Jag har alltid varit urusel på musikkryss ...

mms_img133695192 (MMS)

Jag har alltid varit urusel på musikkryss och här har vi beviset. Jag och Sandra ger upp nu!


Helg mitt i veckan

Eftersom jag jobbar hela helgen 8-22 så har jag istället helg nu. Solen skiner, jag har tid över att göra saker som jag känner för och det resulterar i att jag sitter här. Vad ska jag göra?! Ska jag ta med mig min bok och lägga mig ute i solen en sväng? Ska jag ta ut Totoro i sitt röda fina koppel eller ska jag ta en promenad? Valmöjligheterna är många!

Imorgon ska jag iallafall ut och rida med en arbetskamrat. Ska bli riktigt kul och har varit sugen på att sätta mig på en hästrygg i många år nu. Minns när jag gick i lekis och skulle få rida för första gången. Vi var på stallet i Övik med klassen och in kommer en massa fina hästar. Minns en jättefin brun liten häst som kom in och jag bestämde mig då att den ska jag rida på! Men som lekisbarn har man inte mycket att säga till om så istället fick jag en vit, prickig och slö häst. Nä! Nu ska det bli andra bullar!

Tillgänglig 24/7

Imorse när jag satt på jobbet fick jag en uppenbarelse som nästan gjorde att jag satte kaffet i halsen. Men jag fick plötsligt en sådan motivation att förändra något i mitt liv och jag visste redan vad! Skaffade som ni vet, nyligen en mobil som har allt; internet, spel, diverse sovprogram och annat skoj. På denna mobil finns ju även Facebook-appen som jag missbrukar. Jag skulle skämmas om någon räknade hur många gånger jag klickar på den ikonen på mobilen.

Så imorse bestämde jag mig utan vidare eftertanke att jag ska ta ett facebook uppehåll eftersom det helt klart har blivit för mycket! Jag måste inte alltid vara kontaktbar och jag behöver verkligen inte veta när och vilka av mina vänner som lagar middag, duschar eller gör något annat som intresseklubben gör glädjeskutt över att höra.

Så nu är min tanke offentlig och frågan är väl bara när jag ska börja. Funderar på att börja med en veckas uppehåll med start imorgon och sedan, om det går bra, uttöka min vecka till en månad. Så nu får vi se hur det går att hålla sig från att trycka på deta lilla F:et på mobilen. Önska mig lycka till!


AllstarUtgång

Nu är det ett tag sedan jag skrev på riktigt här på bloggen. Senast berättade jag att det nalkades för en utgång och utgången hade sina upp- och nedgångar. Kvällen började med att jag stod hemma och beklagade mig över sminket. Inget blev bra och jag tyckte jag såg ut som en fågelskrämma men klockan var för mycket för att ställa in kvällen och danssugen var jag ju!

Hos Sandra väntade strawberry daquiri och vattenpipa. Måste säga att drinkarna verkligen blev jättegoda och det var härligt att sitta i solen på Ålidhem med Sandra och röka vattenpipan från Tunisien. Dock blev det nog lite för mycket för både mig och Sandra eftersom vi satt i några timmar och rökte på den där pipan.



Senare mot natten begav vi oss till Allstar och där träffade vi två killar som till alla medel försökte verka coola över att de kände BB-simon. Till deras förtret fick inte den informationen den slagningskraft som de hade önskat då Sandra inte alls sett BigBrother och jag inte riktigt brydde mig utan var mer intresserad av vad det kom för låtar på dansgolvet.

Hur som helst kom BB-simon tillslut till Allstar så man fick ju se honom och det roligaste under hela kvällen var alla dessa hundratals kvinnor/tjejer/flickor som flockades runt honom. Det kramades hejvilt och man kunde verkligen se vart i lokalen han befann sig, för där var alla andra också! Komiskt! Som Sandra sa:- "Han är en B-kändis som inte ens är miljonär!". Ligger ju något i det....

Min Nelly.se-klänning

Jag har äntligen börjat arbeta för sommaren och det är skönt. Har äntligen något att göra om dagarna och ledighet att se fram emot. Men nu sitter jag här på min andra lediga dag och är uttråkad. Lägenheten borde städas, Sandra är upptagen och pojkvännen har flytt landet och åkt till Kreta. Så här sitter jag ensam, övergiven och uttråkad. Hittade en tävling på Nelly.se där man skulle designa sin egen klänning. Så det har jag underhållit mig med den senaste tiden. Vad tycker du om den?

Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Dagens 'to do'

Snart är förmiddagen över och jag har fortfarande inte kommit iväg någonstans. Solen skiner (det blåser dock ute) och för mig och Sandra väntar en skön promenad in till stan. Kan lova att det är behövligt efter allt snask vi smällde i oss igår när vi såg filmen Limitless.

Idag ska jag försöka hinna med att lyssna på Johnny Glaas nere på stan och sedan blir det nog en kaffe på Barista. Godare kaffe får man nästan leta efter. Efter blir det att pallra sig hem och förbereda inför kvällens bravader. Sandra och jag ska fara ut och skaka rumpan som vanligt. Riktigt längesen vi kom ut och dansade nu så ikväll är det dags att damma av klackarna och sätta höften i rullning. Syns på Allstar!


Bjuder på ännu en 'modell'bild.


att sova sig igenom ett krig

Inatt utbröt ett krig i min drömvärld men vad det var som utbröt det vet jag inte. Förhoppningsvis var det inget litet och onödigt som tandkräm och borstade tänder som det annars tjatades om i drömmen. Glömde jag borsta tänderna igår och detta var ett sätt för mitt undermedvetna att berätta det för mig? Kändes dock lite överdrivet med krig för oborstade tänder. Don't you think?

Hursomhelst var drömmen riktigt jobbig eftersom jag fick träffa många av mina nära och kära där i kriget. Totoro blev instängd i en plåtlåda och jag fick träffa min farfar som jag inte haft möjligheten att träffa på många år eftersom han inte lever längre.

Vaknade upp med en såndär orolig känsla i magen. Var nästan jobbigt att vakna eftersom kriget hade lugnat ner sig och jag, min bror, maria och min farfar var på väg bort från eländet i bil. Var skönt att få sitta i baksätet med min farfar och fara mot bättre tider! Dock är det alltid jobbigt att sedan vakna upp i verkligheten och veta hur mycket man faktiskt saknar vissa människor...


En termin kvar

När jag var liten gick jag på dagis, jag spenderade min låg- och mellanstadie tid på Sundskolan, högstadiet på Geneskolan och gymnasiet på Parkskolan. Påbörjade studier direkt efter studenten och började då läsa brottsofferkunskap som tätt följdes av lärarutbildningen som jag hoppade av och började istället socionomprogrammet.

Nu sitter jag här och har enbart 30 högskolepoäng kvar på min utbildning. Jag kommer alltså lämna skolans värld om en termin eftersom jag tar examen nu i januari. Det känns både spännande och förväntansfullt. Jag har aldrig gjort något annat än att studera så vad som väntar i mitt liv som examinerad socionom ger mig pirr i magen. Hur kommer det kännas att inte studera längre och inte behöva ta mig till universitet varje dag? Hur kommer det kännas att ha ett jobb som man ska till varje dag? Hur kommer det kännas att få använda all den kunskap jag fått ta del av under alla mina år? Ja, just nu känns det helt klart spännande!

Kusadasi nästa!

Sommarresan är äntligen bokad för mig och Sandra. Att resa de två sista veckorna i augusti är den underbaraste tradition vi skapat måste jag säga!

Det var mycket om och men innan resan bokades och betalades. Vi ville komma iväg billigt i två veckor till ett varmt land med mycket sevärdheter. Eftersom Tunisien avverkades förra året så fick självklart det landet uteslutas från sökningarna. Vi hann då uppleva sahara, oaser, heliga platser och en gammal amfiteater. Vad väntar oss denna resa?

Tillslut fann vi vår resa. Två veckor till Kusadasi väntar den 23 augusti. Kusadasi ligger i Turkiet som jag annars känt mig lite emot. För mig har Turkiet fört tankarna till fulla tonåringar och kebabtallrikar i massor. Men vi söker oss utanför den självklara turistorterna och har möjligheten att uppleva ruiner från antikens grekland, borgar från medeltiden och vi hinner nog även med en resa över till den grekiska ön Samos!

Längtar redan och jag hoppas att denna resa kommer bli lika underbar, upptäckande och spännande som förra årets sommarresa!

Fotografering i Övik

Var som bekant nere i Övik och fotades i veckan vilket var superkul! Riktigt varmt, solen sken och jag var åter i mitt kära Övik. På schemat för min tredagarstur i min hemstad stod fotografering på torsdagen, umgås med Jenny på fredagen och på lördagen var det dags att visa pojkvännen vart jag har vuxit upp. Full fart och ingen vila d.v.s.

Men det är skönt att få komma hem till Övik ibland och veta vart allt ligger, springa på gamla nära och kära och återuppliva gamla minnen. Blev en del bad i havet och en del shopping, massa sol och god mat, samt en stor skopa glada skratt!


Sommaren har anlänt

Sommaren har kommit till norrland och jag har redan vant mig med solen, ljusa nätter och plusgrader. Det känns som om det var evigheter sedan snön virvlade runt vilket är underbart! Jag skulle gärna byta ut några av vinterns alla månader för en längre sommar. Vad föredrar du? Sommer eller vinter?

Gårdagen spenderades vid nydalasjön i solen med pojkvännen. Varmt, soligt och riktigt mysigt! Dock blev det andra bullar senare på kvällen. Solen hade gjort sitt och jag är nu röd med en svidande bröstkorg. Det är inte snyggt men förhoppningsvis har det gått över innan torsdagens fotografering.

vaktmästare Annica

Känt mig som en vaktmästare den senaste tiden. När jag går skramlar mina nycklar och det känns som om jag kan komma in i nästan alla lägenheter i hela Umeå. Men så är det självfallet inte.

Är råttvakt hos Sandra och växtvattnare hos Elin nuförtiden. Det gäller att hålla igång för att ligga på topp. Gårdagen spenderades till en viss del hemma hos Sandra där det blev råttmys och tuggummi-ätning i brist på annat. Jag och råttorna hann även med att lösa världsfreden och kom på ett botemedel som funkar på världens alla sjukdommar. Men de exakta svaren väntar jag nog med att dela med mig av. Man vill ju inte förstöra spänningen.

Så tillsvidare får ni nöja er med lite bilder från råttmyset.



Sony Ericsson Arc

Jag förklarar mig härmed som alla andra! Jag har flytit med strömmen som en död fisk och gett upp min knapptelefon mot en sprillans ny touchtelefon med internet. Ja, nu förtiden går jag likt många andra i vår värld, runt med en liten minidator i min ficka så att alla kan få tag på mig - alltid! Jag är numera konstant online på facebook och håller annars på att fipplar med min nya telefon. Appar - vilket härligt tidsfördriv.

Ja, jag är såld. Kan inte förstå hur jag kunnat leva utan denna magnifika sak. Okej, jag överdriver lite men måste ändå erkänna - jag har gått och blivit nörd!

Än så länge har jag inte hunnit med att hårdtesta telefonen men kameran har jag provat. Så jag bjuder här på några egobilder (ja, de är det enda korten jag hittills hunnit ta). Mer erkänn, det blir bra bilder trots att det är en mobilkamera?