Rotat bland minnen

Idag har jag och Jenny som jag bor hos hållt på att sortera gamla kort. Kan lova er att det var riktigt många! De skulle läggas i ordning med tanke på årtal. Så det blev en del pussel med tillslut blev det klart. Hittade även en massa gamla bilder på mig, min pappa och några kompisar som jag tänkte dela med mig till er. Ni får ursäkta att bilderna är smått suddiga men korten är fotade med mobilkamera.


Min pappa (han i svart) för många år sedan.


Jag när jag var liten. Shit var stora händer jag hade! Jag har nu vuxit in i dem.


Den fula ankungen? JAPP! Hur kunde jag tillåtas att ha det håret och de byxorna?


Här sitter jag med Jennys hund Dennis.


Ännu en fundering; Hur tilläts jag ha den hårfärgen och den klänningen?


Jag och Jenny på Ulvön i början på 2000-talet kanske?


Ännu en bild på min snygga far. En man med den kaluffsen bör få respekt ;D

Vattenskada?

Oj vad dåliga ni har blivit på att kommentera inläggen nu för tiden. Skärpning läsare! ;D

Idag har det hänt grejer vill jag lova er. Imorse efter jag cyklat hem från jobbet, ätit min frukost och äntligen lagt mig ner i den underbara sängen jag fått låna hos Jenny upptäcker jag att ett nummer ringt till mig två gånger inom loppet av tio minuter. Vad kan detta vara? Så jag sätter mig upp i sängen, plockar fram datorn och väntar på att den ska gå igång. Kan nästan tänka mig att Fred Flintas bil springs igång snabbare än vad min dator startar. Men tillslut kan jag kolla upp nummret och ser att det är mina hyresvärdar här i Övik. Vad vill de?

Ringer upp och får tag i mannen som sökt mig. Tydligen har det blivit vattenskada i huset där jag bor/bodde och de tros komma från min lägenhet. HURRA! Vattenskada är det sista man vill ha när man håller på att städa ur lägenheten. Dock är det bättre att den kommer nu när jag flyttar än när jag bodde där.

Jag hoppas att jag inte behöver betala en massa. För det är ju inte mitt fel? Dock är det väl självklart att sådana funderingar gnager en i huvudet precis när man ska flytta.


dan före dan före dan före resedan...

Om tre dagar sitter jag och Sandra på planet mot Tunisien! Galet vad skönt det kommer bli. Jag har som inte riktigt förstått det ännu bara. Skrev ut biljetterna härom dagen och då kom ju självklart lite känsla. Snart far vi! Men känslan försvann dagen efter då man var tillbaka i den gråa vardagen och regnet smattrade på fönsterrutan.

Har varit i kontakt med våra guider nere i Tunisien redan och till min förskräckelse så verkar inte tredagars turen i södra Tunisien vara bokningsbar! Jag som hade sån stor lust att göra den resan. Men tvådagars turen finns troligen fortfarande så man får väl kanske ta den istället? Annars verkar det ska bli riktigt fint väder i början av våran resa enligt yr.no. Skulle först regna på söndagen (vår första dag i Sousse) men det har nu uppdaterats till växlande molnighet. Annars kan vi nog räkna med 28-34 grader varmt och sol.



Snart dags för tuppen att vakna

Ännu en natt snart gjord på jobbet och jag kan lova er att den har varit lugn (peppar, peppar. ta i trä!). Det mest intressanta som har hänt är att jag inte kan byta kanal på TVdosan. Vet inte varför, för så teknisk är jag tydligen inte. Så hittills har SVT bjudit på nån film och ett långt program med med massa operasång. Ska jag vara ärlig så har jag mest suttit vid datorn och rensat ut en massa gamla bilder. Har så galet mycket bilder på datorn så man nästan får migrän när man tänker på det.



Jag har även fått låna några en massa Julia-tidningar och fått lära mig att vandrande pinnar är på innelistan. Hur kan man inte älska en pinne med ben?! Kan ju då hälsa alla där ute att när jag var ung så hade jag vandrande pinnar. Gör det mig cool nu? Dock tröttnade jag på dem väldigt snabbt och knappt en vecka efter vi köpt dem så flög de ut genom fönstret, bokstavligt talat. För egentligen, hur kul är det med en pinne, som sitter på en pinne och knappt rör sig?


Dålig uppdatering och dålig sömn.

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen på min blogg. Men mitt liv går på ett strikt schema nu när jag bor hemma hos min kompis Jenny och jobbar natt för fulla muggar. Kommer hem vid 8, äter frukost, sover till halv ett, har vakentid till 17.00, sover igen till klockan 19.30, sedan blir det en kaffekopp och vidare bort till jobbet för att jobba vaken natt. Så vad ska man skriva om egentligen? Om vad jag äter till frukost eller hur skönt jag faktiskt sover? Nä, livet är händelselöst.

Mindre än en vecka är det iallafall kvar till resan. Spännande! Ska bli så skönt att få koppla bort jobb och skola och bara fokusera på att smörja in sig med solskyddsfaktor och kolla hur brun man blivit. Längtar med stort L. Efter resan blir det att ta sig hem till Umeå och dagen efter börjar VFUn som jag har i Vännäs. Har knappt skrivit om det här i bloggen så ger väl en liten genomgång nu.

Efter två år på socionomutbildningen är det äntligen dags för VFU (verksamhetsförlagd utbildning). I folkmun - Praktik. Kommer utföra min fem månaders praktik på
Stennäs behandlingshem och jag ser verkligen fram emot det. Kommer jobba måndag till fredag 09.00 - 16.00. Så det är praktiskt taget ett jobb fast utan lön. Kommer bli himla intressant och ser fram emot allt som jag kommer att lära mig där!

Bree Tanners andra liv

"Jag ville inte påkalla uppmärksamhet genom att säga någonting, men jag önskade någon kunde fatta ett beslut. Jag var väldigt törstig och struntade i om vi gick åt vänster eller höger eller över taket. Jag ville bara hitta några otursamma människor som inte ens skulle hinna tänka fel plats, fel tilfälle. Tyvärr hade Riley ikväll skickat ut mig med de två odugligaste vampyrerna som existerade. Han verkade aldrig bry sig särskilt mycket om vilka han sände ut tillsammans. Ikväll var jag fast med Kevin och en blond kille som jag inte visste namnet på. Båda tillhörde Raouls gäng, så det var givet att de var korkade. Och farliga. Men just nu, mest korkade."

Jobbar natt en period nu och då brukar det bli en del läsning för min del. Denna gång lånade jag en bok av Jenny som än en gång var skriven av Stephenie Meyer (författaren till Om jag kunde drömma-serien). Boken heter Bree Tanners andra liv och är en roman som är kopplad till historierna om Bella och vampyren Edward. Dock får vi denna gång följa en riktig vampyr som tampas med sitt nya liv, farorna och den omättliga törsten efter blod.

Romanen är inte vidare lång utan läses ut väldigt snabbt faktiskt, vilket i sig är lite synd då iallafall jag skulle vilja utforska den nyfödda vampyren Bree's liv ytterligare. Bree Tanner är en av de nyfödda vampyrerna i den armé som kommer för att döda Cullens och Bella i tredje boken/filmen och hon är inte riktigt som de andra nyfödda. Detta är en tjej med huvudet på skaft vilket har lett till att hon överlevt i källaren där ett 20tal nyfödda vampyrer bor.

Tycker boken var helt okej, dock inte lika fängslande som Om jag kunde drömma-serien men den ger oss en unik bild av hur det är att vara nyfödd vampyr och komma in i en helt ny värld som man inte har en aning om hur den fungerar. Man får ett nytt perspektiv på Cullens och får uppleva hur Bree känner när hon träffar de gulögda och deras sällskapsmänniska för första gången.


ömmande muskler och flytt

Träningsvärk, denna otroliga träningsvärk! Lederna värker, kroppen skriker och musklerna gör sig påmind. Känns som att jag går som om jag bajsat på mig eftersom vaderna är helt kaputt och skriker "Sitt still för tusan!" åt mig. Kroppen har gått i strejk och jag förstår den. Flytten är nu gjord!

I Måndags vid lunchtid lämnade min kära fader släpvagnen utanför mig lägenhet och bad mig packa in så mycket som möjligt i den tills han slutade jobbet vid 16.00. Jag ville inte göra honom besviken och skulle äntligen visa hur stark, tålmodig och duktig jag kan vara så jag började att grabba tag i kartong efter kartong för att bära alla trappor ned (för jag bor självklart högst upp i huset). Tänkte för mig själv "Ensam är stark hoppas jag, för jag har packat tungt" och grabbade tag i kartongen med ordet BÖCKER påskrivet. Tungt vill jag lova att det var med efter några timmar hade jag fått ut mestadelen av lägenheten och pappa kom äntligen från jobbet. Möblerna skulle ut och det hjälpte han till med och efter en timme till så var vi på väg uppåt i landet till min nya lägenhet. Min snälla bror och Sandra hjälpte också till och följde med upp till Umeå för att kasta in alla grejer i lägenheten och sedan bege oss hemåt. Tog faktiskt inte så lång tid och vid 21.00 var vi nästan hemma.

Sov hos min pappa och Maria inatt på deras soffa i vardagsrummet. Om vi räknar bort att jag vaknade 03.30 pga kissnödighet och upptäckte till min förtret att min sovplats blivit övertagen av familjens hund när jag äntligen gått på toaletten så sov jag faktiskt riktigt bra tills jag fick lov att vakna vid åtta med en mycket värkande kropp.

Upp mot Umeå igen med Mamma och Kent för att ställa iordning så pass mycket att man kan bo där när jag kommer hem från Tunisien. Det skulle skruvas, bankas och plockas upp. Har ni tänkt på en sak; varje gång man delar och sedan bygger ihop en IKEAmöbel så blir det mer och mer skruvar, pluggar och annat grejjmojjs över? Eller är det bara så för mig? Hur som helst håller möblerna ihop och det är väl det som är huvudsaken i långa loppet?



Tycker faktiskt det blir riktigt trevligt i lägenheten och längtar tills jag får flytta in på riktigt med Totoro och känna mig som en människa igen. Vill glatt ställa mig och sjunga i högan sky om att jag har ett sovrum! Ett SOVRUM! Känner mig som en riktigt människa, en människa med värde nu när jag äntligen fått ett sovrum och en säng!



Nu i två dagar bor jag i mellansel hos min mamma och Kent med min katt Totoro som kommer få bo i ett rum här (Kent har astma så vi får se hur vi introducerar katten). Men hittills verkar han ganska nöjd. Jag sitter med datorn i det rummet och just nu ligger han i fönstret och har det mysigt. Bifogar en bild på min nya dataplats.

Vampire suck

Twilight blev ju en enormt stor film och har spridit sig över hela världen och i varje värdsdel pratas det om Team Edward eller Team Jacob. Och med stora filmer kommer ofta de hysteriskt roliga parodierna. Nu är det Twilight som blir utsatt i den helt nya parodikomedin Vampire Suck. Den har premiär den 18 augusti i USA och SF har meddelat att den kommer även att visas på bio i Sverige och då med samma premiärdatum. Så om 16 dagar börjar den visas på bio.



Trots att jag är stort Twilightfan så ser jag fram emot denna film. Tycker den verkar riktigt rolig! Vad tycker ni?