Ge mig en bra anledning till detta?

Människor må i grunden vara goda och snälla, men nog tusan är de korkade också! Detta är ett levande bevis. Om du inte orkar kolla så klicka fram till 2.40 och se mänsklig idioti i fysisk form.


Kysste mamma tomten?

Julen närmar sig med stormsteg och snart är det dags för den skäggiga mannen att återigen se dagens ljus. Själv försöker jag tvinga in mig i julstämning med hjälp av julgodis, julprat, julklappar och julmusik. Men när jag sitter där och lyssnar på den gamla jullåten Jag såg mamma kyssa tomten så slås jag av vilken konstig låt det faktiskt är. Nu ska jag förklara.

Jag såg mamma kyssa tomten jag
Tänk om våran pappa kommit då
Jag gömt mig i en vrå
För att titta lite på
Ett konstigt stort paket som någon av oss skulle få

Här har vi ett barn som gömt sig i en vrå för att titta på en julklapp. Hon hade väl hoppats på att få vara ifred där hon skulle sitta och pilla på det stora konstiga paketet. Men då i dörrspringan ser hon hennes mamma och herr jultomte helt plötsligt. Barnet förstår att det är något som är fel eftersom mamma är helt ensam med denna ofashionabla man (Nä, herr tomte. Att matcha en röd jacka med röda byxor är inte modernt!). Hon förstår att detta är något som pappa inte alls tycka om att mamma gör.

Och då fick tomten mammas klapp och kyss
Sedan sa hon, "Åh, vad du är bra!''
Nej, ingen ser att det är du
Men jag såg att det var
Tomten mamma kysste i går kväll

Det som inte får hända händer! Mamma kysser tomten och säger att han är bra. Kommer jag få tomten som styvpappa då? tänker barnet. Förstå vilken total förvirring! Det stackars lilla barnet har precis bevittnat att mamma är otrogen mot hennes pappa. Hur förhåller man sig till det? Ska föräldrar vara otrogna så ska man lämna barna utanför det. För det är för mycket för ett barn att hantera skulle jag tro. Vem ska man vara lojal mot; Mamma eller pappa?
Det mest bisarra är att detta är egentligen en ganska glad låt men vad finns det att vara glad åt? Ett konstigt stort paket som kanske inte är till dig eller att ens mamma är otrogen mot pappa med en gammal vithårig tjockis? Ja, välj själv.

Är gräset grönare på andra sidan?

Något jag funderat över den senaste tiden är uttrycket om att gräset är grönare på andra sidan. Många ger svaret om att så är inte fallet. Utan att när man står där på andra sidan och blickar tillbaka mot det förlutna så ser det också mycket grönare ut. Alltså kan man understryka att vi har det ganska bra ändå, trots att vi inte ser det. Men samtidigt som denna vetskap finns så ger vi avundsjuka blickar mot andra som ser ut att ha det mycket grönare än vi. De personer som saker och ting bara klaffar för. De personer som faktiskt har allt - tror vi. Samtidigt inser få människor att även du är en av de personer som befinner dig på den grönare sidan. Att det är du som har något som andra längtar efter.

Man ser ofta inte vad man faktiskt har, utan istället fokuserar vi på det som vi saknar. Jag vill ha en smalare kropp, hennes flax och den personens liv. Genom denna snea fokusering tror jag att vi förlorar mycker av den livsglädjen som finns inom oss alla. Genom att sakna, längta och anse att man befinner sig i något som är negativt så kommer det i sin tur ge sig i uttryck genom negativa konsekvenser.

Hon med det perfekta livet, som är älskad av andra och som ser ut att leva livet till fullo sitter säkert också där och drömmer om ett grönare liv. Utåtsett kanske hon har allt, men när vi kommer hem och stänger in oss i våra lägenheter så ser livet helt plöstligt annorlunda ut. Dit jag vill komma är att någons gröna liv inte behöver vara vidare grönt. För trots ett ordnat yttre, en spontan och glädjefull energi och en möjlighet att bli omtyckt av många så kan mycket negativt finnas under ytan. Kanske sitter hon där i sin ensamhet och längtar efter allt du har.

Med det vill jag inte säga att vi ska nöja oss med allt vi har. Vi människor funkar inte så. Jag tror att vi måste vara i ständig förnyelse av våra drömmar, personligheter och identiteter. Men kanske måste vi ändå stanna upp ibland när allt känns svart och vi sitter där och tycker att alla har det bättre än jag. Kanske måste vi då ta ett titt på vad som finns omkring oss och se vad vi faktiskt har åstakommit. Vi har tagit oss hit, vi har lyckats med det vi tagit oss an och upplevt hinder som vi tagit oss över. Vi borde vara stolta över vår resa som tog oss dit vi är idag.

Att visa verklig styrka

Efter en dag med en massa skolarbete kommer jag in på facebook och ser att en video spridit sig som en löpeld genom mina vänner. Ett flertal har publicerat den och skrivit om hur stark denna kille är. Så jag startade den för att se vad jag missat under dagen.


Vilken kille! Vilken styrka att sitta där framför kameran efter att ha skrivit alla dessa lappar om hu han upplever sina dagar och sitt liv. Vilken styrka att sedan bestämma sig för att det får vara nog och att han är starkare än den person som de andra vill trycka ned i gruset. Han är stark och jag är säker på att han kommer förändra många människor liv.

morgonstund har guld...

Godmorgon världen! Upp och hoppa och le mot den kommande dagen! Behöver du dock hjälp att le så kan du ta en titt på denna video så lovar jag att du får hjälp på traven. Skulle här kunna skriva en massa om fånga dagen, frisk vågat - hälften vunnet, så länge man har kul... osv. Men det låter jag bli. Men jag tycker iallafall videon är underbar och den skänker mig glädje!