Back in Egypt

Efter exakt en månad i Sverige valde jag att återvända till Egypten, solen, värmen och människorna. Det var nervöst vill jag lova när jag drog min väska till lokalbussen här i Umeå som skulle ta mig till första tåget. Jag funderade för mig själv; När ska jag vända om och skrika suprise! till alla? Att allt bara var ett skämt och att jag inte alls skulle fara. Allt kändes ganska overkligt. Men det hände aldrig. Jag tog min buss, mitt tåg, min buss, mitt tåg och mitt andra tåg och kom vid 00.30 ner till Arlanda. Sista tågbiten satte jag mig bredvid en tjej och pratade med henne. Hon hade åkt samma färder som jag sedan Övik så tänkte att när vi står där i Gävle så ska jag tusan i mig prata med hon. Var mycket trevligt att ha någon att prata med den sista nervösa biten.


På arlanda kom tristessen. Vad ska man göra i ett tråkigt arlanda där folk bara sover och sover. Alla sköna platser var tagna förstås och själv satte jag mig på en trästol bredvid ett eluttag, och där satt jag hela natten. Underhöll mig med att prata med vännerna till det gick och sa sig. Sedan spelades det spel tills det var alla onyktras tur att surra med mig. Tiden gick ändå ganska smärtfritt och tillslut satt jag på planet. Hamnade bredvid ett superhärligt par från Köping. Vi käkade godis, såg på sjätte sinnet och dummade oss som om vi känt varandra i urminnes tider. Det var skönt att ha någon som gjorde att jag varken tänkte på min flygrädsla eller min nervositet.

Skulle han stå där? Skulle jag bli stoppad i visumkollen då jag inte visste vart jag skulle bo? Skulle jag bli ensam? gå fel? Många tankar snurrade i huvudet och när jag kom ut från flygplatsen så står Mido där och väntade på mig med blommo och allt! Vi åkte till lägenheten där vi skulle bo och lägenheten gick i rosa/aprikosa färger och var ganska liten men passade oss fint. Hade havsutsikt och ac, så nog klarade vi oss mycket bra där! Första jag gjorde var att ta en dusch sen somnade jag faktiskt. Var helt galet slut på efter allt resande och ingen sömn på över ett dygn.





En kväll hamnade vi på en födelsedagsfest på White beach club och det var trevligt. Tidigare på kvällen hade vi suttit på ett café och surrat. På White så hölls födelsedagsfesten uppe på en balkong och där bjöds man på dryck och vi åt en massiv tårta och tände tomtebloss. Kan säga med erfarenhet att tårta med massa grädde inte passar sådär jättebra ihop med whiskey och cola. På White den kvällen hade de också en violinist som spelade Live till musiken där. Var lite speciellt men helt ändå helt klart godkänt! Sista bilden är från en av toaletterna. Varje toalett har lite Ego-boost skrivet på väggen. Snyggt!






Fanns så mycket katter där också och som en crazy cat-lady to be så betydde varje söt katt och hundvalp att jag började tänka på min supersöta kissekatt som bodde hos tant Sandra här i Umeå. Ville ta med alla djuren jag såg hem och ta hand om den, ge dem mat och ett behövligt bad. Men skulle jag göra det så skulle jag nog aldrig komma därifrån. Iallafall, njut av lite djurbilder!




En kväll fick vi för oss att åka iväg till Senzo-mall vilket är ett stort köptcentrum med en massa affärer, en liten spel/nöjespark i mitten och en biograf. Tanken var att vi skulle se någon film och killarna törstade efter något riktigt action-aktigt. Roliga var dock att när vi kom fram till biosalongen så visade det sig att det enbart fanns två filmer som skulle börja klockan 10.00. Big Miracle (på postern såg det ut som om den handlade om en val-familj), eller så kunde man se the rum diary med heta Johnny Depp. Vi tjejer vann och fick möjligheten att suckta efter Depp i över en timme. Vi var helt ensamma i biosalongen också vilket var lite speciellt tyckte jag. Filmen var bra men mitt i allt får de för sig att man ska ha paus för att folk ska kunna röka och gå på toaletten. Snacka om att förstöra stämningen! HAHA! Sista veckan smög vi också iväg mot biografen och såg den "nya" American Pie-filmen. I Egypten har de ett råd som kollar igenom alla utländska filmer och väljer att klippa bort scener som inte godkänds genom islam (har för mig att det var religonen). Så American Pie-filmen var kortare än kortast och säkert halva filmen var bortklippt! Men det var ju en erfarenhet det med!


Den 15 maj fyllde Janni år och det skulle ställas till med ståtligt överrasknings-partaj. Dagen spenderade jag och Mido på stranden (till hans förtret). Efter möttes vi upp på Arabesk som var vårat vattenhål i Hurghada. Minst en gång om dagen satt vi där, drack jucie, spelade spel, rökte shisha och surrade med folk. Hur som helst blev det väldigt vikigt att jag skulle ut och köpa en klänning tyckte Mido (och varför inte ett par nya skor också när jag väl var igång?). Själv tänkte jag att jag kan väl ta en av de jag har med mig trots att de inte var så fina men i mina ögon dög de iallafall. Det var ju hur som helst inte jag som var "the Birthday-girl". Tillslut hittade Mido en fin svart klänning i en butik och efter mycket testande så köptes klänningen och senare också matchande skor. Sedan var det Midos tur att hitta nya kläder och jag hade svårt att greppa att det var så viktigt med nya kläder när man skulle på någons födelsedagsfest. Men iallafall...

Tillslut lämnades jag och Janni på arabesk medan killarna skulle söka efter nya skor (sa de iallafall..). Vi rökte shisha och pratade om hur unga och dumma man varit i livet. Sedan om Finland och Sverige. Visste ni att finländerna lär sig svenska i skolan och Janni berättade även att alla killar som pratar svenska låter kind of gay. Now you know..

Tillslut blev det dags för kvällen och jag kände mig faktiskt riktigt fin i de nya kläderna och lockiga hår. Efter att ha gått i samma kläder varje kväll (ja, packade med mig lite för lite kläder) så var det skönt att äntligen känna sig fin och gå runt i klackskor. Kvällen börjades på Dubai som var en bar tror jag. Där hängde det girlanger och ballonger och på borden stod det partyhattar i alla de möjliga mönster. Det var en riktigt trevlig kväll där och vi sjöng i högan sky när tårtan entrade rummet. Sen tändes det tomtebloss igen (Vad är det med Egypten och alla dessa tomtebloss?). När allt lugnat ned sig och det är dags att skära tårtan visar Mido mig att det även står mitt namn på tårtan. Så helt plötsligt var det dags för sjungade igen och helt plötsligt blev Jannis överraskningsfest, vår överraskningsfest. Det blev presentutdelning och tårtätning innan vi begav oss över gatan mot White Beach Club igen. Fick örhängen och sedan en superfin ring av Mido.






På White dansades det tills nästan alla gästerna gått hem. Det var en trevlig kväll må jag säga. Återigen gick jag på en toalett så bjuder på ännu en Ego-Boost vägg där innefrån.




 

Det var en riktigt toppenkväll och dagen efter var man sådär galet seg och sov väldigt länge. Tror vi kom hem när solen började gå upp där i Hurghada. Så det blev en mycket sen kväll. Dock blev iregel varje kväll väldigt sen då jag efter ett tag lärde mig att moskéerna utropar en bön vid 03 och jag tror jag alltid hörde den bönen faktiskt.

 


Titt ett sånt gölligt par!


Vi hann med en båtutflykt också, men måste säga att det inte alls var samma härliga upplevelse utan Sandra bredvid mig. Nog att det var skönt och att fiskarna var fina, men ändå. Det var inte samma sak! Dock tror jag vi hade en ganska dålig guide i vattnet. Han matade fiskarna med bröd och då kommer alla dessa vanliga fiskar som även finns nära stranden vid exempelvis Giftun. Så jag tror att jag, Mido och våra två vänner vi for med såg mycket mer än den normala guideade turen. För där vi var så fanns stora Lion-fish överallt och vi stötte även ihop med två muränor. Dock var de inte i närheten en lika stor skräckupplevelse som den jag såg med Sandra som simmade omkring där under oss.


På båten gjordes det självklart handduks-hattar och jag och Elska fick var sin. Man blir som lite barnsligt glad över en handduks-hatt vill jag lova! Vår tripp tog oss först till Giftun där jag och Elska snorklade runt lite innan det var dags att ta sig till båten igen. Höll i ett livs levande krabba också! Den var bra mycket hårdare, vassare och starkare än jag trott att den skulle vara. Men nu är det gjort och jag kan checka av det från min Bucket-list.

 







När vi satt på båten kom en annan båt förbi. Tydligen var det båten där jag och Mido träffades första gången på min och Sandras första snorkel-utflykt. Så passande! Annars så var allt i sin ordning på båten. Det kom en magdansös ombord och såklart blev jag uppdragen. Första gången med en massa andra och andra gången var jag själv. Att försöka skaka rumpan i enbart bikini känns alltid SÅ FEL. Det dallrar på alla fel ställen!

 






Som tidigare nämnt spenderades varje dag på Arabesk. Vi spelade Fia med knuff, satt och surrade, kollade facebook och hade det allmänt trevligt. Verkade som om många hade just det caféet som vattenhål då det alltid var folk som kände Mido där och än vilken tid på dygnet man var där (vi kunde vara där vid 03 ibland) så satt det alltid lite folk där.



Mot slutet av min resa åkte jag och Mido iväg på en öken-safari på fyrhjulingar. Det var faktiskt bra mycket roligare än vad jag trodde det skulle vara. Vägen mot den såkallade beduinbyn var dock fruktansvärd. Mitt ben brände pga avgasröret och sanden var så guppig att jag knappt kunde andas pågrund av smärtan. Vet dock inte vad som skedde sen för på vägen hem var det inga problem alls! Vid denna "by" fick vi sitta i skuggan och jag kände mig så hemsk pågrund av all värme och att man var dammig som attan. Ville bara dricka nått kallt och tvätta av mig. Men inte det, istället fick jag stekhett tea att dricka. Sedan gick vi iväg för att rida kamel. Själv trodde jag att vi skulle få rida en bit men när jag sitter på kamelen så märker jag att vi faktiskt enbart kommer rida runt den lilla sandhögen som ligger där framför oss. Alltså en ritt på 3 minuter. Kändes mycket fånigt!

 





Vägen hem var bra mycket roligare än vägen dit. Tyvär körde alla för segt vilket var lite synd. Men det var trevligt ändå att se solen gå ned i öknen och brumma runt på en fyrhjuling.

 







Sista dagen kändes faktiskt väldigt tung. I Sverige hade jag tidigare suttit och ojjat mig över att tre veckor är en lång tid och tänk om Mido blir less på mig och att allt blir jobbigt och hemskt. Men istället var mina tre veckor alldeles för korta och dagarna bara susade fram. Så när sista dagen kom visste jag inte vad jag ville göra. Jag ville göra allt och egentligen ingenting. Ville mest spendera tid med Mido vilket jag självfallet gjorde. Vi åt mat, gick på ring-jakt, rökte shisha, spelade fia med knuff och tog det faktiskt väldigt lugnt. Dock kom vi inte i säng förän långt efter 03 och i kombination med att jag skulle infinna mig på flygplatsen kring 10.30 var det ganska jobbigt. Men allt gick ju som ni redan vet bra och nu sitter jag här i Sverige igen och längtar mig tillbaka.






 


It doesn't matter if you're black or white

Ja, ett dygn var jag solbränd och fräsch. Värt! Kände mig duktig efter att spinningpasset idag och belönade mig själv med en lång dusch med skrubbning, ansiktsmask och hela spa-kitet framme. Såhär efteråt kan jag dock se att skrubben fövandlades från en belöning till en bestraffning utan dess like.

I Egypten brände jag mig riktigt ordentligt en dag på stranden, vilket resulterade i att jag varken kunde ligga på mage eller rygg. Någon dag senare började min rygg att få fläcktyfus flagna. Såg ut som om jag drabbats av värsta pigmentförändringen då allt bruna sakta men säkert förintandes från min rygg. Så länge det stannade på ryggen har jag faktiskt inte brytt mig så mycket. Hela ryggen är nästan ändå färdigflagnad och jag har iregel ändå tröja på mig här i kalla Sverige.

Men åter till duschen. Skrubbade på så fint och upptäckte sedan att halva min arm (min överarm för att vara korrekt) blivit vit som min rygg. Så nu börjar det på armarna och trots frenetiskt skrubbande är det bara vita stora fläckar överallt. Känner mig så snygg!


Min rygg när jag var i Egypten. Snygging!

Im back!

Hör och häpna citizens of cyberspace! I'm still alive! Jag blev inte kidnappad, såld, dödad i demonstrationer eller bortgift till någon rik oljeshejk. Är fortfarande hel och ren.

Har haft tre helt underbara veckor och jag tänker komma ut med lite Egypteninlägg senare mot kvällen. Nu laddar jag istället för att bege mig åter mot IKSU och inta spinningcykeln. Det ska börjas hårt sägs det. Annars har jag hunnit vara hemma i Umeå ett dygn och hunnit reflektera över att det är jättekallt trots att det ser ut som om det ska kunna vara ganska skönt ute, att Totoro fortfarande älskar att sova på dagarna och att min dator är värre än någonsin! Snart tror jag han kommer säga adjö och ta sitt sista andetag (om nu datorer andades). Annars är det lugna gatan vilket frusterar mig. Jag hoppas att jag kommer in i svenska andan snart och börja göra rätt för mig genom att städa, söka jobb och göra sådant som är viktigt, annars kommer det bli tråkigt fram till sommarjobbet börjar.



welcome to Alaska?

Vet inte varför egyptierna säger såhär men jag hakar väl bara på. Så här får ni hälsningar från Alaska. Det är varmt här och solen skiner (vem hade anat?). Hittills hunnit med att dricka min första tequila, eller ja, nämnare fem första kanske. Sen gick vi till en av clubarna där det typ inte var någon människa. Så efter lite dans fick killarna.för sig att slänga ned tjejerna i det angränsade havet. Japp, så där hamnade man med kläder på! Skönt med nattdopp men mindre skönt att åka taxi i blöta kläder! Vad har vi.mer hunnit med? Sett lite på arabisk tv och häpnandsväckande nog så snubblade vi över adaahavan, den indiska tamil-filmen jag såg på bio när jag var i Indien. Hur underbart var inte det?! Hoppas allt är bra med alla. Tjingeling!

Arlanda-tristessen

På arlanda sker ingenting. Absolut ingenting. En gång i timmen ser man några flygvärdinnor vandra förbi med sina klickedi klackedi-skor och har även lokaliserat en pilot som såg ut som han nyss gick ut sexan från sundskolan. Börjar jag bli gammal??? Vad ska jag göra? Sova går inte trots att jag är trött som en gnu... Vad gör man istället på detta aptråkiga ställe???

resefunderingar

Här sitter man då på ett tåg i skogen. Funderar över allt det där man faktiskt inte har tid att tänka på när man är hemma. Ankommer om en halvtimme till Gävle där.det blir språngmarsch till tåget mot Arlanda. Resan och alla stoppen har gått över förväntan och restiden jag inte alls känts så lång. Funderar dock på vad jag gör och när tåget ska vända tillbaka mot Umeå och jag ska få utbrista surprise! till alla. Har nog själv inte fattat att jag gör detta! Stabilt va? Hunnit fundera över att man brukar säga att gräset inte är grönare på andra sidan, att det bara är en myt. Men nu är det ju såhär att jag sätter mig alltid på fel sida på tåget, alltid! Jag sitter och tittar ut och ser några kalhyggen, någon fabrik och en rastplats där en lastbilschaffis med BMI högre försöker fixa nått däck. Jag sneglar över till andra sidan och där är det minsann solnedgång över en liten skogssjö som gäller! Inte okey! Annars då? Jo, skulle vilja gå till toaletten men n ågot hindrar mig. Kan vara den där tjejen i hörnet som ser ut som.en sån där arg emo-brud och som stirrat på mig mordiskt varje gång jag råkat röra på mig.. Så håller mig nog lite till!

The biggest boom !Revealed!

Skippade ledtråd 7 på bloggen då gårdagen var full av förberedelser. Men ni som är vän med min kunde läsa en statusuppdatering som min goda väninna Sandra postade om att hon skulle vara kattvakt till den 28 maj. Så för er fanns en ny ledtråd att ta del av ändå.

Jag har fått in många nyfikna frågor och ännu fler felaktiga gissningar. Många har trott att jag varit gravid, att jag ska flytta, att jag fått jobb osv. Men nä, snälla mänsklighet - tro inte så högt om mig. För jag har inte fått jobb, jag är inte på väg att flytta och jag ska inte heller skadda barn.

Fått in en rätt gissning på ledtråd nummer 5. En person lyckades knäcka mina ledtrådar! Bra jobbat!


Såhär tänkte jag kring ledtrådarna:
1 - Overprotected
En låt av Britney Spears som för mig handlar om att göra något som de andra ställer sig negativ emot. Att man gör något för sig själv och det kan gå och pipsvängen med allt men man har iallafall lärt känna sig själv på vägen. För ibland måste man våga ta chanser för att vinna något gott i livet.

2 - Tjorven och Moses från saltkråkan
Långsökt, jag vet! Men Moses, den rackars sälen har samma namn som den där "prinsen av egypten"-snubben. Thats all!

3 - "Det som sker i helgen gör att det nästan sinai plånboken."

Mitt vackra felstavade påstående. Även här får vi en koppling tillbaka till Moses men också till landet i stort. I Egypten har vi Sinai-halvön och på Sinai-halvön har vi Sinaiberget där Moses fick de 10 budorden från Gud.

4 - ".. och den dumma flugan flög"

Den trevliga barnramsan (har ni testat att säga den snabbt några gånger? Det är faktiskt ganska svårt!). Med min resa har jag mött mycket "Är du dum i hela huvudet? Du kommer dö, tillfångatas och säljas!". Nä, det vet jag att jag inte kommer göra och därför flyger denna dumma fluga ändå!

5 - Min egenkomponerade serie
Här serveras allt på ett smörgåsbord! Murba-Rak har tagit över landet och tillfångatagit ett 100tal trianglar. 14,7 miljoner förbipasserande invånare vill åka därifrån pga. Murba-Rak. Men på ett ålderdomshem för 173 tillbedda superhjältar så smids planer att stoppa denna skurk. Och tillslut ger Murba-Rak upp.
Här har vi Egypten i ett nötskal. Fd presidenten Murbarak var den som gjorde landet korrupt och nästan fänglade dess invånare. Och det blev revolution och alla turister fick åka hem. det kommer 14,7 miljoner turister till Egypten varje år! Sedan fanns det 173 gudar i den egyptiska mytologin och Anubis var en av dem. Varpå vi fick följa AH! Nubis i serien. De 100 tals trianglarna i landet symboliserar självklart pyramiderna.

6 - Havet är djupt!
Den som pratat med mig eller Sandra vet hur frälst vi blivit i havet därborta. Skulle hemskt gärna leva under havet och simma runt bland alla fina fiskar förevigt. Det är något så rofyllt där nere och det är en helt ny värld som öppnar sig!


Om vi adderar allt detta blir det så att jag kommer åka till Egypten och lämnar Umeå idag för att 06.30 imorgon bege mig mot Hurghada och solen. Tur är väl det då snön virvlar omkring här utanför I MAJ! Så nu ska jag återgå till min packning ochh förhoppningsvis hörs vi senare men då skriver jag från ett soligt, varmt och aningen sandigt Egypten!


Ledtråd 6

Klockan är mycket (läs; för mycket). Men känner måstet att posta ledtråd 6 för att ens kunna ha förutsättningen att sova gott inatt. Så låt oss göra detta lite snabbt.

Första ledtråden var låten Overprotected som följdes av en bild på en mindre skönsjungande Tjorven och sälungen Moses. Ledtråd tre var ett påstående som följdes av en ramsa. Gårdagens ledtråd var en egenkomponerad serie om några pensionerade gamla superhjältar som räddade förbipasserande invåndare från Murba-Rak.
Dagens ledtråd blir lite mer svängig!

Ledtråd 6:

Ledtråd 5

Jobbat hela dagen så ledtråden kommer ut lite sent. Men tack vare att jag jobbat så har jag kunnat sitta och klura ut vad som ska vara dagens ledtråd. Så denna vackra skapelse kom jag tillslut upp med och jag vet att den egentligen är alldeles för lätt men jag bjuder på det ändå. Första ledtråden var som bekant låten Overprotected och andra var en bild på tjorven och moses från saltkråkan. Tredje ledtråden var ett påstående som ni finner lite längre ned och fjärde ledtråden var den där ramsan man sa som barn. Dagens ledtråd är en egenkomponerad serie!

Ledtråd 5:

Ledtråd 4

Dags för den fjärde ledtråden. Ska försöka göra ledtrådarna lite lättare nu och förhoppningsvis kommer ni snart kunna koppla alla ledtrådar och finna svaret. Har redan fått in några gissningar (och nej Sofia, jag är inte gravid).

Första ledtråden ni fick var fröken Spears låt Overprotected. Andra ledtråden var en så fin nostalgibild på Tjorven och sälungen Moses från saltkråkan. Tredje ledtråden var ett påstående som ni finner lite längre ned på sidan. Den fjärde ledtråden kommer nu!

Jag tycker inte om att städa...

Solen skiner men istället för att ta del av solen så har jag spenderat dagen inomhus med storstädning och kattmys. Solen kan jag nog sno åt mig senare. Skönt är det iallafall att diskberget i köket bestigits och golvet har återupptäckts. Tror dock Totoro inte är nöjd då han vigt dagen åt att försöka åter-håra lägenheten.

Visste ni att människokött består av ca 5000 kalorier per kilo. Spännande va? Lärde mig det på 118100's hemsida. Blir lätt uttråkad av att städa så har en hel del sidoprojekt under mina städodagar. Tog även en paus för att sminka mig. Har kommit fram till att det här med ögonskugga är riktigt kul. Ni som följt mig under en längre tid vet att jag köpte en hel drös ögonskuggor för längesen. Har ögonskuggor i alla färger och nu ska de allt börja användas igen. Det är riktigt roligt att kladda!


Nu ska jag mot ICA med Sandra. Dags att få lite frisk luft. Håll till godo och snart poppar ledtråd 4 fram!

Ledtråd 3

Blev mycket att göra igår så bloggen uteblev. Som bekant så var det valborg och allt som tillkommer med det. Men jag åkte även tillbaka till Umeå efter att ha varit en sväng i Övik, så timmarna bara försvann. Men istället kommer två ledtrådar dyka upp idag så håll till godo.

Ledtråd ett var som bekant Britney spears med hennes gammdänga - Overprotected. Andra ledtråden ni fått var en bild från saltkråkan som föreställde Tjorven och sälungen Moses.

Ledtråd 3:
Det som sker i helgen gör att det nästan sinai plånboken.