Best of basgrupp 1:2 (this week)


Här är vi!

Ja, vi har allt en riktigt bra basgrupp. Visserligen sker det ofta att ingen av oss förstår vad vi ska göra, hur vi ska göra det eller varför vi ska göra det men på någotvis brukar vi få saker och ting gjorda på rätt sätt ändå. Det är ju riktigt fantastiskt. Sen så är vi en ganska "slapp" grupp om man kollar till regler och tider. Ska vi träffas tio så säger vi alltid halv tio för att alla ska komma i tid, sen kan folk vara försenade eller vad som helst, men det gör som ingenting. Allt kompenseras upp med kakor och annat gottit som ofta brukar dyka upp under våra träffar. Annars är vi ganska flummiga och kan mitt i allt börja rita, skratta så vi nästan viker oss dubbla eller annat skoj som kan falla oss in. Är det inte trevligt så säg? Sen har vi varit så duktiga att jobba extra hårt denna vecka så vi kunde vara lediga idag. Jag har alltså långhelg som ska spenderas på kåren ikväll (stungfest) och hemma hos Anna på födelsedagsfest. Blir nog en trevlig helg med en massa kompisar vilket känns skönt! Det är väl bara att hoppas att planerna inte går i stöpet.

 
 
Pajätning mitt i kodningsarbetet. Har man inga tallrikar så tar man en mugg.

 
Saras Pangbrud och konstnären själv!

 
Min nya barnserie: Totte & Pippi - på äventyr!

 
 
ehm. vad skriver man? Jag och sen Martinas otroligt goda grifflar!

kippa efter andan

Ja, nu är det konstaterat. För mycket skräckisar kan uppenbarligen ta livet av dig (eller nått). Blev en lång dag i skolan igår. Jag kom hem runt 19.30 och var då riktigt trött så det blev inte så mycket gjort mer än att kolla lite mail, leka lite på facebook och sen vända sig mot sängen och TVn.

Iallafall vaknade jag klockan tre av att jag försökte att kippa efter andan och halsen skrek av obehag. Kan inte riktigt förklara hur det kändes men det var iallafall inte någonting som jag känt förr. Vet inte om jag undermedvetet var självmordsbenägen och försökte att kväva mig själv med en kudde eller vad som egentligen skedde men iallafall gick jag vinnande ur striden.

Måndag

Sådär. då var en ny vecka igång och ett av veckans två seminarium är gjorda. Det gick väl sisådär vill jag väl säga, tror alla är ganska förvirrade över vad vi ska göra och hur vi ska göra saker men det ramlar nog på plats snart.

Fick ännu en räkning från radiotjänst idag. Är det bara jag som tycker att de tigger pengar från mig varannan månad nästan? Jag är student! Jag är pank! Jag vill inte ha mer räkningar från er, TACK! Så, då var det sagt.

Ska ut och gå med Elin från klassen nu och det har kommit upp för mig att jag inte har några "gå-ut-och-gå"-kläder. Det är ju förargligt och måste införskaffas när plånboken tillåter! Sen blir det skräckis hos Jenny. Perfekt start på veckan! Tjing på er!

Sista sommardagen?

Hela denna helg har handlat om en sak - mat! Känner mig upp över öronen fullproppad med mat, godis, kakor och andra onyttigheter. Har jag inte gått upp minst fyra kilo denna helg så är det något som är galet. Känns som om jag inte kommer behöva äta på resten av veckan!

 

I lördags åkte jag iallafall till min mamma i mellansel för att hälsa på och för att vi skulle grilla för sista gången på söndagen. Och så blev det. Kom dit ganska sent på lördagen så det hann inte hända så mycket. Men när väl Söndagen kom igång så började bakning och marinering av kött. Hade fått ett recept av Jenny på några kakor som var riktigt goda så jag och mamma bakade dem. Men istället för att lägga ner blåbär i kakan så fick vi lov att ta björnbär, men det funkade också bra!

 
 

Som tur var så bjöd dagen på sitt finaste väder med solsken, lite värme och nästan ingen blåst. Det var alltså en perfekt dag att säga adjö till grillen.

Nu väntar en vecka med en massa basgruppsarbeten och annat skoltjaffs. Måste kontakta CSN och dylikt också angående merkostnadslån för Indienresan. Snart bär det av!!

Mysfredag

 
Egobild på mig och på Totoro.

Ja, igår blev det äntligen helg igen, efterlängtade helg! Vet inte varför man jag kände mig helt slut och tömd på krafter under torsdagskvällen och en helg skulle verkligen sitta perfekt. Skulle dock träffa basgruppen på fredagmorgonen och självklart försov jag mig och blev lite sen. Det roliga var att det inte bara var jag som tyckte att sängen lockade extra mycket igårmorse utan nästan alla i gruppen låg och drog sig lite för länge under täcket. Men tillslut var vi igång med kodning och katergorisering av intervjuerna vi gjort och när vi väl satte igång så gick det som på räls (om vi nu gjorde rätt satt säga!)

 
Martina och Sara på UH och sen chokladdrinken.

Efter valde jag, Martina och Sara att försöka få i oss något att äta och till allas (mest Saras) förskräckelse så var stället på torget som brukar sälja falafelrulle borta. Men vi valde att istället gå på café UH där det till att börja med blev en ciabatta med kyckling och fetaoströra. Den var riktigt god men inte nöjda vi sötsugna människor oss med det utan vi beställde även in en chokladdrink. Aldrig druckit sådana innan så det var roligt att testa något nytt. Vi alla tre delade på en chokladdrink  med smak av Irish coffe - MUMS! Dock måste vi sett ganska roliga ut för alla andra när vi satt där alla tre, överlutade över ett litet glas med tre sugrör...

 
Vår fina middag och sen massor av snacks till skräckisen.

På eftermiddagen hämtade jenny upp mig och vi for på Coop för att inhandla grejer för en skräckiskväll med middag och snacks. Fick bli korvstroganoff med ris och till snacks hade vi Ben & Jerrys Half baked, chips och ostkrokar. Blev en riktig tjockiskväll och det är underbar. det behövs. Filmen vi såg heter The haunting in Connecticut. Den är baserad på en sann historia och faktiskt väldigt bra för de som gillar spökfilmer!


VMA 2009

Var det bara jag (och jenny) som grät till Madonnas tal på VMA 2009? Så vackert, så sant, så nära och så verkligt...

MTV Shows

under ytan..

Ja, det är en låt som framförs av Uno Svenningson men det är även var jag har varit under den senaste dagen. Känner att det tar emot att skriva nu eftersom fingrarna inte vill. Sen har jag nästan glömt hur man skriver. Vad är textspråk egenligen?

Så, vad har jag gjort då undrar kanske ni och det ska jag allt förklara. Jag gjorde en intervju i tisdags som varade en timme. Bra jobbat annica! - tänkte jag då, nu får vi mycket till analysarbetet senare. om jag bara visste....

Efter intervjun ska man transkribera den, alltså skriva av den och det är verkligen inte så lätt som somliga kan tro. varje ord ska vara rätt och man skriver inte i textspråk utan i talspråk. Kan ni förstå hur många å, ju, åsså och ehh som jag skrivit den senaste dagen? Knappast! Huvudet känns helt slut och det är svårt att skriva då man vill kasta inte lite bah, åsså och blidde. Men iallafall, tänkte bara hålla er underättade att jag varit under ytan men jag har kommit upp igen och ska nu in i duschen för att börja en ny dag - utan intervjutext!

The twilight saga - New moon

Det var ett evinnerligt tjat om denna Twilight måste ni käns som läser mig blogg men det är så att för tillfället är jag farligt uttråkad och råkade ramla över en trailer till den nya Twilightfilmen. Så tänkte dela med mig av den till er - twilightfans eller inte.


Varför sker alla bra saker i November?

Postade mitt visum idag och det känns ju bra. Sålänge jag får ett visum tillbaka så kan jag iallafall åka till Indien, då är det inget som kan stoppa mig för själva resan. Känns faktiskt väldigt skönt. Den 9 november bär det av! Kommer bli helt underbart hoppas jag och bara jag får ta mina vaccinationer så kan jag släppa tanken om Hepatit, Japansk hjärninneinflamation och allt annat läskigt.

Dock känns det jobbigt att det är just i november vi far. Inte nog met att det är monsuntider i Indien då så fyller även min gudson ett år under min utlandsvistelse. Känns faktiskt väldigt tråkigt att missa hans absolut första födelsedag.

Sedan kommer jag ju missa allt julstök och julbök som är så underbart. Har ju lovat mig själv att ha en julgran iår och så kommer det få bli, men i början av november! Älskar att pyssla inför jul och andra högtider så det vägrar jag missa. Mina grannar kommer tro att jag är knäpp när jag står och klär julgranen i början av november med julmusiken på högsta volym.

 

Sen missar jag även premiären av New Moon vilket också känns väldigt synd. Som bekant är jag helt tokig i denna serie och än fast jag läst boken så längtar jag tills filmen kommer. Vill se vad de tar med, vill se hur de förklarar allt det komplicerade som sker i den boken och vill se om karaktärerna håller samma mått. Men icke då, då befinner jag mitt i ett varmt, livligt, smutsigt, färgrikt och underbart Indien.


Vaccinationproblem

Shit va teknologisk våran värld börjar bli. Man lämna uppgifter till höger och vänster och allt är mer eller mindre datoriserat. Ringde upp till min vårdcentral idag angående min vaccination som jag måste ta innan Indienresan. Det börjar som brinna i knutarna för mig och känner stressen smyger sig på. Så jag ringer dit och blir kopplad till en telefonsvarargrej. Den bad mig trycka in en mängd olika uppgifter angående  mig själv och varför jag ringde och avslutade med att säga "Vi ringer upp dig klockan fem... över två". Jag la på och kollade snabbt på klockan som visade 14.04! Var det ens nödvändigt? Kunde inte någon bara lyft på luren? Nej då, här ska allt verka så futuristiskt istället!

Har iallafall pratat med sköterskan nu och självklart så har en massa problem uppstått. Antar att det är för att jag är född den trettonde och mitt liv kantas ideligen av små problem och ihoprörda saker. Iallfall så är jag skriven på en helt annan vårdcentral än den jag bor granne med vilket är irriterande. Ingen hade alltså kollat på mitt ärende och sköterskan jag hade i luren verkade mer eller mindre förvirrad över vad jag skulle göra. Skulle de ordna det åt mig? skulle jag göra det själv? Ska jag söka till en ny vårdcentral? INGEN ANING! En läkare skulle iallfall ringa upp mig snarast möjligt så hoppas vi att de kan ordna upp detta. Annars får man ta den dyra vägen ut.

Måndagsmys med.. ja, mig själv!

Haft en riktigt mysig och tjejig måndagkväll ikväll och det är sånt som man behöver ibland. En kväll då man bara tar hand om sig själv, låter disken stå och försöker glömma bort morgondagens alla bekymmer och måsten. Istället för att sitta och gräma mig över saker jag borde gjort så fyllde jag på fruktskålen med vindruvor, plockade fram nagellacket och bänkade mig framför den nya programmet Svenska Hollywoodfruar. Glitter och glamour för miljontals kronor på tvn och glitter och glamour för 39kr i min lilla lägenhet i Örnsköldsvik - kan det bli bättre? Ja, troligen men jag är då väldigt nöjd.

Totoro höll sig även borta när jag körde igång lackningen av naglarna vilket var skönt. Jag slapp oroa mig för katthår på naglarna och nagellack i hans päls då han sällan låter mig vara ifred när jag satt mig ner någonstans. Så nu sitter man här med nymålade naglar och funderar på att gå och lägga sig. Det är en lång morgondag som väntar med skola och intervju för arbetet om ensamhet. Hoppas det går bra och god natt allihopa!

blåögd, naiv och godtrogen?

För över ett år sedan bodde och levde jag ihop med en person som jag trodde skulle vara min livs kärlek. En man som var allt för mig och som jag såg min framtid hos. En man som jag trodde skulle älska mig föralltid tills dagen då verkligheten hann i fatt.

Sårad har vi väl alla blivit någon gång, vissa mer och andra mindre. Uppbrottet med denna person tog jättehårt på mig och under flera veckor kände jag mig som en vandrande zombie som kunde bryta ihop vilken sekund som helst. Hur tar man sig därifrån kan man fråga sig då i de svåraste stunder och min flykt blev att börja analysera varje steg jag tog, varje mening jag sa och varje tanke som for i mitt huvud. Allt analyserades och jag började sakta med säkert se att många av de misstag jag gjort, många av de sätt jag använt fanns även hos de andra. 

Tror detta har gjort att jag nu idag lätt kan sitta och se saker från andra perspektiv, försöka förstå många av de elaka, svikande saker vi människor kan göra mot varandra. Detta kan göra att jag kan ses som en otroligt blåögd, naiv och godtrogen människa och så kan säkert fallet vara. Men genom att bara förstå varför, så förlåter man inte alltid....


Tantvarning

Det nyaste tillskottet i min lilla (men växande) tupperwaresamling kom idag. Blir man inte lycklig av de färgglada och trevliga pastsakerna? Det blir iallafall jag! Matlagningen blir faktiskt lite roligare när sakerna har en liten roligare färg, och det kan jag lova!

 

Nyaste tillskottet i min samling heter EasyRice och är en snygg blå "burk" som man ska hälla vatten och ris i. Och istället för att koka upp det på spisen och få fulla spisen med bruna vattenfläckar (jag hatar de fläckarna och fläckar i huvutaget på spisen!) så ställer man in den i mikron. Det ska bli klart i ett naffs och inga fläckar - vad menar önskar man som upptagen student?

Drömjackan inhandlad

För varje årstid som kommer brukar man ju ha något man köper extra mycket. På sommaren är det bikinis för mig och på vintern inhandlas en uppsjö av vinterkappor i alla de former och färger. Och snart är hösten här och de flesta affärer har börjat köpa in sina vinter jackor.

 

På H&M fann jag den, det senaste tillskottet i Annicas vinterkappsgarderob. Den är underbar, söt och otroligt flickig så jag kunde inte låta bli den. Har länge varit på jakt efter en kappa som skulle se lite mer klänningslik ut och tillslut hängde den där på en galge på H&M. Den kostade iallafall 800kronor och tyckte det var dyrt för en jacka på H&M men den hade inget val - den skulle bli min!


Familjesöndag

Söndag igen. Alltså börjar en ny vecka med skola, plugg och indienplanerande imorgon vilket känns sådär. Har fått jätteont i halsen så jag är rädd att jag håller på att dra på mig en förkylning (eller svininfluensan?). Iallafall så har dagen spenderats med min far och han sambo Maria. Pappa kom hit vid tolvtiden för att fixa min datorn då ljudet har börjat spöka och det fixade han lätt som en plätt. Uppenbarligen (om jag fattade allt rätt) så hade jag plockat bort programmet för högtalarna (?) eller något i den stilen. Men nu låter iallafall datorn igen och jag är nöjd.

 

Vi lagade mat tillsammans idag och jag och Maria gjorde även världens godaste äppelkaka. Den kanske inte såg mycket ut för världen (rättare sagt såg den helt död ut) men den smakade verkligen gudomligt! Har nog aldrig ätit en sådan god äppelkaka och äpplena kom självklart från deras eget äppelträd - här kan vi snacka närodlat!

 

Annars har det inte hänt så mycket. Det har varit en sån där tråkigt och ohändelserik söndag, precis som det ska vara ibland alltså! Måste ju dock nämna att jag lyckades klara en patians idag för första gången i mitt liv. Det är ingen patians som man kan vara bra på eller så utan det handlar enbart om tur. Tyckte det var coolt och fick lov att föreviga det med min mobilkamera.

long time, no see

Ett tag sen jag skrev nu.. igen.. Får väl be om ursäkt för det och hoppas att ni ändå hittar hit. Det är iallafall fem dagar sen sist jag satt här och skrev så jag antar att detta kommer bli ett litet alltiallo inlägg om vad som skett den senaste tiden.

 

Jag har äntligen börjat se true blood (som går på ettan, onsdag klockan 22.00!). Det var ju så att jag inte fick se det på TV utan jag skulle se maraton med Jenny istället och nu har vi äntligen börjat! Måste ju säga att jag är helt förälskad i serien, musiken och karaktärerna. Älskar att hela världen lider av en vampyrhysteri sen twilight blev en sån dundersuccé och man kan inte annat än att följa med i allas mani och njuta. När jag var där hos Jenny så plockade även hon fram ett kort som vi gjort när vi var små. Norrlands grymmaste bästisar står det på den och det är väl resultatet av något som jag och Jenny underhållit oss med någon gång. Tycker iallafall att det var jättesött. Jag menar, man är ju utsedd till Norrlands grymmaste bästis och har tillochmed ett inplastat kort på det!

 

I helgen var det dansmaran i Örnsköldsvik så jag har jobbat hela nätterna både fredag och lördag. Man börjar 18.00 och kommer hem vid femtiden ungefär. Det är oftast en av de roligaste helgerna att jobba på parken eftersom det kommer busslass med folk från hela Sverige. Man har möjligheten att knyta nya kontakter och återse gamla stammisar. Men tyvär, eftersom det fortfarande är så varmt och fint väder så är det nästan inga som hänger in sina jackor hos oss i garderoben vilket resulterade i att vi fyra mest bara satt och väntade på att tiden skulle gå.


Trying to be calm in the storm

Ja, vad ska man säga? Känner mest att jag vill skriva något. Känns som om det finns mycket tankar i huvudet nu och jag vet inte alls hur jag ska sortera upp saker och ting. Gör jag rätt eller fel? Vågar jag? Ska jag? Varför? Vill jag verkligen ha svar? Ingen aning..

Känns som om hela hjärnan vimlar med frågor, tankar och osäkerheter. Något som jag varken har tid, plats eller ork för nu. Finns saker jag vill ha svar på, saker jag är rädd för och saker jag fruktar. Mycket händer samtidigt här ibland och mycket är för personligt att skriva ut på en blogg då det kan läsas av fel personer.

Men vad är det man brukar säga? Att man ska ta tjuren i hornen och inte tänka för mycket. Ibland måste man låtas vara lite spontan när modet infinner sig och våga ta ett nytt steg ute i verkligheten...

Be calm in the storm

Sådär, då var träningen igång igen och mitt mål är att bli fit for fight till Indienresan den 9 nov. Who's with me?! Nä, men ärligt talat var det skönt att köra igång igen. Jag och jenny började dagen med att simma i 40 min och det var skönt. För det första har jag inte träffat henne på länge så det var kul att ta igen lite prattid och jag kände mig mer och mer peppad för att köra igång med träningen.

Under kvällen har jag även hunnit med att gå på ett Bodybalance pass som varar en timme. I ett sånt pass så kör man lite thai chi, yoga och pilates och det är både stärkade för kroppen och även för sinnet. Älskar passen då man verkligen känner att man tar i. Måste nog erkänna att all min styrka jag tränade upp innan sommaren är som bortblåst med höstvinden.

Självklart hamnade jag längst fram på bodybalancepasset och till råge på det så var jag mitt framför instruktören vilket gjorde att man ville visa att man kunde allt och var exemplarisk. Något som enbart funkade de första tio minuterna för sen var min kropp redan ruskigt trött. Istället för att få se en stark och vig Annica så fick instruktören se ett darrande asplöv som var på väg att falla till marken! Men förhoppningsvis så blir det bättre efter ett par gånger.

Babbelvarning



Jaha, Sandra har varit på mig hela dagen idag och tyckt att jag ska blogga. Men om vadå? Maya fyller tre år idag så kan slänga in lite bilder på henne och hennes lillasyster Mira här. Jag, mamma och Kent var på barnkalas hos min kusin igår och firade Maya. Blev en massa bus, tårta och kakor. Sen som vanligt så blev det en hel del spel på facebook då Maya har hittat ett jätteroligt spel där som hon ska spela hela tiden. Tänka sig, en treåring på facebook...

 
 
 

Ja, tänkte ta upp träningen idag men det blev inte av. Gick till skolan vid tiotiden och blev kvar där till tre,halv fyra så orkade sedan inte pallra mig ner till gymmet. Latvarning på det ja! Men imorgon blir det morgonsim och sedan body balance på kvällen tänkte jag.



Imorgon är det första mötet med röda korset också så ska nog pallra mig dit med. Det är så, för de som inte vet, att röda korset har en jourtelefon dit man kan ringa om man behöver prata med någon och vi är ett gäng socionomstuderande som ska börja sitta i den och ta emot samtal. Kanon merit kan jag tänka mig!

Nä, detta blev ett mycket tråkigt inlägg må jag säga så lika bra att försöka sluta medan inlägget är kort och inte fyllt med alltför mycket babbel. Hade gött!

Mellansel - Sveriges metropol?

Dags för ett helginlägg igen. Jag är alldeles för upptagen på helger att jag knappt hinner skriva in ett kort litet inlägg så därför får det blir såhär nu. Kan ju finnas någon där ute som är intresserad av att se vad jag gjort under denna helg.

 
en del av basgruppen arbetar flitigt

fredags var det dags för första arbetet för ett seminarium med den nya basgruppen och det gick bra faktiskt. Vi valde ett ämne (ensamhet), sökte artiklar, läste dem och skrev uppgiften på en dag. Måste ju säga att vi var väldigt effektiva! Under hela detta moment så ska vi skriva en processövning med en kvantitativ del (göra enkäter osv) och en kvalitativ del (typ djupgående intervju) och vi ska då skriva om ensamhet. Hur många känner sig ensamma och varför? Kan faktiskt bli väldigt intressant eftersom vi ska kolla på skillnader mellan ålder i Örnsköldsvik.

 

portalbygge

Jag har spenderat denna helg i mellansel (och hos min kusin i sund). Det är så att mammas kille Kent och min kusin Monica har kämpat för att sätta in en portal och det arbetet tog inte en kväll utan de har kämpat på hela helgen iallafall. Men resultatet blev bra! Själv har jag underhållit mig med att vara med Maya och Mira.

 
cocker spaniel-Annica. Såg hemskt ut så satte tillslut upp håret

rullrånsbakning

 
Jag andra dagen med lockigt och sedan jag och min mamma

Hemma hos mamma blev det mycket dator då de är minst lika beroende som jag utav facebooks småspel som de har men har även hunnit med att baka rullrån och lockat håret. Kan ju säga att när håret var nygjort var det verkligen ingen hit. Såg mer ut som en cocker spaniel som korsats med en riktigt lockig pudel. Men efter att ha sovit i lockarna en dag måste jag faktiskt säga att de var väldigt fint!


Indien update


Som ni säkert kan förstå så handlar dagarna just nu mycket om Indien, hur alla ska ta sig dit och vilka som sökt visum. Idag satt jag och Elin kvar efter skolan och bokade våra flygbiljetter och fixade alla papper för visumet som man behöver när man åker till Indien.

Resan är iallafall bokad från Bromma till Bryssel klockan 06.50 den 9 november. Vi landar då i Bryssel klockan09.15 för att hinna till vårat nästa plan som tar oss till Chennai Madras klockan 10.10. Resan till Indien är lång och vi landar på Chennais flygplats klockan 00.05 och blir då upphämtade av de vi ska bo hos som kör oss ner till Trichy.

Hemresan kommer ske den 20 decemeber och påbörjas klockan 01.35 och vi landar då i Bryssel klockan 07.50. I Bryssel blir då en väntan på 10 timmar innan flyget går till Stockholm, Bromma. Man får väl se till att underhålla sig med något i bryssel, kanske hinner vi se Belgien en sväng.

Resan gick på 7750:- och innehåller då förutom flygstol ett avbokningsskydd och ett internationellt studentkort och lite annat smått och gott. KANON!

The Proposal

Ja, nu har man varit på bio igen och denna kväll valde jag och Sofie att gå och se The proposal med Sandra Bullock och Ryan Reynolds. Sandra Bullock måste ju vara en av de snyggaste kvinnorna som finns? eller? Det tycker iallafall jag. Iallafall, tillbaka till filmen

Jag är en person som egentligen inte skrattar till film utan som jag brukar säga så skrattar jag inombords. Men denna film var något helt nytt! Jag, Sofie och resterande folket i den ytterst minsta biosalongen på denna sida av jordklotet låg dubbelvikta av skratt stundtals gånger. Detta är en av de roligaste filmerna jag sett och trots att vi hamnade i salong tre på vår lilla bio (salong tre har kanske 50 platser och liknar mer ett vardagsrum från cribs med mindre lyx än en biosalong) så är jag mycket nöjd med upplevelsen.

Filmen handlade om den hårt arbetande och känslokalla Margret som invandrat från Canada och skulle precis bli utvisad. Vad gör man då? Jo, man tvingar sin assistent på jobbet att gifta sig med en och rädda sitt eget skinn. Ni förstår ju vilken röra det kan bli när myndigheterna måste kolla upp dem och verkligen se att de är kära och känner varandra. Filmen rekommenderas varmt till alla som behöver sig ett gott skratt!

India, incredible India

Idag har det varit möte om Indien och resan som kommer gå dit i mitten av November. Idag var det åtta stycken som var på mötet så gruppen som tänkt att åka blir bara mindre och mindre. Men det kan ju vara skönt att vara en liten grupp när man åker dit också.

Vi kommer åka till en by/stad som heter Trichy men kommer att landa i Chennai där vi blir upphämtade av de vi ska bo hos. Vi ska packa så lätt som möjligt då vi måste gå klädd i traditionella kläder och ta oss an den indiska kulturen. Ska bli så spännande!

Känns som om det är så mycket som hänger löst fortfarande i Indienfrågan men det kan vara för att, iallafall jag är otroligt oberest att jag inte är van med allt som ska fixas. Sökt tid till vaccination, ska söka visum ikväll, kattvakt måste fixas, resa måste bokas, pengar ska växlas och betalas, brev ska skickas och merkostnadslån ska sökas. Det är en hel del som måste fixas och gärna så snabbt som möjligt.

Men vi är ett gäng som har sagt att vi gör allt tillsammans så vi inte glömmer något och det är skönt. Att man liksom har en backup-grupp som kan påminna varandra om hur, var och när vi bör göra saker. Fler huvud är som sagt bättre än ett.


Skolstart

 
  En bild jag ritade på min förra basgrupp innan sommaren började

Sommarlovet är nu officiellt slut och första skoldagen var igår. Kändes faktiskt ganska bra att komma tillbaka till skolan och träffa klassen igen men det är faktiskt en hel del som bytt skola eller hoppat av utbildningen. Det är lite tråkigt men jag antar att det är så det är att vara student. Folk kommer och folk går, det är ju som tidigare sagt mest bara en hållplats innan vi ger oss ut i Sverige som socionomer.

Det gick snabbt till snacket var igång och överallt hörde man surr om sommaren, vädret och den kommande Indienresan - nu är det på gång!

Kursen, som jag totalt tråkstämplat innan den kom igång, verkade ändå lite mer okej än vad jag först trott. Den heter "att studera ett socialt fenomen" och handlar mycket om statistik, intervjuver och enkäter. Typ hur man sammanställer sådana och hur man ska kolla på dem kritiskt. Jag hoppas iallafall att denna postiva förväntning kommer hålla sig kvar under hela kursen så det inte börjar dala.


Bergsbestigning

Då var det dags igen, ett helt år har gått. I förrgår klättrade jag, Sofie, Sandra och Ida uppför gamla kära skuleberget (294 meter över havet) och för två av oss (jag och Sofie) så var det inte första gången vi satte våran fot på toppen av berget. Dock hade vi två newbies med - Sandra och Ida och det var ritkigt kul.

Dagen började med att en mycket bakis Sandra kommer in genom min dörr för att vänta på att Sofie ska hämta upp oss för att ta oss vidare till bergets fot. Sandra såg faktiskt riktigt förstörd ut efter gårdagens partaj men uppför berget skulle vi ändå!

 
 

Vi kom fram till Naturum som det heter och fick hjälp av en man där att få på oss utrustningen rätt. Man vill inte ramla ner och slå ihjäl sig så därför fick nybörjarna en lite snabb lektion om hur man ska haka fast sig och hur man ska klättra för att inte fastna. Medan passade veteranerna på att ta kort på sig själva i de snygga hjälmarna. Vad tycker ni? Höstlooken 2009?

 
 

Vi påbörjade våran klättring runt 13.30 och det var mycket stånk och stön som hördes där i början. Men det är nästan den biten som är jobbigast. Man går på en mycket brant stig i skogen, såklart man blir trött och speciellt vi konditionslösa damer som fått för oss att vi ska vara riktigt fit for fight blev helt slut.

 

Efter skogsvandringen var det bara att haka fast sig och påbörja klättringen uppåt. Vi tog den vita leden (medelsvåra vägen) och det var även den vägen jag och Sofie klättrade innan så vi hade redan koll på vad som väntade.

 
 

Efter vi klättrat en bra bit utbrister Sandra att hon tappat sin kamera! Som tur var hade den inte rasat ner för hela berget utan enbart en tio meter. Dock var det omöjligt för oss att ta oss ner igen och vi blev tvugna att lämna den liggande där och bara hoppas på att någon vänlig själ skulle komma förbi och plocka upp den för att sedan lämna in den på naturum igen.

 
 
 
 
 
 

Toppen nådde vi tillslut och det bar skönt. Då var det bara den oändliga promenaden ner för berget som väntade och vi (jag och Sandra)passade då även på att gå in till grottan för att se hur det såg ut där. Grottan är ju egentligen inte mycket för världen utan mer ett litet hål i berget. Men nu har vi varit där igen och tillslut kom vi ner till marknivå igen och alla överlevde!