Stormen Berit? Gudrun? Elsa?

Long time no see. Mycket i skolan (som vanligt) och sedan har det blivit en del jobb så har inte hunnit att sätta mig ned med bloggen och dela med mig av bilderna från helgens tjejfest som var mycket trevlig. Ska jobba på det inlägget så fort som möjligt. Istället ska jag nu beklaga mig över vädret, så typiskt svenskt av mig.

Men det är galen storm där ute. Glöm Berit, Gudrun, Elsa eller vad nu alla stormar heter. Här har vi The storm of Doom som försökte svinga iväg mig idag och totalt mördade mitt älskade Englandparaply.. Och det är ett mord man inte kommer obestraffad ifrån. Frågan är bara; hur straffar man en storm? Tips och idéer mottages!


Kul att jag försökte ta en bild igenom mitt fönster med webbcamen för att visa hur mycket det blåser. Det gick sådär och istället ser det ut som att det småregnar lite - men det är FEL! Visar en kompletterande bild på hur jag såg ut när jag nyligen var ute och vandrade i ovädret. Var nära på att flyga iväg!


Dags för spex!

Äntligen är det dags igen för spex här i Umeå. Teater, sång, dans och musik i ett underbart paket under några timmar. Ska bli riktigt trevligt att få sätta sig ned och bli underhållen ett tag. Annars handlar livet enbart som skola, uppgifter och hur många sidor som bör vara skrivna imorogn. Så det gäller att ge sig möjligheterna till bio, middagar och lite spex då och då.

Börjat få halvordning på min lugg nu också. Har kommit fram till att man kan ha den sne. Tänka sig så smart jag är (Ja, såklart jag är det! Jag har gått många år på universitet!). Förstår att ni bli bländade av min enorma smarthet men räds inte, jag är som ni!


Vad som gör mig glad

Det finns självklart många saker som gör mig glad. Exempelvis när Totoro brygger mitt morgonkaffe så det är klart när jag masar mig upp ur sängen eller när min lägenhet har valt att städa sig själv. Men som ni förstår händer detta inte allt för ofta så det gäller att hitta andra saker som är minst lika glädjeskänkande.

Två av dessa saker handlar om Youtube och videos. Den första blir jag så otroligt glad över och det är när jag ser att det kommit ut en ny Simons cat-video. Jag måste se den direkt och sitter iregel och skrattar då för mig själv på någon buss eller liknande. Den andra glädjespridaren i mitt liv är att vakna varje torsdag, sitta med kaffekoppen i handen och titta på den nya Jenna Marbels-videon. Det är kvalitétstid det!


Ny frisyr

Vart och klippt mig idag. Tänker inte ens kommentera det. Min frisör är jätteduktig på att klippa så inget ont om henne. Men varför ska jag så lätta övertalas till saker? varför gick jag med på en rak lugg?


Before i die...


Breaking Dawn - Part 1

Var som bekant på premiären av den nya twilightfilmen Breaking dawn - part 1. Detta är alltså den film som baseras på den första delen i den fjärde boken om den omöjliga kärleken mellan Bella och Edwars (som om någon missat det??).


Jag har haft svårt att bestämma mig vad jag egentligen tyckte om filmen. Har sett fram emot den väldigt länge och fjärde boken är enligt mig den starkaste av böckerna i serien. Men trots det starka underlaget känns filmen en aningen tunn och ohändelserik. Edward får äntligen Bella att bli hans fru och de åker iväg på en bröllopsresa i brasilien på en liten Ö som tillhör Cullens. Romantiskt att de är helt ensamma på en Ö i månens sken och bland tända ljus (dock kan man fråga sig vem som faktiskt tände ljusen?!).

Det är även i denna film tidernas (?) mest efterlängtade sexscen kommer till. Själv hade jag förväntat mig något ångande, vacker och även lite humoristiskt men istället kan jag tycka att scenen floppade. Visst, sängen gick sönder och när Bella väl vaknar dagen efter dalar fortfarande vita fina dun ned på sängen efter en sönderriven kudde. Men annars var scenen inget att hurra för. Kanske försökte de hålla tillbaka vissa scener pga. den låga åldersgränsen men iallafall blev jag besviken.

Men det är efter denna bröllopsnatt som filmens verkliga handling tar vid - Bella blir gravid. Detta resulterar självklart inte i någon vanliga graviditet utan istället växer barnet fort och äter upp Bella inifrån. Det är nu upp till Cullens att försöka rädda Bella som inte vll annat än att rädda sitt ofödda barn i magen. Visuellt måste jag erkänna att nedgången av Bella var mycket realistiskt och de har med hjälp av smink (och allt annat som används i dagens filmteknik) lyckas få fram hur svag och sjuk Bella blir av denna graviditet.

Tycker äntligen att Jacob kom fram i filmen också. Istället för att vara det kaxiga tredje hjulet så möter vi en person som slits mellan sin kärlek till Bella och sitt hat för vampyrerna och Bellas val. Jacob krigar på kanten mellan vilket läger han ska tillhöra. Tillhör han flocken vargar som inte vill annat än att döda Bella och det ofödda barnet eller tillhör han en ny mer komplex grupp med vampyrer?

Komplikationerna kring graviditeten resulterar tillslut i att Bella dör och att dottern Reneesme föds. Edward kämpar febrilt med att få tillbaka Bella till livet och sprider sitt gift i hennes kropp i hopp om att hon kommer tillbaka som en vampyr. Detta funkar och hon vaknar upp, vackrare än någonsin och med en törst för blod. (scary!)


Studiero?

Vet att jag skrivit om detta förut men det är väl bara att gilla läget att min katt är ett återkommande tema i min  blogg. Men när jag sitter i min pluggdesperation så är det sista jag vill ha en övergosig katt. För tro mig, är det något som stör pluggfriden enormt mycket är det en söt, go och kelig Totoro. Han ska helst ligga i knäet vilket är ganska jobbigt när man själv försöker skriva i dokumentet på datorn framför sig. Och de gånger han inte får ligga i knäet vandrar han mellan att ligga på böckerna eller försöker slingra sin in i knäet istället. Men han är min älskade kisse så jag antar att detta är ett av de privilegiumerna som han har - att störa mig när jag pluggar.


Breaking dawn

Som vi twilightnördar har väntat på detta. Längtat, skaffat förhoppningar och sedan längtat lite mer. Men inatt är det dags för den efterlängtade premiären. Åker snart ned mot Övik för att se filmen men Jenny och hennes sambo inatt och sedan blir det lite kvalitetstid med familj och vänner. Blir härligt att få återse alla. Jag kan inte riktigt komma ihåg när jag var nere sist.

Men jag hoppas att ni håller ställningarna i Umeå sålänge och att Totoro uppför sig mot kattvakten Sandra.


Jag och mina killar? Använt lite för mycket bronzer i ansiktet! ;D Haha

Fjortis-Annica

I lördags hade jag och Sandra hårfärgar-mys här hemma hos mig. Tanken var att vi skulle tona håret, känna oss lite snygga och se lite fräscha ut. Tidigare på dagen hade vi varit i stan och jag hade köpt en toning som jag läst en massa om (tydligen har Kissie denna hårfärg. Are we lookalikes?).

När vi sedan står på willys och Sandra ska köpa sin färg så slår spontaniteten in och jag känner för att prova att slinga håret hemma också. I'm wild and crazy! Till Sandra hittade vi en grymt fin toning i en brun/röd färg. Den är grymt snygg på hon, fastän hon inte fattar det själv (
klicka här för att se den)!


Vi börjar kvällen med att vi ska fixa mia slingor. Så jag får sitta med den fula hättan på mig medan Sandra försöker pilla ut min hjärna med hjälp av virknålen som man ska plocka ut håret med. Aldrig känt en sådan smärta någonsin tror jag! Totoalt mördbultat (efter 2 timmars tortyr) är det sedan dags att plocka fram blonderingmedlet. Var riktigt nervös för detta moment men måste erkänna att det blev grymt mycket bättre än förväntat. Så efter det väntade bara toningen, och den kan ju inte gå fel! Jag menar, Kissie använder den ju......

När vi kletar in den slås vi av en total kemisk doft. Det gick inte att öppna ögonen, syre var bara att glömma och det fanns ingen återvändo längre. Men medan Sandra står där och kletar in toningen så läser jag på paketet - Permanent hårfärg. Som sagt, det fanns ingen återvändo och det var mest bara att sitta och vänta och se vad det blir för färg. Så nu ser jag ut som en sönderblonderad fjortis. Varför kunde jag inte nöja mig med de fina slingorna som vi fick till? Varför skulle jag smacka in den himlars toningen permanenta hårfärgen? Så typiskt mig!



Vem vill plugga när man kan titta på detta?

Jag har lätt att bli uttråkad när jag sitter med skolarbete. Skriver tre rader, kollar om någon lagt ut något på facebook, kollar tidningen på nätet, tittar på youtube, läser 51 bloggar och kollar slutligen några spänannde forum innan jag beger mig tillbaka till skrivdokumentet för att skriva ytterligare några rader för att sedan återigen kolla facebook...

Såg att en person lagt ut en video som var riktigt fascinerande. Till en början satt jag med höjda ögonbryn och tänkte: "och vad ska detta vara bra för?" men snacka om att denna grupp verkligen kan leverera. Det blir bara bättre och bättre ju längre in i klippet man kommer. Titta och njut.


11.11.11.

Snart ska jag iväg mot skolan för att möta upp Elin för en kaffe innan vi ska sitta med sittningsgänget och planera vår examenssittning. Tänka sig att det snart är över, snart är mina dagar i skolan klara och jag ska ut i arbetslivet. Känns helt overkligt. Något annat som är helt overkligt är att idag kommer vi uppleva 11.11.11 kl 11. 11! En dag i historien! Inte alla som får uppleva ett datum med enbart ettor. Visserligen hade det varit häftigare år 1111 istället för 2011. Men hade jag suttit här år 1111 så hade jag knappast kunnat nå ut till er genom min blogg och beskrivit hur coolt det faktiskt är.


Känner mig något oseriös idag. Blir denna lilla tripp till skolan sedan är det bara att traska hemmåt och sitta med skoluppgiften som ska in på måndag. Kommer jag hinna? Det får vi hoppas!

Ta hand om er idag!

Inspiration

Inspirationsmänniskor finns överallt. De är de människor som trots svårigheter totalt rockar livet. Sådana som måste lära oss svenssons att vara nöjda, att uppskatta det vi har och få oss att förstå att vi alla duger. Nick Vujicic är en av dessa personer. Genom bara denna lilla trailer når han rakt ut och träffar iallafall mig.

Lämnar han dig oberörd?


Off to.. lunch?

Godmorgon världen! Idag är håret sådär bångstyrigt och totalt äckligt som håret bara kan vara de gånger man inte torkade det efter duschen. När jag lufttorkar mitt hår blir det en total minikatastrof och skatboet är ofixerbart dagen efter (idag alltså!)


Hur som helst är jag på väg mot stan nu snart för att möta upp kära Marlene för en sväng på stan och en lunch. Ska bli trevligt att få surra lite, titta på lite nya kläder och kanske hitta något skoj att kasta pengarna på.

Ha en bra dag!

Who is who -party

Min dörr har för första gången sedan jag flyttade hit för snart ett år sedan öppnat sig för allmänheten. Jag hade min första förfest igår och det var mycket trevligt. Ni som känner mig vet att jag tycker om lekar och sådant som förgyller vår vardag så jag satte ett tema -"who is who"-party!

Tanken var god. Alla skulle få en karaktär under kvällen att försöka gestalta lite då och då. Det kunde vara rödluvan, Doris från Hitta nemo eller varför inte Peter Griffin från Family guy? Detta var dock svårare än folk kan tro. Hade otroliga problem att hitta karaktärer som jag ansåg var så pass lätta att de kan gestaltas utan att vara för självklara eller för svåra. Tillslut blev iallafall jag Doris från hitta nemo!




Sandra var den första som kom till förfesten (mest för att hon stod för högtalarna under kvällen). När hon dock kommer får jag ett sms om att det är en massa poliser här. Nyfiken som jag är ställer jag mig i fönstret men ser då så dåligt att jag istället väljer att gå ut och möta Sandra. Vet dock fortfarande inte vad alla poliser gjorde här! Men jag kan erkänna, jag är nyfiken av mig! (^ ^,)




Förfesten kom igång och vi började spela Våghals. Hittade det spelet långt nere i en dammig låda så det fick återigen se dagens ljus. Det är ungefärligt som sanning eller konsekvens vilket ofta funkar ganska bra som en party-startare!




Fick ett kort där jag skulle ringa den lokala klubben och fråga om de sett min mamma där. Trodde först inte jag skulle klara av det utan istället börja skratta och lägga på luren (lite som man gjorde när man busringde i grundskolan). Hursomhelst ringde jag och fick prata med vänligheten i mänsklig form! Bokstavligen!

Jag - Hej, alltså min mamma var hos er igår på nattklubben och hon har inte kommit hem. Jag tänkte höra om ni har sett henne? Hon är översminkad, gillar yngre killar och dricker hotshots...
X - Oj, har hon inte kommit hem? Så hon var här på nattklubben igår? Det kommer och går så mycket folk här under kvällen och så.... Men du, jag kan gå och höra mig för om någon sett henne. Vänta lite!

Sitter där och väntar och känner bara hur dumt allt detta blir. Tanken var att hon skulle småskratta och fatta att det var fejk. Men inte! Snacka om att vara professionell och inte dömma folk! Tillslut kommer hon tillbaka till luren.

X- Är din mamma blond eller brunett?
Jag - Hon är blond. Men vet du vad, jag ser att hon kommer hem nu. Hon kom precis med en moppe här! Men tack för hjälpen!
X - Så lite så, skönt att hon kom hem!
Jag - Ja... Tack! Hej då!




Annars bjöd kvällen på ett musikspel som jag komponerade ihop när jag var jättetrött. Det märktes eftersom det blev otroligt okontrollerat och haffsigt. Men det var roligt och jag hoppades att de andra hade kul med!

Vi begav oss sedan mot stan och det som skulle bli en kul danskväll på Allstar blev istället en mingelkväll på rex! Rex är verkligen inget favoritställe. Musiken är dålig, folk står alltid ivägen och det brukar (annars) alltid vara dyrt. Men igår behövde vi bara betala 15 kronor i inträde! Varför? Jag vet inte! BUT I LIKED IT!

Slö-söndag

Igår var det utgång som gällde och det som först planerades till en danskväll blev en förfest hemma hos mig och sedan utgång på ett av uteställena här i Umeå. Bilder och info kommer senare idag. Kanske kör igång med det direkt efter detta inlägg, vem vet?


Sitter i soffan och är hungrig. Vaknade tio imorse av att min far ringde och undrade varför jag skulle ta ett smslån (!). Förklarade lite snabbt att vi hade spelat ett spel under kvällen och att jag fick som utmaning att skicka det. Så han kunde pusta ut. Annars har jag suttit i soffan och kollat på Honey2. Inte alls lika bra som första filmen med Alba men den dög. Nu är det dock girls of the playboy mansion som gäller på femman. Dock redan sett alla avsnitt men det är skönt att bara slötitta lite på något.


Sopsortering

Då var det dags att börja sopsortera. Blandade känslor må jag säga. Självklart tycker jag att man ska källsortera sitt skräp i metall,glas osv. Men nu är det dags att sortera livsmedel och lägga dessa i en papperspåse. Jag förstår att det är jättebra och självklart kommer jag att göra detta. Men samtidigt känns det jobbigt att ha en illaluktande papperspåse under diskbänken. Hur kastar man egentligen blöta saker som yoghurt osv? Kommer inte det att resultera i att papperspåsen blir blöt och går sönder? Huvva, va äckligt!


Föreläsning på youtube och träningspepp!

Vädret är inte jättemotiverande idag. Dimmigt, blött och riktigt höstigt. Men trots det är jag fortfarande taggad på att ta mig till gymmet och komma igång. Jag hoppas att denna motivation håller i sig ett tag.


Morgonen har spenderats på youtube där jag kollat på
olika föreläsningar som är illustrerade i animationer. Här talar vi verkligen om något som passar min inlärning. Det blir genast så mycket mer intressant att se en föreläsning om den visas genom roligt tecknade bilder, eller hur?

Annars har jag bara hunnit med att trycka i mig (snart) två koppar kaffe och gjort mig klar för gymmet. Kommer snart springa iväg, så fort Sandra anser att hon är klar med sitt skolarbete. Vad hittar ni på idag?

Ryck upp dig!

Det är dags att dra igång igen! Dags att ta sig i kragen, kasta sig ut genom dörren och röra på påkarna. Den senaste tiden har jag verkligen legat på latsidan. Kaloriintaget har säkert legat på +1000 kalorier om dagen och jag har aktivt arbetat på att sitta still. Känner mig lat, demprimerad och otroligt seg. Saknar att känna känslan i kroppen efter ett tungt gympass eller en svettig spinningtimme.


Sa någon 'kalori'? (gammal bild på filmkvällssnacks)

Imorgon drar jag och Sandra igång igen och denna gång hoppas jag på att jag håller mig frisk och finner tiden att spendera på mig själv mellan pluggtimmar och annat heligt tjaffs under kvällar (syftar här till desperate housewives, måla naglarna och prova knasiga frisyrer i ren tristess). Nä, nu hoppas jag vi kommer igång!! PEPP, PEPP!

Zombie ie.. ie.. ie..

Godmorgon. Tack och lov att vi fortfarande är inom halloweenhögtiden för idag är jag verkligen i zombie. Som jag befarade igår så satt jag långt in på natten med mig skolarbete. Detta har resulterart i att en av två frågor är klara men att jag även är galet trött. Till råga på att jag sovit lite så fick jag även lov att ta en allergitablett igår eftersom min okända allergi bara blir värre och värre. Denna tablett blir man ytterligare trött och dåsig av! Vilken bra kombo va?!


Nu ska jag ta tag i fråga två av två. För att motivera mig och få mig att rulla frammåt så har jag inte bara kaffekokaren igång utan även frysta hallon. Har fått någon sjuk mani på hallon som är frysta och eftersom godispåsen tog slut igår så får jag nöja mig med detta. Men vad gör det när det är så grymt gott?

Bekymmer oss kattägare emellan...

Har just nu världens goskit till katt. Han har kämpat för att få lägga sig i mitt knä hela dagen när jag suttit med mitt skolarbete och varje gång har jag tvingats att putta ner honom. Aldrig roligt att få blicken han ger mig efter det. Det är en blick av total besvikelse och sorgsenhet som täcker honom då och skuldkänslorna väller över mig.


Im going to eat you, Totoro!

Men det är otroligt svårt att försöka sitta och skriva, läsa och fundera samtidigt som man har en go katt i knäet. Nu har han dock vunnit och ligger och kurrar så fint. Men snart måste jag dock lyfta ned han igen så jag får köra igång.

Hoppas ni har en bra kväll!

E.L.F

För bara någon dag sedan beställde jag för första gången från E.L.F. cosmetics. Idag fick jag den glädjande överraskningen att paketet hade kommit. Gick nästan lika fort att få få det paketet som vilket paket som helst som man beställer!


Beställde för knappt 170 kronor och fick hem allt detta. Klickade hem en dubbelögonskugga, en plump-lipgloss (sådan som ska göra läpparna större), två ögonskuggspenslar, en eyeprimer, en ny blush och en concealer. Då ska det också tilläggas att jag köpte det mesta ur deras halvdyra sortiment Studio. Älskar att billighets-shoppa!


Hittills har jag bara testat Lip-plumpern. Detta mest för att färgen var så grymt ful men på så syndes den knappt. Sedan känner jag skillnad på läpparna. Det bränner och känns kallt på samma gång. Sedan vet jag inte om jag fick världens jätteplut, men vi kan ju försöka intala oss det iallafall!

Kära elektriker...

Hanverkare finns det massor att skriva om. De hamrar förtidigt på dygnet, de arbetar i tid och otid och är alltid sena då det oftast saknas någon del som måste beställas.

Jag har saknat en badrumslampa nu i en evighet och att ha en toalett utan lampa och utan fönster är jobbigt. Det är då ljus och ficklampa som behövs vilket inte är så mysigt som det låter. Duscha i mörkret är en upplevelse och att raka benen i mörkret är nästan som att tigga om att skära sig.


Nu har elektrikern varit här efter några dagars väntan. Tydligen hade något brunnit (?) men nu funkar allt igen och det känns ju lite nytt med att ha ljus inne i badrummet igen. Man är ju inte bortskämd om man säger så! Dock irriterar jag mig på att hantverkare och elektriker tycker att det är okej att:

1. Gå in med skorna
Det blir skitigt och att komma hem till en lägenhet där man ser hur någon gått in i badrummet med leriga skor är inte kul. Visst, jag går ofta in med skorna men jag brukar försöka låta bli det hos folk jag faktiskt inte känner! Hade varit trevligt ifall elektrikern kunde delat min åsikt.

2. Ställa ned saker på golvet och låta dem stå där
Har lite plats att ställa saker på i badrummet, så på badrumsskåpet har jag en massa grejer stående. Det är mjukgörande-krämer, hårsnoddar, doftsaker och annat smått och gott som finns i en kvinnas badrum. Dock har elektrikern tyckt att det är okej att ställa ned allt på golvet och låta det stå där. Tack vare dennes lathet hittar jag nu tamponger överallt i lägenheten då Totoro upptäckt hur bra de rullar när man leker med dem. Tack kära elektriker!

3. Äta upp mitt godis

Okej, att elektrikern smakat på lite godis, det kanske jag kan tillåta. Men jag känner mig väldigt anti denna person redan då denne valt att bryta mot mina tidigare punkter som är uppradade här. Nä kära elektriker, ska du skita ner mitt golv och göra så att jag måste gå på tampongjakt vid 7 på morgonen så har du inte gjort dig förtjänt av att få äta mitt godis!

Halloween 2011

Forgive me father, for i have sinned. Jag har utan lov tagit något som inte egentligen är mitt. Men istället för att enbart visa den enda egobilden jag tog på mig själv under halloween så snodde jag åt mig en massa bilder från Facebook istället. (Jag hoppas och håller tummarna att ägaren inte stämmer mig).

Som ni vet så hade jag enorma problem med min outfit då den första var alldeles för liten och förra årets alldeles förstor. Så istället valde jag att limma fast vampyrtänder på mig själv och försöka göra mig till någon form av vampyr. Blev chockad över hur bra faktiskt tänderna satt fast dock hade jag stora svårigheter under kvällen att äta.

Hemma hos Oscar hade de varit riktigt seriösa och inte bara smyckat ut hela huset, de hade även bakat ihop fingrar och ögon som tilltugg och en riktigt god bål. Men bäst av allt var verkligen utsmyckningen. Dörren var stängd med tejp och när vi stod där hörde man en massa spökljud av en CDspelare på insidan. Sedan var det eldar och gravstenar med händer som grävde sig ut ur jorden, plus en massa annat på utsidan. Huset var fullt med spindelnät, pumpor och annat som hör Halloween till! Riktigt kul att få se ett riktigt utsmyckat hus inför Halloween eftersom det inte känns speciellt svenskt. Men om jag fattade rätt så var det en tjej som kom från Chicago som hade fått en kartong med halloween grejer skickat till sig och det var då det som utsmyckade hela huset. Nu är det tänkt att jag skulle bjuda på de snodda bilderna.