Snabb update

Jag lever fortfarande och är fortfarande kvar i Egypten och Hurghada. För bara två dagar sedan skaffade vi internet till vår lägenhet, så nu kan jag äntligen försöka börja blogga igen om allt som sker i mitt lilla äventyr.
 
Jag jobbar nu som Guest Relation på Palm Royale Soma bay. Som Guest Relation tar man emot klagomål från gäster och försöker lösa diverse problem som kan uppstå. Det kan vara allt från att förklara vad som ingår i all inclusive paketet tills att försöka förklara för en full ryss att han bör gå i säng. Jobbet är okej men dagarna är långa och slitsama. Saknar Sverige och lättsamheten som finns där på arbetsmarknaden.
 


På mitt jobb så är det viktigt med namn och speciellt namnen på alla 45 managers som finns där. Sen ska man självklart säga Mr. och Mrs. eller Madame framför allas namn också. Att le hela tiden är ett måste och att sedan vara den artigaste och ärtigaste människan på jorden är en fördel. Sen är det viktigt att hela tiden hälsa på alla som arbetar där (600 personer) och sen måste man också hälsa på alla gäster (ca 1000). Det blir mycket "Good afternoon, Sir", "Hi" eller "Kullo tamam?". Jag är hemifrån 11 timmar om dagen, 6 dagar i veckan och under min arbetsdag har jag 1 timmes rast. Kan lova att jag är trött när jag kommer hem.
 
Annars är jag nog blekare än de flesta i Sverige just nu. Allt jag ser är hotellets väggar och badklädda ryssar hela dagen. Chockerande va? Folk där hemma tror säkert att jag sitter som en pepparkaka här i Egypten. Ledsen att göra er (och mig) besvikna...

Arbetsdag 1





Idag hade jag min första arbetsdag ala Egypten. Jobbar tillsammans med en av Midos kompisar just nu mest för att de var i akut brist av en receptionist. Lönen är skit men iallafall mer plus än minus. Tills vidare åtminstone! Kändes konstigt att lämna Mido hemma imorse medan jag åkte på jobb mer skjorta, slips och kostymbyxor. Hade inhandlat skyhöga klackar också för att känna mig lite kvinnlig åtminstone..

Jobbet var tråkigt och vi är två i receptionen. Detta trots att det inte ens är ett jobb för en person. Vi var mest sittandes och stirrade ut i tomma intet. Men första dagen är gjord iallafall!

Hurghada



Äntligen har vi nått hit till röda havet och turistfyllda Hurghada. På ett sätt är det skönt att vi är här men vi har verkligen trampat i lera sedan vi kom. Men vi är här och kanske skiner solen på oss snart också!

Sitter på vårat standardcafé nu och precis sörplat i mig lite frukost i form av juice and yoghurt. Stor skillnad från Anns goda frukost i form av bröd, svenskt kaffe och kaviar. måste jaga reda på folk som kommer åka ned och be de köpa med sig. MÅSTE HA.

Nu ska jag skriva CV här. Frågan är ju bara vad allt heter på engelska. Det har jag knappt någon aning om. Googletranslate känns inte som min bästa vän i detta läge heller. Men vi får nog ordning på det hela snart! Hoppas ni har det bra i vinterkylan. Tänk inte på mig som sitter i shorts och linne i 30 grader. Jag klarar mig nog!