Draktränaren

Aprilvädret har kommit och vad passar inte bättre än att sätta sig ner i en biosalong och njuta av en trivsam film? Jag och Sandra tyckte att det var en utomordentlig idée och det blev en halvspontan kväll i biosalongen. Tidigare hade vi pratat en hel del om att se Draktränaren och nu har vi ändligt sett dreamworks nyaste tillskott.

I Draktränaren får vi följa den spinkiga, missförstådda hövdingsonen Hicke som bor tillsammans med hårda nordmän i hornbeklädda hjälmar, på en vindpinad ö där man slåss mot drakar. I smyg drömmer han om den tuffa vikingaflickan Astrid och vet att han måste döda en drake för att få hennes uppmärksamhet. Han bygger då en maskin som ska hjälpa honom med att fånga just en drake men han fångar då inte vilken drake som helst, utan han fångar en Nattfasa. De är de farligaste, hemskaste och lömskaste av alla drakar där ute och ingen har någonsin mött en och överlevt.

Men när Hicke ska döda draken och bevisa för byn att han är en stark, modig viking klarar han inte av det och en ny annorlunda vänskap föds mellan den lilla pojken och Nattfasan.

Filmen var väldigt trevlig att se. Den bjöd på skratt, tårar och förundran över dessa märkliga varelser. Miljön som filmen utspelar sig i påminner om en tecknad version av Avatar medan Nattfasan verkar vara Stitch (från lilo and stitch-filmen) övervuxna kusin. Trots att mycket saker känns som att de kommer från andra filmer finns ändå en mysfaktor över filmen som passar perfekt under aprilvädrets bus.

Kommentarer
Postat av: sandra

Den va bra! :P

2010-04-09 @ 18:04:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback