Marhaba

Två veckor kvar. Ynka två veckor till sol, bad och härligt liv i ett helt nytt land. Jag längtar! Tänkte gå igenom resan för er, när vi far och vad vi kanske kommer att göra i Afrika under våra två veckor.



Den 14 augusti klockan 17.30 går flyget från Arlanda till Enfidha. Vi bör landa omkring 20.20 så resan tar bara 3 timmar och 50 minuter. Det är en stor skillnad om man jämför den enormt långa resan till Indien. Vi kommer bo på ett litet hotell som heter Kaiser i ett dubbelrum med balkong och frukost. Lunch och middag får vi alltså jaga reda på själv. Men runt om hotellet finns många bra resturanger som även har ett billigt pris. Så att få tag i mat kommer inte bli något problem.

Men vad äter man då i Tunisien? kanske ni undrar och jag kan då berätta att det är mycket cous cous och stark mat som gäller. Folk har iallafall rekomenderat hchapatti (nått slags starkt pitabröd) och Salata Mechouia som är en salladsröra som innehåller hackade, grillade tomater, lök och grönpepparfrukt. Men vad vi kommer äta tar vi när vi kommer dit. Kommer snarare att bli det som är lättast att uttala, för hur uttalar man Salata Mechouia?



Annars finns det mycket att upptäcka i Sousse. Tunisien var befolkat redan 1200 f.Kr. och slutligen grundades Kartago 814 f.Kr. vilket snabbt blev den mäktigaste och rikaste staden i hela västra medelhavsområdet. Ett halvt sekel efter detta grundades Rom och de såg snabbt Kartagos möjligheter och krig bröt ut. Landet blev tillslut en romersk koloni och fortfarande finns mycket kvar från romarnas tid i Tunisien. En av dessa lämningar som finns kvar i Tunisien är El Djem som jag självklart ska uppleva. Den sägs vara nästan lika stor som Colosseum och mer välbevarad!



Sedan ska självklart saharaöknen upplevas under en natt med en dromedartur i sol-upp/nedgången. Tänk vilken upplevelse att se stjärnorna på himmelen i saharaöknen. Ingen stjärnhimmel ska väl vara lika vacker som den har man hört. Detta ska då upplevas genom en 3 dagars tur genom södra Tunisien. Då kommer vi under första dagen uppleva El Djem, oasen Gabes, grottbyn Matmata för att sedan ta oss vidare ut mot sandhavet och oasen Douz där övernattnings sker. Under andra dagen börjar man tidigt med att ta sig ut i öknen för en dromedartur i soluppgången för att sedan hoppa på bussen som tar oss till saltöknen Chott el Djerid. Sedan blir det landcruisers till bergsoasen Chebika och sedan vidare till Ong Djmel där kulisser från en av star wars filmerna väntar på oss. Sista dagen upplevs Sufetula som är en gammal romersk koloni - en mycket imponerade ruinstad och den heliga staden Kairouan. Snacka om mycket som man kan få uppleva under enbart tre korta dagar.



Det finns så mycket att se att jag inte ver hur jag och Sandra ska få tiden att räcka till under de två veckorna. För självklart måste man också ha någon lat dag på stranden, uppleva den gamla medinan och åka piratbåt på havet. Men hur som helst längtar jag väldigt mycket till att få uppleva någon annat är flyttkartonger och jobbet. bara 14 dagar kvar till 14 dagars äventyr!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Jaha är det det vi ska ha för oss när vi åker till Afrika.. :P Jag längtar jag med!!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback