Oxford - dag 1 - Måndag

Vaknade upp till en solig och blåsig dag i Oxford. Jag bor hemma hos Sandras hostfamily och de är verkligen supertrevliga som låter mig bo här gratis. Huset är tre våningar vilket gör att vi inte slipper trapporna när vi väl kommit hem heller. Familjen har två barn - Tyra och Olof och två galna labradorer - Kajsa och Doris. Doris är den som är jobbigast och om jag fattat det rätt är det Kajsas dotter.

Vi började dagen med att dra på oss gummistövlarna och ge oss ut på en timmes promenad med vilddjuren. Då fick jag chansen att se oxfords fina natur i dagsljus, det är inte alls som i London. Vi gick till Cottesslowe park med hundarna där de fick springa fritt ens stund och leka med fåglarna i dammen.


Godmorgon allesammans! Här har vi en osminkad Annica i blåsten.
 
Svanarna i Cottesslove park.

 
Kajsa vid dammen och sen träd i parken.

Efter man gått en liten bit kom vi till en stor bur som fanns där inne i parken. I buren fanns inget mindra än nymfparakiter, underlater och en massa andra småfåglar.
 
Buren och sen nymfparakiter.

Efter promenaden på den dryga timmen  kom vi hem och började göra oss iordning för att ta bussen in till Oxford center. För denna dag var det dags för Shopping med stort S!

Först tog vi oss till Covered Market, en inomhus marknad med allt du kan tänka dig. Sandra hade varnat mig för slaktaren där inne eftersom det verkligen kunde lukta illa. Men som tur var kom vi in ganska tidigt så man kände ingen stank av dött djur utan det luktade mest fisk inne på marknaden.

Det fanns ett ställe där inne som gjorde tårtor i alla de möjliga former och storlekar. Tänkte lägga ut lite bilder på de som stod i fönstret.
 
Två barntårtor.
 
Ytterligare två tårtor

 
En bröllopstårta och en barntårta i form av en igelkott
.
Det enda som inhandlades på covered market var en liten nyckelring i form av en voodoozombie. Kanske inte speciellt kul men den var söt. Fanns mycket sånt småplock där inne men inget mycket som man verkligen ville ha. Så vi gick vidare på våran shoppingtur och hade vårt mål riktat mot Primemark - Sandras favorit affär.

Vi gick in och tog oss en korg var och åkte upp mot övervåningen för att börja där. Där fanns det underkläder, nattkläder, barnkläder och killkläder och snabbt började jag fatta varför Sandra är besatt av Primemark! Tänk dig ett superstort H&M till helt underbara Ullaredspriser? Då förstår du vad primemark är. Allt är superbilligt och affären har allt, skor, kläder, heminredning - ALLT!  Så när vi började närma oss provrummen så släpade jag på två korgar proppade med kläder.

Efter nån timme inne på Primemark (som förövrigt även nu är min favoritaffär) gick vi vidare och tittade då in på en affär som heter Ann Summers. Det är en affär med sjukt snygga underkläder som sedan är kombinerad sexbutik. Där gick vi runt och petade på allt konstigt som fanns att köpa och självklart kommer jag åt påknappen på en sån där rabbit-dildo. I min panik fattade jag inte hur jag skulle få av den och tryckte lite överallt som enbart resulterade i att jag startade fler och fler funktioner på den rackars gummigrejjen. Tillslut stängdes den av iallafall och jag och Sandra stod där och skrattade åt den allt för klassiska pinsamheten.

Sen var det dags att ta sig hemmåt och börja med middagen här. Sandra jobbar ju samtidigt som jag besöker henne så man får försöka lägga ihop våra båda scheman och få allt att klaffa.



Dagens shopping: Två trosor, barnkläder till Milo, två tshirts, ett linne, en klänning, tre väskor, ett paraply, stumpor och en börs från Primemark á £44. Sen den lilla VooDoonyckelringen i mitten sen lite smått och gått från Ann Summers i den rosa påsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback