Man kan ju tro att vi bor i Stockholm!

Idag har det varit full rulle på stan. Det har varit folk över allt denna lördag och det är väl inte så konstigt. Vi har ju alla fått pengar och många ska därför bränna de lilla extra de lyckades spara in månaden innan. När man gick omkring där i Oscarsgallerian (vilket är våran största galleria i Örnsköldsvik) spanade man runt efter kända ansikten. Plötsligt dyker min far och hans tjej Maria upp bland vimlet och vi stannade för att småtjattra med varandra lite.

Dock hade jag svårt att engagera mig i samtalet eftersom på våningen nedanför stod en lång, mörkhårig kvinna med långkappa och klänning. Jag såg ju hon bara bakifrån och jag blev så intresserad av den lilla snutten klänning jag såg eftersom den påminnde så mycket om en Sari. Tillslut konstaterar maria det jag tittar på och jag förklarade då att jag blev så intresserad av klänningen som hon i kön på caféet hade på sig. "Men det där är ingen kvinna! Det är ju Thomas Di Leva!" utbrister då Maria. Precis i denna sekund vänder sig Di Leva om och den kvinna jag trodde mig sett med sari blev genast en konstig gävlebo med lila klänning.  Ja, ni förstår kanske att det är inte varje dag man springer på en tvättäkta kändis på Örnsköldsvik...


Örnsköldsvik djupt ångerfullt

Jag antar att ni alla kan förstå vad som befunnit sig på allas läppar idag. På skolan, i kön på coop och på caféen har det diskuterats vilt angående uppdrag gransknings repotage igår. Jag tror inte Uppdrag granskning någonsin fått så mycket respons för ett repotage som detta. Alla har engagerat sig och inte minst här i Örnsköldsvik. Krismöten har hållts och Örnsköldsviks Allehanda (vår lokala dagstidning) har äntligen fått något att skriva om.

Prästen har gått ut och berättat hur otroligt ångerfull han är. Att han ångrar sina klantiga uttalanden samt att han och kyrkan skulle funnits där för det unga flickan. Antar att dessa tankar också delas med skolpersonalen i Bjästa och ett xantal andra personer runt om i Örnsköldsvik.

Ska bli intressant att se debatten ikväll på ettan 21.30. Där ska de diskutera vad som egentligen skedde och hur vuxenvärlden agerade. Jag hoppas att ni inte missar det!


Don't support your local rapist!

Två unga flickor våldtogs - Killen hyllades! När blev samhället så otroligt galet? Ikväll såg jag (och många, många andra om man ska tro alla statusuppdateringar på facebook) uppdrag granskning som sökt sig norrut. Inte mindre än till den lilla orten bjästa utanför Örnsköldsvik. Där skedde en våldtäkt på skoltid inne på en skoltoalett på bjästaskolan och en ung flickas liv raserades i ett ögonblick. Våldtäkten anmäldes och en karusell av rykten och mobbing startade.

Det var nästan ingen som trodde det första offret som Oskar gett sig på. Oskar var populär, snygg, trevlig och så otroligt omtänksam. Rykten startades och många gaddade ihop sig om att flickan enbart var uppmärksamhetsberoende och hade ljugit ihop hela berättelsen för att Oskar inte var kär i henne. Man trodde på saker som man hört från bekantas bekanta och grupper på facebook startade och mobbingen var i full gång.

Att tänka på att ung flicka har blivit utsatt för ett otroligt kränkande brott och att sedan komma till skolan och få ord som fitta, hora och slampa kastade i ansiktet är avskyvärt! Hur tänker dessa unga människor som utsatte henne för den brutala mobbingen? Vart är den civila kuragen och var finns empatin? Blev så otroligt äcklad av alla dessa unga människor som uppenbarligen tycker det är okej att förstöra någon annans liv att jag rent av skäms för dem! Jag skäms för alla vuxna som ska vara förebilder till unga som även de medverkade i mobbingen mot den unga flickan. Jag skäms för kyrkan som tillät dem dömda våldtäktsmannen delta i en skolavslutning han inte var välkommnad till. Jag skäms för bjästaskolan som inte alls ville ta del i vad som hänt utan försökte se sig själv som neutrala i frågan. Vad är det att vara neutral mot? Han är dömd och hon mobbas pga. det hon blivit utsatt för? Bör man vara neutral i det och vilka signaler ger det till eleverna?

Ingen trodde henne trots domen och hon blev tvungen att flytta från sin hemort och sin trygghet. Hon var fortfarande uppmärksamhetsberoende och många tyckte att hon borde bli våldtagen på riktigt för att hon skulle veta att det inte var något man ljög om. Hur man kan önska att någon ska bli våldtagen?!

Skolavslutningen kom och så gjorde även den andra våldtäkten. Oskar begick sin första fullbordade våldtäkt och samma karusell var igång igen. Ingen trodde offer nummer två och även hon skulle vara beroende av uppmärksamheten och ville bara ha pengar. Snälla människor - Öppna era ögon!

Jag hoppas verkligen att alla som varit med i grupper angående hur man ska befria denna våldtäktsman och alla de som demonstrerat för att han ska få komma tillbaka till bjästaskolan skäms! De har demonstrerat för en våldtäktsman och så också gett support till honom...

Snart ett år äldre

Snart är det dags för mig att fylla år och förhoppningsvis kommer detta år inte vara lika ångestfyllt som de två föregågna årens födelsedagar. Jag slutade tycka om att fylla år för två år sen och sedan dess har ångesten bara blivit starkare och starkare när man fyller år. Antar att det har med mina förväntningar jag hade som liten flicka om vart jag skulle vara i livet vid denna ålder. Jag skulle ha fast, lyckligt förhållande, bo ihop med någon (ja, någon annan än katten då alltså) och trivas med livet. Istället sitter jag fast i en pytteliten lägenhet med stora studielån och katthår överallt.

Men detta år känns det iallafall inte lika hemskt. Att bli 22 kanske har något bra med sig också? Det hoppas vi iallafall! Tänkte hursomhelst lägga ut en liten önskelista här på bloggen så alla kan se vad jag önskar och behöver.


Ja, såhär ser en del av önskelistan ut. Vi hittar en ny TV, en datamus, ett wacom-bräde, ett Xbox360, nagellack och självklart en massa film. Finns många fler filmer jag önskar men antar att de flesta som känner mig vet vilken filmsmak jag har. De jag har visat upp är några som jag verkligen önskar mig; All dogs go to heaven var en av mina favoritfilmer som barn och upptäckte att den just nu kostar enbart 99kronor på Discshop! Sen hittar vi självklart New moon och Boxen True Blood.

Sen hittar vi även en liten bok som heter Simon's cat. Vet inte alls vart man kan hitta den i Övik men har sett den på exempelvis Lagerhaus tidigare. Men antar att den finns på vanliga bokaffärer också? Sedan önskas även en babyliss Icurl för att locka mitt annars så tråkiga, halvraka hår!

Aladin



Nej, jag har inte stavat fel på rubriken utan filmen heter faktisk Aladin och är en Bollywood-film som jag köpte under min tid i Indien. Det tog ganska lång tid innan jag tog bort plasten och skulle ta en titt på filmen men nu har jag äntligen gjort det och jag är väldigt glad att jag köpte just denna film. Som ni säkert redan har förstått har den många liknelser med den Aladdin film som vi är vana med från Disney men denna film handlar inte om en hemlös pojke som blir kär i en prinsessa och blir en i familjen.

Aladin är en föräldralös pojke som blivit mobbad hela sitt liv för hans namn. Disneys kända historia har alltså infiltrerat sig in i Indien och pojkarna tvingar unga Aladin att gnugga lampa för lampa. Plötsligt en dag börjar en ny tjej i skolan som Aladin får upp ögonen för - vacka Jasmine! Hon bjuds in på Aladins födelsedagsfest där han får ytterligare en lampa som gnuggas och ut kommer en livs levande Ande!

En historia blandad med kärlek, spänning och det onda mot det goda utspelas och jag måste säga att filmen var väldigt bra! Påkostad och trevliga sånger - precis som en bollywoodfilm ska vara!

The princess and the frog

Disney har gjort det igen. De har skapat en ny disneyfilm på gammalt hedligt disneyvis. Man kan inte göra annat än att luta sig tillbaka i soffan och mysa till gamla minnen om Disneys tidigare filmer som trollband mig som liten flicka.

Denna film tyckte jag hade hela paketet som man väntat sig när man hör att det är disney som gjort den. Magin, hjältarna, bovarna och musiken finns där men jag kan stundtals tycka att figurerna liknade Tim Burtons tidigare karaktärer i exempelvis Corpse Bride.

Filmen utspelar sig i ett drömskt och mardi gras-festligt New Orleans på 20-talet och är en blandning mellan både äkta prinsessor och förtrollade grodor, då förståss kryddad med en smula voodoo i träskmarkerna. Det är så att den jazz-älskande Prinsen Naveen av Maldonia blir förtrollad till en groda och i hopp att bryta förtrollningen får han den unga servitrisen Tiana att kyssa honom. Något som inte alls får den önskade effekten han hoppats på. Istället förvandlas även hon till groda och äventyret börjar genom träskmarkerna tillsammans med en trumpetälskande alligator och den piffiga och förälskade eldfluga ray.

Filmen bjöd på mycket humor som både de äldre och de yngre kan förstå. Jag kan inte göra annat än att tacka disney för att de går emot den mest framtidsoptimistiska 3D-yran och skapar en film på ett gammalt hedligt vis! Man kan inte annat än att älska den!

Farsan

Trots att jag inte bloggat som jag brukar så ska jag hälsa er att jag har hunnit med åtskilliga timmar med nya och gamla godingar på bioduken och TVn. För någon vecka sen satt jag i Örnsköldsviks mina biografsalong och alla som har suttit i den vet att det känns som att sitta i ett ganska stort vardagsrum. Vet inte riktigt om man ens får kalla det salong om man tänker på storleken. Men det är där man hamnar om man inte ser biofilmen de första veckorna. Hur som helst var det filmen Farsan som skulle tittas på.

Jag älskar Josef Fares tidigare filmer och Kopps är nog en av de bästa filmer jag sett. Den är lättsam, rolig och allmänt härlig att titta på. Jag hade hoppats på att Farsan skulle bidra till samma mysfaktor. Men icke! Farsan är mycket mer känslig än den roliga rullen Kopps vilken den kanske också kan vinna en del på i andras ögon. Men själv tycker jag inte alls att filmen tagit sig till den nivå jag tycker att Josef Fares filmer brukar vara på. Jan Fares verkar visserligen vara en go liten gubbe men det behövs mer än en rund man med stor buskig mustasch och skojig brytning för att rädda denna film.


På plats

Det är nu bra längesen jag köpte en dekor på tradera och den har stått vecka efter vecka i sitt rör på byrån. Jag har funderat, gnuggat geniknölarna och verkligen tänkt så det knakar om vart jag ville ha den. Idag tog jag steget och satte upp dekoren på väggen och måste säga att jag är nöjd! Nu kan jag varje dag ta in de kloka orden och snart leva min dröm!


Alice in Wonderland



Äntligen har Alice kommit till Sverige. Som jag har längtat och pratat om denna film på bloggen och nu är den äntligen sedd. Jag skippade Örnsköldsvik lilla bio mot en större salong i Umeå. Självklart testade vi även på att se den i 3D vilken man egentligen inte behövt.

Visst är det roligt att se i 3D men Alice in Wonderland är en av många filmer som i sig inte behöver beskådas med de töntiga 3D-glasögonen. Karaktärerna, miljön och historien förbluffar en nog mycket och under hela filmen känns inte 3D som något måste.

Mina förväntningar på denna film har varit otroligt stora eftersom Alice och Tim Burton ser på papperet ut som ett giftermål välsignat i himmelen. Men jag måste ändå medge att jag är besviken på Burtons val av Alice som spelas av Mia Wasikowska. Detta pga. att hon, till skillnad från den Alice jag hade i tanken, är runt 20 år vilket lämnar den lilla flickan Alice till att bli en flicka som är på väg att gå in i den dödstråkiga vuxenvärlden.

Men trots att Alice vuxit på sig från boken till filmen, gör inte filmen mindre sevärd. Man kastas in i en annorlunda värld där verkligenhet och drömmar blandas och nya och något udda karaktärer dyker upp. Alla skådespelare går fullt ut i rollerna och blir verkligen den karaktär som de spelar. Så som helhet måste jag då medge att Tim Burtons Alice in Wonderland mötte mina förväntningar bra och som sant Tim burton-fan älskade jag den!

Tyck synd om mig... snälla?

En av de tråkigaste sakerna som finns är ju att vara sjuk. Man tycker synd om sig själv, man känner sig ensam och vad man än gör så orkar man inte göra det!

Jag vill ligga och vila men jag är för rastlös. Jag vill vara inne på facebook men att sitta upp är jobbigt och jag har fått den nya facebook layouten idag vilket gör mig extra anti-facebook. Jag vill städa men det vill inte mitt huvud. Jag vill titta på TV men orkar inte med allt skit som visas nu. Jag vill vara ensam samtidigt som jag vill ha någon att prata med. Vill ringa någon men min hals gör alldeles för ont. SUCK OCH STÖN!

Totoro ligger dock här bredvid och gosar med min kamera. Funderar på att göra honom sällskap i soffan och ändå försöka hitta något att titta på. Eller kanske man får slå på en film? Hur som helst blir det mys med katten nu - den enda som inte flyr ifrån mig när jag blir sjuk!

Inte magsjuka men...


Ja, igår satt jag och beklagade mig över att jag inte ville bli magsjuk. En av mina största rädslor är just att få magsjuka så jag gjorde allt i min makt att slippa insjukna efter mötet med den sjuka lilla flickan. Jag vilade, tog hand om mig själv och åt massor med nyttig C-vitamin (ja, det var den enda vitamin som jag hade hemma just då).

Trots mina tappra försök har jag ändå insjuknat. Dock inte i magsjuka utan i feber. Är det inte typiskt så säg? Tycker jag inte gjort mycket annat än att ligga och vara sjuk eller börja bli sjuk denna vinter. Kan jag inte få en hejdundrans feber en gång än lite feber mest hela tiden? Just nu har jag knappt feber (pendlar mellan 37,7 och 38,3) men huvudet värker, kroppen är slö och jag känner mig åksjuk så fort jag rör på mig (ja, så är det för mig när jag har feber iallafall). Dock ska jag vila mycket ikväll framför TVn eftersom helgen är alldeles för viktig för att missas. Ska upp till Umeå imorgon för att träffa polisstudenterna på fredagen, se Alice i underlandet 3D och spendera tid med världens bästa Marlene och gudson! TÄNKER BLI FRISK!

Vill inte, vill inte, vill inte!


Bara ordet magsjuka får det att vändas i magen på mig och jag känner mig genast illamående, ensam och jättesjuk. Och med tanke på att bara ordet magsjuka har den inverkan på mig, tänk då vilken ångest jag får när någon i min närhet varit magsjuk. I vanliga fall klarar man sig ofta (tycker iallafall jag) ifall man beklagar sig rikligt innan och det är därför jag tänkt beklaga mig här, framför alla!

När jag och Martina gick upp till hennes bil idag innan vi for på affären så valde vi att springa runt i några små affärer runt om i stan. Utanför Gina tricot stannade vi till och tittade lite i fönstret och samtidigt som vi stod där och beundrade lite kläder uppfattade jag en ung liten flicka i en barnvagn som hostade jättemycket. Jag tänkte då att "det var väl en oansvarig mamma. Hennes dotter är sjuk och har nästan inga kläder på sig men ändå ska hon springa runt på stan.. hmpf".

Iallafall gick vi in på Gina tricot och det gjorde även den lilla familjen med den sjuka dottern. Vi befann oss nästan hela tiden i närheten av varandra och man kunde hela tiden höra den lilla flickan hosta tills de tillslut lämnade affären, då med Martina och mig hack i häl. Vi kom ut genom Gina-dörrarna och då ser vi den lilla flickan stirra på sitt barbapappagosedjur som tydligen fått något klet på sig. När vi kom närmre och gick förbi den lilla familjen upptäckte både jag och Martina vad det var frågan om. Den lilla flickan hade mått dåligt och då spytt över hela sig. MAGSJUKA! Jag är rädd, rädd och åter rädd för magsjuka och jag vill inte alls ha magsjuka nu. Det har jag inte tid med! Väntar ju en hel vecka i skolan och sedan en mysig helg i Umeå. Jag vågar vägra magsjuka!


Vampyrer och blodapelsin.


Har en ganska skön dag idag. Var på skolan på morgonen och gjorde bort ett seminarium och sedan blev det affären med Martina. Måste ju inhandla saker som jag kan äta när jag bli sugen på något som då inte innefattar chips eller andra onyttigheter. Hade tänkt köpa hem lite nötter men när vi gick förbi frukt och grönt avdelningen på ICA så bjöds det på blodapelsin.

Det är något som jag alltid tyckt sett så läskigt ut och därför inte velat köpa eller äta. Men jag provade en bit och nu är jag fast. Köpte med mig en hel drös blodapelsiner hem och har redan hunnit smälla i mig två medan jag satt och tog igen det missade avsnittet av vampire diaries. Vad passar inte bättre att äta om inte blodapelsin medan man sitter och tittar på grymt snygga vampyrer? Ja, livet kan vara bra härligt ibland.

Dags för förändring


Jag har bestämt mig. Imorse när jag vaknade och satte mig sakta upp i sängen och körde igång morgonprogrammet Vakna! med the voice möttes jag av fyra alldeles för pigga människor. Framför mig stod då Fredrik från Filip och Fredrik och pratade om hans vita månad han hade haft från koffein. Det var då det slog mig - jag behöver en vit månad jag med!

Nej, det inte är inte pga. alkohol utan jag behöver snarare en vit månad från snacks och godis! Jag har varit så otroligt onyttig den senaste tiden. Jag avverkar chipspåse efter chipspåse, tuggar i mig godis som jag inte ens gillar och har ett otroligt sug hela tiden efter något onyttigt. Så därför förklarar jag min vita månad från chips, godis, koffein och alkohol som påbörjad!

Back on track

Nu var det längesen jag skrev igen. Dessa bloggpauser verkar komma oftare och oftare för mig. Antar att jag är så upptagen hela tiden - för så är det!

Tycker jag ränt runt hela förra veckan vilket resluterar till att jag har riktigt lite tid för att vara hemma och skriva på bloggen. När jag väl är hemma så är det Totoro, disken och tvätten som väntar och får all min uppmärksamhet. Men nu är jag hemma och tänkte ta itu med mitt blogg-problem. JAG ÄR TILLBAKA!