Hulken, Grinchen och jag!

Det är inte bara min kroppsform och hy som gjort uppror sen jag flyttade till Egypten. Mitt hår törstar efter en klippning och färgen ska vi inte ens prata om! Topparna har varit vita, mitten gul och utväxten askblond. Det har varit allt annat än snyggt! Så för någon dag sedan bestämde jag mig för att försöka matcha min utväxt för att sedan bli blond igen när mina fötter kommer på svensk mark.

Vi hittade en askblond färg inne på en liten affär bortom alla turister. Det jag inte märkte innan jag började kleta med färgen var att man inte får med något annat än färgen. Ingen applikator, ingen borste att ta färgen med, ingenting! Så jag skrapade fram en liten plastbunke och en avbruten stekspade, sedan var jag igång. Såhär i efterhand skulle jag ha låtit bli att färga håret. Vitt, gult och brunblond var då bra mycket bättre än att bli trio med Grinchen och Hulken. Mitt hår är grönt! Inte "låt oss rädda världen"-grön, snarare "om jag lägger mig ner i gräset så syns jag inte"-grön. Så huskurer och annan hokuspokus som eliminerar gröna toner är varmt välkommet!



morgontaggen.

Innan jag flyttade till Egypten så var jag ett tränings- och viktnedgångs- freak. Jag kunde räkna kaloriinnehåll som om det vore det lättaste i världen. Min gamla mattelärare Hans hade nog blivit.både förvånad och förbryllad. "Lilla Annica som hatade matte i skolan har äntligen börjat se anledningen till plus och minus" hade han nog sagt..

sen flyttade jag till lilla maghagha och räkna kalorier blev helt plötsligt mycket svårare. Jag ville inte ens tänka på antalet när vi satt där mitt i natten och åt friterad kyckling och majonnäs. Den joggingrutin jag hade varje morgon var också bortblåst. Jag hade inte längre möjligheten att bege mig ut i spåret.

Nu när vi bor i Hurghada är allt lite annorlunda. Att jag är ute är inte konstigt, att jag är europée är inte heller något exotiskt längre. Jag kan jogga, röra mig och försöka tänka på vad jag äter. Det enda som stoppar mig här är mentaliteten hos egyptiska män. Alla kvinnor som någongång rest till Egypten vet nog vad jag syftar på. Jag syftar på alla män som står och ropar, visslar, pratar och glor på dig för att du bara råkar vara en människa med bröst. Men med Spotify på hög volym i öronen så har jag äntligen hittat tillbaka till lite träningsglädje.



Såhär såg det ut i morse. Jag börjar dagen med att ladda upp med svart kaffe och en vit katt på magen, innan jag beger mig ut i solen. Man blir ju ganska bortskämd med att jogga längs med röda havets kant. Utsikten och vinden gör allt lite lättare!

Förlängd semester

Då har egentligen sista dagen på min semester kommit. Vädret har varit skit och jag har inte gjort något nyttigt på en hel vecka. Så det kan gå va? Jag har vaknat försent varje dag, tagit en powerwalk/jogging och sedan suttit hemma som ett fån, väntandes på Mido. Trodde de tråkiga dagarna var över nu då jag egentligen skulle börja jobba igen imorgon. Men då ringer jobbet och säger att jag kommer ha ytterligare semester till den 5de eller 7de februari. Så ytterligare en veckas tråkigt väntar!




Våra bästa vänner här: Sarah och Hitham lämnar Hurghada ikväll för någon vecka i Cairo och flyttar sedan vidare till Tyskland. Känns riktigt tråkigt då det är det enda paret vi verkligen umgås med. Nästan varje kväll sitter vi någonstans och surrar. Kommer bli tomt utan dem.

Men så är det här i Hurghada. Alla träffar någon, gifter sig och försvinner ut i världen. Jag har alltid sett universitetet som en hållplats där människor bara är en kort stund i sitt liv, tills de beger sig ut i landet i jakten på arbete. Hurghada är så gott som samma sak..

grått väder

De senaste dagarna har det varit övertrist väder här i hurghada. Det är grått, trist och allmänt dåligt väder. Regnar gör det också varje dag men jag tror ingen av er där hemma i Sverige skulle kalla det regn. Det faller små, små droppar från himlen och har du tur märker du det. Oftast gör jag inte det.

Jag har dock önskat mig sol. Jag har ju semester!!! Vill ligga på stranden, njuta av att bo i ett varmt land och ta en simtur i den vackra, blåa havet. Men ne, jag sitter inomhus och kollar på film...




uniform och semester

Ja, jag har de senaste dagarna haft semester från mitt jobb. Kommet sammanlagt ha en vecka semester denna månad då vår occupency på hotellet är låg för tillfället. Det är tydligen inte restider till Egypten nu. Förhoppningsvis vänder det nu snart. Årsdagen för revolutionen var igår och det var lite oroligt här i Egypten. I Hurghada där jag bor var det demonstrationer men fredliga sådana.

Tänkte prova att ladda upp lite bilder på våran fantastiska uniform vi har på jobbet. Diarrébrun, rosa och med fruktansvärd passform.








mobilblogg

Då sitter jag i vår cafeteria. Har verkligen en skitdag och jobbet är tungt. Inte ens utsikten över stranden, havet och palmerna får mig att känna mig lyckligt lottad just nu. Annars brukar de få mig att känna mig glad, att jag upplever något nytt som ofta är gömt i skymundan för turisterna. Men med allt fint kommer något ont, inte sant? Idag har jag fått på nöten för att jag svarade inkorrekt på två mail igår. Inga stora fel men enorma diskussioner om det. Det gör mig less! Men såklart blir små saker stora här på hotellet. Jag menar, om du kan bli sparkad för att du inte har läppstift/ håret uppsatt eller fel hårfärg så förstår jag att ett mail med fel blir enormt. Men det är bara att le och och hoppas att det ordnar sig, för det är en guestrelations jobb.