom inte riktigt okey att sova bort halva dagen tycker jag. Visserligen gick jag upp halv tio så för sent var det inte.

Ikväll ska jag och Sandra, eller Rim och Inez, ut på Umeås gator. Rim och Inez är våra tunisiska namn som vi fick av en kille i Sousse när vi var där. Så man kan väl kanske säga att Rim är mitt alterego? Vi ska först bara damma av de hogklackade skorna för att sedan gå ut och skaka på rumpan, om du rumpan klarar det efter alla dessa år. Ni vet väl att åldern sätter sig på höften först va? Inte lätt för oss gammlingar.

Tänkt att bjuda på dagens låt som kommer gå på repeat här hemma i lägenheten idag. Kanske inte världens partylåt men den är väldigt vacker tycker jag! Jag tycker den handlar om att man ska sluta spela en massa spel utan våga vara sig själv. Eftersom man under alla dessa roller är So damn beautiful.
Vad tycker du att den handlar om?

 

Fredagkväll

Gokväll i alla stugor runt om i Sverige. Ikväll sitter jag hemma och har haft myskväll med mig själv. Ja, inte ens katten ville vara med utan jag fick hela soffan för mig själv. Det har alltså varit en väldigt lugn kväll, en sådan kväll som man bara sitter och fokuserar på onödiga saker. Upptäckte faktiskt precis att en bit av mitt nagellack har rymt från nageln. Typsikt HMs nagellack.

Annars har jag lekt runt på youtube och kollat på musikvideos på hög volym. Jag hoppas att grannen gillar Britney Spears annars kan jag tro att det dimper ner en klagoanmälan snart i brevlådan. Hittade faktiskt en riktigt rolig video på youtube (ja, det finns ju faktiskt en del där!). Men om den är rolig imorgon efter jag sovit och inte är lika övertröttad får vi väl se. Men delar med mig av den här, så får vi hoppas att den är rolig även imorgon så jag inte skämt ut mig.

Take care!


Ny hårfärg?

Idag har jag bokat frisörtid. Efter mycket om och men hittade jag en frisörsalong som jag tror kommer passa mig bra. WOW heter den och ligger inne i centrala Umeå. Hört mycket gott om den så jag har ju förhoppningar att även jag ska bli lika nöjd som deras tidigare kunder verkar vara. På tisdag smäller det men frågan är, vad ska jag göra med mitt hår?

Tidigare har jag varit helt inställd på att bli rödhårig igen. För redheads have more fun? Right? Me jag har börjat gilla mitt blonda hår efter jag varit i Tunisien. Det är ljust, solblekt och har fina slingor. Så hur ska jag göra nu? Jag har inte riktigt bestämt mig ännu men det blir antingen blont ala Britney Spears eller rött ala Marcia Cross.

Lill-lördagsfix.

Alla väntar med spänning. Folk drar efter andan och trumvirvlen går igång. Vad ska Annica blogga om idag? Hur man löser världsfreden? Meningen med livet? Hur man vet att en lott är en miljonvinst innan man skrapat den? Nä, hon ska blogga om sina nymålade naglar!



Det är alltid så trevligt med nymålade naglar. Lägenheten är städad, ljusen tänd och jag sitter i myskläder i min mysiga soffa och pillar med mina naglar. Låter helmysigt, eller hur? Men det är det inte! Synen av mig sitta där kanske säger en sak men att måla naglarna i skenet av stearinljus rekommenderas inte! Men nu är det gjort iallafall så jag kan ha fina naglar till helgen.

Nu ska jag återgå till TVn. Reklamen tog slut och efterlyst är tillbaka. Dock måste jag medge att jag saknar Leif GW Persson. Han suckande och hans hesa röst. Grr..

Idag har jag...?

Vilken seg dag det varit idag. Praktiken gick ovanligt segt då den enbart har innefattat kurslitteratur och kvällen har inte varit mycket mer intressant. Lägenheten luktar indisk mat och jag är fortfarande jättemätt efter den goda middagen jag gjorde. Sedan har det blivit den del pyssel i photoshop. Fick för mig att försöka återskapa Disneykaraktären Ursula från den lilla sjöjungfrun. Dock tappade jag fokusen efter jag gjort klart ögonen och resultatet blev därefter. Dock är det nu dags för lite helig tid med TVn - Desperate housewives here I come!