Midsommar

Sol, moln, regn, jobb och lata dagar - sommaren har börjat. Midsommar har t.o.m. hunnit komma och gå och jag har inte skrivit i bloggen på evigheter. Antar att ni alla saknar mig i massor? Men nu är jag tillbaka (bara för en dag, en vecka eller hela sommaren? Vem vet).

Midsommaren spenderades iallafall med pappa, hans tjej Maria och hennes söner. Sen även hennes yngsta sons flickvän och hennes familj, och självklart Marias närmaste släkt. Det blev en hel drös med människor i nybon och det var en riktigt rolig knot-och-mygg-kväll. Tänkte iallafall bjuda på några av kvällens 400bilder!

 

Allt behöver ju såklart ställas iordning så vi flyttade till oss några bord och förtältet for upp i förebyggande syfte. Det kan ju verkligen behövas när man befinner sig mitt i skogen där knotten och myggorna lever sitt egna vilda liv.

 
 

Fanns en hel del att göra där i skogsdungen. Med 16 roliga människor, två hundar och en massa roliga spel att underhålla sig med så kan det ju inte bli tråkigt! När vi inte åt (vilket jag nästan tyckte att vi gjorde hela tiden) så kunde man fiska, gå ut och gå med hundarna i skogen, skjuta eller spela kubb tillexempel.

 

Vissa är ju mer eller mindre rutinerade fiskare men med tanke på pappas fiskespö kan man ju fundera över om han någonsin stått och fiskat. Bitarna hängde överallt och allt var ett enda trassel. Bild nummer två visar en bit av ån där man kunde stå och fiska. Det är även en bäver som varit i farten med tanke på alla träd som låg över. Och man kunde se bäverns framgång över hela stället när man tog en promenad i skogen. Var inte trädet antingen redan fällt, avbarkad och "upphugget" så stod det där i väntan på att tippa, halvt avgnagt.

 
 
 

Tillslut tittade solen fram (om än i fem minuter bara) vilket var härligt. Alla var snabba att öppna upp jackorna som gömde tre lager tröjor under. Men solen försvann snabbt men vad gjorde det när man har en massa annat kul att göra? Vi hade ju en luftpistol där och jag måste säga att det är mycket lättare att skjuta med ett gevär än pistol. Fast tillslut träffade jag iallafall så man kan ju hoppas att jag bara var ringrostig. Annars bjöds det upp till dans då Bysse spelade pappas Lasse Stefan-skiva i bilen på högsta volym.

 

Tillslut var det dags att sova och stugan  som jag hamnade i var den på bilden. Den ser kanske inte mycket ut för världen men den var väldigt fin inuti. Jag, Pappa och maria sov där på golvet och mot förmodan var det inte så kallt. Iof så sov jag i långt linne, pyjamasbyxor och knästrumpor i ett sovtäcke och sen hade jag en kofta på fötterna och en sjal runt överkroppen så var kanske inte så konsitgt att jag inte frös. Rummet vi sov i hade inte värmst upp av något annat än ett tiotal ljus så värmen var ju ganska begränsad. Men skönt sov man.

 

Här har ni då far och dotter "bad hair day" enligt Filip. Men hur snygg är man i håret egentligen när man vaknar efter att ha sovit? Jag ser iallafall oftast ut som jag legat under en gräsklippare hela natten och håret står åt alla håll och kanter.

 
 

Tillslut blev det en lunch med grillad korv. Det är ju verkligen hur gott som helst med grillad korv (speciellt om den är lite bränd!). Det är liksom något speciellt att stå där vid grillen och äta korven utomhus. Är det vara jag som tycker det?

 

Jag gick runt med en bit av en sån där myggspiral mest hela tiden och det funkade jättebra mot all mygg och knot vill jag lova! Visserligen fick man andas in röken hela tiden som i sin tur kanske inte är det bästa men vad gör man inte för att slippa myggbetten? Vi åt även jordgubbar denna dag (som egentligen skulle varit efterrätt till midsommarmiddagen).

 

Vi fick även för oss att fota Kebb när han hoppade och här är två av bilderna. Tyckte de blev ganska roliga och speciellt när man ser dem i sin orginalstorlek. Bilden till höger kan man tillexempel se hans dreggel i munnen på (om man nu skulle vilja det) och dem vänstra bilden gillade jag bara för att Karin ser så rädd ut.

Men de bilderna slutar jag detta midsommarinlägg och jag hoppas att ni alla hade en riktigt bra midsommar med.

Sommarlov - när? var? hur?

Det var då ett evigt tjat om detta sommarlov måste ni känna som läser min blogg men jag har så svårt att förstå att jag har sommarlov. Känner ångesten klia i mig för att jag inte pluggar som jag borde och jag vill nästan slänga iväg ett sms till basgruppen för att höra när vi ska träffas för att skriva på arbetet imorgon - men vilket arbete? Jag har sommarlov!

Idag är det iallafall den första rikiga sommarlovsdagen. Solen skiner och det är cirka 17 grader tror jag men det känns allt kallare (känns som typ 10grader!). Har faktiskt varit riktigt kallt den senaste tiden och jag tror inte att tempraturen gick över 10 grader igår. Hur sjukt är det?! Vid denna tid förra året hade jag badat, sprungit runt i söta små klänningar och solat mig till en brunfärg på kroppen. Men iår, då sitter man inne och fryser häcken av sig i väntan på att tempraturen ska stiga över 20 grader igen... Vilket sommarlov.

Sommarlov - sköna sommarlov!

Äntligen har sommarlovet som jag så länge tjatat om kommit och är nu här för att stanna i några månader. Lyckan är total! Jag kan sova, behöver ingen ångest för ogjorda skolarbeten och kan unna mig att vara med mina vänner utan att få dåligt samvete - UNDERBART!

Började sommarlovet med att äta ute med Jenny idag på den indiska resturangen här i stan. Det var längesedan jag åt något som var så gott. Det fick bli chicken madras med nanbröd och det rekomenderas. Det var lite sådär lagom starkt och kycklingen var prefekt!

Vad mer ska man berätta om idag? Ska jag nämna att mitt favorit spel Sims 3 har kommit ut men min dator är långt ifrån så pass bra som behövs? Ska jag beklaga mig över hur svår tentan var idag? Ska jag hylla min morgondag som kommer utspela sig på IKEA i sundsvall? Nä, jag tror jag går ut med soporna istället och väntar på att inspirationen till att skriva något fenomenalt slår mig.

ritsh ratsh ritsh ratsh

Äntligen har vaktmästaren varit här och återgäldat några av de stora sakerna som inte funkade i min lägenhet. Äntligen kan jag gå på toaletten utan att behöva planera mitt besök fem minuter innan och jag kan öppna min ugn utan att behöva sitta med skruvmejseln i högsta hugg. Han kom även med ett nytt filter till min fläkt och en duschsarg eller vad man kan kalla det. Den ska iallafall förhindra vattnet från duschen att forsa ut i hela rummet som det gjorde imorse. Stod och duschade i lugnan ro och när jag var färdig och är på väg ut ur duschen så ser jag  hur hela badrummet översvämmats av en syndaflod. Var vatten över hela golvet vill jag lova! "Sargen" funkar inte till hundraprocent eftersom vattnet tillslut söker sig ut ändå men det är ju bättre än förr. Ska se om rörmockarpappa kan få vattnet att försvinna snabbare men det är en annan historia.

Herr Vaktmästare kom även med en liten påse med roliga grejer till mig. Det är inte alla som får presenter av vaktmästaren vill jag lova! Fick slippapper, pensel, tejp, "röra-om-i-färgburken"-pinne och såklart en färgburk! Det är så att jag ska måla om fönsterkarmen då den börjat släppa färgen på vissa ställen. Så där har jag stått idag, slipandes och kritvit i ansiktet. Tur att man tycker det är roligt att hålla på att fixa sådana saker. Dags för slipning igen!

Det negativa med att vara student

När man pratar om de negativa sidorna med att vara student uppkommer ofta tentor, lite pengar och små bostäder som tankar. Men nu när sommaren kommer så har det största negativa sidan kommit upp till ytan. När man är student så känns det egentligen som om livet står på paus och att det bara handlar om att förbereda sig till det liv man vill ha. Såhär, när sommaren kommer så tar folk examen, de flyttar och försvinner ut ur ens liv och det är inte bara Emelie och Sofia som försvinner från mig i norr. Mikaela, min basgruppskompis fick idag veta att hon kommit in på socionom i Umeå och kommer alltså att byta studieort och mitt ex Anders försvinner ner till skåne - Så långt söderöver man kan komma!

Detta ser jag som studietidens negativaste sida. Att folk försvinner. Vi finns bara i varandras liv en kort sekund innan det är dags att ta steget ut igen. Man kan alltså nästan inte försöka skaffa vänner för livet när man går på universitet eftersom det är bara en hållplats för oss alla innan vi tar steget ut i Sverige och världen.

Kommer sakna er

Sommarlovet närmar sig som sagt med stormsteg och glädjen är total. Sommar, sol, brända bröstkorgar och lata dagar på stranden - vem kan önska något mer? Men med sommarlovet kommer även moln, regn och vänner som försvinner.

 

Idag har jag varit med Emelie och Sofia och grillat uppe i skogen här ovanför. Tänka sig, fast än man bor mitt i stan så har man även tillgång till en härlig skog att ta promenader i. Då har man kommit till Norrland! Men iallafall var detta inte en grillning i sin vanliga bemärkelse utan detta var mer en avskedsmiddag. Emelie och Sofia kommer bege sig ner till Östra götaland igen och det är inte säkert om de kommer tillbaka till norrland, Övik och mig. Dessa töser har betytt mycket under de (ca.) nio månaderna som jag fått med dem.

De är underbara, glada och spontana tjejer och jag vill inget annat att de egentligen ska stanna. Men jag förstår att det är jobbigt för dem när de har allt kvar där nere och om de mår bättre av att befinna sig där så får jag infinna mig i det. Men det hindrar inte mig från att redan nu sakna dem otroligt mycket.

Jag har nästan varit med dem varje dag på ett eller annat sätt och tanken på att inte ha dem där, i klassrummets mitt känns tråkigt. Vi hade våra platser i klassrummen, vi hade våra konstiga uttryck och det vi framförallt hade var en glädje, en förståelse och framförallt ett band mellan oss som jag inte hoppas bryts. Jag kommer sakna er i massor!

Men You got to have faith! Do do do dooo

Bloggdöden

Har inte längre någon önskan eller strävan att skriva i bloggen, som ni kanske märkt. Jag vet inte om det är bloggdöden som infekterat min blogg så att den sakta men säkert tinar bort eller om det är bara en enorm tidsbrist i mitt liv just nu. Jag har precis flyttat in till stan och sommarlovet är bara en vecka bort. Ska bli skönt med lite tid utan läxor och pluggnätter. Ni som arbetar vet inte hur bra ni har det som kan lämna jobbet när ni slutat för dagen. Tänka sig, vilken dröm...