Kanal5 skapar nya alkoholister?



Så mycket känslor om detta program. Sitter här på onsdagkvällen och har ont i magen, mår dåligt och vill faktiskt bara söka upp kabeln och klippa av den så programmet inte kan beskådas längre. Allt för att försöka rädda de unga människornas liv som de så glatt fördärvar för de 15 minuterna i rampljuset.

Det är självklart kanal5s nya höstsatsning Kungarna av Tylösand som jag pratar om. En serie om ett gäng ungdomar som ska driva en surfshop på Tylösand. På sin lediga tid är det alkohol, skämma ut sig och ha sex i TV som gäller. Kanal5 är så snäll och förser självklart ungdomarna med alkohol så tvtittarna ska få "valuta för pengarna".

Under Big Brother tiden var denna typ av program något nytt som spred sig som en löpeld över Sverige. Då var året 2000 och nu, 2010 försöker TV igen göra ett liknande program som de hoppas ska få samma framgång. Jag är rädd att det är ett bottenskrap och att folk redan 2003 var less att se folk förstöra sina liv i TV genom alkohol och sex.

Något som också skrämmer mig är mängden alkohol som de dricker. I varje klipp står någon och håller i en ciderflaska, någon kissar framför kameran eller ligger och spyr i något hörn. Vad skickar detta för signaler och vad sker egentligen med "försökskaninerna" som befinner sig där framför oss i TVrutan? Hur många av dessa ungdomar blir efter programmets slut alkoholister och vilket hjälp får de? Vilka sorts människor söker sig till denna typ av program? Frågorna är många och jag är rädd att merparten av dem kommer att sluta som alkoholister. För ett så stort intag av alkohol som de har är dömt att misslyckas med. Kom ihåg att alkohol är en drog.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Annica socionomen som pratar. haha

Såg nått avsnitt av de där programmet och de visade skit, spya och annat som fick en att vilja spy.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback