Dagens pensionärer?!

Dagens ungdomar! Ja, det har vi väl alla hört och tankarna dras genast till ouppfostrade ungdomar som inte visar någon respekt för de äldre. Eller hur?

Idag när jag var på väg hem från stan skulle jag ta mig över e4an och stod där på min sida och väntade på att det skulle bli grön gubbe. I mitten (dock fortfarande på vägen) står en gammal dam i sin rullstol med sin vännina och kan inte ta sig in i mitten på e4an för att snön är så pass mycket högre där. De står länge och håller på och tillslut får vi grönt. Folk passerar de kämpande paret och jag som inte kunde gå förbi stannar och erbjuder min hjälp.

Jag får då något mummel till svar så jag väljer att hjälpa till ändå och där står vi och puffar och knuffar för att få hon över e4an. När vi kommit över förväntade jag mig iallafall ett tack men kom det? Nä! Istället vände hon på rullstolen och for iväg med sin vännina och där står jag som ett fån och förväntade mig ett leende åtminstone.

Dagens ungdomar? Pyttsan! Det som vi egentligen ska prata om är dagens pensionärer som tror att de äger hela världen, att det är så synd om dem för att de är gammla och att alla borde arbeta för att de ska få det bättre. Visst, många kanske bör iallafall fundera på att lämna över sitt säte i bussen om en skralpig liten människa kommer in men det är ju egentligen inte alls konstigt att många bara går förbi dem och låter de sköta sitt. Ett tack, ett leende eller vad som helst för att visa tacksamheten att jag gav av min tid och kraft till dem hade iallafall gjort mig mer positiv och villig att hjälpa andra senare någon gång men nu blev jag faktiskt bara irriterad! Dagens ouppfostrade pensionärer!

Kommentarer
Postat av: Sandra

haha ja nog har man vart med om sånna pensionärer alltid! Man ler och är trevlig men man får bara tillbaka skit.

Postat av: Simon (Haiko)

trevlig blogg! nu har du min mail... :)

2010-02-05 @ 20:33:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback