Titta, En svanbebis!

Jahaja, Annica is back on track och har nyss kommit hem från vackra Ulvön - bottenhavets pärla. Där har jag och marre tillbringat hela fem dagar i min fasters sommarhus och det har varit underbart! Sista bilden är från deras matbord.

   

första dagen gjorde vi inte så mycket utan var bara där och pratade med Carola och Ingemar. Och självklart fick vi jättegod mat (som vanligt när man är där). Det bjöds på pasta med pesto och kyckling. Faktsikt gott.

Andra dagen så var det dax för att åka båt till en liten obebodd ö bredvid Mjältön och hejtusan va kul det var, speciellt båtturen! Det var jätte höga vågor på havet och om man kör snabbt i dem kan ni ju förstå vad som händer. Man flyger upp i luften och sen dunsar ner i vattnet och blir jätteblöt. Självklart skrattade och tjoade jag och marre som två femåringar där i fören på båten varje gång det stänkte upp lite vatten. I know, jag är barnslig but hey, I LOVE it ;) Tillslut kom vi fram till ön och jag och marre hoppade i land och drog snabbt av oss kläderna och traskade i vattnet... Uppskattningsvis var det kanske 15 grader i vattnet så vi badade i en halvtimme bara men kul var det. Sen klev vi upp och satte oss och fikade lite och knäppte förståss lite kort.

 

Tillslut var det dax för att åka hem och den båtfärden blev desta blötare än den första. så sen när man kom hem var det bara att ställa sig i en varm dusch och längta tills nästa båttur...

Tredje dagen var det smått dåligt väder och det hade visst regnat en hel del under natten och regnmolnen låg kvar när vi vaknade. Så till en början så underhöll vi oss med Alfapet som är HUR kul som helst. Och efter ett tag började det spricka upp och solen tittade fram så vi satte oss i bilen och for till Ulvöhamn eller "stan" som vi kallar det. Där gick jag på min första konstutställning och fastande förstås för den dyraste tavlan. Den var HUR fin som helst men kostade dock 20 000 kr så det blev verkligen ingen affär. Sen hade även olika konstnärer ställt ut skulpturer, ljusspel och andra småsaker överallt på ön så det gick vi och kollade på. Vi hittade en skulptur av en naken man som var hur veklig som helst. Man bara stod och väntade på att han skulle öppna ögonen och titta på en.



Förståss skulle det också ätas så vi tänkte ta en pizza på Almagränd men det var förstås stängt när vi kom dit och skulle öppna åter igen klockan 18.00 så vi for hem och tog en varm macka och såg på tv en sväng tills vi vände tillbaka till "stan" för våran pizza. När vi kom dit bestämde sig jag och marre för en Mexicana och när vi skulle beställa så var köttfärssåsen förstås slut så dom kunde inte göra pizzan (har för mig att det var samma visa förra året när vi var där). Så vi tog en helt vanliga pizza med svamp och skinka som faktsikt också var god, kanske var det för att det var Almagränd eller så blev man bara glad när solen lyste igenom fönstren. När alla var mätta och glada skulle jag och marre till affären och köpa nått så onödigt som chips så vi sprang före Carola och Ingemar till affären och vad händer? Jo, när vi kommer fram och tar i dörren så låser dom precis!! Vilka fasoner ulvöfolket har. Så vi fick inga chips den dagen...



Fjärde dagen badade jag och marre från våran älskade brygga lite. Och det var förstås kallt men jäkligt roligt! Annars cyklade vi in till stan för att få våra efterlängtade chips vilket vi fick. Nått annat vi fick var träningsvärken som kom efteråt. När fick jag en SÅN dålig kondis?!! På vägen hem stötte vi även på två älgar som stod och tittade på oss vid kanten och så dum som jag och marre är så försökte vi prata med dom, på deras språk förstås. Dock gick inte det så bra och dom började springa därifrån, var det nått vi sa? Vi cyklade hem och började vandra bort till "våran" klippa som vi alltid brukar sitta på och sola och bara ha det mys. Så vi tog med oss kameran och en filt och satte oss och kollade på den vackra solnedgången, och självklart tog vi en massa kort också. De här bilderna visar min och marres pose.



Efter vi varit på klippan kom vi hem till huset och det hade börjat bli mörkt och solen hade gått ner. Då kom Ingemar och frågade om vi ska ta oss en tur med båten och självklart var vi med på det så vi tog oss en nattur med den och det var underbart fint. det var nästan inga vågor och det var alldeles tyst överallt. Enda vi stötte på var alla 100 miljoner svanar som bor vid ulvön. Men fint som bara den var det!

Femte dagen var våran sista dag vilket kändes lite tungt men ändå skönt. Vi drog på oss bikinisarna och gick till "våran" klippa för att bada och sola och bara allmänt flumma oss. Medans vi satt där kom en svan förbi oss och då kom jag och marre på att vi skulle komma på en låt. Här kommer den:

"Den lilla fina svanen kom till oss, kom till oss, kom till oss.
Han tittade argt och sen for iväg, for iväg, for iväg.
Han satte sig i bilen och gasade, och gasade och gasade.
Sen hördes en stor och väldig smäll, väldig smäll, väldig smäll.
Den fina lilla svanen försvann ikväll, försvann ikväll, försvann ikväll.

Pretty pretty pretty pretty swan come back, swan come back, swan come back!
Pretty pretty pretty pretty swan come back, swan come back, swan come back!

Den fina lilla svanen kom till himmelen, till himmelen, till himmelen.
Där träffade han Svanguden, svanguden, svanguden.
Och han sa; vill du hem igen?, hem igen, hem igen.
Svanen svarade, Ja min vän, ja min vän, ja min vän.

Pretty pretty pretty pretty swan come back, swan come back, swan come back
Pretty pretty pretty pretty swan come back, swan come back, swan come back

Den fina lilla svanen kom till oss igen, åh min vän, He's back again!

Pretty pretty pretty pretty swan is back, swan is back, swan is back
Pretty pretty pretty pretty swan is back, swan is back, swan is back."

Den låten blir lätt nästa sommarplågan ;) eller hur? Annars låg vi bara och solade lite.



Sen kom en and förbi och i våran svanhysteri så sa marre "Annica, kolla, en svanbebis!"och så kollar man upp och vad ser man, inte en svanbebis iallafall utan en fullvuxen and... Hon behöver vekligen en fågelbok...

hamnfesten

jahapp, Annica visar att hon fortfarande lever genom att posta lite nytt i bloggen. Vi går mot mörkare dagar och sommaren mot sitt slut. Här i övik har det nyss varit hamnfesten - Öviks största folkfest! Och fest blev det.

gäng
Vi under första dagen

Första dagen så var jag, Marre, Frida och Lisa i parken och hade en liten picnic medans hamnfesten precis hade börjat. Det var hur mysigt som helst, måste lätt göra om det snart igen. Efter det så väntade en kväll med mycket gång till Mcdonalds för att låna toaletten och en och annan Cider i öltältet. Även Sara hängde med oss senare på kvällen. Första dagen var ju inte speciellt märkvärdig om jag väl tänker efter såhär i efterhand utan den var mer mysig. Ja, mysigt är ordet.

MA
Jag och Marre under första dagen

På Lördagen var det dags igen och Annica hade inhandlat en ny tröja på HM innan som hon skulle ha på sig. Jag och Marre stressade och som vanligt blev vi inte klara i tid utan frida, lisa och sara kom när jag och marre precis fått på oss kläderna (okej, jag tar på mig skulden för att vi var sen. Hade drabbats av de livsfarliga bacillerna negativatus tråkus som gör att man blir negativ och tråkig).

andra dagen
                                   Vi under andra dagen

Men kvällen blev super bra ändå, vi tog oss till slut ner till hamnen och där nere väntade jätte mycket folk.
Fast denna dag hade vi skippat mcdonaldstoaletten och tog femkroners nere vid hamnen som faktiskt var fräsh men svart, av nån dum andledning. Första gången gick det super bra och lyset slocknade precis när alla skulle ut.. andra gången han tror jag två eller tre personer innan ljuset slocknade.. så det var bara att hålla dörren öppen och hoppas på att ingen skulle komma in. varför ens göra en sån toalett, tänk om en mamma måste byta blöja på sitt barn och allt slocknar när dom är där inne..?? Liksom HALLÅ?!

petter
Petter, sångaren

Lördagen stod också för musiken och vi lyssnade på ett band (på hela helgen). Det var ett skönt drag och trevliga artister. Man kunde ju ha suddar ut lilla Erik(magnus) som sprnga runt med sin kamera och tog på sånt han inte skulle knäppa på så som en onykter Annica. men kul ändå.

DM1
www.DirtyMischief.se

Sen helt plötsligt så kidnappades Marlene av Hamberg och hon försvann i några timmar medans jag satt och drack med min kusins mamma, min fd grannar och försöka supa fd bästisen under bordet med cider. :D Suger suger suger

jennykändisar
<-Jenny
Dirty Mischief aktar sig för paparazzis->


kvällen gick mot sitt slut och vi hade börjat bli groupies åt bandet vi hade lyssnat på, Dirty mischief. och självklart for vi på efter fest med dom och det var riktigt trevligt. Min livs första efterfest. Eller vad jag nu ska kalla det. Klockan sex iallafall bröjade jag och marre gå hemmåt i solen och de 23 grader varma luften. Riktigt mys...

Måste bara säga att jag har haft en toppen helg.
Det var precis vad jag behövde så jag botade
sjukdomen negativatus tråkus ;)