Dan före dan

Någorlunda negativ i förra inlägget var jag men bägaren hade bara runnit över. Jag är less på att läsa allt tjat, gnäll och tjatter som ingen egentligen bryr sig om. Men vad skriver man egentligen på facebook-statusuppdateringarna? Det handlar om städning, tvätt, matlagning och väder. Aldrig att jag skulle skicka ett sms till någon av mina nära vänner och säga att "nu har jag städat. Klapp på axeln" och ännu mindre troligt är det att jag skulle skriva ut det på facebook.

Ska bli skönt med ett två veckors break från den hemsidan och från hela internet i allmänhet. ska istället ägna mig åt kultur, historia, sol och bad under de kommande 15 dagarna i Turkiet. Imorgon bär det av och jag har knappt hunnit packa klart och än mindre har jag fått resfeber. Det är lite tråkigt att pirret inte infunnit sig ännu då det är mindre än 24 timmar kvar tills resan går av stapeln. Men vi ser väl imorgon, kanske har pirret dykit upp då...

Facebook-hat

Som ni vet så antog jag mig utmaningen att totalt ignorera i facebook under en vecka denna sommar. Den veckan var toppen och av någon konstig anledning så kändes det som om jag hade mycket mer energi, vad gladare och hade tid till så mycket mer. Konstigt va?



Nu sitter jag här igen och kan inte bärga mig från att fara utomlands så jag faktiskt slipper facebook under två veckor. Börjar starkt fundera på ifall jag ska ta bort mig därifrån helt och hållet då jag enbart tycker sidan betstår av klagande människor som tycker det alltid är mest synd om dem, eller de människor som alltid ska skriva hur bra de har de och hur bra de är. Vilket som blir man "nedtryckt" av båda sorter!

Det är som min klasskompis och vän brukar säga - Man mår dåligt av facebook! och jag blir mer och mer angelägen att hålla med. För som jag sa, är det inte klagosång i statusuppdateringarna så är det någon som fiskar efter ett "åh va duktig du är som klarar allt!". Nä, känner mig less på allt som FB, facebook eller ansiktsboken har att göra med och tror nämligen att jag snart inte kommer finnas med där längre.

 

 


Tillbaka i lillrummet

zEtt år sedan var det Totoro bodde i mammas lilla datarum i metropolen Mellansel utanför Övik. Nu sitter jag och min tappra följeslagare här igen i exakt samma rum. Jag kommer bo här inne med Totoro i två dagar för att sedan lämna honom och bege mig mot Turkiet i två veckor. Känns alltid lite dumt att lämna honom men jag hoppas att det kommer gå bra. Favoritleksakerna är med och radion spelar rix fm hela dagarna. Kommer nog komma tillbaka från Turkiet och finna att min katt lärt sig prata och att han sjunger Semptember låtar och diverse sånger av Veronica Maggio dagarna i ända..


Jag och Totoro för nått år sedan. <3

Annars ser de närmaste dagarna ut såhär:
Kommer bo hos mamma i mellansel fram till fredagen då jag vänder in mot Övik-stad och tillbringar en natt hos pappa. Sedan åker jag vidare mot Umeå på lördagen och gör alla förberedelser inför resan som går av stapeln den 22/8. SNART!


Sista arbetsdagen

Idag är det exakt ett år sedan jag och Sandra for på vår första riktiga semester tillsammans. Tänka sig vad tiden går fort ibland.


Ett år sedan


Idag har jag min sista jobbdag under denna sommar. Känns både skönt och lite vemodigt med tanke på att man knappt kom igång att jobba denna sommar. Arbetet har varit tämligen lungt stundtals gånger med det kompenserade den grymma arbetsgruppen upp. Träffat många roliga människor på detta arbete vill jag lova och jag hoppas att jag, under hösten, kommer få möjlighet att ta mig tillbaka hit, jobba lite och träffa alla människor igen. På dagens schema står brödbakning inför APTn som sker imorgon. Sen vad det blir för bröd vet jag inte. Är en riktigt newbie inom brödbakning så jag hoppas ingen förväntar sig något storartat.

sitter på jobbet

Idag var inte heller dagen då jag skulle vakna upp pigg, kry och fit for fight! Istället vaknade jag upp med hosta, en ond hals och en näsa som snorar som en treårings.. Men hoppet är det sista som lämnar människan så jag kämpar vidare för att bli frisk. Försökte mig på att vitlökskurera mig igår (vilket pojkvännen inte uppskattade fullt ut). Men det tycks inte ha hjälp något vidare då jag fortfarande mår som jag gör. Har du något tips på bra huskurer mot hosta? ...Trist väder är det ute så det är inte så jobbigt att jobba idag. Var runt tio grader imorse när jag satte mig på cykeln för att ta mig till jobbet. 10 GRADER! Det är aldrig okej att det är tio grader ute i början på augusti.. Borde det inte vara ganska varmt och fuktigt ute då? nä, hösten är här....

Reseöversikt

Mindre än två veckor kvar och äntligen tar jag tar i reseöversikten för årets sommarresa med Sandra. Som ni vet kommer vi åka till (den okända staden) Kusadasi. Vi börjar resan på kvällen den 22/8 då vi tar Ybuss mot Stockholm under natten. Minns när vi for förra året, även då tog vi bussen ner och den natten var mardrömslik. Ingen sömn, total dimma ute, när man försökte blunda så kör busschaffören på de vita sträcken på vägen så hela bussen skakar och väl i Tönnebrö var det dags för toabesök. Får mig den stora fina handikapp-toaletten och när jag sitter där ensam inne på den stora toaletten ser jag världens största tusenfoting kommer springandes rakt emot mig! Där stirrade jag verkligen skräcken i vitögat.

Vi kommer ner till Stockholm tidigt på morgonen och vårt plan går redan 06.45 mot Izmirs flygplats. Detta resulterar i att vi landar redan vid halv tolv på dagen vilket kommer kännas konstigt. Jag har alltid landat på kvällen så man har bara gått och lagt sig när man kommit in på hotellet.


Vårat hotell med utsikt över Kusadasi


Hemresan sker den 6/9 klockan 12.35 och vi landar på arlanda klockan strax innan halv fyra. Blir skönt att anlända i Sverige "normal" tid tillskillnad mot Tunisienresan förra året. Då landade vi på arlanda någongång mitt i natten och det var en lång väntan till flyget skulle ta oss till Umeå. Denna gång flyger vi från arlanda 17.30 och kommer hem i perfekt tid.


Idetorka och befrielsen från vampyrer

Har blivit sämst på att blogga ännu en gång. Men någonstans inom mig finns viljan att dokumentera mitt liv och mina tankar fortfarande. Känner bara att jag aldrig riktigt kommer igång och hamnar i flytet som jag hade tidigare. Vet inte riktigt vad jag ska skriva om längre då det känns som om det inte händer något storartat i mitt liv. Jag jobbar, umgås med pojkvännen och den senaste tiden har jag även hostat för kung och fosterland! Att vara sjuk under sommaren är aldrig kul och speciellt inte så nära resan till Kusadasi.

Men jag kämpar på för att bli frisk. Äter mina vitaminer och idag kan jag även lova er att det inte finns några som helst vampyrer i norden då jag ätit så mycket vitlök att vampyrerna evakuerat denna del av världen för längesedan. Så känn er trygga kära bloggläsare! Jag har räddat er från vampyrerna!

Kusadasi

Mindre än en månad kvar till sommarens resa som tar mig och min partner in crime Sandra till Turkiet och staden Kusadasi. Känns spännande och förväntansfullt då förhoppningarna är höga. Att en resa till Turkiet kommer slå förra årets resa till Tunisien har jag svårt att tro. Tunisien bjöd på dromedarridning i Saharaöknen, billig shopping och underbara minnen för livet. Hur kommer Turkiet kunna stå upp mot allt underbart vi fick uppleva i Tunsien?

Det känns hur som helst skönt att få ta sig utomlands en sväng efter en hel sommar med jobb. Har samkört två olika jobb inom socialpsykiatrin som boendehandledare och måste säga att känner att det är något nytt jag gett mig in på. Har lärt mig en massa nytt och träffat en massa nya underbara människor och ställts inför utmaningar som jag lyckats att lösa. Så måste säga att jag är befogad att få lägga ut mig på en solstol eller uppleva historiens vindslag i solen om ca. 3 veckor.

Jag har dock inte lyckats hitta en enda människa som åkt till Kusadasi ännu trots att jag sökt med ljus och lykta under hela sommaren. Varför reser folk inte dit medan det svärmar av svenskar i marmaris, alanya, antalya osv? Varför inte slita sig loss från det svenska turkiet och slå sig ner i två veckor i en stad som kantas av historier om pirater och bibliska personer?