Valborg

Sista april. Nästan en röd dag för alla 14-17 åringar där ute i vårat avlånga land. Dagen för en hel hög med ungdomars första fylla och allt som hör det till. Själv sitter man nu här, i mörkret med sin katt.

Sista april har aldrig varit en dag för mig. Det är lite som midsommar, man tvingas festa, göra sig extra fin och vara på ett enormt partyhumör men så blev det inte för mig. Jag, Emelie och Sofia åkte imorse hela vägen upp till Umeå för lite shopping i Björkarnas stad. Jag inhandlade 3 par "gå-ut skor", en tröja, hårspray, diadem och en massa kraffs från Lagerhaus förstås. Vi kom hem vid fyratiden och då var det bara dags att göra sig iordning för valborgsfirandet som skulle bli sommarlekar och grillning hos Henke.

Maten blev kanongod när grillmaster Annica lägger sin touch på grillningen med vändningar var femte sekund ungefär. Är det bara jag som är så? Vet inte om det bara är för att jag är otålig och vill att det ska gå snabbare än vad det faktiskt gör eller om det är så att jag har en undermedveten rädsla för att det ska bränna sig men kanon - det blev det! Efter maten upptäckte jag och Sofia några barn som var och sprang på Henkes gård och de tjöt av förtjusning när jag och Sofia kom rusandes efter dem. Det blev en kamp mellan den gamla generationen och den yngre. Det var roligt iallafall och säkert en av kvällens höjdpunkter.

Vi spelade även kubb idag och det gick ju si så där. Förlorade gjorde vi iallafall men jag skyller på vinden. För vi spelade bra och det var spännande långt in i det sista. Efter matchen, frusna och utmattade gick vi in och sätte oss med de andra som hade suttit inne i värmen hela tiden. När det gått en timme eller något valde jag, Sofia och Emelie att gå hem och överlåta kvällen till dens rättmätige ägare - 15åringarna.

Blondiner har roligare.. eller?

Ja, nu vågar jag ta tag i bloggen igen. Blev inget inlägg igår mer än det på morgonen. Tentan kan ha gått hur som helst men det är inte det jag ska prata om och främst klaga över utan det är mitt hår. Var ju hos frisören direkt efter tentan och jag såg verkligen fram emot att få bli lite ompysslad och fin i håret till sista april, men tror ni jag blev det? Nä.

Kom dit och satte mig i stolen. Frisören frågade då hur jag ville ha det så då berättade jag att jag ville ha lugg, lite uppklippt och ljusare slingor. Men jag ville verkligen inte bli blond utan bara lite ljusare nyanser. Istället för solkysst hud ville jag ha solkysst hår. Och jag trodde att jag och frisörskan var överens och hon började att fixa med slingorna. Efter mycket slit och dragande i mitt hår började hon kleta in det i blonderingsmedel och gick sedan iväg.

Och där satt jag i en stol och läste en gammal Veckans Nu i hopp om att hon inte skulle vara borta så länge. Och någonstans där borta hör jag hur hon slamrar och håller på men kvar i min stol sitter jag - länge..

Tillslut är det dags att gå och tvätta ur mitt hår och jag tyckte redan när jag satt i stolen att håret var väldigt ljust men vem är jag att uttala mig om den saken? Det är inte jag som är utbildad. Håret torkas och klipps sen är man klar. 9 år yngre och blondin - thats me!

Så nu är man blond mot sin vilja och det ser riktigt hemskt ut. Eftersom inte slingorna började i botten av håret så ser det ut som en riktig taskig blondering med världens utväxt. Inte är det något jag vill betala ens 600kronor för. Så fick en ny tid imorgon klockan tolv igen för att de ska få återgälda problemet. Blondiner har inte roligare....

 

Tentadag

Hur kommer det sig att när man är liten och födelsedagen närmar sig så tar det alltid så lång tid? Man sitter i evigheter och kryssar över dagarna som går och en vecka känns plötsligt som en månad. Men när en tenta är på ingående så går tiden alldeles för snabbt. En vecka blir plötsligt bara en dag och sen sitter man där i tentasalen och undrar vart tiden egentligen tog vägen.

Satt uppe ganska länge inatt och strök över allt som jag ansåg var relativt viktigt i böckerna. Vet inte om det var smart eller dumt gjort, det märker vi. Men snart är det iallafall upp till bevis och blir det en omtenta så blir det det. Det är bara att bita i det sura äpplet! Omtentan går iallafall av stapeln i juni.

Men nu ska jag gå ifrån datorn igen. Måste extrachecka att alla böckerna ligger i påsen och väskan så allt följer med mig till skolan. Jag brukar alltid lyckas glömma något iallafall så nu krävs extrakollar för att försäkra mig om att allt är med. Håll nu tummarna för mig!

Sommarfin i håret.

Imorgon har jag och Emelie en tid bokad hos en frisör här i stan och det är dags att göra sig lite sommarfin i håret. Det blir både klipp och slingor för enbart typ 600kronor! Så billigt har jag nog aldrig kommit undan utan jag brukar betala runt 1500kronor för färg och klipp hos min vanliga frisör. Men vi ser väl om dessa är lika bra som på Ödlan och Brorsan.

Tänkte klippa iordning min lugg så man kan se igen och sen även göra lite ljusare slingor för att få lite sommarfin färg i håret och förhoppningsvis även se lite brunare ut (man gör väl det om håret är ljusare?). Iallafall ska det bli skönt att bli lite ompysslad efter en jobbig juridiktenta så bara det är värt de där slantarna.

Tentaångest

Idag är det vilo och hemma dag. Förväntar mig att några av de resterande som inte hämtat sina paket kommer göra det och sen ska jag väl sitta och oroa mig för tentan som går av stapeln imorgon. Jag är inte alls taggad, inte på något vis. Knappt pluggat till denna tenta och jag har inte heller någon aning vad jag ska plugga om jag väl ska sätta mig ner med böckerna i famnen. Hur kommer detta att gå egentligen?!

Tänkte ta mig en titt i böckerna ikväll och se om jag har markerat allt som är viktigt i boken. Det är så att vi får ha våran kurslitteratur med oss till tentan så just därför har man inte pluggat lika mycket som man borde. Jag känner mig nästan som en brottsling när jag tänker på hur lite jag har pluggat. Men jag hoppas att alla håller tummarna för mig!

Som ett paket på posten

Idag kom det lilla hemliga paketet på posten. Det paket som innehåller allt som alla köpte under sexfesten som jag anordnade. Måste erkänna att jag är så sjukt nyfiken vad alla köpte för något. Inte nog med att jag har paketet i hemmet just nu men jag vet ju även hur mycket alla köpt för vilket gör mig tokig! Vad har alla köpt?!

Så nu sitter jag här och väntar på att folket ska komma förbi och hämta sina paket. Skönt. Hatar egentligen att vara ensam så skulle jag kunna skulle jag haft folk hos mig hela dagarna. Men nu får jag iallafall möjligheten att tvinga hit dem med en morot i form av ett privat paket.

En present till mig?

Visst blir man så otroligt glad när man får presenter då tomten redan varit här och födelsedagen är redan bortgjord? Sånadär presenter som man bara får mitt i veckan kan ändra en dålig dag till en genast en som är så mycket bättre. Man känner sig omtyckt, speciell och att man faktiskt gjort något bra.

Det hände mig i lördags då plötsligt en åhlénspåse fanns i min ägo och där i låg tre stenar som jag hade pratat om. Ville verkligen ha dem eftersom jag tyckte att de var så fina och den presenten förgyllde verkligen min kväll. TACK!

 


Spöken på Oxford Castle

Nu är klockan mycket och jag borde sova - för längesen! Är helt slut i huvudet just nu och ska strax krypa ner i sängen. Kände bara att jag behövde berätta att jag nyss kollat på Most haunted, som vanligt på söndag natt. Och vad väntade inte denna natt än en tripp tillbaka till Oxford Castle på spökjakt.

Det var så roligt att se Oxford Castle igen och kunna säga "Där har jag suttit", "Den har jag dragit i" och "såhär många trappsteg var det upp". Längtar tillbaka till Oxford som en tok. Folket, naturen och husen - allt var så underbart. Ta mig tillbaka!

Hur som helst bjöd inte spökprogrammet på något vidare skrämmande utan mer ljud som säkert kunde komma från vad som helst och även en seans i kryptan.

Nu är det dags för mig att sova. Godnatt allihopa!

Man skriver bättre tentor om man är brun

Nu har ännu en solig dag gått och väderrapporten som TV gav imorse var allt annat än rätt. Enligt metrologen skulle det regna här i norrland idag men solen har kastat sina strålar över oss hela dagen, lagom med vindpustar och bara ett - två moln som täckte solen under 20sek.

Började dagen med att gå in till stan som vanligt och det var riktigt härligt om man räknar bort den enormt tunga väskan som jag fick släpa på min axel hela vägen. Tog med mig lagboken idag och den väger alldeles för mycket för sitt eget bästa. Så med en öm axel kom jag tillslut till Emelie för plugg och planering av norrlandsresan. Tänk att den troligen blir av! Va kul!

Vi började pluggsöndagen med en promenix ner till hamnen där vi befunnit oss hela dagen. Blev fem minuters riktigt plugg och sen solade vi i studiesyfte. Vi tänkt se hur brun man kan bli på en dag här och sen vet ju alla att det är ett vetenskapligt faktum att man skriver bättre tentor om man är brun. Eller hur?

Blev en hel del timmar på hamnen och det var riktigt trevligt. Vi såg människor som kom och gick och de sista timmarna började vi kasta ut våra fördommar kring folket. Han ser ut som en toffel, Han är osäker i sig själv och spelar en hel del och han är en riktigt kul typ vid namnet Rickard.

Emelie och Sofia försökte även finna min typ av kille och det var många konstiga idéer de fick i sökandet efter Mr. right for Annica. Började med en lång, smal kille med långt lockit hår och han fick motiveringen "Han ser mystisk ut". Som bekant har jag otroliga krav på min drömprins. Vampyrlikande sångare som pratar i vers och har stormhatt ala Prince Albert är min typ. Vart finner man denne man?

Vid femtiden hämtade Cissi och hennes kille mig i en egenbyggt bil utan tak. Det var en syn. Den var ganska söt då den såg ut som en liten leksaksbil som man hade som barn. Ni vet, en sån man drog bakåt så åkte den framåt av sig själv. Iallafall for vi till Matcompaniet för en bit mat i goda vänners lag. Det var rikigt trevligt.






Förslag på norrland?

Kan inte understryka nog hur otroligt skönt det är ute nu när sommaren springer in. Detta är ju bland de bästa årstiderna någonsin då man blir så glad så fort man vaknar och ser solens strålar söka sig in i lägenheten - UNDERBART! Har redan börjat planerat in resor, bad och roliga sommar upptåg.

Jag, Sofia och Emelie har funderat på att göra en resa genom norrland innan de flyttar tillbaka till södra sverige igen och nu efterlyser jag roliga platser att se i norra sverige. Vi har tänkt att ta oss så långt norrut i sverige som möjligt så därför finns det nog mycket att se.

Nu är det dags för mig att ta och göra mig till människa. Dra på mig lite svalare kläder och på med skorna sen är det bara att ge sig av in till stan igen. Men bjuder på två kort från min mobil från min promenad igår.

 
Min skugga. Sen en bild över hamnen. Helt spegelblankt vatten.

Värme, sol och röda bröstkorgar.

Sommaren är verkligen på insprång här nu och det känns skönt. Efter ett halvår med mörker och kyla kan man inte känna sig mer fylld av liv när solen och värmen är på insprång. Hela denna vecka har solen kastat sina strålar på oss och jag har tillockmed bränt mig så otroligt på bröstkorgen och idag ska jag ut i solen igen.

Det är snart dags att ta mig bort till stan igen för plugg hos Emelie och vi kanske även hinner med en liten film om vi har tur. Känner mig mer och mer borta angående tentan så det känns jättebra att jag, Emelie Tush och och Sofia Squarepants ska sätta oss ner och förklara begreppen. Mycket bra mycket bra.

Men nu ska jag börja gå in till stan så ni alla får ha en trevlig och förhoppningsvis solig dag så kanske jag kastar ut något på bloggen senare.. Kan iallafall bjuda på två egobilder.

 

Det går bra nu...

Känns skönt att jag kommit igång med träningen igen. Det var längesen jag och Emelie hade så bra motivation till att gå till gymmet som vi har nu. Idag är det torsdag och detta är våran lediga dag vilket behövdes. Hela min kropp värker som om den skulle blivit överkörd av en ångfält i natt när jag sov. Träningsvärken är total och då speciellt i magen vilket är så jobbigt!

Sen har jag fått riktigt ont i benhinnorna i smalbenen eftersom jag går så mycket nu. Jag vet inte om jag belastar fel eller vad jag gör men det känns iallafall vill jag lova. Tänkte gå in till stan imorse också med ändrade mig i sista sekund och tänkte att mina ben behöver kanske vilas lite. Men imorgon drar det igång igen!

Snart tenta igen

Det värsta med att plugga ska jag lova er är inte att aldrig ha pengar så det räcker, utan det värsta är att aldrig kan slappna av på dagarna när man kommit hem från skolan. Det är något jag saknar. När man jobbar så har man sina utsatta tider då man ska befinna sig på jobbet och sen kan du komma hem, laga en god middag och koncentrera dig på saker som är givande för själen. När man pluggar kan man inte det i den utsträckningen.

Jag går till skolan, ska försöka hinna träna efteråt och sen ska man ta sig hem för att plugga som en tok varje dag. Det slår som aldrig fel. Och snart är det tenta och jag börjar sakta men säkert få panik. Det är tre frågor på 10poäng! Hur mycket har de tänkt att man ska skriva egentligen?

Vi håller ju på med Juridik nu och som tur är får vi ha all kurslitteratur med oss till tentan. Men just det skrämmer mig också litegran. Genom att vi får ha med litteraturen så måste ju frågorna vara väldigt svåra så man kan kolla upp svaren när man sitter där och skriver, eller?

Nä, nu släpper vi det och tar det som det kommer....

Smal och smärt...

Då är snart dag nummer två i Annicas nya liv fulländad. Gick in till gymet imorse igen. Känner mig så hurtig när jag gör det. Sen är det skönt med en promenad också och jag sparar ju pengarna som annars skulle gå till bussbiljetten. Its a win-win situation!

Det roliga är att jag jag hållt på med detta "nya liv" som jag kallar det i snart två dar och ändå ställer jag framför spegeln för att se om jag gått ner. Kom igen Annica, två DAR?! Här ska det gå snabbt verkar det som. Dock kommer allt att skita sig imorgon då jag ska på Burger king med Carro och trycka i mig kolhydrater. Men den måltiden får bli istället för godiset i helgen. Låt oss hoppas att jag kan hålla det.


Beach 2009

Idag började mitt nya liv med fokus på Beach 2009. Har ju komnmit fram till att jag inte kan se ut såhär längre så nu är det dags för en förändring. Det är slut med godis mitt i veckan, slut på skräpmat och slut på bussturer när solen skiner. Här måste något radikalt ske om jag ska kunna visa mig på stranden till sommaren utan en naturlig badring runt midjan.
Så idag gick startskottet för mig att försöka ändra min livsstil totalt. Det började med en nyttig frukost och sen en promenad in till gymet som ligger i stan. Där mötte jag upp Emelie och vi sprang lite och fokuserade våran träning på ben och sen gick jag även hem igen. Känner det i benen vill jag lova. Sen blev det en somrig och nyttig sallad till middag. Här ska figuren ändras, och det är snabbt!

Olja, dildos och nått glas vin

Igår gick min födelsedagsfest av stapeln och det blev mycket mer lyckat än vad jag tidigare trott. Det blev en kväll full av fnitter, fascination och nyfikenhet.

Kvällen började tidigt då vi skulle vara hos Carro redan klockan 17.00 och innan det skulle Sofia och Emelie komma och se hur jag bodde och träffa min katt. Det var första gången de var här så det var roligt att de fick se hur jag bodde och självklart träffa min katt som jag alltid pratar om.


Dessa två söta tjejer hade även med sig en födelsedagspresent till mig vilket jag inte alls hade väntat. Jag bjöd på bullar och medan de smaskade på dem så pillade jag försiktit upp papperet på det fyrkantiga paketet. Under gömde det sig ett frågespel som heter Qube. Det bästa av allt med det är att det är i temat Det svenska språket. Mer klockrent kan det nog inte bli! Jag brukar alltid påpeka för de där söderlänningarna att jag pratar rikssvenska och inte alls har någon dialekt. Någon som detta spel troligen kommer få mig att inse att jag har.

Ur påsen drog de även upp en rosa partyhatt aom jag skulle ha på mig under kvällen. På den stod det Birthday Princess och det var vitt fluff längst kanterna och på toppen. Kan det bli värre?

Pappa hämtade oss hemma hos mig och körde oss ner till Carro där förfesten skulle börja. Vi kom precis klockan fem och var givetvis först. Jag hade sagt att vi skulle träffas 17.00 just för att jag vet hur mina vänner är. Therese skulle komma klockan 18.00 med sin hemliga väska och jag skulle inte tillåta att någon blev sen och kom när hon stod och pratade. Klockan gick och tillslut började resten av gänget trilla in i lägenheten, då en halvtimme sen så det var tur att jag sagt den tid jag sa.

Vi samlades i Carros vardagsrum och Therese började packa upp de "ofarliga" grejerna på strykbrädan och sen körde det äntligen igång. Det var dags för oss att börja smörja, smaka och lukta på alla olika massageoljorna som färdades mellan våra händer. Det fanns allt möjligt roligt som man skulle vilja ha, ljus som smälter ner och blir till en massageolja, ätliga massageoljor eller varför inte en sjukt god kroppschocklad med tillhörande pensel? Fanns även glidmedel i alla dess former, försvarsspray som framkallar kräkningar och mooncups.

Efter allt skickats imellan oss och efter att nästan alla smakat och kletat in sig i det ena efter det andra så blev det kisspaus och Therese började plocka fram de "farligare" sakerna som vi alla väntat på. Bordet fylldes med det ena till det andra och det första som kastades fram till allas beskådning var en enorm jättedildo. Medelmåttet som Therese sa, eller? Sjukt enorm var den iallafall. Sen kom dildosar på löpande band. Natrutrogna, små, stora, gjord i glas, med vibrator, med pärlor, snurrandes, upp och ner, med sugkopp eller utan sugkopp - det finns allt!

Vissa av dessa var faktiskt väldigt avancerade och hade en fjärrkontroll för alla de funktionerna som fanns. Fanns en med med vibrator, snurrande kulor och hela snurrande i huvudtaget. Sen att man kunde byta håll på detta snurrande tog ju priset. Vem orkar hålla på med alla dessa funktioner?

Sen fanns ju självklart mr. rabbit med i hennes lilla kollektion så nu har man även pillat på en sån kändis från TV. Sen fanns det även vissa saker för männen som t.ex. kärleksgrottor och den hon visade för oss var en röd (eller var den rosa) som säkert inte var längre än en och en halv dm. Så nu har man även pillat på en sån.

Pinsammast av allt var när jag skulle komma upp och få testa en sak inför alla andra. Hur ska man reagera? Ska man vara en torrboll och sitta kvar och vägra och slippa pinsamheten eller gå upp och göra det bästa av sina två minuter i rampljuset? Jag gick upp. Det var en butterflygrej som man spände fast runt midjan och runt låren och sen med fjärrkontroll kunde man starta den. Det var då en vibrator i den och spänningsanordningen gjorde så att man kunde dammsuga samtidigt om man ville. Varför man nu skulle vilja det...

Efter demonstationerna var det dags för Therese att ta upp beställningen från alla och detta var det jag var orolig för. Vad händer om ingen köper något? Hur pinsamt blir inte det? Eller om bara jag beställer som en galning? vad säger det om mig? Men detta var uppenbarligen inget jag behövde oroa mig för märkte jag när jag som sista kund gick in till Therese. PUH! Jag kan visa mitt ansikte igen i klassen.

Efter Therese åkt så fortsatte förfesten ett tag till hemma hos Carro. Vi lyssnade på musik, pratade och hade riktigt trevligt. Det var toppen! Jag och Emelie hade även lite yoga i Carros vardagsrum för de som var intresserade att lära sig. Försök att ha det i en kort klänning! Där står man i neråtgående hund och ska sträcka ut till plankan vilket gör att klänningen blir kortare och kortare för var position. Så det blev en hand i backen och en på baken tillslut.

Efter tog vi oss in till hamnen och Harrys för att se om vi kunde komma in där med två som var under åldersgränsen. Men det gick inte så vi tog oss till Olles och där kom vi alla in utan att visa leg. Och det roliga var att där hade bara en åldern inne för att komma in. Men in kom vi allihopa.

Där väntade en hel hög med äldre som såg riktig chockad ut när vi entrade dansgolvet som bjöd på en massa bra musik under kvällen. En mycket lyckad kväll blev det iallafall!


Annica, en katt och ett spöke på 24kvm?

Nog tycker jag att min lägenhet är för liten för mig och Totoro och inatt verkade det nästan om vi skulle varit ännu en person här inne.

Jag var jättetrött och låg redan i sängen. Allt var nersläkt, stängt och låst och jag var precis på väg att falla in i sömnen. Ni vet när det är som skönast att sova, där befann jag mig. Plötsligt hör jag ett klick och intromusiken till min dator. Till min förvåning öppnar jag ögonen och tittar upp i rummet och mot min dator som av någon udda anledning höll på att starta upp.

Tänkte genast på att det var katten som kanske varit och vandrat på datorn och sökte febrilt i mörkret efter den håriga gärningsmannen. Dock var han borta och jag börjar slänga av mig täcket och hör då det välkända kvittret från min katt. Då låg han i sängen och sov och jag hade precis kastat mitt täcke över honom.

Men om han sov, vem startade då min dator?


If you can dream it, you can do it!

Sandra skrev idag på sin blogg om en blogg hon funnit ute i bloggrymden. Flickan som skrev den var i 20årsåldern och levde med en aggresiv och ovanlig typ av cancer och jag tycker att alla bör läsa den!

If you dream it, you can do it!

Madeleine som skrev bloggen har bara på några inlägg motiverat mig att fokusera på det positiva och aldrig tänka att jag håller på att bli sjuk - Jag är frisk! Hela bloggen utstrålar en motivation som man nästan aldrig ser hos människor och här fanns den, i en 20årig flickas kropp som stirrade döden i vitögat. Men varför gå runt och vara ledsen? Man lever ju idag!

Idag har hon iallafall motiverat mig att klicka in på barncancerfondens sida och skänka pengar till hennes insamling "Den jävla idioten". Alla kan undvara en slant och vara med och rädda barn och vuxna som behöver vår hjälp. Skänk en slant du med och var med och förändra någons liv.

www.barncancerfonden.se <- Klicka in du med!

"Jag vill ju inte ta beslutet när hon ska dö...."

Den 14de arpil. Dagen efter min födelsedag men även dagen jag följde med Jenny till djursjukhuset och fick ta farväl av älskade Missan.

Började dagen med det sista seminariumet på juridikkursen men fick gå lite tidigare för att möta upp Jenny nere på hamnen. Hade lovat henne att följa med när hon tvingades ta bort Missan för att vara ett stöd att luta sig mot. Att ta bort ett djur som man älskar så otroligt mycket är oerhört svårt, svårare än folk som inte känner den kärleken tror.

Missan har funnits i nästan hela mitt liv. Lärde känna Jenny redan på lågstadiet och vi blev genast bästa vänner och oskiljaktiga. Genom att jag och Jenny umgåtts så mycket har jag också umgåtts mycket med hennes djur som hon haft under alla dessa år, däribland missan.

Missan blev 19 år så hon var riktigt gammal och just därför tog Jenny och hennes mamma beslutet att ta bort den fina katten. Hon haltade, andades konstigt och fick lov att ta medicin varje dag så det var nog dags, än hur svårt det är att ta beslutet. Som Jenny sa så ville hon ju inte ta beslutet om när missan skulle dö, men hon gjorde det enbart för katten.

Jag tror Missan kände på sig att hon skulle få somna in. Hon var så lugn när hon kom in på djursjukhuset och la sig lugnt ner på bordet medan Jenny skrev på ett papper. Vetrinären var jätteduktig som förklarade allt för oss som stod där på var sin sida om bordet och storgrät. Hon var nog van att folk i detta rum grät floder men man kände sig dum när man stod där med en papperduk i ansiktet.

Allt gick så fort när de körde igång. Jenny höll i Missan och vetrinären sprutade in en lila vätska i hennes buk och hon blev genast väldigt lugn och sen sömnigare och sömnigare. Jenny var stark nog att hålla i hennes under hela hennes sista tid, något jag tror Missan ville. Så där satt vi, i det vita kala rummet och grät medan vi strök Missan under hennes sista minuter...

20.. oj, nej. 21 år....

Ja, i måndags blev jag ett år äldre. Så nu har jag levt 21 år och fyllt år 21 gånger, det börjar bli uttjatat. Men jag ska inte låta bitter, jag hade en fin födelsedag och en hel drös människor kom och hälsa på mig i min lilla varma lägenhet.

Första gästen, Jenny, kom runt halv tio på morgonen och var då snäll nog att köra mig till affären så jag kunde köpa mjölk till sakerna till tårtan som jag behövde göra. Det blev en tårtbotten med chockladmousse med crisp sen blev det ett lager med citronfromage och på toppen grädde. Och ja, jag är fullt medveten om att chockladmousse och citronfromage är båda desserter i sig. Men vem sa att desserter inte kan ha desserter i sig?

Tårtan blev nog den fulaste jag gjort på mina 21 år. Men jag hade gäster samtidigt och orkade heller inte lägga ner för mycket arbete på något som jag inte fann speciellt gott.

Fick ju självklart även en massa presenter av Jenny och är det något hon är riktigt bra på är det att finna fina och användbara presenter. Det är helt omöjligt att gissa sig fram till vad som kan finnas i paketen så jag började med att öppna ett efter ett. Fick en massa hårsnoddar som var toppen! De var i regnbågens alla färger och verkligen något jag behövde. Har ju en katt som tror sig vara hårsnoddarnas okrönte konung då han alltid lyckas få tag i dem och leka med dem till de far under soffan. Jag fick även ett jättefint smyckesskrin som var i rosa och passar perfekt in i mitt nya tjejigare badrum och en massa ögonskuggor. Jag fick även en bok som kommer bli min sommarbok - Ensam i mörkret, en film - Babysitter wanted och det bästa av allt - En korsett med tillhörande trosa.

Medan Jenny var här plingade det plöstligt på dörren och in stiger Caroline. Där står jag ed klet fulla händerna och är mitt i mitt stora tårtbak. Men vad gjorde det? Carro fick bara lov att beskåda mina otroliga talanger i tårtbakningen. Då beslutade Jenny sig att gå och tur var väl kanske det. Det var bara inte redan jättevarmt i lägenheten utan in kommer även Sofie, Ramona och Katrin. Jag bjöd på fika och självklart började babblet så fort alla satt sig i soffan. Vad kan man förvänta sig av en massa tjejer, fika och en liten lägenhet? Öppnade även presenten som jag fick av tjejgänget och det var en teakanna som jag önskat mig något otroligt mycket. Så nu kan jag bjuda på tea på ett snyggt vis!

Medan vi satt i soffan och precis hade fikat upp från tallrikarna så plingade det plötsligt på dörren igen, vem kan det vara? Jag öppnar dörren och det första jag möts av är en glad liten Karin som sprattlar som aldrig förr. Pappa och Maria var här! Så nu var det dags för ett byte i lägenheten. Ut skulle tjejerna och in skulle en del av familjen. Dukade fram mer fika och satte igång kaffebryggaren medan Karin och Totoro lekte som bara den. Maria var lite skärrad över hur hårthänt min katt var mot hennes stackars älskade hund. Men Karin är en riktigt tuffing som inte ger upp att försöka komma nära Totoro.

Av pappa och Maria fick jag två presenter, ett stort och ett som var lite mindre. Började öppna det som var mindre och hittar då en eltandborste som är rosa och lila. Kan det bli bättre? Nu ska ni snart få se på Hollywood-leende! I Det andra paketet fanns en ny DVDspelare som hade alla de möjliga funktionerna. Kan nu spela karaoke på den eller koppla upp den till min USB och se film därifrån. KANON!

Pappa hann inte mer än att komma ut ur dörren förän nya personer kom för att gratta. Det var ingen mindre än Håkan som tittade in med sin söta son Alvin. Så nu var det dags att diska lite igen för att kunna bjuda dessa herrar på lite tårta och kladdkaka. Dock var Alvin mer intresserad av mjau (totoro) och godisskålen som stod på bordet. Av dessa getlemän fick jag ett presentkort på underbara cubus så här ska det handlas!

Efter ett tag plingade det på dörren igen och in kommer Niklas, Cecilias kille. Plötsligt utbrister då pojkarna åt varandra "vad fan gör du här?!". Ja, hur reagerar man? Känner dessa två varandra? Uppenbarligen. Alvin och pappa Håkan väljer då att gå när Cecilia också ansluter sig i min lägenhet och då var det dags att duka fram fika igen. Vi satt och prata om allt mellan himmel och jord innan detta kärlekspar väljer att åka hem.

Runt halvåtta tiden på måndagkvällen får man min första tid att slänga mig på soffan och pusta ut. Jag har nu genomlidit en hel födelsedag och överlevt. Dock ska jag hälsa alla att det enbart gick åt en påse bullar till hela födelsedagen, EN PÅSE! Alltså är hela min frys fortfarande full av bullpåsar så det är vad jag kommer leva på den närmaste framtiden.

Annica Lindqvist eller Ayumi Hamasaki?

Denna kväll har varit en såndär tråkig en då man inte gör något. Iallafall så gott som inte göra något. Har nog sett på alla filmer som bjudits på TV och ju senare det blivit ju sämre har filmerna blivit. Började med scooby doo i morse och sedan Hannah Med H osv. Nu sitter man här, i mörkret och fösöker lära sig skriva i ett kolsvart rum. Det är svårare än vad folk tror! Samtidigt kollar jag på något spökprogram på TV och underhåller mig med datorn i knäet.


Underhållit med mig MyHeritage och enligt dem ska jag vara lik Ayumi Hamasaki som är en duktig artist från Japan. Sen är hon ju sjukt söt så det är ju positivt att man ska vara lik henne. Tycker ni att vi är lik?


Dan innan dan.

Ja, imorgon blir jag 21 år. 21! Tänk att jag har funnits så länge och ändå känner mig så liten. Siffrorna gör mig panikslagen! Hur ska en 21åring vara? Hittat kärleken? Flyttat ihop med någon i ett snyggt IKEAhem? Vara lycklig, attraktiv och smart? Påbörjat resten av sitt liv? Funderingarna är många då jag inte alls känner mig så gammal.

Tycker inte om att fylla år. Födelsedagen ska alltid vara så perfekt, man ska stå i centrum och solen ska lysa och allt ska vara så lyckligt. Men hur ofta är det så? Man har någon halvsliskig tårta och fullt med disk i diskhon. Alla ska komma förbi en timme och de hinner bara avlösa varandra tills nästa kommit.

Nä. Jag känner faktiskt att jag skulle kunna skippa stora delar av födelsedagen. Jag känner aldrig så innan men ju närmare jag kommer den stora dagen, ju mer kommer känslan upp. Jag älskar alla glada sms och telefonsamtal man får och det faktum att folk kommer förbi. Men sen att ständigt ha kaffebryggaren puttrande och att ta emot alla presenter som folk tvingats köpa till mig pga. min födelsedag känns jobbigt. Jag älskar dem för att de gör det, jag älskar dem för att de kommer förbi men samtidigt känns allt så påklistrat och tvingat.

Vet inte om detta är en form av ångest inför min födelsedag eller vad det är, men har känt mig deprimerad och nedstämd denna dag. Kanske är det för att jag blir ett år äldre och har varken tid eller råd med det eller så är det bara en sån negativ dag.

Iallafall hoppas jag att morgondagen blir bra. Med mycket glada skratt och många trevliga människor som inte alla kommer vid samma tidpunkt. Enda jag vet är att Jenny kommer vid tio på morgonen och Anna vid åtta på kvällen. Maria kommer nog tidigt också. Annars är det öppet hus i min lägenhet så det är bara att komma in och säga grattis!

Storbak till födelseda'n

Fredagen kom och gick och plötsligt var det lördag och bakdag. Vaknade relativt tidigt och Jenny hämtade upp mig för att vi skulle ta oss till Willys för att handla allt vi behövde för baket och även för tårtan som fortfarande står ogjord. Vi började sedan poppa hög musik i form av gamla rockklassiker samtidigt som man stod där i köket och rörde om degen till kladdkakan. Vi valde även att göra dubbel, eller var det trippeldeg till bullarna eftersom man ville ha några att frysa in också. Vet inte alls vad jag tänkte riktigt eftersom nu sitter jag med en frys som är överfull med bullar. Tror jag att jag har så många kompisar eller?

Jenny fick lov att lämna mig vid femtiden eftersom hon hade verkstadstid till bilens punka så där stod jag själv i köket med hennes mamma och bakade de sista plåtarna med bullar och kladdkaka nummer två. Det var trevligt att få sitta och prata med henne. Jenny och hennes mamma har så gott som alltid funnits i mitt  liv och vi diskuterade tillockmed om hur länge jag och Jenny känt varandra. I minst 10 år har jag och Jenny umgåtts och man känner sig riktigt gammal när man medger det. Känns som om det inte var så längesen jag följde med min pappa hem till Jenny och hon bjöd mig på ett långt tuggummi som smakar sådär konstgjort som vara små barn kan tycka är gott. Och nu sitter vi här, 20 och 21 år gamla och har påbörjat vårat liv i vuxenlivet.

MP3-återträffen

Varit dålig på att uppdatera i helgen. Vet inte om det är för att jag haft fullt upp eller bara varit lat men nu är jag tillbaka igen! Tänkte skriva lite om min fredag först och främst och då skedde det inge mindre än en MP3 återträff! Vi har försökt dragit ihop en tidigare och då kom nästan inge folk alls. Denna gång kom det nästan inga heller. Det slutade med att det var jag, Cecilia, Niklas, Erik, Marri, Isabelle och Tina. Vilket återträff va?

Jag gick mot Cecilias hus strax efter sextiden med en halvt kurrande mage och hemska kläder. Valde kläderna som jag hade på Milos dop som iof. är fina i sig men till en utgång? Njea. Eller till mina höfter? Njea. Men det blev den klänningen iallafall pga. att jag inte visste vad jag annars skulle ha.

Hemma hos cecilia började vi med att starta grillen och sedan blev det en lång väntan innan man fick smaka på den första grillade maten för i år! Scrumptious!

Vi spelade lite spel och drack i goda vänners lag tills klockan plöstligt närmade sig elva tiden. Då fick alla för sig att åka hem till Marri's bror något som jag inte alls var lika sugen på. Jag hade haft ont i huvudet hela dagen och att enbart ha en kväll med hemmafest var inte på frågan. Hemmafester har aldrig varit något för mig. Speciellt inte när kvällen inte erbjuder något utöver det vanliga så finner jag inte det roliga i att sitta i en soffa, skrika åt varandra och dricka sig fulla. Nä, så jag fick åka med Cecilias lillasyster bort till Bysse där resten av gänget befann sig och vi for ut på Olles.

Det var längesen jag hade så roligt som det var där. Jag måste lätt börja gå ut på fredag istället då Olles har så mycket bättre musik än Harrys. Vi stod nästan och dansade hela kvällen, hoppade till musiken och trängdes bland folket. Det kan inte bli bättre!

Låååångfredag

Idag är det långfredag. Med det menas att man ska ha det riktigt tråkigt och tänka på jesus. Det var just denna dag som Jesus korsfästes och nu skulle han varit korsfäst i en timme eftersom det skedde "den nionde timmen". Vad har ni gjort för att få denna fredag riktigt långtråkig? Själv har jag städat lägenheten från topp till tå. allt är dammat, diskat, avtorkat, dammsugat och skrubbat. Finns nästan inte ens katthår kvar i lägenheten!

Det behövdes verkligen en storstädning här idag då jag snart fyller år. Det resulterar då i att mina stackars 24,5 kvm kommer vara fylld med nära och kära, kaksmulor och saftspill.

  

Jag är en påskhare!

Påsken har kommit och denna tid på året har alltid varit en av de mest uppskattade i mitt liv. Dels för att jag fyller år och får presenter men även för att det är denna tid på året som man kan gå runt till alla grannar och tigga till sig allt deras godis med sina rådjursbruna ögon. Dock förvinner traditionen mer och mer för varje år som går. På min tid sprang man hem från skolan, fixade sina "glad påsk"-kort, kastade på sig lite fräknar och en gammal kjol som man fann i mammas garderob och ut på gatan.

Efter några år som professionell påskkärring (som jag tycker att jag med all rätt kan kalla mig) så lärde man sig snabbt vilka som var snåla och vilka som var generösa på gatan och tillslut blev godisjakten som en tävling vänner imellan.

Minns en man som bodde i ett rött hus nära Jenny. Han skulle man verkligen inte gå till! Där stod man då i sin hemmasydda kycklingdräkt (lägger upp en bild på den senare, den måste ses!) utanför dörren och väntade på att en trevlig människa skulle öppna den, men tji fick vi. I dörren stod då en gammal man som luktade sådär konstigt som gamla kan göra ibland. Vi gav honom vårat kort och räckte sedan fram våra kittlar där godiset skulle ligga. Här var det inga gelegodisar eller små ägg som gällde, utan av honom fick man alltid marianne som man till sin fasa såg var halvätna när man kom hem. Mysigt va? Han fick inte vårat besök året efter...

Det är många år sen jag såg en påskkärring då färre och färre väljer att gå och förgylla en ensam människas tillvaro på påsken med ett vackert kort. Men idag, då vände allt. Jobbade kväll idag hemma hos A och när jag stod där och försökte dra iordning henne så hon satt fint i stolen plingade det plöstligt på dörren och in kommer en hare, en svart katt och en påskkärring. Jag blev nästan rörd att traditionen fortfarande lever!


byssan lull...

Dags för mig att sova nu. Imorgon väntar jobb som personlig assistent hos A. Börjar tidigt och måste alltså upp samma tid som jag skulle upp idag och det gick ju som det gick. Jag bör alltså lägga mig lite tidigare idag och se om jag lyckas rulla mig ur min säng innan bussen går in till stan imorgon. God natt allesammans!


Kontraktet påskrivet

Idag skrev jag på kontraktet på lägenheten inne i stan som jag ska flytta till. Känns kanon! Dock var den lite dyrare än vad jag trott. Istället för det jag trodde var hyran (3400kr/mån) så var det istället 3700kr/mån. Men det var även en kvm större än vad jag trott, hade förråd och elen ingick i hyran. Så det gjorde ingenting!

Nu är den iallafall min och i Juli bär flyttlasset iväg in till stan igen!

The morning from hell

Börjarde skolan 08.00 idag och min morgon var allt ifrån bra. Jag är en sådan person som vill ha mycket tid på morgonen för att hinna vakna, äta frukost, gosa med katten och kanske hinna ta en titt på Vakna med the Voice med. Denna morgon var långt ifrån det. Jag hade ställt klockan på 05.55 för att hinna vakna till 06slaget. Men istället för att vakna med min väckare så öppnar jag sakta ögonen 06.40 för att gripas av panik. Vad händer med min dusch? Med min frukost? Med mitt TVtittande? Kaoset var bara en tidsfråga.

Sprang upp ur den varma och sköna sängen och in i badrummet och rotade snabbt tag i borsten för att iallafall börja någonstans med att förbättra mitt morgonutseende. Då upptäcker jag hur mitt hår ser ut. Har jag sovit i smörpaketet eller? Eftersom jag skulle ha seminarium och möten hela dagen så kunde jag verkligen inte se ut som en örnparkssittare i håret så det blev en snabb "bend-over "-dusch och en snabb blåsning på luggen så den sitter där den ska.

Hur gör man med frukosten då? Frysen rycks upp och brödet rostas samtidigt som mascaran kastas på ögonfransarna i all hast. Här händer allt på en gång. Tre tuggor på mackan och lite foundation på näsan, en klunk juice och rougen är på plats. Tillslut var man klar och nu skulle man bara försöka finna sitt busskort så jag kunde ta mig till skolan. Jag hade si så där fem minuter innan bussen skulle åka förbi min hållplats. Men vart är börsen?

Jag vrider verkligen upp och ner på hemmet. Lådor söks igenom, gamla påsar och alla väskor vänds ut och in. Men den finns verkligen inte någonstans! Förstår ni paniken? Jag hatar att vara sen och sen är börsen av alla saker man äger och har borta. Hade inte långt kvar till gråten när jag ringer till min älskade far i all hast för att höra om han kan ta mig till skolan så jag inte blir sen till seminariumet. Han var så snäll att han kom och hämtade mig och såg till att jag var på skolan i god tid. Är han inte bäst?

Börsen är nu upphittad för er som nästan varit sömnlösa pga. försvinnandet. Den låg hemma hos min pappa i deras hylla i hallen. Är det inte mer typiskt? Men nu är den i min ägo igen och inne i min mycket stökigare lägenhet än vanligt pga. utbrottet i morse.

Stop human trafficking NOW!

Snart är det dags för mig att skriva en uppsats och ämnet som jag och min skrivkompanjon D har valt är human trafficking, människohandel. Människohandel är ett frihetsberövande brott som sker oftare än vi tror i de fattigare länderna. Oftast är det flickor och kvinnor som kidnappas och säljs vidare i form av sexobjekt eller hjälpredor. Men även pojkar tillfångatas och tjänas pengar på.


Vi har redan börjat titta på ämnet och det första vi berörde var en film som min kompanjon D hade hyrt. Den heter HUMAN trafficking och var tre timmar lång. Men den rekommderas varmt till alla de som tycker ämnet är intressant!

Längtar tills vi börjar skriva och forska i detta ämne eftersom denna typ av brott finns över hela världen (även i Sverige) och det finns miljontals kronor att tjäna på det. Ska hålla er uppdaterad om hur forskningen går och hur saker och ting ser ut egentligen.

En vecka kvar till 21års dan.

Ja. Om en vecka fyller jag 21. Ångesten börjar infinna sig och bara tanken på att behöva säga att man är 21 gör mig kallsvettig. Gillar inte att fylla år längre! Jag måste för varje år som går komma närmare ett vuxenliv och närmare åldern för första barnet, giftemål och pension. Tänk om man aldrig finner kärleken och lever ensam hela livet? Vad händer då med mina drömmar om barn, bröllopsklänningar och mysiga familjemiddagar?

Jag har nog inget val än att infinna mig i att jag inte kan stanna som 20åring föralltid. Jag kan dock glädja mig åt att detta år har gjort mig mer vuxen än vad jag kunnat tänka mig. Jag har blivit gudmor och faster, skaffat egen lägenhet och betalt min TVavgift. Vuxenpoängen flödar in som aldrig förr.

Men snart är det dags för tårta och ballonger i min lilla lägenhet och jag förväntar mig att alla springer runt på stan denna vecka och försöker finna den perfekta presenten. Med för er som har dålig fantasiså tänkte jag skriva ut lite saker som jag faktiskt önskar mig.

En del av Annicas önskelista:
- Sällskapsspel
- DVD
- Digitalkamera, Canon Ixus 960
- DVDfilmer
- Nagellack/ögonskugga i någon rolig färg
- Trasa (mamma, du vet vilken jag menar)
  och andra roliga saker.


I can feel it

Japp. Jag kommer närmare och närmare min kille i stormhatt ala Prince Albert från The young Victoria. Han som jag trodde var helt omöjlig att finna kommer bara närmare och närmare verkligheten, om jag ska tro Josefine Crafoord från Vakna med the voice iallafall. Hon är nyss hemkommen från The big apple och underättade oss tidigt imorse om att stormhatten är tillbaka i mode. Tror du jag blev lycklig då eller? Hejja Prins Albert!












The superhero

Jag har jämt oförklariga blåmärken på kroppen dagen efter jag varit ute. Och nu tänker många där ute "fyllo" men så är det inte. Jag dricker inte mycket när jag går ut så är och har aldrig varit full och glömt saker. Men varje "dagen efter" så är armar och ben fulla med blåmärken och så även idag. Vad gör jag egentligen?

Troligen är jag ute och bekämpar brottslingar hela nätterna när jag själv inte vet om det. Så blåmärkerna är egentligen vara resultat av den ohyggliga kriget mellan gott och ont. Vad tror ni?










Knaster, knaster under skon

Ja, igår var det lördag igen och jag känner mig väldigt förutsägbar. Jag var ut denna vecka igen på Harrys där de hade SNÖ med förköpsbiljetter. Det skulle även vara afterski priser i baren men det var inte något jag märkte. Det hade även pratats om att någon form av snö skulle finnas där men inte ens det. Jag har egentligen ingen aning vad detta med SNÖ skulle ge. Det hade varit en smink och hårvisning tidigare på kvällen och det kunde man se lite spår av eftersom vissa tjejer hade de galnaste frisyrerna och häftigaste sminket.

Jag började göra mig iordning väldigt sent eftersom klockan redan hade slagit 18.00 och 18.20 skulle jag befinna mig hos Carros föräldrar i huset bredvid för att få skjuss till dagens förfest. Så det blev en snabb borstning genom håret och jag kastade upp lite smink på ögnen för att ta mig an nästa stora problem - Kläderna.

Vad ska man ha på sig? Jag fick sån panik att jag skickade ett desperat SMS till Carro angående mitt klädproblem. Ska man ha klänningen man hade på dopet som man får enorma höfter i eller ska man ha kjolen som jag inte har någon passade tröja till. Problemen var många.

Färdig sminkad och påklädd gick jag till Carros föräldrar 10 minuter senare är planerat. Fy skäms på mig för det men är det inte värt en eloge när en tjej gör sig helt klart för en utekväll på mindre än en halvtimme?

Hemma hos Bysse var det lungt. Som vanligt spelades rockmusiken som jag inte finner så festlig men som tur var fick jag se Charlie and the chocolate factory, dock utan ljud.

Folk droppade in under hela kvällen och huvudpersonen Sandra kom inte förän klockan nästan var halv nio. Men fint folk kommer alltid sent? Hon hade tagit med sig en massa chips och gosaker från England så äntligen har jag testat ekorrchipsen som fanns där. Det var ingen höjdare men inget slår Ankchipsen. Det luktar som gammal blöt kattmat och tro det eller ej, det smakar så också. FY bubblan!

Det var riktigt skönt att slippa den jobbiga kön på Harrys vill jag lova. Vi hade köpt förköpsbiljetter så vi fick vara de som man tidigare stått och suckat till när man kläms ihjäl i den fullpackade kön. Där inne var det ganska mycket folk men mest äldre skulle jag vilja säga. Kvällen bjöd på halvtaskig musik som vanligt, dyra drinkar i baren och glas över hela dansgolvet.  Så som det alltid brukar vara!

Gud måste ha bra täckning om han ska nå ut till hela världen...

Varit en ganska behaglig dag idag. Träffade min basgrupp på UH i morse och vid det lilla bordet satt vi i fyra och en halv timme innan vi var helt färdiga med ett seminarium. Man fick faktiskt många blickar på sig när vi alla satt där och slog i lagböckerna och högt disskuterade vilka lagar som gällde. Ja, jag skulle nästan tro att folket runt om kring tog oss som smarta jurister istället för förvirrade socionomer.

 

Vi hade tagit med oss en dator till caféet och jag hade även tagit med mig mitt internet för att vi skulle kunna koppla upp oss till Zeteo (en jurdisk databas). Och av någon konstig anledning gick internet mycket snabbare inne på caféet än vad det gör hemma! Det var ganska surt! Men vi kom fram till anledningen - Det är för att det är guds hus. Café UH är ett kristet café i grund och botten och vi tänkte att eftersom Gud måste nå hela världen snabbt så bjuder han nog på lite av sin T3 Turbo när vi sitter där, på hans café.

Efter var det dags för mig att möta upp Jenny och Henke på stan för att ta en tripp till Willys och COOP för att handla lite. Blev lite smått och gott men även en blomma som Totoro har ett stort intresse för. Inte bra, inte bra. Fick lov att köpa en ny eftersom han gnagt sönder den jag hade innan så den var det bara stammen kvar på. Vi får väl se hur längde denna blomma håller...

Fredag hela veckan

Då har man vaknat upp till ännu en fredag och blickar mot en helg med utgång, bra på TV och allmän mys. Som student tycker jag att det mer och mer känns som att man har fredag hela veckan. Man hinner knappt komma till skolan måndagmorgonen utan att det vipps är fredag igen. Fast än fast det är fredag hela veckan hinner jag inte med helgerna alls. De brukar vara så fullbokade så en sovmorgon kommer inte på tal.

Strax ska man fara och träffa basgruppen på café UH. Det ska bli mysigt. Sitta och plugga med en massa vänner over en latte, kan det bli bättre?

Milos dop - Video


Här kommer en liten video från dopet. Det är pappa Johnny som sjunger och spelar You'll be in my heart till Milo. Närmast johnny står gudfar, sen gudmor (jag) och Mamma Marlene. Även prästen och Milo syns i bild tillslut gungandes till den fina låten. Själv står man där med tårar i ögonen och försöker tänka på annat för att inte bryta ihop. Det var så fint.

Have it your way

Idag har jag testat Burger King som öppnade officiellt igår i Övik. Tidigare har jag faktiskt aldrig varit på detta hamburgerställe utan Max har varit min nummer ett. Dock kan man inte undgå Burger Kings reklamer som ständigt verkar dyka upp när jag trycker igång TVn. De lovar en god grillad hamburgare till nice price. Upp till bevis!

Vi kom in till stan och såg drive in kön slingra sig längst vägen och det såg väldigt oplanerat ut när bilarna stod i infarten till OKQ8 men det kan väl vara så i början. Alla är lite förvirrade och har ingen aning om vad som sker. Vi parkerade iallafall och gick in och ställde oss i kön inne i den lilla resturangen. Tillslut ser vi kassan längst bort har en person i kön och den första hade nästan 30 personer så jag och Jenny smög ut ur kön och ett tu tre stod vi först i kön. Är det okej att tränga sig i kön på burger king? Det var iallafall inte meningen men det blev som det blev.

När vi stod i kön kom en kompis till Anders ut och vi började prata lite. Man fick ju lov att fråga vad som rekomenderades och han började prata om någon trippelburgare. Den skulle tydligen vara för riktiga män. Det måste ha undgått honom att jag är kvinna antar jag...

Det blev iallafall en Whopper Cheese meal med en sourcream and onion dip till de goda stripsen. Max kan lätt slänga sig i väggen! Jag kan iallafall säga här och nu att jag byter gärna ut max sega hamburgare till de goda och grillade från burger king!

Veckans youtube-klipp

Var riktigt längesen jag la upp något från youtube så idag är det dags. Blir tyvärr inte en liten film idag men istället presenterar jag Nick Pitera. I would kill for his voice, the girlvoice ofcourse!



"Barmhärtiga mig från denna människa!"

- Rubrik- Citat av Sandra -

Har ni tänkt på hur vänskapskretser ändras men samtidigt inte? Formen ändras, den man hänger och pratar med mest ändras och hur nya kommer in och andra går men stommen står alltid kvar. Sånt sker nästan ständigt i våran lilla grupp som jag umgås med här i Övik.

Måste nog säga att jag trivs riktigt bra med nästan alla i våran nuvarande grupp. Några av oss har hållt ihop sen lekis, andra sen gymnasietiden och andra är rykande färska. Dock finns det alltid dessa människor som ingen riktigt förstår hur de kommer in i gruppen men de gör det. Finns sådana människor i den grupp jag är i nu och jag kan nästan slå vad om att det förr eller senare finns sådana i din närmaste vänskapskrets med.

Det behöver inte vara något fel på dessa människor i det stora hela men vissa går bara inte ihop med andra. Själv försöker jag alltid gå in med ett öppet sinne och försöka finna något bra i alla människor men ibland funkar det inte för mig ens.

Vissa människor borde arbeta mer på sig själv, finna sig själv och lära sig att stå för sakerna man tycker och känner. Annars är det lätt att man lever vidare i sin fantasivärld där du själv är huvudperson och allt kretsar kring dig. Läste i en kurslitteratursbok att människan ofta söker validering hos andra människor, men att validera sig själv är viktigare än det ytliga du får av omvärlden.

Nu kanske du undrar varför jag skriver om detta nu? Svaret har jag inte, utan mest för att jag har lite att göra och tänker alldeles för mycket ibland vilket kan vara skönt att få ut på bloggen. Frågan är bara: vilka frågor kommer nu upp bland min umgängeskrets?

Top Model cycle 12

Varit hos Jenny nyligen och skördat in den nya hon hade på datorn. På ren svenska har jag tagit med mig min USB, satt in den i hennes dator och tagit allt hon laddat hem. Blev en hel del musikvideos (gillar mycket mer att lyssna på videos än någon ljudspår), några filmer, en ny serie "Secret diary of a callgirl" och de nya avsnitten av Top Model 12.


Som topmodel fan så har jag redan kollat igenom de jag tog och väntar nu på att fler ska läggas ut på nätet. Orkar inte vänta tills tv3 visar dem. Sen är man mycket coolare om man vet vem som vunnit innan alla andra.. eller ja.. nått..

Det finns många nya och intressanta ansiktet bland högen av förväntansfulla tjejer. Har redan några favoriter och av någon anledning så är Allisson min favorit. Tror inte hon vinner men kan man se mer docklik ut?




Jag ska skina ikapp med solen

Solen skiner idag också och man börjar nästan bli bortskämd med plusgraderna här i norr. Riktig härlig dag! Våran är här innan valborgsmässsoafton hoppas jag!

Något som är mindre härligt är att jag började skolan 08.00 imorse. Hatar verkligen att börja åtta! Hur klarade alla som bodde i sund under gymnasietiden då skolstart klockan 08.00 var lika självklart som ketchup på makaronerna. Bra jobbat tjejer och killar! Själv vill jag nästan springa någonstans och skjuta mig när klockan börjar ringa vid 06.00. Ska bli riktigt skönt att få flytta in till stan nu i sommar!

Hade föreläsning imorse oskså vilket är riktigt hemskt när man är så trött som jag var imorse. Man kämpar verkligen för att hålla ögonen öppna och gäspgapet inte allt för stort. Föreläsningarna är riktigt intressant så jag retar mig på att jag ser ut som en fågelholk med öppen mun. Kan man se mer ointresserad ut?

Jag har faktiskt hunnit med att jobba denna dag också. Har börjat hos Alma igen som personlig assistent vilket är riktigt kul. Ska jobba där i sommar igen, hör och häpna. Alla som umgicks med mig i somras är nog ritkigt chockad över detta beslut. I somras hatade jag nästan varje minut och var verkligen helt förstörd när jag gick upp varje morgon för att ta mig till jobbet.

Visst, förra sommaren var inte min bästa sommar. Noll självförtroende, ett brustet hjärta och en oviss framtid. Därför har jag bestämt och lovat mig att denna sommar ska bli den bästa någonsin! Jag ska vara full med självförtroende och GO, må bra, ha kul och lysa ikapp med solen. Och med denna nya energi ska jag också ta mig an utmaningarna som sommaren bjuder - däribland Alma.

Det gick iallafall riktigt bra på jobbet. Alma satt och var nyvaken i sin nya stol när jag kom så jag passade på att prata lite med den andra assistenten och hennes mamma för att få lite koll på läget. Det kommer nog bli en bra sommar.